Garderober i hallen: egenskaper av valet

 Garderober i hallen: egenskaper av valet

Skåp i hallens inre är främst avsedda för ytterkläder och skor, samt olika tillbehör, till exempel paraply eller väska. De innehåller en tillräckligt stor volym. För tillfället blir garderober alltmer populär, men modeller med gångjärnsdörrar är en klassiker som aldrig kommer att gå ur stil.

Vad ska man titta efter när man väljer?

Om du bestämmer dig för att få en garderob med gångjärnsdörrar, uppskattar rummet i rummet och hur rymligt det är. Om storleken på din korridor är stor nog, kommer valet att bero på din smak, du har råd med vilken modell som helst.Om parametrarna i din korridor är små måste du sätta dig i vissa ramar.

Om du väljer en modell av denna produkt bör du vara uppmärksam på följande aspekter:

 • konfiguration;
 • storlek;
 • material;
 • färg.

konfiguration

För en liten hall är lämpliga alternativ:

 • perfekt anpassad vinkelmodell. Dessutom tar det inte bara lite utrymme, men släpper också ut hörnen. Det bör noteras att en sådan garderob ser bättre ut i ett kvadratiskt rum, i ett rektangulärt rum verkar det löjligt. Det finns två former av det: L-formad och trapezoid. Den senare är rymligare;
 • inbyggd garderob ligger i en nisch. I vissa lägenheter tillhandahålls det vid planeringen;
 • halvbyggd, medan produkten inte har minst 1 vägg, ofta baksidan. I grund och botten görs sådana mönster på beställning.

Bland modellmodellerna, den mest populära 2-fällbara garderoben.

Den kan kompletteras med följande element:

 • ytterligare sektion med spegel. Det kommer inte bara att uppfylla sin direkta funktion, men kommer visuellt att expandera utrymmet. Med hjälp av sandblästring kan du applicera en ritning på spegeldelen, fylla den med hela rampen eller bara en del av det;
 • en byrå med hängare kommer att expandera den funktionella delen;
 • öppna hyllor används som plats för dekoration, med souvenirer på dem.

Många liknande produkter är utrustade med mezzaniner. Dessa är lådor i övre delen av skåpet under taket. Med tanke på deras otillgänglighet sätter de saker på mezzaninen, utrustning som de sällan använder just nu. Den här enheten ser perfekt ut i kombination med en 3-vingers garderob. Förutom att de är praktiska har de också möjlighet att visuellt dra upp rummet.

Mellanvåningen kan ha egen dörr eller fast med en garderob. Med tanke på vad du ska lagra i det kan det vara med eller utan hyllor. Det finns modeller där även barnvagnar passar.

dimensioner

Moderna modeller av svängkabiner görs oftast på beställning, med hänsyn till rymden och takhöjden. Glöm inte heller att dörrarna öppnar utåt, dvs de kommer att stjäla en del av territoriet. I detta fall kommer delen att gå till dörrfästet och arbetsområdet i den slutliga versionen kommer att vara 30 eller 40 cm djupt (detta är lägsta värdet för svängbara garderober). I allmänhet finns det ingenstans att vända.

Standarden på djupet hos en sådan design är 60 cm. Men samtidigt kan ytterkläder inte passa, det måste fyllas på igen. Det ideala alternativet är storleken på 68 cm, men inte alla har råd med det på grund av storleken på rummet.

Höjden på dörrbladen får inte överstiga 270 cm. De är fästa på skåpets sidoytor med gångjärn. Deras antal varierar från 2 till 5. Det beror på storleken på skåpet självt. Gångjärnen är utrustade med skruvar som justerar dörrens position.

inuti

Fyllning av skåpet beror på dess storlek och brukar ha:

 1. Avdelning för ytterkläder. Idealiskt bör det vara minst 90 cm. Men det finns modeller vars längd bara är 45 cm. I sådana konstruktioner för jackor, använd en tvärbalk. Hängare är placerade mot dörren. Om skåpet är mer än 60 cm bred används ett standardrör med hängare.
 2. Avdelning för skor. Ligger på botten av skåpet. Det kan vara hyllor av spånskiva, stationära eller glidande. Också i stället för hyllor med metallrör.
 3. Återstående del tas bort under hyllor och lådorI vilka de placerar tillbehör: hattar, handskar, paraplyer, hattar.

material

För tillverkning av gungskåp använder du följande material:

 • Spånskiva. Det produceras genom att pressa träflis. Den har hållbarhet och fuktmotstånd. Ytan på en spånskiva kan lamineras och lamineras. Det första alternativet är mer hållbart. Sammansättningen av denna platta innehåller formaldehyder, vilket minskar dess miljövänlighet. Spånskiva är inte så flexibel, så du kommer inte att fantasera med formen;
 • MDF består av de minsta träfibrerna limmade tillsammans med paraffin. Därför innehåller MDF inte skadliga ämnen och är ett miljövänligt råmaterial. Den är hållbar, motstår fukt. Väl bearbetad. Med hjälp av fräsning kan vilket mönster som helst appliceras på plåten, den släta ytan gör det bra att måla. MDF kan tillverkas med böjningar och oregelbundna former. Perfekt för moderna modeller;
 • Naturligt trä Det är oöverträffat i skönhet och kvalitet. Det är alltid relevant, och det är också ett miljövänligt råmaterial.
 • Träbräda med dekoration: faner, film, lack, färg.

Material skiljer sig åt i kvalitet och prissättning.Skåp av spånskiva anses vara det mest budgetalternativ.

Naturligt trä är det dyraste materialet, men konstruktioner från det är praktiskt taget eviga. Elite möbler är gjorda av massivt trä.

Färgområde

Hämta färgen på skåpet i korridoren i tonen av sin situation. Först av allt, vägledas av golvet. Det bör också komma ihåg att ljusa färger expanderar utrymme och lägger till ljus, medan mörka, tvärtom, minskar utrymme och det blir mörkt i rummet. Din garderob kan vara monofonisk eller med flerfärgade insatser.

Ser bra in i form av blommor på dörrarna och en spegel.

Välja en garderob med gångjärnsdörrar för korridoren, du kommer att försäkra dig själv:

 • rymlig möbel för alla typer av kläder, inklusive toppen;
 • alternativ som passar in i någon hall;
 • klassisk design av ditt interiör.

Denna design är ett bra förvärv för din korridor. Lösningen kan väljas för valfritt rum, oavsett storlek eller form. Om du inte hittar ett lämpligt alternativ i butiken kan produkten beställas. Befälhavaren tar hänsyn till alla dina önskemål och individuella egenskaper hos rummet.

Var noga med att dekorera din korridor med en sådan garderob, och sedan får du komfort och ordning.

Därefter ser du idén att organisera hallen med hjälp av en garderob med gångjärnsdörrar.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum