Speglade garderober för en hall i en modern inredning

Ingången av huset eller lägenheten ska vara harmonisk och funktionell. Spegelskåp utför båda dessa funktioner i den moderna hallens interiör. De låter dig rationellt placera saker som visuellt gör rummet rymligare och ljusare.

Särskilda funktioner

Speglar spelar en viktig roll i hallens inre. De låter dig utvärdera ditt utseende innan du lämnar huset, fixa hår eller huvudbonad. Men inte alltid korridorns storlek gör att du kan hänga på väggen en separat spegel. I detta fall är den perfekta lösningen att placera den på skåpdörren.

Garderoben kan i sin tur hålla sig inte bara kläder, men också andra saker. En mängd olika modeller, former och färger gör att du kan välja en produkt för varje smak.

Ett framgångsrikt valt alternativ kan bli ett fullvärdigt element i inredningen och till och med en riktig inredning av ingången.

fördelar

Många köpare har redan uppskattat fördelarna med spegelskåp:

 • Rymdbesparing. Ett sådant skåp eliminerar inte bara behovet att fördela en separat plats under spegeln. Modeller av "coupe", utrustade med skjutdörrar, kräver inte ledigt utrymme för att öppna dem. Och om du väljer en inbyggd garderob kan du använda rummet så effektivt som möjligt.
 • Funktionalitet. Med flest kapacitetskapacitet kan du placera ytterkläder, skor, tillbehör och många andra saker. Beroende på storlek och inre fyllning av produkten kan du lagra lätta kläder, leksaker och även hushållsapparater i den. Ett sådant skåp kommer att bli en räddning för ägare av små lägenheter. Samtidigt, om korridoren inte är tillräckligt upplyst, kan du installera en övre visir med strålkastare på produkten.
 • Beauty. Oavsett vilken stil av inredning du föredrar, kan du hitta en garderobsmodell som passar dig. I sortimentet av tillverkare finns sofistikerade klassiska modeller, och ultramoderna alternativ, och även romantiska skåp i Provence-stil.

Dessutom kan även spegeln i sig ha någon form.Det kan vara en spegelduk i hela höjden på skåpet eller en liten spegel, dekorerad med en sorts ram. Och fotoutskrift, laser och sandblästring, konstmålning, glasmålningselement och andra tekniker kan göra möbler till ett konstverk:

 • Visuell effekt Spegelytorna reflekterar ljus, expanderar visuellt och gör det lättare. Särskilt denna teknik är användbar för ägare av små hallar.
 • Tillgänglighet. På den moderna marknaden presenteras och lyxiga lyxmodeller och prisvärda alternativ.

form

Det finns följande former:

 • Raklinjer Skåp, placerade i en rak linje, är de mest populära. Sådana modeller ser bra ut i korridoren i vilken storlek som helst.
 • Corner. Sådana skåp är särskilt lämpade för små fyrkantiga korridorer. De upptar utrymme vid korsningen av två väggar, så att du kan använda den så effektivt som möjligt.
 • Radius. Denna typ av skåp har en ovanlig form. Modeller kan vara runda, konkava och till och med asymmetriska (i form av en våg). Intressanta produktsortiment ger skarpa inredning, vilket gör hallen mer elegant.

typer

Det finns följande typer:

 • Glidande garderober. Den mest populära typen av skåp installerade i korridoren är garderoben. Det skiljer sig från standardmodeller med en glidmekanism. Dörrarna släper smidigt till sidan utan att behöva plats för att öppna dem, vilket utökar installationsmöjligheterna och sparar användbar plats.
 • Swing. Ägare av små lägenheter förvärvar modeller med dörrar som svänger framåt. Om det inte finns plats för en dubbel garderob i korridoren, kan ett smalt fodral med en spegeldörr eller ett litet hörnskåp vara en bra lösning.
 • Kombineras. Vissa modeller kombinerar två olika typer av öppning. Till exempel kan hörnskåpets centrala modul vara försedd med en gångjärnsdörr, och sidodelen kan innefatta en glidkonstruktion.
 • Embedded. Förutom skåpfall finns det inbyggda modeller. Sådana strukturer kännetecknas av frånvaron av de övre och bakre ytorna (och ibland sidoväggarna). De utnyttjar fullt ut det utrymme som tilldelats dem under renoveringen av lokalerna.

Fördelen med dessa alternativ är en betydande besparing i rymden, liksom lägre kostnader jämfört med konventionella skåp.Nackdelen är omöjligheten att flytta strukturen.

 • Rotary. En ovanlig modern uppfinning har redan blivit älskad av många köpare. Ett litet smalt skåp är fastsatt på specialfästen. Å ena sidan finns öppna hyllor och å andra sidan - en solid spegelfasad. En enkel rörelse du kan vända på produkten, gömma innehållet från nyfikna ögon och förvandla den till en stor spegelduk. Därmed sparar du utrymme i korridoren och får en bekväm spegel som kan vända vinkeln.

stilar

För närvarande är följande riktningar vanliga:

 • klassisk föreslår elegans och diskret lyx. I sådana interiörer finns lämpliga modeller av trä med gångjärnsdörrar eller garderober med imitationssvängdörrar. Den klassiska i modern läsning möjliggör vanliga glidstrukturer. Färgschemat innehåller naturliga nyanser av trä, såväl som vit, beige och svart.

Konstgravering, ritmönster på speglar, förgyllning är tillåtet. Skåpet kan vara rakt eller vinklat, men inte radiellt. Här välkomnas tydligheten i former och stränghet i linjerna.

 • stil Provence tillåter inte heller för moderna mönster. Pastellfärger (mestadels vit, beige och ljusgrå), ved eller dess imitation, metalldetaljer i skuggan av "brons" är de karakteristiska egenskaperna hos möbler i denna stil. Sådana skåp är enkla men eleganta. Som prydnad, snidning och lätta mönster kan användas.
 • Skåp i stil minimalism så kortfattat som möjligt. Detta är vanligtvis en spegel garderober utan bilder och annan inredning.
 • modern gäller även för moderna riktningar. Denna stil tillåter dock originalitet, ovanliga former, kombinationer av kontrasterande toner. Om det bara är en spegelklap tillverkas resten av produkten vanligtvis i naturliga nyanser (vanligtvis "wenge" eller "beige") eller ljusa färger. Sådana skåp har ofta ytterligare öppna hyllor och hängare, kan dekoreras med olika mönster och dekorativa insatser.
 • Modeller i stil högteknologiska och techno välkomna neutralt kylområde (svart, vitt, grått), förkromad metall. Dessa skåp är antingen helt tillverkade av spegelduk eller kombinera speglar med blanka ytor.

Hur man väljer?

Vid köp är det nödvändigt att beakta storleken på korridoren och själva stället, som du är redo att fördela för skåpet, dess form och sitt område. En viktig punkt är den inre fyllningen av produkten. Tänk på vad du precis kommer att hålla i garderoben, vilka fack (hyllor, lameller för hängare, etc.) kommer att vara till nytta för dig.

Genom att välja en design och färg, fokusera på inredningsstilens stil. Kom ihåg att om du speglar alla dörrar, blir effekten av att utöka utrymmet mer ambitiöst. Det är dock värt att beakta att speglarna speglar alla möbler.

Om muren mitt emot skåpet är fylld med olika möbler, lådor och andra saker, riskerar du istället för effekten av ett rymligt rum för att få intrycket av en liten, rörig korridor.

Platsalternativ

Om korridoren har en smal långsträckt form är det bättre att lägga skåpet längs den korta väggen. På en fyrkantig korridor skulle det vara bäst att placera skåpet längs hela väggen. Om dörrarna i många rum går ut i korridoren är det bara en liten smal skåp som passar här. Den mest framgångsrika platsen för honom kommer att vara zonen vid ingångsdörren.

Exempel på interiören

Den ursprungliga modellen med bilden av Eiffeltornet är ett utmärkt val för en modern hall. Röda element lägger krydda till produkten, vilket gör det till en höjdpunkt i rummet.

Den inbyggda garderoben med guldblad och blommönster passar perfekt in i det lyxiga barockinteriören. Dekorativ ram maskerar produkten under den stora bilden, skapar en enda komposition med inredningen i rummet.

För älskare av diskret elegans är den klassiska valnötfärgade garderoben ett utmärkt val. En liten spegel säkerställer att bilden är perfekt innan du lämnar huset. En öppen kapphängare är ett praktiskt och bekvämt föremål.

Den inbyggda modellen, helt tillverkad av spegelduk, förstorar hallen två gånger. Detta underlättas av en snygg inredning och frånvaron av onödiga detaljer på motsatt vägg.

För att lära dig hur man installerar en fångstkåpa med en spegel, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum