Bokhylla i inredningen

Böcker - det här är något som inte förlorar sin relevans aldrig, även i vår tid, trots utvecklingen av elektronisk teknik. Nästan alla har pappersböcker hemma. Alla vet att de behöver se till att lagringsförhållandena är korrekta. För utskrifter köps bokhyllor som kännetecknas av deras mångfald. Därför är det viktigt att veta hur man väljer en liten bokhylla för en liten lägenhet eller att ordna ett stort bibliotek i ett rymligt privat hus.

öde

En bokhylla köps för att lagra tryck, tidningar och tidskrifter, liksom några andra saker. Så många använder sådana mönster för lagring och böcker och kläder. Det finns också bokhyllor med hyllor för leksaker. Faktum är att en bokhylla är en väldigt bekväm och mångsidig sak, så det borde vara hemma för alla.

Denna möbel kan utföra en dekorativ funktion, men den har också ett mer funktionellt syfte.

Sålunda tillåter användningen att beställa böcker, sprida dem i kronologisk ordning eller alfabetiskt.

Dessutom måste skåp som är avsedda att lagra böcker uppfylla alla nödvändiga krav för att bevara trycksaker i det nödvändiga skicket. De påverkas inte av fuktighet, damm eller temperatur extremiteter. Så du kan behålla dina favoritböcker under mycket längre tid, och det påverkar inte deras utseende.

Bokhylsan hjälper till att frigöra rummet från de chaotiskt spridda staplarna av böcker, vilket gör det rymligare.

Där kan du sätta alla tryckta material, inklusive tidningar och tidskrifter, som ofta ofta rubbar upp huset. Olika bokhyllor innebär att de placeras ens i de minsta rummen, så även i ett smalt rum kan en liten bokhylla hjälpa till med att få ordning.

Om du vill organisera ett bibliotek, kommer en sådan bokhylla att hjälpa dig att skapa den nödvändiga atmosfären för detta och ge komfort till vilket rum som helst.

Bestäm storleken

Bokhyllan är en möbel som måste uppfylla flera krav. Så, det är nödvändigt att korrekt välja dess dimensioner och djup. Böcker i ett sådant skåp är vanligtvis ordnade i en rad, så dess djup ska vara liten. Detta beror på att böcker som finns i två rader är mycket obekväma att lagra. Du kommer att leta efter den nödvändiga utgåvan under en mycket lång tid, och kanske för det här måste du först få hela första raden.

Bokhyllaets standarddjup är 25 cm, men det finns även djupare modeller för stora format.

Bokhyllans djup är mycket mindre än för andra liknande möbler. Mellan hyllorna bör också bibehålla ett visst avstånd. Det är bättre om de är alla ca 20 cm från varandra. Alla bokhyllor har vanligtvis en liten bredd - högst 100 cm.

En smal bokhylla passar in i vilken rumsstorlek som helst. Ett litet skåp kan placeras på något ställe och till och med hänga på väggen. Djupare och bredare modeller består vanligtvis av flera ställen. Detta beror på det faktum att tillverkare försöker göra hyllorna inte för långa, så att de inte böjer sig under böckernas vikt.En liten bokhylla är mer praktisk.

Det bör också noteras höjden på en sådan produkt. En vanlig bokhylla ligger vanligtvis från golv till tak, den här produkten ska vara hög, men det är bekvämare för någon att placera en kompakt bokhylla med låg eller vägg för att spara utrymme i rummet.

Eventuella mönster

Det finns två grundläggande bokhylla design som är mest mångsidiga. Dessa inkluderar:

öppen

Det öppna skåpet är väldigt bekvämt, för där kan du enkelt se och hitta den bok du behöver just nu. De påskyndar och förenklar tillgången till tryckta publikationer. Böcker i ett sådant fall är i sig en dekoration av rummet.

Oftast installeras dessa skåp i rum inredda i modern stil. Denna garderob ser mycket elegant ut och stör inte rummet.

Regelbundna öppna bokhyllor kommer i de mest ovanliga formerna och mönster. Dessutom behöver du inte ständigt öppna och stänga dörrarna för att hitta rätt bok. Dess enda nackdel är att tryckta byggnader inte är ordentligt skyddade mot effekterna av temperatur och fukt.De kan också påverkas negativt av exponering för solljus. Därför installeras sådana modeller oftast i mörka rum.

stängt

Möbler för böcker av sluten typ ger bättre lagringsförhållanden för tryckta publikationer. Det är nödvändigt om du har många gamla böcker och annan värdefull litteratur i ditt hem. Således kommer böcker i ett låst skåp att vara fullt skyddade. Skåp av den stängda typen kan vara med en glasdörr av transparent typ eller solidt stängt av något annat material.

Vanligtvis i sådana skåp försöker hålla en luftfuktighet på ca 50% och en temperatur inte högre än 20 ° C.

Separat är det nödvändigt att markera några modeller av bokhyllor:

  • Corner. Det är perfekt för mindre rum. Det kommer att möjliggöra det mest funktionella att organisera rummet i rummet och uppta fria hörn. En sådan bekväm och kompakt design kommer inte att rota rummet och hjälpa dig att spara sitt utrymme. Dessutom, i en sådan garderob kan du mycket bekvämt organisera ett system för att lagra böcker.
  • Gångjärn. Det här är en modell av bokhylsan, som är monterad på väggen.Sådana möbler installeras om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme i rummet och husets ägare har inte så många böcker. Sådana modeller är också öppna eller stängda. Deras design och modellutbud är mycket olika.
  • Arch. Det här är en modell som handlar om att lagra böcker runt dörröppningen. Således kommer hyllorna att anordnas i form av en båge. Detta är en mycket elegant och ovanlig lösning.

också efter typ av konstruktion Alla bokhyllor och är uppdelade i flera typer:

  • Hull. Det här är den klassiska traditionella versionen av bokhylsan. Det kännetecknas av hög höjd och standardutrustning. Det gör att du kan göra rummet visuellt längre och rymligare och ser väldigt imponerande ut.
  • Modular. Denna modell av bokhylsan passar tätt mot väggen och är en av dess komponenter. I detta fall förvärva en hel uppsättning möbler av en design. Du kan kombinera den med andra inredningsdetaljer.
  • Hyllor. Det här är en öppen typmodell som inte har en bakvägg och dörrar. Denna modell utför perfekt funktionen för en partition och är en utmärkt lösning för zonering.Om du vill installera den mot en vägg måste du fixa det ganska kvalitativt, eftersom konstruktionen i sig inte är väldigt stabil.
  • Glidande garderob. Detta är en av de mest moderna modellerna av bokhyllor. Den har en skjutdörrdesign. En sådan produkt passar in i vilket rum som helst, eftersom det tar upp mycket lite utrymme. Det kan till och med installeras i en nisch. Den glidande garderoben kan hålla böcker från yttre påverkan. Det tränger inte in i damm, smuts och solens direkta strålar.

material

Bokhyllor av massivt trä är de mest lyxiga och eleganta. Vanligtvis är det ganska massiva produkter som kan passa in i nästan vilket inre utrymme som helst. Vanligtvis är det produkter av ek, tall, bok, alder. Han kan också fylla rummet med en naturlig träarom och ge de nödvändiga förutsättningarna för att lagra böcker.

Nu är bokhyllor oftast gjorda av konstgjorda material. Detta beror på rimliga priser för dem. Så modeller från MDF, en spånplatta är populära. Mycket populär är modeller med faner. De är också gjorda av spånskiva eller MDF, men de har en tunn träbeläggning.

På grund av detta är det mycket svårt att skilja dem från analoger från naturmaterial.

Men trots den här kompositionen är dessa möbler också mycket högkvalitativa och hållbara, de behöver inte ge sofistikerad vård, men samtidigt behåller sådana modeller på ett tillförlitligt sätt böcker.

Dörrtyper

Man tror att den mest tillförlitliga förvaringen för utskrifter är en bokhylla med dörrar. Och för tillverkning av dörrar används en mängd olika material. Det kan vara glas, plast eller trä. Det finns också modeller med spegelbeläggning.

Enligt deras typ kan dörrarna till bokhyllor vara:

  • Swing. Sådana bokhylla - den traditionella versionen. I det här fallet kan du öppna skåpet genom att dra dörrhandtaget. En funktion hos svängkabinerna är att tillverkarna ofta installerar extra magneter i dem så att dörren stängs väldigt tätt och inte öppnas på egen hand.
  • Folding. Sådana konstruktioner kommer att användas mindre ofta, eftersom de kan hindra tillgången på böcker, de är inte särskilt praktiska att öppna. Men de gångjärniga dörrarna ser väldigt ursprungliga ut.
  • Coupe. Detta alternativ är en av de mest moderna och relevanta. Ett sådant skåp öppnas genom att flytta till sidan, på grund av vilket dörrarna smidigt glider ut till sidan. Samtidigt på skåpet finns det speciella smala paneler, som du kan ta när du öppnar.De skyddar skåpet från fingeravtryck. Denna bokhylla ser väldigt intressant ut och ovanligt, den är perfekt för att dekorera ett modernt vardagsrum.

Fyllningsalternativ

Trots att traditionella bokhyllor är utformade med hyllor, kan dessa produkter ha det mest olika innehållet. Och det kan vara både klassiska öppna hyllor och slutna lådor och andra föremål. När det gäller hyllorna är de vanligtvis ordnade i flera rader en över varandra. Dessutom är de föremål för vissa krav.

Hyllorna ska vara ca 3 cm tjocka. Detta villkor är nödvändigt för överensstämmelse, eftersom de kan bära böckernas vikt.

I längden borde de inte vara mer än 100 cm. Förutom en sådan standardfyllningsalternativ bör alla bokhyllor ha höga bokhyllor för att rymma stora format tryckta publikationer och små hyllor för lagring av tidskrifter.

Också perfekt fyller i form av ett separat fack för speciella antika böcker. För lagring av stora utgåvor, såsom encyklopedi, är det nödvändigt att tillhandahålla lådor.Dessutom kan de vara djupa eller omvända, ganska små. De kan lägga brevpapper, tidningar, tidskrifter.

Var bättre att placera?

Varje bokhylla kan helt omvandla inredningen i vilket rum som helst. En sådan produkt kan vara ett centralt element i rummet där det är installerat. En stor bokhylla placerad i gästrummet kan betona ägarens höga sociala status, sin kärlek till litteratur och allvar, samt smakpreferenser i litteraturen. Inredningen i något rum kan förvandlas något genom att lägga till en bokhylla.

Det är därför, oavsett var sådana möbler är belägna, kommer det att fylla rummet med komfort och hemma. Men samtidigt kan bokhyllan göra rummet mer strikt och allvarligt, eller skapa en avkopplande atmosfär i den.

Bokhylla placeras som regel inte i plantskolor och sovrum. Dessa är intima rum där de lagrar alla nödvändiga personliga föremål, kläder, sängkläder och underkläder. Därför är det nödvändigt att skydda dem mot damm, vilka bokhylsor ofta samlas på sig själva.

Dessutom kan bokstoft bli en provokatör av allergier.Om du vill placera böcker i barnkammaren eller i sovrummet är det därför bättre att sätta en liten bokhylla bort från sängen. Nu har många människor en fråga om hur man bäst ska placera bokhyllor i stadslägenheter. Inte varje layout ger möjlighet att göra detta. Oftast installeras dessa skåp i vardagsrummet.

Naturligtvis finns det i stora lanthus hela bibliotek för bokhyllor, men i vanliga hus placeras de i salarna. Om vardagsrummet inte har plats för denna möbel, kan den installeras i en stor hall bort från ingången. Vissa placerar dem till och med under trappan om lägenheten eller huset är två våningar. Naturligtvis är det inte i köket eller i matsalen för denna möbel. Därför är det nödvändigt att välja mer neutrala och inte ofta besökta lokaler för den.

Style Directions

Bokhylla är som regel installerade i rum med en mer traditionell inredning. Men nu kan en sådan produkt installeras i alla hem, oavsett design.

Så i rummet, inredda i klassisk stil, kan du installera en antik antik garderob.Det kommer att se väldigt rikt och elegant ut. För en bokhylla i klassisk stil präglas av noggrannhet och elegans, liksom smidigheten i fasadens linjer.

Ofta är klassiska företag ganska massiva och stora modeller. Det är bättre att föredra modeller av naturligt trä. Och deras färger borde vara de mest traditionella. Ser bra ut i en klassisk design som lever i trä-wengefärgad bokhylla. Det är bättre att föredra modeller av värdefulla trädslag.

Mycket elegant i det klassiska vardagsrummet kommer att se ut och skåp för utskrifter med snidade element samt inredning av gjuten brons eller med foder.

Man tror att sådana möbler passar perfekt in i de inredda rummen i engelsk stil. Som regel är de mest traditionella engelska bokhyllorna gjorda av naturlig cederträ, men sådana produkter är ganska dyra.

Tänk på att i det engelska designrummet endast installeras naturliga träprodukter.

Alla dessa bokhyllor är ganska stora och kommer därför definitivt att bli centrala i det inre av ett sådant rum.Som regel har engelska bokhyllor en gångjärnsdesign. De installeras vanligtvis i kontor eller hallar.

En sådan produkt kan placeras i ett inrett rum landstil. Men det borde vara mycket uppmärksam på färgen på sådana möbler. Det är bättre om det kommer att få en ljus nyans. Också kraven på möbler i denna stil - naturlighet och miljövänlighet. Det borde vara en kvalitet bokhylla av trä.

Vissa installeringsmodeller med snidade ben i sådana rum. Denna bokhylla kan ha en fin form, men den måste vara av hög kvalitet och ha ett funktionellt innehåll. Det kan vara både modeller med dörrar och produkter med öppen design.

I rummet, inredda Provence stil, skapa smala och medelstora modeller av bokhyllor. De borde inte vara den centrala delen av ett sådant rum, utan bara harmoniskt komplettera inredningen. Det är bättre om det är en ljusmodell, gjord i pastellfärger. Perfekt resväskor med konstgjord åldring. De borde fylla laget med lätthet och kombineras med andra delar av inredningen.

Bokhyllan är installerad i modernare interiörer.

Så i rummet, inredda högteknologisk stil, perfekt modell med en fasad av plast, glas, dekorerad med krom stål. Skåpet måste ha en diskret design, ljusa färger är oacceptabla. Det är bättre om fasaderna är vita, svarta eller gråa. Som regel är det en rätlinjig konstruktion, kännetecknad av formens enkelhet.

Skåpet har en ganska koncis design och måste uppfylla kraven på funktionalitet. Den dekorativa funktionen i detta fall är sekundär, så den borde inte ha små detaljer och ljus design.

Nu är riktningen i vilken de mest mångsidiga stilar blandas mycket populär.

Och i det här fallet, i ett inredda rum i loft, hi-tech eller modern stil skapa klassiska modeller av sådana möbler. Dessa stilar kan harmoniskt komplettera varandra och skapa en unik kombination. En klassisk garderob kan mjuka ett strikt inredda rum i högteknologisk stil och göra det ljusare. Men samtidigt är det nödvändigt att lita på din egen smak och upprätthålla en stilistisk balans för att göra inredningen stabil och harmonisk.

Design idéer i inredningen

Nu är det väldigt populärt att installera en bokhylla av modellen "Sherlock" i ett klassiskt designrum. Dess design är mycket lyxig: Den är gjord av naturligt trä och har en klassisk design med gångjärnsdörrar. Det här är en mycket ovanlig och originalbokhylla, som har fönster som en telefonkiosk. Glasögon upptar cirka två tredjedelar av dörrbladet. Typiskt är dessa skåp långa och smala och har flera dörrar.

Moderna bokhyllor i inredningen ser ganska ovanligt ut. Så det finns en modellstol med ett litet antal hyllor för miniatyrböcker byggda runt kanterna. Snygga bokhyllor kan ha det mest mångsidiga syftet, förutom att lagra tryckta publikationer. Till exempel, de kombinerade modellerna med plats för TV, och även med en dator skrivbord.

Designermodeller från Italien ser väldigt lyxiga ut i interiören. Dessa är vackra bokhyllor med fasader från värdefulla raser av ett naturligt träd. Det finns vackra, snygga produkter på benen med glasinlägg, och det finns mer massiva träkabiner av den stängda typen med openwork carving.

Det finns mycket intressanta design asymmetriska modeller av skåp.Sådana produkter har hyllor av både öppen och sluten typ. Det finns också en showcase-modell, samt hyllställ med slumpmässigt arrangerade hyllor som placeras mot väggen. De lägger också vackra statyer och andra inredningsdetaljer.

Mycket ovanligt ser bokhyllor med hyllor i ett rutmönster.

Hur man gör en liten bokhylla på egen hand, kommer att lära dig genom att titta på följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum