Tegelsten: fördelarna och nackdelarna

 Tegelsten: fördelarna och nackdelarna

Tegelhus anses alltid som en symbol för tillförlitlighet och välstånd för ett och ett halvt år. Därför är andelen bostadsområden som är gjorda av detta material så stor. Byggandet av sådana bostäder kräver emellertid allvarliga finansiella investeringar och tidskrävande. För dem som vill dekorera sitt hem med en sådan koppling och inte stanna kvar, erbjuder tillverkarna sidospår som en tegelsten.

Särskilda funktioner

Siding, fast rotad i konstruktion ordboken, är för det mesta processen att täcka fasaden av en byggnad. En annan betydelse av termen är ett ganska nytt material (20 år sedan visste de ingenting om det i vårt land), vilka mjuka byggnader.Framträdande på 50-talet av det tjugonde århundradet i Amerika och Kanada har sidospår nyligen uppträtt på inhemska utrymmen. Det är vinyl, metall och trä.

Ett viktigt faktum är att inte bara nya byggnader trimmas med sidospår, men även gamla byggnader återställs. Panelerna ger inte bara ett estetiskt utseende, utan skyddar också huvudmurarna från förstörelse.

Direkt mursten siding är tillverkad av vinyl, metall och källare. Vinyl är tillverkad av lägre pris PVC. Den mest populära är källaren, som är tillverkad av polypropen, har hög hållfasthet och är så naturlig att den nästan inte kan skilja sig från tegelsten.

Tegelsten har sina fördelar och nackdelar, som alla byggmaterial.

Bland fördelarna är följande:

 • Siding kan täckas med alla ytor på väggarna - från skumblocket till baren är det bara viktigt att väggens krympning fylls och alla defekter rengörs och fixeras.
 • För montering på väggarna fixeras ett speciellt stödgaller, på vilket dekorativa paneler läggs. Som ett resultat är det ett litet mellanrum mellan huvudväggen och den dekorativa beläggningen som utför ventilationsfunktioner.Brickwork kommer därför att fungera som ytterligare skydd mot yttre miljöpåverkan och kommer inte att skapa en växthuseffekt.
 • Under huden kan du sätta något lager av isolering, medan utseendet inte lider: med korrekt installation kan du förstå att huset inte är uppbyggt, du kan bara komma nära väggarna.
 • Hållbarhet. Förutsatt att du har köpt en högklassig yta, kommer sidledningen att vara i ca 50 år - samma mängd röd tegel kommer att stå utan att avslutas. Men för att fastställa detta är det fortfarande problematiskt, eftersom sidospår på hemmamarknader har utförts under mindre än 30 år.
 • UV-motstånd - panelerna bleknar inte i solen och förbli ljusa i många år.
 • Hållbarhet - Skador på strukturen är endast möjliga med stark mekanisk verkan.
 • Enkel installation - panelerna förenas enligt konstruktörens princip.
 • Praktiken präglas av en minsta mängd avfall vid fasaden.
 • Du kan enkelt byta ut den skadade panelen.
 • Miljövänlighet.
 • Kräver inte mycket arbete

När du väljer en tegelsten, betrakta nackdelarna med denna yta:

 • Att avsluta huset med brännbart material är ett ganska riskabelt företag.
 • Skillnaden mellan verklig och konstgjord läggning är särskiljbar, om än på kort avstånd.
 • Begränsat färgområde.
 • Installation under kraft för att producera proffs med speciell utrustning och färdigheter: Det är viktigt att strikt följa teknikens beklädnad och arbetssäkerhet.
 • Panelens stora totala vikt kräver att man skapar ett extra ramverk, stärkande av stiftelsen, vilket påverkar ekonomin.
 • Priset för plint siding är ganska hög jämfört med plastpaneler.

Trots de ganska allvarliga nackdelarna är det fortfarande billigare att producera sidospår under en tegel än att driva ett helt hus ur sten. Dessutom är skötseln av paneler ganska enkel - det räcker att tvätta det ackumulerade dammet med vatten, och många tillverkare har tagit hand om ytterligare skydd mot bränning och smoldering med brandbeständiga föreningar och substrat.

typer

Tillverkare erbjuder ett ganska brett spektrum av färger för sidospår. Om du väljer dekorativa paneler, måste du vara uppmärksam på materialet från vilket de tillverkas.

Plastskärning är mest populär bland köpare. Försäljning representeras av vinyl och sockelprodukter. Vinyl är tillverkad av polyvinylklorid (PVC), källaren är gjuten från dyrare polypropen. Båda materialen återger noggrant strukturen hos tegelstenar, alla porer och sprickor.

Skillnaden mellan de två typerna av plast är i skivans tjocklek: källaren är tätare, stannar repor bättre och vinylen är tunnare och lättare, men samtidigt har den en mer motståndskraftig färg.

Vinylsidor används huvudsakligen för fasadbehandling.Dess ljusa färger kvarstår efter tio års drift. PVC-paneler har strukturen hos cellerna, så de behåller värmen väl. Nyligen uppträdde isolerade plastpåsarpaneler med ökad tjocklek på marknaden. De kräver ingen ytterligare efterbehandling isolering.

Polypropylenpaneler fick namnet tack vare det faktum att de huvudsakligen används för att avsluta en sula. Slitstark och flexibel polypropen kan tåla allvarlig mekanisk stress. Färgschemat i soclepanelerna är ganska mångsidigt: mörka nyanser av bränt tegel, klinkersjockhet, gyllene och oker mimas lika bra.En annan viktig detalj är placeringen av metallbatten vid installationen av källaren sidospår under tegelstenen. Vid hårda klimatförhållanden höjs den med 10 cm från marken, som fryser på vintern. Och om klimatet är mildt så kan du placera ramen nära jorden.

Kanske plastfasad ser inte ut så naturligt som bitumenfasadmaterial med sin naturliga basaltbeläggning, men alla tekniska egenskaper är inte på något sätt sämre och prispolitiken är mer demokratisk. PVC-paneler är lika bra för plätering av trä, block eller tegelstruktur.

Metallbeklädnadsmaterial är tillverkat av aluminium, galvaniserat tunt stål. Den mest populära är aluminiumskärning på grund av sitt pris och lätta att måla. Samtidigt är aluminium föremål för deformation och det är orealistiskt att återställa panelets ursprungliga utseende. Även metallen är känslig för korrosion vid korsningen, och galvaniserat material tenderar att avlägsna polymerskiktet. Rikheten i färgerna järnskärning kan inte skryta.

Denna typ av finish har sina betydande fördelar:

 • hållfasthet;
 • hållbarhet;
 • motstånd mot temperaturchocker;
 • inte föremål för ruttning och formförökning
 • bleknar inte i solen;
 • inte rädd för fukt
 • installation kan göras under alla väderförhållanden;
 • liten vikt av paneler.

Fibercement tegel siding hänvisar till premium klass av fasad material.

En blandning av cement med sand och förstärkande fibrer skapar en hållbar dekorativ beläggning med obestridliga fördelar:

 • hållbarhet;
 • det säkraste materialet bland tegelfasad
 • brandbeständighet - Nivån av brandbarhet G0 och G1 - om panelerna är belagda med färg på framsidan;
 • fuktmotstånd
 • frostbeständighet;
 • hög böjhållfasthet;
 • korroderar inte;
 • inte rädd för yttre påverkan - temperaturförändringar, UV-strålning;
 • bleknar inte i solen;
 • installation kan göras när som helst på året och under alla väderförhållanden - till skillnad från till exempel från klinkerstenar;
 • Fiber cement paneler hus ser exceptionellt respektabelt.

Det befintliga sortimentet av tegelstenar kan uppfylla nästan alla krav från konsumenterna under alla klimatförhållanden.

utformning

Fasadfasad med tegelimitation har länge blivit en klassiker som passar alla arkitektoniska former och lösningar. En riktig tegel är faktiskt bara röd och gul, och modern produktionsteknik gör det möjligt för oss att avsevärt utöka färgområdet av paneler för tegelsten. Klienterna erbjuds följande nyanser: Bränd tegel, vit, beige, gyllene, sand, brun, körsbär, brons, bärnsten, mjölkaktig och jämn ullfärg. I vissa tillverkares exklusiva samlingar kan du hitta nyanser av malakit, granit, agat.

Formatet på de mönster som tegelstenarna på panelerna ställer kan också variera. Det kan vara samma i form och textur av klassiska klinkerprodukter. Detta kan vara en kombination av antika typytor med olika bredd och jämnhet.

tillverkare

Det finns ett ganska stort antal företag som producerar olika typer av tegelstenar.

fast

Typ av siding tillverkad

Egenskaper hos företaget

Mitten (Kanada)

vinyl

Den är populär i lågkonstruktion, har många fördelar och har visat sig i hårda väderförhållanden.

Tecos (Belgien-Ryssland)

vinyl

Ett internationellt vinylgolvsidor

AltaProfil (Ryssland)

Vinyl, källare

Bolagets produkter är inte sämre än i världskvalitet. Den ursprungliga utvecklingen av material som är resistent mot Rysslands hårda klimat

Doecke-R (Ryssland-Tyskland)

Vinyl, källare

2 fabriker i Ryssland producerar kvalitetsprodukter med tysk teknik och ett överkomligt pris.

Grand Line (Ryssland)

Vinylmetall

Den har goda egenskaper (ej brännbar, bleknar inte i solen, är inte rädd för temperaturförändringar) och ett överkomligt pris.

Vissa Teed (USA)

vinyl

Populär tillverkare, vars produkter är mjuka omkring 80% av bostäderna i USA och Kanada

T-Siding (Ryssland)

Bottenvåning

Företagets innovation är produktion av paneler med en sömlös anslutning.

Holzplast (Ryssland)

Bottenvåning

Produktionen utförs enligt europeisk teknik på tysk utrustning. Resultatet är en högklassig produkt, anpassad till förhållandena i Rysslands klimat.

Royal Stone (Ryssland)

Bottenvåning

Paneler är gjorda på kanadensisk teknik. Produktkvaliteten övervakas seriöst.

Nailite (USA)

Bottenvåning

Siding har en högkvalitativ klass. Kostnad - mycket högre än konkurrenterna

Dolomit (Ryssland)

Bottenvåning

Namnet på företaget kommer från naturstenens dolomit. Tillverkarens hela sortiment efterliknar färgerna och strukturen i denna sten. Råvaror levereras av ledande europeiska företag.

Novik (Kanada)

Mark, metall

Företagets ledande ställning på grund av produkternas hållbarhet samt unika texturer.

Vox (Polen)

Bottenvåning

Mycket populär på grund av sin låga kostnad. Kvaliteten matchar dock priset.

Kmew (Japan)

Fibercement

Panelerna är gjorda av en blandning av högkvalitativt cement med kvartsfyllmedel. Tre unika typer av beläggning (akryl, hydrofil, fotokeramik) ger panelerna en ljus nyans som garanteras att hålla mer än ett dussin år.

Tips och tricks

Välja tegelfäste för yttre trim, Dra nytta av några tips från ledande designers och experter på området för ytbehandling:

 • Kombinationen av en träfasad (gjord av naturmaterial eller dekorativ plast) med en tegelbeklädnad betraktas som en movestone.
 • För fasadbeklädnad är både monokrom och en kombination av två nyanser acceptabla. Mörkare tegel ser ut kontrast med de lätta väggarna i källaren eller i hörnen av huset.
 • Dessutom kan du fästa fönsteröppningarna med mörk siding - för att matcha källaren.
 • När man köper något efterbehandlingsmaterial är det värt att komma ihåg regeln: om du vill ha en enda nyans, ta produkter från samma sats.
 • Omhändertagning är inte svårt: det räcker att skölja med rent vatten under tryck från en slang.
 • Varje typ av sidospår är vald beroende på konstruktion och typ av byggnad. Exempelvis är tunga fibercementplattor olämpliga i ett högt affärscentrum.
 • Innan du köper material för att plätera basen behöver du göra rätt mätning - det här låter dig köpa rätt antal paneler. Panelernas dimensioner varierar från varje tillverkare. Till exempel erbjuder Dolomit 3-meters sidospår för sockertrimning, och det är möjligt att tillverka ännu längre paneler efter kundförfrågan. Novik Company producerar standardstorlekar av paneler 1150x520 mm och Vox - 1110x460x2.5 mm, Alta profilens längd varierar från 1130 till 1168 mm.
 • Kundrecensioner om de olika typerna av sidospår är mest positiva.De noterar enkel installation, även med egna händer, det estetiska utseendet och stabiliteten i materialet i hårda vintrar. När det gäller metallfasade åsikter är tvetydiga. Kunder noterar priset är överkomligt, men aluminiumpaneler är böjda även under leveransen. Dessutom, när det regnar och vindar, är metallfodralet mycket bullrigt.

Vackra exempel

Hus, klädda med tegelfönster, ser väldigt respektabelt ut och mycket få människor lämnar likgiltiga. En rik färgpalett ger vackra kombinationer av en vacker tegelbotten med monokromatiska väggar eller en helt tegelyta.

7 foto

En intressant lösning på fasadens övre del av taket under taket. Kontrastrika färgpaneler kan användas för att särskilja ursprungliga arkitektoniska former. Siding kan betona kolumnerna och hörnen av byggnaden.

Och här är kombinationen av tegelverk med trä, vilka designers anser vara en mauveton. I den här ursprungliga byggnaden ser det väldigt organiskt ut.

Ett annat alternativ att slutföra mot råd från designers - en ljus bas och en mörk fasad. Det ser ut ur lådan och är ganska kapabelt att hitta fans av en sådan design.

En vacker kombination av mjölk och tegelröd är färgområdet från T-sidled under namnet "London Brick".

Hus som är fodrade med tegelfodring kommer alltid att se ut moderna och inte tråkiga. En vacker herrgård eller en favorit sommarstuga kommer alltid att se bra ut med ett sådant "ansikte". I ett sådant hus vill du återvända, och ytterligare isolering och skydd mot yttre påverkan av naturen kommer att hålla dig varm och mysig.

I den här videon hittar du processen med att möta huset med sidospår under tegelstenen.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum