Barnbord Ikea: Kvalitet och praktiska egenskaper

I plantskolan är det mycket viktigt att utrusta en plats för övning. Företaget Ikea erbjuder barnbord där ditt barn kommer att vara bekväm att rita, spela brädspel eller delta i studier av vetenskap. Vad är dessa produkter, vilka funktioner är de som kommer att diskuteras i den här artikeln.

Egenskaper och fördelar

Företaget Ikea är allmänt känt i vårt land, och dess produkter är i stor efterfrågan. Det grundades i Sverige 1943 och har sedan erövrat hela världen. Detta varumärke erbjuder en mängd olika hemvaror, inklusive bord för barn.

Ikea barns bord har ett antal fördelar.

 • Alla produkter är gjorda av miljövänliga material och helt säkra för dina barn.
 • Designad speciellt för barn, har inga skarpa hörn.Även utomhusspel i ditt rum snubblar inte ditt barn på möbler och är inte allvarligt skadad.
 • Det finns flera modeller för dig, från vilket du kan välja bordet du behöver.
 • Möjligheten att ändra dimensionerna på vissa modeller hjälper inte att ändra mängden attribut, utan bara för att anpassa den till parametrarna för ditt barn.
 • Komplett med ett bord, kan du alltid köpa en stol i samma färg och prestanda.
 • Kostnaden för dessa möbler är ganska demokratisk, och nästan alla har råd att köpa dem.

material

Barnbord Ikea är gjorda av flera typer av material.

 • Plast. Det använder en helt säker polyeten, som används för tillverkning av barndiskar, inklusive matningsflaskor, baby engångsblöjor, samt matbehållare. Det är motståndskraftigt mot temperatur och luftfuktighet, UV-exponering, så produkter från den kan även användas utomhus, utan rädsla för att plasten brinner ut, bordet kommer att deformeras och förlora sitt ursprungliga utseende. Dessutom är möblerna av det ganska lätta, även barn kan bära den.
 • Massiv tall. För tillverkning av barnbord användes träodling i Karelen. Detta är ett miljövänligt material som inte orsakar allergier. Dessutom är möblerna från den ganska starka och hållbara. Ett bord av massivt trä kommer att tjäna dig och ditt barn i flera år. Dessutom är trädet inte rädda för fukt, så produkten kommer inte att skämma bort från det spillda glaset vatten på den. Var inte rädd för att barnet kan rita det. Bordets yta kan alltid återställas och återställa sitt ursprungliga utseende.
 • Fiberboard (fibreboard). Detta material erhålls genom hetpressning av träfibrer. Det är också miljövänligt och säkert för barnens hälsa. Det tolererar förändringar i fuktighet.
 • Spånskiva. Detta är en analog av massivt trä, tillverkat av trärester i form av sågspån. Detta material är mycket billigare än naturligt trä, men mindre hållbart och tolererar inte heller fuktändringar. På grund av ett överskott av vatten kan dess yta svälla och deformeras, vilket innebär att produkten kommer att förlora sitt utseende. Restaurering av detta material är inte utsatt och du behöver bara byta ut möblerna från det.

Alla träytor behandlas med fläck, vilket ger produkten en ton och med akryllack, vilket underlättar vården av produkten och förhindrar också smutsens penetrering i träets porer.

färger

Färgerna på produkter beror på materialet från vilket de tillverkas.

Så, plastbarnsbord har ganska ljusa olika färger. Här hittar du blå, rosa, grön och vit.

Produkter gjorda av massivt trä tillverkas huvudsakligen i den naturliga tonen av tall, men kan målas vit.

modell

Utbudet av bord för barn från Ikea innehåller flera modeller.

 • "Mammut". Det är ganska slitstarkt och samtidigt kommer lätta plastmöbler klara några belastningar under ditt barns aktiva spel, och de ljusa färgerna på detta attribut kommer inte att lämna honom likgiltigt, vilket hjälper till att skapa en unik inredning i barnkammaren. Dessutom kan dimensionerna på bordplattan 77x55 cm tillåta dig att placera bakom honom två barn samtidigt.

Ett sådant bord kan sättas inte bara hemma utan även i trädgården, till exempel genom att organisera ett barns födelsedag utomhus. Komplett med detta attribut av möbler kan du få stolar eller avföring.

 • "Flisat". Detta är en växande modell som kan ändra höjden på bordet beroende på barnets höjd. Det finns tre nivåer av höjd: 52 cm för en förskolebarn från 3 till 6 år, 62 cm för en skolstudent från 7 till 13 år, 72 cm för en vuxen med medelhöjd. Dessutom är det möjligt att ändra vinkeln på bordplattan, vilket också är praktiskt för övning. Omslaget på bordet runt omkretsen har en kantning som förhindrar brevpappersfallet under genomförandet av lektionerna. Denna modell är utrustad med en speciell hållare, som hjälper till att fixa "Mol" -papper i en rulle från Ikea och förhindra att den avlindas under ditt barns kreativa aktiviteter.

Bordet "Flisat" kan utrustas med speciella behållare där ditt barn kan lagra alla sorters saker.

 • "Sundvik". Ett bord av massiv tall som är avsedd för förskolebarnet. Höjden är bara 55 cm. Modellen har bekväma lådor under bordsskivan, vilket ger plats för att lagra pappersvaror direkt inuti detta möblerattribut.
 • "Reso". Modell för picknick. Det är ett träbord och bänkar av lameller. Det rekommenderas att användas på öppna ytor, till exempel på terrassen eller i trädgården.Den kommer att kombineras perfekt med vuxna möbler från Eplaro-serien.
 • "Stuva". Barnbord, som kommer med en loftbädd. Med den här möblerna utrustade du omgående barnkammaren hos det stigande barnet med allt du behöver: ett bord med rymliga lådor, en säng, en garderob och ett skrivbord.
 • "Paul". En annan variant av odlingsbordet, det har inget överflödigt: en enkel form, med ytterligare staplar längst ner, där du bekvämt kan hysa exempelvis ett nätverksfilter från en dator. Eftersom bordet är måttfärgat, kan det tätt dragas upp till fönsterbrädan och därigenom organisera ett utrymme, vilket ökar arbetsytan på bordsskivan.

recensioner

Recensioner av barnens bord Ikea ganska hög. Möblerna är verkligen kvalitet. I vikningsmodellerna är tillbehören tillförlitliga, så att du enkelt kan ändra höjden på det här attributet. Det är lämpligt för barn att ta upp sådana möbler, inte bara lektionerna utan också att göra något.

Konsumenter skriver i stort sett inte om bristerna, även om negativa uttalanden kan hittas i riktning mot produktpriserna.

Hur man monterar ett barnbord "Mammut", se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum