Förvaringsrum: funktioner och sorter

Skåpet förutsätter de grundläggande funktionerna för att lagra saker i hela huset, vilket gör det möjligt att lätta situationen i bostaden.

Valet av plats bör kontaktas noggrant. För ett litet rum blir designen besvärlig och dominant, även om den är tillverkad av ultramoderna material.

Ägare av Khrusjtjov borde inte oroa sig: i sina hus finns lagringsrum som alltid kan demonteras och öka området för nya projekt. I lägenheter med ombyggnad till förmån för separata rum bildas en värdelös plats i den längsta korridoren, de kan också användas. En garderob byggs harmoniskt i de nischer som tillhandahålls under byggfasen.

I något hus, om du söker bra, kan du hitta ett tomt hörn eller annat lämpligt område för att lagra saker. Du bör bara välja rätt skåpkonfiguration med hänsyn till det specifika området.

Egenskaper och fördelar

Förvaringsrummet skiljer sig i grunden från skåpet, pennahuset, hyllan, till och med den inbyggda garderoben, och detta är dess särdrag. Med kapacitet förlorar den någon möbel.

Innan du börjar organisera skåpet bör du veta i förväg vilka saker som kommer att vara i den. Förvara inte kläder med bevarande, skovlar eller till och med en cykel.

Om du planerar ett omklädningsrum, i det, förutom kläder och skor, kan du hitta en plats för en spegel, kuddar, filtar, strykbräda och lådor med bagage. Det är bättre att ordna garderobeskåpet i köket och behåll alla köksredskap i den, inklusive vintertillbehör.

Lagringen för arbetsredskap, trädgårdsredskap, dammsugare, cykel etc. ska ligga i korridoren eller på stugan utanför staden.

Det finns bara en nackdel i garderoben - det rymmer mycket ledigt utrymme. Men dessa mätare används med maximal effektivitet.

För livet har denna struktur många fördelar:

 • Ett stort antal saker är koncentrerade på ett ställe, vilket gör det möjligt att lossa lägenheten från överflödiga möbler.
 • I ett ordentligt planerat förråd känner varje sak sin plats, vilket gör det lättare att hitta den.
 • Det modulära lagringssystemet och nätmönstret gör att du kan förverkliga utrymmet för varje centimeter vilket ökar förbandets kapacitet och minskar förlusten av användbart utrymme.
 • Denna garderob är exklusiv, den är byggd under ett visst område för lagring av specifika saker, med hänsyn till ägarens smak.
 • Hela familjen kan använda den, lagringssystemen räcker för alla.

Typer av mönster

Garderoberna är uppdelade enligt deras funktionella tillbehör: en garderob - för kläder, ett skafferi - för köksredskap, en fungerande - för verktyg, dammsugare och andra hushållsartiklar.

Uppdelningen efter typ av konstruktion är nära relaterad till den plats där strukturen kommer att ligga:

 • En nisch, om dess dimensioner är mindre än 1,5 meter, är lämplig för en garderob som en garderob. Skjutdörrar skiljer den från resten av rummet.
 • Den döda korridorns slut är lätt att förvandla till en garderob, som omsluter en gipsmur. Dörrar ska vara av samma typ för alla rum.
 • Du kan återskapa skafferiet i Khrusjtjov, ta bort allt innehållet och slutföra med trendiga moduler. Framdörren överförs enligt omständigheterna.
 • I ett stort fyrkantigt rum passar hörnversionen av designen. Fasaden är gjord rak eller rundad.
 • Om rummet är rektangulärt och det finns en tom vägg, del av rummet ges som omklädningsrum.
 • Ibland blir lagringssystem värmda, välutrustade balkonger eller loggier.
 • I privata hus är ett förråd under trappan som leder till andra våningen välutrustad.

När en plats väljs, är det nödvändigt att hantera byggnaden och arrangemanget av garderoben.

dekoration

Arrangera ett slutet förvaringsutrymme, du bör ta hand om ventilation och belysning. Tänk sedan på hur skåpet ska fyllas, rita ett schema för att hitta hyllor, hyllor, enskilda moduler och olika tillbehör.

Utrustning av förrådsrummet, den nedre vågen bör lämnas under stora saker: en dammsugare eller lådor med stövlar. Sommarskor hålls bäst på hyllor med lutningen på det slanka systemet.

I den centrala delen är den bästa åtkomstzonen, så du behöver ha de mest nödvändiga sakerna här. Dessa kan vara hyllor med kläder, handdukar eller tvättkorgar. Den övre delen är fylld med föremål av sällsynt bruk.Platsen för baren under hängaren är den mest lättillgängliga.

Att vara engagerad i arrangemanget av skåpet bör du veta att fyllningen är fallet (tillverkat av trä, MDF), nät (lådor, rack baserade på metallnät), loft (aluminium). Huvudelementen är barer och strömavtagare, hängare för byxor och slipsar, moduler för lagring av skor, handskar, hattar och halsdukar.

Bekvämt på hyllorna för att lagra saker i lådor eller korgar, till exempel, för den skandinaviska stilen på inredningen krävs denna metod för fyllning av hyllorna.

Det verkar som om det inte är rationellt att lämna en odelad plats i mitten av förråd för att vara i den. Idén med glidmodulerna som står nära varandra löser problemet. Det kan vara en enhet med en skivstång och hängare, en modul med hyllor eller med maskindelar.

Sådana konstruktioner är utrustade med tillförlitliga hjul, lämna hela förrådsutrymmet och installeras för användningstid på rätt plats.

Hur gör man själv?

För att bygga och utrusta en garderobskåpa kan du inte kontakta experterna och försöka göra dig själv. Om huset har rör och brädor är det inte nödvändigt att stapla upp dem i garderoben.Specialiserade butiker säljer alla typer av lagringssystem och tillbehör. För ett ergonomiskt skafferi är det bättre att använda maskestrukturer, de tar mindre plats. Om det behövs, för att minska kostnaderna, kan du använda det improviserade materialet.

Låt oss i steg överväga hur man konverterar ett gammalt förrådsutrymme till en modern praktisk struktur:

 • Det är nödvändigt att utarbeta ett detaljerat schema med pantryens exakta storlek och all utrustning. Identifiera reparationer som kan påverka ombyggnaden eller dekorationen av väggarna, betrakta ventilation och belysning.
 • Nivåt väggarna och golvet noggrant, annars kommer alla strukturer att vara snedställda. Täck inredningen i rummet med tapeter eller måla den med vattenbaserad färg.
 • Under reparationsarbetet är det nödvändigt att placera elnätet i ljuskällornas källor.
 • Det är viktigt att ge luftluft för korrekt luftcirkulation.
 • Färdigställda gallerställ, lådor, stänger, strömavtagare och andra delar av lagringssystemet av önskad storlek kan köpas i specialaffärer och installeras i skåpet.
 • Om beslutet fattas för att göra konstruktionen av laminerad spånskiva, är det enkelt att beställa i hårdvaruaffärer. På samma plats, med färdiga storlekar, kommer att utföra med den maximala ekonomidatormodelleringen av ett löv och kommer att göra det exakta sågning.
 • För montering av hyllor och hyllor finns speciella monteringssystem (hörn, hyllstöd). När du installerar långa hyllor för att undvika sagging kan du använda det som ett kromrör.
 • Dörren, beroende på pantryens kapacitet, väljs antingen genom glidning eller med vanligt dörrblad.
 • Den färdiga garderoben ska motsvara det inre av rummet där det ligger.

Med moderna byggnads- och möbelmarknadsmöjligheter är det enkelt att beställa fyllningen till skåpet i butikerna och montera det själv. Det är nödvändigt att bara ha önskan.

Snygga idéer i inredningen

Skåpet är den mest funktionella enheten. Det här är inte en gammal mormors garderob i husets översta hörn. En sådan design kan perfekt harmonisera med det moderna interiören. Tänk på exempel på framgångsrik integrering av lagringsplatser i det omgivande rummet.

Mysigt ljust rum, varav de flesta ges under omklädningsrummet.Rummets räckvidd gör att du inte kan hålla fast vid varje centimeter, allt är snyggt, genomtänkt, placerat på plats. Glidande glasdörrar zonar hallen och kombinerar samtidigt sina två delar i en enda helhet.

Ett exempel på ett vinklat kvadratisk skåp-skafferi. Endast ett stort rum har råd med ett sådant mini-rum. Bakom strikta skjutdörrar gissas hyllorna både i garderoben själv och på en av dess väggar.

Intressant dekorerade hörn med internt och externt lagringssystem, vilket är sängens huvud. Två balanserade ingångar ger extra bekvämlighet i drift.

Mysigt mini-rum U-format för köksredskap. Här är allt i lättillgänglighet: flingor, grönsaker, tallrikar och apparater.

Ett exempel på ett lagringssystem som ligger i en nisch. Hyllor, gjorda av spånskiva, uppställda i en halvcirkel. Det rymliga rummet och öppen tillgång (utan dörrar) gör det enkelt att använda alla saker. Spotlights belägen längs konturen av strukturen löser fullständigt problemet med belysning.

En utmärkt lösning hushållspantry, som rymmer tvätt och diskmaskiner, alla hushållskemikalier och andra rengöringsprodukter.

Garderob med fälldörrar.Det är rationellt utrustat med förvaringsplatser utan närvaro av tomt utrymme. Det finns lätt och fri tillgång till saker.

En intressant lösning på skafferi, förklädd som en garderob. Beläget bredvid buffén ser designen ut som en möbelvägg. Med öppna skåpdörrar kan du se det verkliga djupet i ett bekvämt och funktionellt rum.

Alternativ praktisk användning av utrymme under trappan. Det visade sig ganska rymligt skafferi med massor av hyllor och en glidmodul.

Tanken med lagringssystem är inte ny, den kommer från gamla garderober och garderober, men i en modern version är det ett helt annat rum. Ibland har sådana rum speglar, bord och puffar, de har en bra tid.

Montering av pantry gjord av gipsskivor med egna händer, se nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum