Fällbar soffa

Ett stort utbud av stoppade möbler i butiker tvingar köparen att tänka igenom alla nyanser innan man bestämmer sig för ett så allvarligt köp. Speciellt måste du noga tänka om möblerna är planerade att köpas för en liten lägenhet eller ett litet rum.

Klädda möbler av kompakt storlek och med en bekväm transformationsfunktion passar bäst för små rum. Sådana parametrar har en hopfällbar soffa.

Särskilda funktioner

Soffan, som en möbel, lånades från det ottomanska riket av européer på 1700-talet. Tidigare var det installerat i vardagsrummet och fungerade bara som ett ställe för vilotid. Idag kan denna möbel inte bara användas för gästernas bekvämlighet utan också som en utmärkt sovplats.

Soffa på vissa externa funktioner och funktionalitet har en liten likhet med soffan, men det finns fortfarande stora skillnader:

 • Rätvinklarna och de raka linjerna i denna interiör är inte den enda egenskapen.
 • Höjden på armstöd i en klassisk soffa är på samma nivå med bakhöjden, som smidigt passerar in i armstöden.
 • Den breda sittpositionen skiljer soffan från soffan.

Närvaron av moderna vikningsmekanismer gör det till en ganska platt säng, vilket inte kräver ytterligare madrass. Men det är värt att notera att hennes säten inte är gjorda av mjuka fjäderfjäderbäddar, de är ganska tuffa och inte alla kommer att tycka om det, men för ryggraden är en sådan yta det bästa alternativet.

De små storlekarna, exakta linjer, en jämn och stark madrass fördelar en soffa bland andra modeller av stoppade möbler.

arter

Utmärkande egenskaper som kännetecknar soffan, idag något platt. I butikerna kan du alltmer hitta modeller som är ganska kollektiva alternativ. Soffa-soffa och soffa-soffa - de vanligaste sorterna som är i stor efterfrågan på kompaktitet och funktionalitet.

Soffa soffa

Denna monterade modell dekorerar inte bara inredningen, men fungerar också som en plats för att samla med vänner.Dessutom har många modeller en bekväm transformationsmekanism, tack vare vilken soffan kan användas som en full säng.

Sömn kommer att vara ännu bekvämare om madrassen har ortopediska egenskaper på grund av närvaron av ett fjäderblock.

Med en enkel och tillförlitlig transformationsmekanism bildar vissa modeller, när de är utfällda, en ganska bred kaj, där två personer lätt kan rymma. En sådan dubbelglidande design är pålitlig och hållbar, och sängen är inte bara bred, men även och utan gropar och höjdskillnader.

Soffa ottoman

I butiker finns flera typer av denna modell. Transformationssystemet för den glidande soffbänken kan vara i tre versioner:

 • en bok
 • teleskop;
 • bäddsoffa.

Det finns dubbla versioner med en vikdesign, vinkelfunktioner, med en utrullningslängd i längden, vilket inte tar mycket utrymme vid vikning. Dessutom finns det produkter med en ganska rymlig låda, så att du kan lägga ett filt, kudde och annat sängkläder i den.

material

Alla typer av stoppade möbler, inklusive soffor, är baserade på en ram och en plats för sittande, bestående av fyllmedel och klädsel:

 • ram Den tillverkas antingen av trä (oftast från barrträd) eller från metall. Metallversionen verkade relativt nyligen, men har redan blivit populär bland köpare.
 • Sittplatsen kan utrustas med en oberoende eller beroende fjäderenhet., det finns alternativ där PPU eller mer hållbar latex används som fyllmedel. Ett oberoende fjäderblock kännetecknas av närvaron av separata fjädrar, där var och en är förpackad i sig och i det beroende fjäderblocket är de sammankopplade med en metalltråd. Varje fjäderblock på toppen är täckt med ett skikt av filt som utför isolerande funktioner. Sedan finns ett lager av polyuretanskum, en syntetisk vinterisolering och ett lager av klädsel. PU-skum kan användas som separat fyllmedel och har en mer tät struktur.
 • Klädseln som används för att göra en soffa kan vara textilier, läder eller läder. Det finns många textilklädselalternativ och har sina egna fördelar och nackdelar.

Hur man väljer?

För att välja rätt soffmodell för dig måste du följa vissa regler:

 • Först och främst är det nödvändigt att förstå för vilka ändamål soffan köps och hur dess dimensioner passar in i rummet. Om det kommer att användas inte bara för att sitta, men också som viloplats på natten, är det nödvändigt att vara uppmärksam på transformationsmekanismen. Det ska vara tillförlitligt och bekvämt, dessutom bör soffan inte rota utrymmet i utfällt tillstånd.
 • Sittplatsen ska vara jämn och bekväm. För att göra detta måste du sitta på soffan innan du köper, vilket testar fyllmedlet inuti. Om, vid stigning, ytan återvänt till sin ursprungliga position ganska snabbt betyder det att fyllmedlet är av hög kvalitet och en sådan produkt kommer att pågå i ganska lång tid.
 • När du köper måste du betala tillräckligt med uppmärksamhet och klädsel. Det måste vara hållbart, slitstarkt, såväl som bukt för att inte bara torka utan även våtrengöring.

Om du har husdjur är det bättre att köpa en soffa med klädsel som är resistent mot effekterna av djurens klor.

Idéer i inredningen

Soffan är en universell produkt, den kan installeras i nästan vilket rum som helst - det viktigaste är att det harmoniserar med inredningen i rummet och strider inte mot rummets allmänna koncept:

 • På kontoret. Du kan installera en soffa i rummet som är reserverat för biblioteket.
 • Det kommer att se bra ut i köket, utför inte bara sin omedelbara funktion utan också en metod för zonplanering.
 • I vardagsrummet soffan kommer inte bara vara en plats för att rymma gäster, men om nödvändigt kommer det att bli en bekväm säng.
 • Förutom lägenheten kan soffan installeras i landet, till exempel på verandan.

Den ursprungliga soffan till trädgården kan till och med göras från pallar. Hur man bygger en liknande modell med egna händer, kommer att berätta följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum