Hur man dekorerar rummet med ett vitt ombordbord?

Varje kvinna, medan hon sätter upp ett sovrum, drömmar om sitt eget individuella hörn med ett bekvämt toalettbord, där hon kan, utan brådska och krångel, suga på morgonen och utföra hudrengöringsprocedurer, går och lägger sig. Valet av en sådan viktig möbel är inte en lätt uppgift, särskilt med ett stort antal modeller som erbjuds av tillverkare på den moderna marknaden.

Och ett av de bästa alternativen som passar perfekt i nästan vilken inredning som helst, är ett elegant vit toalettbord.

modell

Som regel är kvinnors toalettbord ett multifunktionellt interiör, för vilket vackra damer spenderar mycket tid, så det ska vara bekvämt och rymligt.

Till salu hittar du flera typer av vita dressingbord. De viktigaste är:

 • klassisk - Det här är det vanligaste utomhusbordet, ibland med en spegel på bordplattan. Dessa modeller är som regel utrustade med speciella lådor för lagring av kvinnors kosmetika och hygienprodukter.

Också vanliga alternativ är utrustade med minikammare.

 • spaljé - Ett mycket bekvämt toalettbord med en trippelspegel, vars två sidodelar har rörlighet, vilket gör att du kan ändra visningsvinkeln. Denna modell är idealisk för kvinnor som ofta måste göra sitt hår eller följa en strikt klädkod.
 • konsol - Den här modellen kan vara på två eller fyra stöd och antar att den fästs på väggen. Som regel är det ett smalt bord som inte tar upp mycket utrymme. Det kommer att vara perfekt för små sovrum.
 • Bord med integrerad spegel Det kan finnas olika storlekar av formulär och designlösningar.
 • Hörn bord. Dessa modeller är begränsade på båda sidor och är konstruerade för att placeras direkt i hörnet av rummet. Deras huvudsakliga skillnad ligger i bakväggens struktur. Den största fördelen med sådana tabeller är att de tillåter rationell användning av ledigt utrymme.
 • Suspenderad modell är en bänkskiva som är fäst direkt på väggen. Du kan hitta prov, både med och utan lådor. Dessa modeller används ofta av designers i moderna interiörer. Nackdelen med sådana möbler ligger i det faktum att det är omöjligt att helt enkelt flytta det om du vill göra en omläggning i rummet.

Innan du väljer ett lämpligt toalettbord, är det lämpligt att bekanta dig med alla nyanser och funktionalitet hos modellerna. Om spegeln kommer att köpas separat, måste du välja den baserad direkt på omklädningsbordets dimensioner, samt på dess form och struktur.

material

Vita omklädningsbord kan skilja sig inte bara från olika former och formgivningar, men även av materialet från vilka de tillverkas:

 • Det mest traditionella råmaterialet för tillverkning av möbler är naturligt trä och billigare material baserade på det. Om din budget tillåter dig att köpa den mest högkvalitativa och hållbara saken, skulle det bästa alternativet vara att köpa ett vitt bord av massivt naturligt trä. En sådan modell, dekorerad med vackra snidade ben, kan passa in i nästan vilken situation som helst, oavsett rummets stil.Den idealiska designen för ett sådant bord skulle naturligtvis vara ett sovrum i stil med "klassisk" eller "Provence";
 • Bord av spånskiva och MDF kommer att vara ett budgetalternativ för dem som ännu inte har råd med en dyr modell av naturligt trä. Modern teknik tillåter tillverkare att producera ganska högkvalitativa produkter från dessa billiga material och upprepa texturen hos en naturlig produkt.
 • Metallmodeller med konst smide. Produktens ram och ben är i regel tillverkade av metall. Bordsskivan kan vara av trä eller glas, har en matt eller blank yta. Metallprodukter passar bra in i sådana stilar som "hi-tech", "loft" och "renaissance";
 • Härdat glasSom regel används den för tillverkning av bordsskivor, men designern av moderna möbler producerar mycket ursprungliga glasmodeller av toalettbord, som efterfrågas av älskare av sådana stilar som "neoklassiska" och "moderna".
 • Tabellmodeller ren plast Se bara bra ut i moderna stilar, till exempel "techno" eller "hi-tech".

Platsen i inredningen

Ett litet vitt toalettbord passar perfekt in i ett litet sovrumDessutom kan det vara en konsol med en smal bordplatta längs en av väggarna i rummet eller en vinkellmodell. För att spara ännu mer utrymme kan spegeln hängas på väggen. Man bör komma ihåg att belysningen och bordet och spegeln ska vara så bekväma som möjligt för att applicera smink.

Om rummet saknar naturligt solljus måste du tänka på ytterligare ljuskällor. Du kan också välja modellbordet med vitglansbeläggning. Reflekterat ljus från en sådan yta kommer att skapa illusionen av ett rymligt rum och fylla rummet med ytterligare mjukt ljus.

Om du har ett mycket rymligt sovrum kan du ha råd med ett komplett alternativ med en bordplattbredd på 90 cm. Det kan vara helt vilken modell som helst från byråborden med många lådor till det eleganta damerbordet i Provence-stilen.

Inuti det stora sovrummet kan du skapa en mysig design av den traditionella "klassiska" eller skonsamma "romantiken". Tja, socialites kan dekorera rummet i en modern "modern" stil, dekorera sovrummet med ett praktiskt vitt bord med en blank finish i Italien.

I det rymliga rummet får du möjlighet att lämna utrymme för ett toalettbord nära fönstret. Ytterligare ljuskällor i detta fall kommer inte att vara överflödiga. På en bred bordplatta kan du enkelt passa en elegant skrivbordslampa och välja den för den övergripande utformningen av rummet.

Hörnmodeller av toalettbord med en stor spegel ser också bra ut i rymliga rum. Sådana modeller är som regel utrustade med rymliga tummar med många användbara hyllor och lådor. En vacker vit trellis fyller rummet i rummet med friskhet och ger rummet extra luftighet och ljushet.

Organisation av skönhetsutrymme

Den första regeln när du lägger ett toalettbord: Installera det inte direkt framför fönstret, för det här gör det mycket svårt för dig att applicera smink. Med ett sådant arrangemang kommer ditt ansikte alltid att vara i den skumma delen av rummet, och från direkt solljus kommer spegeln att ge mycket bländning. Idealet är att vara nära fönstret när ljuset faller från vänster till ombord på bordet.

Om det här alternativet inte är möjligt,då är det nödvändigt att tillhandahålla konstgjord belysning med hjälp av en speciell LED-lysrör eller professionell belysning för makeupartister.

Det är också viktigt att välja den rätta höjden på bordet så att det skulle vara mysigt och bekvämt att sitta bakom det. Normalt är bordets standardhöjd 75 cm, men det finns andra variationer, varför, när du väljer en modell, vägledas av din höjd.

Huvudregeln: du borde vara väldigt bekväm. Välja en modell till din smak och i enlighet med designen av ditt sovrum, glöm inte att köpa en barnstol som matchar stilen på ditt skötbord.

Det är bättre om stolen är snygg och liten och passar in i den övergripande harmonin i designlösningen.

Varje sant dam har många nödvändiga saker som hon helt enkelt behöver skapa sin egen stil och charm. Och för varje sådan sak behöver du organisera din plats. Sådana stora föremål som hårtork, massagekamper och krusningsjärn är bäst borttagna i stora lådor, och i mindre lådor kan du lägga dekorativa kosmetika, hygienprodukter och parfymer.

Det är väldigt viktigt att gruppera alla kosmetika efter typ av användning.

Har tagit för varje separat låda kan du göra dessa grupper:

 • daglig kosmetika;
 • nattkosmetik;
 • dekorativa kosmetika;
 • makeup remover;
 • hygienprodukter;
 • smycken och smycken;
 • manikyrprodukter.

Genom att gruppera alla nödvändiga verktyg för vård och användning av smink kommer du att lämna den vackra vita bänkskivan på ditt toalettbord och kunna dekorera den med en liten vas med färska blommor, en vacker statyett eller en ram med ett foto av din kära person.

I videon kan du se alternativ för små omklädningsbord.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum