Bordsinredning: kreativa idéer

Det är omöjligt att föreställa sig ett modernt interiör utan en sådan möbel som ett bord. Beroende på dess funktionella syfte kan bordet vara matsal, dator, tidning, kontor, toalett, etc. Denna möbel är så fast etablerad i våra interiörer att det ibland verkar som om han kan utföra en extremt praktisk funktion.

Emellertid erbjuder designers en rad originella och kreativa designidéer för beväpningarna, vilket lätt tillåter att göra den mest tråkiga modellen till ett verkligt designkonst.

Typer och funktioner

Du kan börja med designmöjligheterna för matbordet, eftersom huvudområdet i familjen härden är vardagsrummet. Här på kvällarna drar alla som en magnet, vuxna och barn rusar för att dela hur dagen levde.

 • Du kan täcka matbordet med en ljus duk, och den enklaste lösningen kommer att orsaka stormig glädje för alla som samlar på middag. Och du kan experimentera och garantera en riktig känsla om du dekorera bordplattan med blomkrukor med ljusa frukter: grapefrukt, apelsiner, citron, lime. Ditt hem kommer genast förmedla en känsla av firande. En icke-standardiserad tanke skulle vara att lägga vaser med kottar, bärgrenar, ljus i glasögon.
 • Eller ordna en riktig "utmaning" - häll vatten i en stor skål, drunkna lilla stenar längst ner och låt kronbladet av stora blommor flyta över dem: rosor, pioner, tulpaner. Tillsammans med doftande båtar kan du doppa och ljusgröna blad. Här har du en damm i mitten av matsalen, så charmigt att ingen vill stiga upp från sitt säte!
 • En sådan "reservoar" kan ersättas med en annan design, skapad av ens egen hand. Till exempel, uppfinna en bild med dessert, en "fontän" av saft, en pyramid med sötsaker eller en målade matryoshka med en ätbar överraskning inuti. Ett sådant beslut kommer att charma kära! Vid ett speciellt tillfälle placeras disken på organza, satin, siden.En sådan underbar metamorfos kommer att skaka hela familjen!
 • Om i vardagsrummet, förutom middagen, finns det också ett köksbord, då kan det framstå som glas i en anda av nya trender. Här är användningen av bordsduken olämplig, det är nödvändigt att uppnå effekten av reinkarnation genom att välja speciella trä-, plast- eller stenstöd. Stylistiskt skulle den rätta lösningen vara att använda mattor med eleganta mönster, vävda och tygdukar, som väl överensstämmer med glaset.
 • Det verkliga rymden av din fantasi kan ges under "reanimation" av en träskriven sällsynthet. Om det gamla bordet bevaras från ett gott träd, ska du inte skicka det till stugan. Det återställda huvudämnet i studien, dekorerad med en ny polerings- eller självhäftande film, kommer att ligga i ett dussin år och det ser helt exklusivt ut. Och du kan också ersätta tillbehören på sina kuller och lådor. Du själv kommer inte att känna igen din långlivade och du kommer aldrig att handla det för en nyfärdig utgåva version!
 • Det är värt att avundas ägarna, som hade ett ljust bord med ett silvermönster.Du kan omhusha det själv utan spänning och få ett utmärkt toalettalternativ i vintage stil. Ovanligt lämplig för en sådan restaureringsteknik craquelure och mjuk beigefärg.
 • Kaffebordets inredning kommer att vara intressant att skapa med hjälp av naturmaterial. Kastanjer, torkade blad, bambu, även ekollon kommer att göra. På kanten av bordplattan kan väga en tung bambu stick. Dekorera ändarna med garn, det är bäst att fästa det på ett varmt lim. Täck sedan hela strukturen med lack. Inuti exotiska ställen, till exempel koraller. På övervåningen som en "sarkofag" - glas.
 • Med en designmetod för affärer från det gamla bordet kan du bygga en köksversion i provensalsk stil. För att göra detta är det tillräckligt att skruva de mer texturerade benen och täcka ytan med en pulverfärgad färgton.
 • Idéer om reinkarnation är lätt att hitta för en dator skrivbord. Du kan ursprungligen installera de gamla hyllorna med böcker, så att arbetsytan för bildskärmen eller datorn expanderar. Det kommer att bli effekten av ett nytt modeköp.

Dekorationsmaterial

Det finns många material för sådan kreativitet.Dessa är färgat glas, kakel, målning, mosaik, andra komponenter i din konstnärliga impuls. Om du vill andas in nytt liv i ett gammalt föremål med hjälp av en kakel, så är arbetet helt genomförbart med egen hand. Det är nödvändigt att fylla på eleganta plattor, det ska vara smidigt, då är det lättare att klistra fast det, ge ett speciellt lim, en form gjord av plywood till storleken på bordsskivan och dessutom träkronor och ingrepp. Kryssfinen är monterad på den övre ytan, limmade och lämnad att torka helt.

Ytterligare arbete fortsätter som om plattorna lades på golvet. Kakelplattor placeras på limet på plywood enligt ett förutbestämt schema för att få ett bra mönster. Sömmen gnidas försiktigt över. Innan du förbereder blandningen för att förbättra lederna, är det nödvändigt att läsa instruktionerna. Något som blir överflödigt måste avlägsnas med en torr trasa.

När en ny beläggning tas ordentligt, är hela omkretsen belagd med hörn och, i slutet av arbetet, målar dem för kombination med kakel.

En unik författares arbete ser ut som ett föremål som återföds för inredningen med hjälp av målat glasfärger.I den här tekniken är det bäst att arbeta på en glasyta. Akrylfärger är idealiska för detta. Processen är att lägga ut ett mönster med mönster och försiktigt applicera färg. Bilder, av vilka det finns många i nätverket, är lämpliga för provet, så länge deras linjer är klara.

Du kan själv rita en bild. Det är bättre att täcka det färdiga glaset med lack, så kan du säkert hälla vatten på ett sådant mästerverk. Dessutom får han en spektakulär glans.

målning

Om den lummiga möbeln är framgångsrikt målad blir den en unik accent i ditt rum. Du kan utföra en enda färg och du kan markera de geometriska formerna - kvadrater, kombinationer av randar, applicera ett mönster på stencilen. Det är bättre att plocka upp ett prydnadsmotiv med fullständigt förtroende för din smak. Få en mer romantisk tolkning av konstnärens avsikt.

För att markera ett geometriskt mönster måste du lagra med en enkel penna, sandpapper, linjal, primer, färg på trä, penslar, maskeringstejp. Om färgfläckar är för stora är det bättre att använda en pensel, men en svamp. Den används tillsammans med en liten rulle.

Innan ommålning är det värt att bestämma vilket färgområde du kommer att sluta vid. I köken ser man organiskt vita modeller. I vardagsrummet blir ett bord fullt av mångfärgat utsmyckning av rummet.

Som russin kan användas nyanser av gul, röd, turkos eller "spontant" mångfärgade tabeller. Den sista meningen endast vid första anblicken ser "för" abstrakt ut. Men i verkligheten rinner produkten inte bort dina ögon - framför dig är en lyxig "Northern Lights" på ytan av gamla möbler!

Konstmålning

Mästare och artister som har bestämt sig för att ändra inredningen i ett välkänt rum är erkänt att behärska tekniken för konstnärlig målning. Det är nödvändigt att välja en prydnad, förbereda torra örter, putties och börja arbeta. Plötsligt kan du se afrikansk motiv, som är dekorerad med hylsa eller öppen servett, kantad i mitten. Alla styrs av fantasi och fiktion.

Röd, gul och svart är lämpliga för att understryka afrikansk stil. Spets måste sasas med mer skonsam färgskala - en vit, silverfärgad, blå nyans. Du kan dekorera en modell som pärlbroderi.Det finns speciella akrylfärger med pärlskugga för ett sådant fall.

Att överföra designen till ytan är bäst stencilerad. Det är lätt att få det om du lägger ett ark med en bild på papp (du kan lägga den på en vanlig mapp) och hålla den med en skarp kniv på prydnaden,

För det första är det nödvändigt att avfetta aktivitetsområdet med en alkoholisk "chatter", dra en prickad markering och börja sedan arbeta med färger. Att måla blev snyggt, det är bättre att träna lite på papper. För att slutföra uppgiften används maskeringstejp, och ibland - bara en flyktig flygning av snygging. Detta kallas friform dekoration.

I allmänhet betonar konstnärlig målning på ett individuellt sätt. Även genom att fokusera på två färger, bara nödvändigtvis kontrasterande, kan ett otroligt originellt resultat uppnås. Många tycker om att måla bord med växtelement, och någon lägger sköldpaddor och sländor på skåpen. Uppdatera bordet väl med en fin borste.

En stor effekt produceras genom målning med hjälp av tulle, som är fäst med skottband till bordet, och genom det är ytan "luftig" målad.

decoupage

Det här är en inredning av möbler med tyg och pappersteckningar och ger dem en speciell krackningseffekt. Färger, lacker används, en intressant lösning erhålls i färgens betydelse.

De förberedande stadierna är:

 • rester av gammal lack avlägsnas från ytan;
 • sandpapper släpper ytan till perfekt jämnhet;
 • sätt akrylprimer;
 • ger tid att torka.

Sedan läggs foton, pappersservetter, torra löv, blommor eller speciella decoupage-kort ut. Allt är "cementerat" med lack i flera lager, och under en sådan beläggning visas en otroligt fantasi, oväntad "vanlig".

För experimentet kan du lima den dekorerade ytan med ljus tyg, jämn tapeter. Men här är vågor och svällningar oacceptabla. Även knappar med färgglada hattar är lämpliga för dekoration. Allt är enkelt att göra med egna händer. Steg för steg är det vackert att dekorera ett bord med en decoupage av någon nybörjare artist-restauratör.

Tekniken gör att du kan få en snygg eller vintage möbel från en förfalskad kopia. Om du tvärtom är imponerad av möblernas åldrande täcker du sedan din sällsynthet med keraeleurlack.Torkning, det garanterar den "sprickade" ytan, effekten av uppkomsten av "webben av tidigare år" på bordet. Samma "ålder" är också lätt att uppnå från bordets ben för fullständighet och harmoni i ensemblet.

mosaik

För att förstå vilken mosaik som passar ditt bord måste du först fylla det utan att klibba. Delar kan vara allting. Det är lätt att få dem genom att bryta den tidigare onödiga keramiska produkten. Perfekt för havrelaterade snäckskal eller vackra stenar. Denna bild är mer komplicerad, men skönheten visar sig vara extraordinär. Lim appliceras på små områden, fragmenten limes en efter en. Grout på sömmarna är bättre att applicera med en pensel.

Mosaiken passar väl för trädgård, dachabord. En spridning av små fragment skapar sitt eget utrymme, speciellt om fragmenten är välordnade.

De använda elementen är plattor av glas, speglar. Teckningar från dem är inte lätt att skapa. Men dekorationen kommer att tvinga ditt gamla bord att sparkla med alla regnbågens färger och ge en solid fest.

Stilistiskt val

När vi arbetar på vårt eget mästerverk av designkonst,du kan välja stilen av dekoration helt självständigt:

 • Provence stil - bordet är lätt, mysigt, lite "fransk". Från utsidan ser det ut som en gammal, faktiskt funktionell och raffinerad.
 • Vill du träffa hemmets unika karaktär? Därefter kan du betona Provence-stilen med det gamla flerfärgade sjalet i bordsskivan. Under glas eller lack kommer produkten att förbli i många år att leva och skapa en mysig pastoral "village" -melodi i ditt kök eller matsal.
 • Liksom i inredningen kan minimalism användas i bordets inredning - det betonas enkelhet.
 • Ett bord i stil med futurism - med mystiska, fantastiska "avvikelser" - uppfyller målen för barnrummet.
 • En ambitiös målad kopia anses vara en ampir och "show" i vardagsrummet.

Så är arbetet klart. Tiden att bjuda gäster att betygsätta din design och bli överraskad av resursförmåga. Det verkar som om det inte finns så mycket arbete, men det finns så mycket värme, nyhet och glädje i huset!

Hur man återställer bordet med egna händer kan du se i videon:

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum