Färdiga hus med sidospår: designidéer

 Färdiga hus med sidospår: designidéer

Arrangemang av ett hus eller stuga kräver stor ansträngning, tid och finansiella kostnader. Varje ägare vill att hans hus ska vara unikt och vackert. Det är lika viktigt att reparationen utfördes på hög nivå och med kvalitetsmaterial. Externa krav är mer krävande, eftersom finer utsätts för de aggressiva effekterna av naturfenomen. Siding i detta avseende är en av de bästa alternativen. Låt oss försöka lista ut varför du borde föredra detta material.

Typer av sidospår

Byggmarknaden erbjuder ett brett utbud av ytmaterial till fasader. Tänk på huvudet.

vinyl

Det vanligaste materialet för utsidan. Sådant människors kärlek till honom beror på de obestridliga fördelarna med detta råmaterial. Denna sidospår är en slät panel som är lättviktig. Färgpaletten som erbjuds av tillverkare kan uppfylla kraven hos den mest krävande kunden. Dessa är vanliga varianter, imitation av trä, tegel eller sten.

Andra fördelar med detta material innefattar följande egenskaper:

 • demokratiskt pris
 • enkel installation på grund av panelernas lilla vikt
 • lång livslängd (material av hög kvalitet kan vara ca 50 år);
 • miljövänlighet (avger inte gifter och andra hälsofarliga hälsofarliga ämnen)
 • brett temperaturområde vid vilket funktionen av vinylskärning är möjlig.

trä

Detta är ett riktigt ädelt material som är så förtjust i naturliga och miljövänliga finsmakare. Mer nyligen var denna typ av motstående material den mest populära.Detta beror på det faktum att det tidigare inte fanns något sådant modernt alternativ som metall- eller vinylfasad. Hittills har trägolv övergivet sina positioner avsevärt.

Det handlar om den orättfärdiga höga kostnaden för materialet. I jämförelse med sina motsvarigheter har den inte så lång livslängd. Det är nödvändigt att behandla med skyddsmedel och uppdatera målade element regelbundet. Detta gör såklart att majoriteten av användarna överger användningen i fasadens utformning.

cement

Få vet, men det finns en sådan siding. Den är gjord av betong och cellulosa av hög kvalitet. Denna kombination möjliggör hög hållfasthet.

Denna typ av sidospår:

 • deformeras inte när temperaturen sjunker
 • motståndskraftig mot alla vagarier av väder (inklusive snö, regn, hagel, brännande sol och extremt kallt);
 • kräver inte ytterligare antiseptisk och annan behandling
 • är ett brandbeständigt material;
 • Vid små defekter och skador kan du enkelt återställa den utan att tillgripa fullständig demontering.

De ser hemma ut med en sådan finer som är ganska respektabel.Nackdelarna inkluderar det ganska höga priset på själva materialet och dess installation.

keramiska

Det höga priset, en ganska komplicerad produktionsteknik och en mindre komplicerad installation bestämmer den låga efterfrågan på denna typ av sidospår. Enligt dess huvudsakliga egenskaper kan den jämföras med en cementanalog. Om du bestämmer dig för sådana kostnader får du i gengäld ett vackert utseende, utmärkt värme och ljudisolering i många år.

metall

Denna typ av sidospår är en direkt konkurrent till vinyl motparten. Det finns inte bara på fasaderna av privata hus, men också i utsmyckning av offentliga byggnader. Den är tillverkad av tre metaller: stål, zink och aluminium. De allmänna fördelarna med alla tre typer av metallplattor inkluderar hög hållfasthet. Moderna tillverkare har lärt sig att göra paneler som är nästan omöjliga att särskilja externt från en riktig tegelsten, ved eller sten.

Bottenvåning

Källan i något hus utsätts ofta för mekanisk stress. Dessutom kan pölar bildas vid basen och på vintern för att gå snö. Till de tekniska egenskaperna hos källaren sidospår ökade krav.Detta bör vara ett särskilt hållbart material som inte är mottagligt för deformation och är resistent mot fukt. Den består av mycket hållbara polymerer. Det rika färgområdet och förbättrad styrka på grund av tjockleken gör det oumbärligt för att slutföra de mest utsatta delarna av byggnaden. Sådant material är dyrare än vanliga analoger, men det klarar sig väl av dess funktioner.

värdighet

När vi analyserar fördelarna och nackdelarna kommer vi att prata om vinyl och metallmaterial, sedan Det är vad de menar när de pratar om inför ett hus med sidospår.

 • Det är motståndskraftigt mot solljus, ultraviolett strålning, vindgustar och andra naturfenomen som det kommer att stöta på under drift.
 • Detta material skyddar byggnadens väggar mot negativa effekter. Om den installerades på gamla strukturer kan den förhindra ytterligare destruktion. Men för detta, innan de täcker, måste den gamla ytan behandlas med en primer.
 • Det kännetecknas av enkel installation och ersättning av enskilda element, om behovet uppstår.
 • Det ursprungliga utseendet på sidospåren kan bibehålla i många år.Det behöver inte ytterligare färgas, behandlas med skyddsmedel. Det enda som behövs är att tvätta det. Regndroppar, vind- och dammpartiklar gör det inte renare. Så att han alltid gladde dig med sitt utseende, ordna tvätt minst en gång om året.

brister

Svåra frost kan göra vinylskärning ganska ömtålig. Försök därför undvika överdriven belastning och mekaniska effekter på den. Vid brandkontakt är materialet deformation oundvikligt (det kan helt enkelt smälta). I det här fallet är nedmontering inte tillräckligt.

färg

Tänk inte att med hjälp av en begränsad färgpalett är det omöjligt att skapa ett unikt designprojekt för utsidan av huset. Vid varje tillfälle gavs naturliga material som efterliknar sidospår. Bara det kostar ibland till och med billigare.

Idag på marknaden kan du hitta följande alternativ för siding:

 • imitation av sten, tegelsten, murbruk;
 • fartygsskiva eller timmer;
 • monofoniska alternativ;
 • block hus

Om du har ett enhemshus är det bättre att välja en primär färg. Tänk inte att detta kommer att bli en stor monotont ställe, eftersom källelementen och hörnpaneler med en annan nyans kommer att ge det ett färdigt lakoniskt utseende.

Den klassiska kombinationen av vitt och svart, trä och tegelstruktur gör att du kan göra ditt hus till en saga eller ett mysigt hus. Begränsa inte din fantasi, och erfarna arkitekter och designers kommer att berätta för dig den mest fördelaktiga kombinationen av färger.

Exempel på vacker design

Det är svårt att tro, men i bilderna nedan ser vi inte en naturlig tegel eller logg, men sidospår. Att skilja det från naturmaterial vid första ögonkastet är svårt. Och med tanke på dess långa livslängd och konkurrenskraftiga priser blir det ett perfekt fodringsalternativ. Använd ovanstående designidéer som inspirationskälla.

Modern sidospår uppfyller alla grundläggande krav.presenteras för motstående material. Om du tänker på omvandlingen av ditt gamla hus eller planerar att exteriör dekoration av en nybyggd stuga, bör du definitivt uppmärksamma den. Det är praktiskt och vackert. Det kommer att lugna ögat under lång tid och uppfylla sina viktigaste skyddsfunktioner. Låt ditt hem vara vackert inifrån och ut.

Hur man sätter huset i sidospår, kommer du att lära dig i nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum