Hur man väljer ett stort bord?

Det är nödvändigt att använda stora bord av två skäl - eller du behöver sätta många människor bakom dem, eller ett litet blygsamt bord i det stora rummet i rummet är visuellt "förlorat". Men i båda fallen borde du välja den här möblerna noggrant, eftersom de fortfarande måste användas i många år.

Särskilda funktioner

När målet bara är inställt från tid till annan för att sätta gästerna (besökare) och det inte finns för mycket utrymme bör du använda en glid- eller vikningsstruktur. Framgångsrika exempel som fungerar bra under olika förhållanden är transformatorer och "böcker". Ett stort bord av trä eller glas är miljövänligt, med korrekt utförande och dekoration blir en riktig dekoration av hela interiören. Förbättra attraktiviteten genom att välja en modell med dekorativ smide och mosaik, samt med snidade delar.

Design och färg

Ett stort bord kan visa sin estetik endast i ett rymligt rum, och dess utseende, relevans, bestäms huvudsakligen av form. Geometrisk konfiguration bör inte underskattas. För vardagsrummet är det lämpligt att välja ovala bord. De ser mycket bättre ut än klassiska rektanglar. Frånvaron av skarpa hörn är känslomässigt fördelaktigare, anpassar sig till vänlig och bekväm kommunikation, och det är säkrare att använda ett sådant bord. I kök är det rekommenderat att använda runda alternativ, särskilt om det finns små barn i huset. Den otvivelaktiga fördelen med sådana beslut är deras lämplighet i vilken stil som helst.

I hushållsskåp är det bäst att sätta upp stora hörnbord; en mindre del av bordsskivan är reserverad för en dator eller bärbar dator, och den viktigaste är en arbetsplats. Försiktighet måste vidtas för att passa bordet i den övergripande inställningen. Så är lunchgruppen ofta anpassad till stil och grundmaterial av andra möbler. Men färgen kan vara både sammanfallande och kraftigt motsägelsefullt om man bestämmer sig för att vända bordet till en accentdetalj av inredningen.

Klassiska, provensalska och viktorianska designstilar kombineras bäst med naturligt trä, dekorerade med snidade insatser. Inredning högteknologiskt format involverar vanligtvis en glasstruktur med ben av förkromat stål. I det provensalska interiøret är användningen av trä, som verkar ha bleknat under vindarna och det starka solskenet från havet, mest motiverat. Föredragna färger är ocker, oliv och grädde, använder mindre ofta andra pastellfärger. Ren vit färg är också acceptabelt, men det är inte särskilt praktiskt, så kommer möbler snabbt att bli smutsiga.

Beige och andra ljusa färger är bra om du vill maximera "rymden". Svart färg kommer att hjälpa till att bli av med känslan av stor storlek på rummet (hall). Ett karakteristiskt drag i den skandinaviska stilen kommer att vara användandet av välbehandlat trä, vilket ger intryck av högsta kvalitet och yttre oövervinnlighet.

Rekommendationer för urval

För det matsal som används ständigt finns det inga begränsningar i stil och storlek. Bortsett från överväganden om användbarhet och din personliga smak, förstås.När det är känt i förväg att rummet oftast är tomt eller används annorlunda, är det vettigt att välja ett omvandlingsbord. Var noga med att samordna designens utseende med det omgivande interiören.

Rektangulära tabeller ser bra ut i samma rektangulära rum, men glöm inte att noga beräkna det nödvändiga utrymmet. I annat fall kan det hända att det finns för lite utrymme mellan bordsskivan och väggen eller andra möbler för bekväm passage. Ett smalt avlångt vardagsrum blir bättre möblerat om bordet står över hela rummet nära själva fönstret - det här hjälper till att rätta till oönskade former av rummet och inte störa passagen.

Vackra träbord är lämpliga när du gör ett rum i landets anda; Användning av formad snidning på kanten av bordplattan och metallbenen kommer att bidra till att betona stilistisk tillhörighet. I det modernistiska köket är en glasplatta upptagen med extra element, som står på viktiga ben av naturligt trä, acceptabelt. För kök är laminerade ytor bättre täckta med faner, eftersom de inte kommer att blåsas från den minsta ingressen av vatten.Om du redan har bestämt dig för att du ska använda en duk, kan du inte tänka mycket på benets form och strukturens färg, men de kommer inte att vara synliga för någon.

Bord och stolar ska inte vara helt identiska med varandra i utseende, det kommer att skapa en känsla av blekt och oförutsägande utrymme. En stilistisk slump - ja, men inte en fullständig identitet.

Material och deras egenskaper

Det är viktigt att utvärdera inte bara den estetiska, utan även den praktiska sidan av bordet som köps. Det minsta besväret kan vara en mycket allvarlig nackdel.

Den integrerade konstgjorda sten är väldigt populär på senare tid som förklaras av dess otvivelaktiga fördelar:

  • Ekologisk ren;

  • Möjligheten till långvarig användning;

  • Mindre mottaglighet för bakteriell och svampinfektion;

  • Lättvård

  • Kvalitet och exklusiv exklusivitet.

Billig och praktisk lösning är bord baserade på spånskiva. Förutom det låga priset är de attraktiva för sitt färgsortiment: du kan alltid välja både vit och någon annan färg efter eget val. Mer perfekt material, men alla experter känner igen MDF, det ser till och med respekt.

Originalborden är dekorerad med naturläder, dessutom ger dessa mönster enkel och enkel vård. Laminerad spånskiva används för ytan, glasdelarna sätts ovanpå den. En sådan lösning är lika relevant i både klassiska och ultramoderna miljöer. Ofta används istället för naturligt läder sin eko-motsvarighet.

Kombinerat med de flesta interiörbord dekorerade med kakel. De är hållbara och i harmoni med kaklade köksförkläden. Lika viktigt är rengöringens lätthet.

En översikt över de stora tabellerna finns i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum