Installation av källarskärning: installationsfunktioner

Det sista steget i byggandet av byggnader är deras yttre dekoration, under vilken varje konstruktionselement inte bara ska vara vackert inrett men också skyddat från miljöpåverkan. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt källaren, det är huvuddelen av byggnaden och ligger på marken själv, därför utsätts den för maximal mekanisk spänning och påverkan av väderförhållanden. Idag anses det populäraste materialet för att klara källaren vara sidospår, eftersom det är billigt och har många positiva egenskaper.

Vad är det

Sokledsbanan är en modern typ av klädmaterial som på ett tillförlitligt sätt skyddar den arkitektoniska strukturen från svampplack, hög luftfuktighet och olika typer av skador. Dessutom är denna yta en original dekoration av den yttre delen av byggnaden.Siding är gjord i form av extruderade eller gjutna paneler, som liknar utseende till naturliga material. För tillverkning av produkter som använder olika råmaterial och unik teknik, tack vare dessa dekorativa paneler kännetecknas av utmärkt kvalitet och ger en bas hållbarhet.

Siding är massproducerad, så dess dimensioner är beroende av modellutbudet för varje tillverkare. I regel består en serie av flera typer av paneler som har samma struktur, men olika färgämnen. Därför är det med hjälp av detta material möjligt att översätta till verkligheten någon designidee och det är intressant att utforma strukturen och ge den en individuell stil. Panelerna kan vara klädda som privata hus och andra typer av byggnader. Installera produkten är enkel, så även en nybörjare kan hantera den.

egenskaper hos

Den stora efterfrågan på sidospår beror på dess prestandaegenskaper. Materialet har framgångsrikt visat sig på marknaden, eftersom det har många positiva egenskaper. Panelerna är gjorda av olika råvaror, så var och en av deras typer, beroende på komponenterna, har sina egna egenskaper.Den mest populära i dekorationen är metallversionen av sidospåren, den är tillverkad av galvaniserat stål, vilket är täckt med en speciell skyddande film. Metallpaneler de ruttnar inte och rostar, tål väl mekaniska belastningar, men deras tjocklek gör materialet tungt, vilket komplicerar transport- och installationsprocessen.

Inte sämre i kvalitet och akrylsidor, den är tillverkad av moderna polymerer, så produkten kan motstå temperaturförändringar och fuktighet. Den enda nackdelen med materialet är installationens komplexitet, eftersom den minsta otillräckligheten i installationen kan orsaka förskjutning av panelerna, och chips kommer att dyka upp på ytan. Dessutom är den här kanten resistent mot kemiska lösningar, så det är dyrt. Ett alternativ till akrylfasad är vinyl. Den är gjord i form av horisontella och vertikala paneler, materialet är överkomligt, slitstarkt, men instabilt för mekanisk skada och kräver speciell installationsteknik.

Ser vackert ut i modern design. fibercement siding, dess paneler är gjorda i ett brett utbud av färger och texturer.Paneler kan imitera tegelsten och natursten. Produkten är tillverkad av cement, armeringsfibrer och mineralfyllmedel som pressas in i en monolitisk panel under produktionen. Sådan siding är hållbar, har en flexibel struktur och är brandbeständig. Men trots de positiva fördelarna är fibercementpaneler ganska bräckliga och kan lätt knäckas eller flisas.

För att byggnaden ska kunna få ett ovanligt utseende, väljer designarna trä siding. Panelerna är gjorda av högkvalitativa polymerer och komprimerat trä, så den externa produkten är svår att särskilja från det naturliga materialet. Till skillnad från tidigare typer av siding är trä mycket längre och är inte benägen att chippa. Panelerna finns i olika storlekar och tjocklekar, har ett rikt utbud av färger, så att de passar perfekt in i vilken arkitekturstruktur som helst. Den största nackdelen med materialet är dess höga pris, men om man köper sidospår från konstgjorda material blir det billigt.

Populära tillverkare

Frontpaneler är ett oumbärligt material för källarens dekoration.Eftersom varje år efterfrågan på dem växer, försöker tillverkare ständigt att fylla på marknaden med nyheter. Hittills presenteras ett stort antal paneler, inte bara inhemska utan även utländska varumärken. Rating av kända tillverkare ledde flera företag:

 • Docke. Detta är ett gemensamt innehav av Tyskland - Ryssland. Företagets produkter kännetecknas av hög hållfasthet och vacker konsistens, tack vare vilken materialet idealiskt imiterar dekorativ sten, tegelsten och sandsten. Den speciella produktionstekniken gör produkten tillförlitlig i drift, en sådan finish kan vara upp till 50 år och behåller sina ursprungliga egenskaper.
 • Alta profil. Detta är ett ryskt varumärke som har fyllt marknaden med en utmärkt samling av sidospår. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt paneler dekorerad med teman för Altai, Kaukasus, Alperna och Tibet. Materialet är också tillgängligt med imitationstenar och mer än fem typer av stenar.
Docke
Alta profil
 • Kanada Ridge. Under detta varumärke produceras högkvalitativa dekorativa paneler med textur av små och stora stenar, tegelstenar, skiffer och stenartade skräp.Ovanliga nyanser av sidospår gör att du kan expandera designidéer och stilfullt dekorera alla byggnader. Dessutom skyddar sådan fodring på ett tillförlitligt sätt grunden från naturens yttre påverkan.
 • Nordside. Produkterna från detta företag har framgångsrikt rekommenderat sig över hela världen, eftersom det präglas av positiva driftsegenskaper och finns i olika färger. Det finns paneler med både fastsatta och ej fästa sömmar. På grund av panelernas höga kvalitet kan basen på ett tillförlitligt sätt vara upp till 50 år. Siding med imitation av natursten och murverk förtjänar särskild uppmärksamhet i företagets samlingar.
 • Exteria. Den amerikanska tillverkaren presenterade sin produkt inte bara i form av traditionell sidospår, men producerade också unika paneler med textur av klippt sten och naturlig cederträ. Tegelplattor har en grov yta och ser unika ut. Tack vare en speciell målningsteknik är det svårt att skilja en ritning från ett riktigt material.
Kanadens ås
Nordside
Exteria

Beräkning av mängden material

Innan du installerar källarens sidospår måste du korrekt beräkna det önskade antalet paneler.För detta mäts omkretsen av ytan som ska trimmas och typen av ytmaterial bestäms, eftersom det kan ha olika storlekar. Stommen kan vara mantlad med vinylfasad, längden på panelerna är 2,5 till 4,0 m och en bredd på 20-30 cm. Metallfästen är ett bra alternativ, längden varierar från 50 cm till 6 m och bredden beror på profilhöjden och överskrider inte 3 cm När det gäller fibercementpaneler är de vanligt tillgängliga i längden från 3 till 3,6 m och har en maximal bredd på 30 cm.

För att beräkna materialet divideras den erhållna indikatorn för ytan perimetern med panellernas genomsnittliga längd (0,9). Som ett resultat bestäms antalet element för en rad. Då är det nödvändigt att beräkna antalet rader själva, med hänsyn till panelernas bredd och grunden. I händelse av att målningen utförs i två rader multipliceras antalet delar med två och den totala materialförbrukningen erhålls. Det är också viktigt att bestämma det önskade antalet startskenor, för detta bör antalet delar i en rad delas in i två.

Under plätering av källaren installeras och ebbas. Eftersom deras genomsnittliga längd är 2 meter är byggnadens omkrets uppdelad i två delar.Slutresultatet är antalet delar, men det är värt att beakta att när man installerar användbar längd blir det 1,95 m.

utbildning

Att avsluta källarens sidospår, liksom alla andra byggnadsarbeten, börjar med förberedelsen av stiftelsen. Men den största skillnaden i det här belägget är att ytan inte behöver nivelleras och plastas. Därför är finishen perfekt för att dekorera gamla hus från bältros eller adobe. I det här fallet kommer det att vara tillräckligt att kontrollera basens skick, och om det är utskjutande utsprång på locket, ska de avlägsnas. Då måste du beräkna alla komponenter och skapa en kista eller ram som panelerna ska monteras på.

Kassen är företrädesvis tillverkad av metallprofiler, de är mycket starkare än trästänger, och de behöver inte täckas med speciell impregnering. Den första profilen är fast 5-10 cm från marken, om det finns en betongbeläggning runt byggnaden, så kan profilerna installeras direkt från den. När det gäller rammens avstånd från väggen kan det vara annorlunda, eftersom det beror på vilken typ av installation, om isoleringen är planerad att läggas mellan källaren och sidospåren, är det viktigt att ta hänsyn till isoleringens tjocklek.För enkel montering utan isolering är kassen helt enkelt fastsatt i ett galler, varvid profilerna är vinkelräta och parallella. Vanligtvis är rutans kvadrater gjorda i dimensioner 50x50 cm.

montering

Siding har en speciell design, så den kan bara monteras vertikalt. Panelerna installeras inte horisontellt, och om grunden har utskjutningar bortom fasadens plan, är ebbs fästade på dem. Skinnplintens dekorativa paneler är lätta, så alla kan göra det för hand. En enkel instruktion kommer att hjälpa nybörjare att slutföra den tekniska uppgiften:

 • Monteringen av siding utförs på en trä- eller profilram med skruvar. Träramen innan du avslutar byggnaden behandlas med en hydrofob komposition och antiseptisk, så det är bäst att använda stålprofiler för mantelbeklädnaden. Först fixeras den första raden av paneler till kassen, de är monterade i ett speciellt spår av startplattan. Arbete behöver göras från vänster till höger. De övre raderna är fixerade till det nedre med självlåsande lås.
 • Då måste du bilda hörnen. För att göra detta skärs de extrema panelerna, lämnar ett litet gap och fäster hörnen.Samtidigt ska fästen inte gå in i ramen med mer än 1,1 cm. Siding ska försiktigt fästas, försöker att inte spänna panelen för mycket.
 • I slutet av kanten av kåpan stänger du avslutningsfältet. I så fall blir fasaden och källaren belägen i samma plan, så blir efterbehandlingsstången samtidigt startfasaden.

rekommendationer

Byggnadens källa anses vara en av huvudelementen i strukturen, därför bör frågan om dess efterbehandling behandlas på ett ansvarsfullt sätt, välja material av hög kvalitet och följa upp installationen av all teknik. Nyligen föredrar många mästare att sitta på soptunnan, eftersom det här är det bästa alternativet för exteriörarbete: det är billigt och har positiva recensioner. För att beläggningen ska kunna göras kvalitativt måste du vara uppmärksam på några nyanser:

 • När man köper ett material är det viktigt att kontrollera dess kvalitet. Om produkten har samma nyans både från insidan och utsidan, kan den köpas. Ofta finns det billiga versioner av produkten, vars baksida är lättare, de måste överges. Detta gäller för att kontrollera panelernas tjocklek, det måste vara detsamma överallt.Om det här materialet inte uppfyller de indikatorer som anges av tillverkaren har märkbara brister, är det inte lämpligt att installera.
 • För att trimma källaren i harmoni med byggnadens allmänna utseende, är det nödvändigt att välja rätt färg och struktur av sidospår. Nyligen är klassiska designalternativ i mode, när fasaden är ljus och taket och källaren är mörka. Dessutom bör sidospåren kombineras vackert med byggnadens avslutning. Du kan också dekorera basen, taket och fasaden i en färg, men med olika nyanser. Det är önskvärt för designen att välja varma färger, så byggnaden kommer att se monolitisk och stilfull ut.
 • Montering av paneler måste utföras enligt teknik som ingår i varje typ av sidospår. Eftersom den minsta oriktigheten kan förstöra finishen och beläggningen inte kommer att hålla länge.
 • Många typer av sidospår är inte motståndskraftiga mot mekanisk skada, så när du installerar dem är det värt att överväga, och utföra monteringen noggrant.

På funktionerna i installationen av källarbeklädnad, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum