Storlekar på vinylskivor

 Storlekar på vinylskivor

Vinylsidor är ett praktiskt och billigt ytmaterial som används för utvändig beklädnad av byggnader. Det är en PVC-panel av en viss storlek, vilket ger en låg vikt av klädsel (ytterligare förstärkning av grunden krävs inte), dess fuktmotstånd och motstånd mot miljöpåverkan och bioresistens. När det gäller styrka är det ganska högt (även om det är sämre när det gäller denna indikator på metallskärning).

Grundläggande parametrar

Med hjälp av vinylsiding kan du uppnå ursprungliga stilistiska effekter, eftersom panelerna är externt mycket olika. Det finns alternativ som efterliknar sten, trä, tegelytor.Dessutom är likheten så nära att det bara är möjligt att upptäcka imitation vid närmare granskning.

Monteringsskivor som tillverkas på kassen, användning av en värmare är möjlig. Om väggarna är släta och inte behöver värmeisolering är installationen direkt på dem utan kasser möjlig.

Siding finns i form av paneler, som kan ha olika dimensioner. Standarder som reglerar storleken på profiler existerar inte. Varje tillverkare producerar paneler med vissa parametrar. Dessutom kan dimensionerna bero på installation av sidospår (vertikalt eller horisontellt), på dess syfte (framsida eller källare).

Längd och bredd

Genomsnittliga längder och bredder som vinylfasad kan ha är:

 • längd - från 2500 till 3750 mm;
 • bredd (arbetande) - från 220 till 275 mm;
 • bredd (användbar) - från 200 till 255 mm.

Längden och bredden på plastplattformen kan också bero på vilken typ av yta den efterliknar.

 • Fartygspaneler har en längd på 3000-3390 mm (förkortad version) och 3660-3810 mm (standardversion). De förkortade panelerna kännetecknas av enklare montering, genom att man sammanfogar kan den önskade längden monteras.Bredden på panelerna under fartygets styrelse varierar inom 172-232 mm. Ibland är det mer rationellt att använda bredare "brädor" för att undvika att skära paneler. Deras bredd är från 240 till 255 mm, men det finns också modeller med en bredd på 305 mm.
 • Sillben bredd beror på hur många vågor den har. I enlighet med detta särskiljs singel "sillben" (markerad med S), dubbel (betecknad D), trippel (betecknad med bokstaven T). I genomsnitt är bredden på en enda våg 114,3 mm, för att ta reda på bredden på ett dubbel- och trippelgran är det tillräckligt att multiplicera denna indikator med 2 och 3. När man köper ett gran från USA eller Kanada kan man konstatera att längden på en våg anges i tum. Standarden är 4,5 tum bred, vilket är 114,3 mm.
 • Blockera huset (imitation av loggytan) har vanligtvis en bredd på 240 mm med en längd av 3660-3810 mm. Den bredaste bredden kännetecknas av en perforerad strålkastare, som användes för att utforma gavelens botten och takläggningar på taket. Dess bredd är 305 mm med en genomsnittlig längd på 3050 mm. Materialparametrar är variabla, beroende på vilket märke som utfärdar dem. Företaget "Alta-profile" producerade sålunda "shipboard" storleken på 3100x230 och 3660x230 mm.

2 cm bredare profiler av det tyska varumärket Docke ("Duke").En av de mest dimensionella panelerna produceras av Grande Line-företaget ("Grand Line"). Deras längd och bredd är 3000x238 mm. Den minsta bredden har produkterna från företaget Mitten. I tillverkarens sortiment finns en profil 178 mm bred, vars längd är 3040 mm.

Beroende på syftet med sidospår kan det vara fram och bak. Dimensionerna av den första diskuterades ovan. För en enklare utformning av basen används små rektangulära paneler. I de flesta fall är deras dimensioner tillräckliga för att fixa materialet på källan i byggnaden i en bredd.

Bland de mest populära källarpanelerna kan du välja profiler med storleken 1140x480 mm och 1135x474 mm. I sådana storlekar tillverkas kakel från en av de ledande tillverkarna - Alta-Profil. Mindre resizing är associerad med materialets ytegenskaper. Således presenteras "Stone" -kollektionen i storlekarna 1135x474 mm och samlingen efterliknar stenarbeten innehåller paneler av mindre storlek - 1130x468 mm.

Det är viktigt att skilja mellan arbets- och användningsområde. Vid beräkning av nödvändig mängd material bör endast betraktas som senare.När du tänker på en sidospår kan du upptäcka att den delen har perforeringar. Det är nödvändigt att fixa efterföljande paneler och efter installationen är gömd och bör därför inte beaktas i beräkningarna.

tjocklek

Dess hållfasthetsegenskaper beror till stor del på tjockleken. För fasadpaneler är standard tjockleken 0,6-2,0 mm. Men idag kan marknaden möta paneldjockleken på 0,4-0,6 mm. De är av inhemskt eller kinesiskt ursprung. Profiler från europeiska tillverkare kan inte vara tunnare än 0,6 mm, eftersom denna parameter är reglerad enligt en strikt standard.

Det rekommenderas att köpa sidospår, vars tjocklek är minst 0,6 mm. Tunna material kan inte garantera tillförlitlighet.

Olika tillverkare kan ändra tjockleken på panelerna. Siding från det kanadensiska företaget Mitten har till exempel en tjocklek av 1,02 till 1,2 mm, beroende på produktlinjen. Södra pärlstav är 1,14 mm tjock.

Slutligen bestäms sidokjockleken av dess syfte. Mer täta paneler kallas källare och är utformade för att trimma botten av fasaden. Tjockleken på sådana profiler är mer än 2 mm, och ibland kan den nå 4 mm.Detta beror på att källardelen är mer mottaglig för fukt, frost, mekanisk skada.

Storlekar på tillbehör

Med tanke på panelernas dimensioner och beräkning av deras antal är det viktigt att klargöra komponenternas dimensioner. Som regel liknar de paneler, men det är inte alltid fallet. J-trimremsor har samma längd med de flesta sidospåren, men de är inte lämpliga för installation i samband med Docke-paneler, eftersom de har en kortare längd.

Ytter- och inre hörn har en längd på 3050 mm, bredden motsvarar panelens bredd. Start och färdig remsor finns i längder 3660 mm. Hängselprofiler och remsor för fönsterhylsor har samma längd och nära fönsterhissar - 3050 mm.

Hur beräknar man kvantiteten?

Det finns flera alternativ för beräkning av det önskade antalet paneler för beklädnad.

 • Kontakta specialisterna i butiken där inköp av material är gjord för utomhusarbete. Som regel utbildas chefer för specialiserade företag för att göra sådana beräkningar och har de nödvändiga datorprogrammen för detta. Det bör emellertid förstås att även en professionell inte kommer att kunna göra en exakt beräkning utan att ha en strukturplan som anger de specifika numeriska värdena för dess parametrar.

Dessutom bör det förstås att säljaren är intresserad av att sälja så mycket av pläteringsmaterialet som möjligt, därför avrunda, en stor mängd material och försäljning av komponenter är möjliga, utan vilket du kan göra. Om oanvända (och oklippta) paneler kan returneras till affären kan du säkert lita på sådana beräkningar.

 • Nästan varje specialaffär erbjuder gratis gage-tjänster när du köper material från dem. Detta alternativ är att föredra framför det första, eftersom beräkningarna kommer att göras med hänsyn till byggnadens egenskaper.

Oavsett om du själv tänker eller litar på detta företag till proffs, är det viktigt att förstå vad som gör sådana beräkningar.

  För vacker och korrekt installation måste du köpa en mängd olika komponenter.

  • Panelerna för fasaden och källaren.
  • Startnivån från vilken första raden startar. Den kan ersättas av en startprofil, som kännetecknas av större styrka.
  • Dräneringsnivån har dekorativ funktion och tjänar även som ett egendomligt utflöde vid placering över en sula eller det skådespelande elementet i en struktur.
  • Anslutningsremsa eller H-profil - används för att separera element eller docka flera korta profiler.
  • Interna och externa hörn.
  • Efterbehandlingsprofilen gör att du kan slutföra installationen och dölja panelernas övre snittkant.
  • J-profil, har en dekorativ funktion eller utskjutande hölje för fönstret.
  • Slope profil används för clearance.
  • Soffit - en panel avsedd för arkivering av takfot.

  För att beräkna antalet paneler är det nödvändigt att dela fasadområdet mot den effektiva delen av panelen själv. Dessutom bör du lägga till ett lager av paneler för skärning, skrot och lager - cirka 7% av antalet resulterande antal remsor.

  Bestäm det område som ska mötas, kan vara 2 sätt.

  • Multiplicera längden och höjden på strukturen. Denna metod är lämplig om en av sidorna står inför eller byggnaden har en enkel rektangulär struktur.
  • En mer exakt metod är att beräkna området på varje sida och sammanfatta sedan resultaten.

  Från det resulterande området är att subtrahera arean av de ytor som inte täcks av profilen. Dessa är dörröppningar och fönsteröppningar.

  Bra råd: Om det finns ett litet fönster i husets vägg (till exempel en dammare) eller det finns ventilationshål, är det lättare att inte beräkna sitt område, utan att inkludera det i allmänhet beräkningar. Resterna av panelerna samtidigt kommer att vara obetydliga.

  Slutligen, idag på internet kan du hitta miniräknare för att beräkna önskad mängd siding. Allt du behöver är att ställa in ytan och användbar bredd på sidospåren. Beroende på kalkylatorns funktionalitet kan du omedelbart ställa in fasadområdet eller instruera programmet för att göra beräkningar, med angivande av linjära dimensioner av väggarnas längd och bredd.

  För att undvika fel och kraschar av programmet, för att få de mest exakta resultaten kommer att tillåta användning av 2-3 oberoende miniräknare.

  Oavsett vilken beräkningsmetod som används, kom ihåg att sidospåren är monterad på en batten, vars montering ökar respektive längden på väggarna, och fasadens yta ökar. Vid användning av isolering och vinylpaneler ökar längden på väggarna efter manteln signifikant - med 4-6 cm.

  Den mest exakta metoden för beräkning av det material som krävs för väggdekoration kan kallas en grafisk metod. För att göra detta måste du på ett pappersark rita alla delar av huset som ska vara färdiga. Ritningen måste innehålla alla element i byggnaden och motsvarar det verkliga objektet på den valda skalan. Vidare ritas och skärs i samma skala paneler. De borde vara en mindre kopia av de som du planerar att montera.

  När dessa förberedelser är färdiga, startar du spelet i "mosaik", det vill säga du lägger panelerna på byggnadens väggar och skär dem om det behövs. Denna metod är bra för att du kan minimera antalet skrot och skrot, och behöver därför inte köpa material med stor marginal.

  För att beräkna antalet strålkastare delas det användbara takytans tak (gavlar och gardinskenor) av det effektiva området med strålkastare.

  Det är lätt att ta reda på hur mycket startband som krävs - det är nödvändigt att mäta byggnadens omkrets, dra av längden på öppningarna från resultaten och dela sedan det resulterande numret med panellängden. I genomsnitt kommer samma mängd att kräva avloppsremsor.

  Antalet yttre och inre hörn beräknas utifrån antal och höjd på byggnadens hörn. H-profiler beräknas manuellt om det finns behov av att gå med i flera profiler.Fönstren i närheten av fönster betraktas genom att dividera fönsterets totala omkrets (räkna separat för varje fönster och lägg till värdena) längs profilens längd. Små skillnader beror på hur fönstret är installerat.

  I nästa video hittar du en detaljerad videoinstruktion för Holzsiding vinylsiding från företaget Holzplast.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum