Vitt runda bord i inredningen

När man väljer ett bord är det nödvändigt att uppmärksamma både dess geometriska form och dess färger. Det vita runda bordet har alltid varit och förblir på topp i popularitet. På grund av sin mångsidighet, visuella överklagande och praktiska egenskaper. Vi kommer att prata om särdragen i denna möbel idag.

Särskilda funktioner

Designers som vit färg, främst för att det passar i nästan vilket rum som helst, vare sig det är ett klassiskt rum eller en original, state-of-the-art interiör som designats av författaren. Det vita bordet behöver inte nödvändigtvis vara av trä, nu tillverkas mycket vackra metall- eller plaststrukturer. Ekonomiska material såsom MDF används också i stor utsträckning.I ganska rymliga rum denna möbel kunna bli en central del av alla möbler.

Undantag från utformningen av produkten med en spetsig vinkel gör det mycket säkrareän traditionella rektangulära eller kvadratiska lösningar. Med en obekväm rörelse, med snabb promenad eller minutdistraktion kommer du inte att bli skadad. För barnrummen blir denna fördel ofta avgörande. Det praktiska i en rund form är att fler människor kommer att kunna sitta vid ett bord som har ett visst utrymme än på en produkt som har tydliga raka konturer.

Den otvivelaktiga fördelen är förmågan att ordna diskar på samma avstånd från alla som sitter. Eller inte rätter, men något annat, beroende på syftet med ankomst av gäster. Den avrundade formen är känslomässigt bekvämare och trevligare än en design med hörn. Och om du väljer ett skjutbord kan du ändra antalet platser beroende på behoven.

Fördelen med vit färg är att oundvikligt ackumulerat damm är minst synligt på den.

Design och material

Produkter med klassisk carving eller med patina kombineras perfekt medklassiskt stil rum. Omvänt bör högteknologiska älskare vara intresserade av mönster med glasskiva. Enligt designarna är det bara sällan trä och dess derivat helt olämpliga. När allt kommer omkring kan dessa material vara godtyckligt modifierade och dekorerade externt.

En versalit är ett originalmaterial som ser ut som ett träd med en smidigaste struktur, och dess tekniska egenskaper liknar artificiell sten.

Glasplattan, för all sin spektakulärhet, ser bra ut i små rum och expanderar dem visuellt.

I det inre av Provence ser du eleganta ben, som liknar böjd metall eller träbalustrar. Om du väljer möbler för en klassisk miljö, är den här lösningen också användbar. Men här måste du vara försiktig och tänka bra. om kombinationen av olika element bland dem själva. Enfaldiga bord är lämpliga inte bara i provensalska och klassiska rum, men också för rum i engelsk stil och landstil. Benet uppfattas endast mer fördelaktigt om det är tjockt, kompletterat med carvings eller en original prydnad.

Alla experter rekommenderarBeställ inte en uppsättning med en enda färg på bordsskivan och stolarna, med liknande dekorativa element i dem. Metall och gnistrande enda ben - en bra lösning för modernistiska bänkskivor. Oftast används de vanliga fyra stöden, de uppfattas från utsidan som de mest stabila och stabila.

Snygg mörk skugga (vilken som helst) samspelar harmoniskt med lätta väggar, verkan av kontrast ser väldigt fördelaktig ut. Det är användbart för ett strikt engelska rum, och för en ljus, känslomässigt avslappnad Provence, kommer en mörk färg att ge en känsla av soliditet till atmosfären. Vita bänkskivor passar väl till rymliga matsalar.vars glas är panoramautsikt eller fullvägg. För att undvika den visuella upplösningen av vita möbler i de vita väggarna är det lätt, för det här gör rummet, introducerar ljusa och häftiga toner. Det räcker med att använda någon typ av textilelement, ändra inställningen till stolens klädsel eller välj en annan färg på lampan för att göra en attraktiv inredning.

Det ljusa halvcirkelformade bordet kombineras perfekt med gröna stolar dekorerade med expressiv klädsel.Om du väljer fyllningen för provensalsk rum, bör du föredra en mjuk, dämpad färg för de enskilda elementen - lavendel, ljusblå, under pulveret.

Det är oönskade att matcha bordets färg och köksfasaden, bilda ett separat matsal och fritidsområde i ljusa färger, det är här det vita bordet blir nyckelobjektet.

Tips för att välja

Designers erbjuder att följa följande rekommendationer:

  • Ett rundbord med en diameter på mindre än 90 cm är helt opraktiskt. Och om en stor familj bor i huset eller gästerna ofta kommer, är det tillrådligt att köpa en produkt från 1,1 till 1,7 meter. Storleken på 100 cm används ofta i möbelstrukturer, eftersom den är idealiskt anpassad till köket i ett litet område. Genom att välja den kommer du inte att möta brist på utrymme vid bordet, och det kommer inte alltför att absorbera utrymme.
  • För en bordplatta med en diameter på 120 cm kan 5 personer sitta tyst, men vardera bör vara minst 0,6-0,7 m breda; Att veta dessa parametrar är lätt att beräkna vad som borde vara den bästa storleken för dig. Minsta värdet är 70 eller 80 cm, mindre bord gör inte ens, eftersom de inte längre har någon praktisk betydelse.
  • Konsolbordet används bäst i vardagsrum, sovrum, hallar; i köket kan det också vara lämpligt, men av en mer blygsam än vanlig storlek. Ta inte ett bord med en blank yta, för att de är ganska lockiga i vården, även den minsta droppen av vatten lämnar en ful stämning.
  • Patinerade versioner ser bäst ut med fronterna av headset som är täckta med samma patina. Sådana kit anses vara den mest kompletta. Det är inte alls nödvändigt att vara begränsad till den klassiska gyllene patinaen, i Provenceens inredning kan den vara rosa, silver, mjukblå, till och med grå eller svart.
  • För en medeltida inredning är det värt att välja alternativ med ett konstgjort åldrat träd, den här lösningen kommer också att vara användbar för ett gotiskt rum. En enkel och grov produkt betonas för att uppta en värdig plats i ett skorstensland eller hus, där elegans av utseende inte alls behövs.
  • Ek, bök och aska passar bäst av olika typer av trä för köket, de är täta och absorberar liten förorening. Ange alltid vilken speciell beläggning som används, byggnadens hållbarhet och tillförlitlighet beror på dess kvalitet.För att undvika dissonans i konstruktionen eller behovet av att spendera mycket tid är det bättre att omedelbart ta bordet och stolarna från en enda uppsättning. Oblong bord med avrundade toppar går harmoniskt in i det smala, långa rummet.

Läs mer om hur du väljer ett vitt rundbord, du kommer att lära av följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum