Barnens bord med avföring

 Barnens bord med avföring

En av de viktiga frågorna som anses vara omfattande är valet av möbler för barn. När ett barn växer upp behöver han en speciell plats att träna, att skulpta, rita, måla, spela små spel. För att göra detta behöver barnet sitt eget bord och stol.

Fördelar och nackdelar

Sådana möbler har tydliga fördelar:

 • Multifunktionalitet - beroende på situationen, vid bordet kan du äta eller vara kreativ, göra läxor, arbeta på en dator. Dessutom kan bord och stol omvandlas till byggmaterial för en hytt, en bil eller något annat objekt, allt beror på barnets fantasi.
 • Barnmöbler är inblandade i att höja ett barn.För det första, att ha din egen arbetsplats ger ditt barn mening och självförtroende. För det andra kan man, med hjälp av moderna tabeller, lära sig räkna, skriva, lära sig mycket ny information, förbättra ritningsförmåga. För det tredje utvecklar det egna hörnet för kreativitet förmågan att tänka, föreställa sig, och dess rengöring och upprätthållande av ordningen främjar utvecklingen av självständighet.
 • Moderna material är hygieniska, hypoallergena, resistenta mot yttre påverkan.

Vissa modeller har mindre brister:

 • Satsen innehåller vanligtvis bara en stol. Så för en familj där det finns flera barn, måste de köpas dessutom.
 • Klädda stolar blir smutsiga snabbt, så du måste tänka på avtagbara lock.
 • Barn växer upp snabbt, så möbler i fast storlek behöver bytas oftare.

arter

Med fokus på olika barns åldrar kan följande kategorier särskiljas. För spädbarn från födsel till ett år.

Enligt deras syfte kan de vara:

 • multifunktionella;
 • för utfodring
 • Transformers.

De multifunktionella inkluderar stolar med flera positioner i ryggen - de kanAnvänd från födsel till en viss vikt.

De kan vara olika i design och funktion:

 • schäslong;
 • gungor;
 • ätplatser.

Även sådana modeller kompletteras vanligtvis av ett flyttbart bord, musikenhet, leksaker, mekanismer för rörelsesjuka.

Modeller för utfodring kan bara bestå av en barnstol, som vanligtvis går till matbordet eller är en uppsättning barnstol med en bordsskiva. I detta fall kan bordet vara utrustat med en lyft- eller rörmekanism och urtag för flaskor, muggar och tallrikar. Avtagbar bordsskiva är bekvämare, eftersom det underlättar rengöringen och låter dig använda stolen till det vanliga bordet. Dessa bord är mindre lämpliga för kreativitet på grund av den begränsade ytan.

Transformatorer är i form av en barnstol, som kan omvandlas till ett vanligt bord och stol. Det här är bekvämt, eftersom du sparar både pengar och tid, och du kan när som helst återvända produkten till sitt monterade tillstånd.

 • För barn från ett år till sju år. För utveckling av vissa färdigheter med bra motoriska färdigheter är det nödvändigt att delta i teckning, modellering, applikation, studera nytt material, montera designers och spela brädspel.För detta är barnens modeller skräddarsydda specifikt för det specifika barnet bäst lämpade.

Bland dem är utmärkande:

 • Folding - Sådana modeller är praktiska om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet eller du går ofta till stugan. Vikningsmekanismerna är olika - i vissa fall viks benen, och i vissa fall kan bordsskivan vikas i två halvor.
 • modell - bevara sitt utseende oförändrat Sådan klassiker, som är bekant för alla modeller består av en bordplatta och stöder, stolen ser också ut som normal. De kan inte avlägsnas, beroende på situationen (om bara skruva av benen eller demontera hela strukturen).
 • Ökad - Höjden varierar i proportion till barnets höjd. En stor fördel med denna modell är att spara budgeten. Och inte bara dimensionerna för hela produkten justeras, men också hällen på bordplattan. Levereras vanligtvis med olika tillbehör: burkar, underlägg.

Och även sådana tabeller kan läggas till med lådor för brevpapper, stöd för ben etc. Arbetsytan kan vara integrerad eller uppdelad för olika typer av aktiviteter.I vissa modeller är den högra (eller vänster, beroende på huvudarmens) sida djupare och har ett utsprång för att passa in i armbågen.

Någon av dessa typer kan vara utrustade med en vikare, en spiral av ritpapper, som är fäst direkt på arbetsytan, en kritritta eller en speciell markör. Om materialet tillåter kan kartor, alfabet, siffror, fält för spelet (till exempel slagskepp, schack, checkers eller tic-tac-toe) avbildas på ytan.

Tabeller med magnetkort är mycket populära - de kommer att vara ett utmärkt undervisningsverktyg och hjälper dig att lära dig att läsa och räkna.

Enligt konfigurationen kan bordet och stolen vara separat eller se ut som en design från ett bord och ett skolbord. Ett korrekt valt skrivbord garanterar naturligtvis barnet rätt position, men det finns också olägenheter på grund av att de bara kan användas tillsammans och på något annat sätt, och det är svårt att ta bort eller flytta dem, de tar upp mer utrymme.

 • För skolbarn oftast är särskilda ortopediska skrivbord inköpta, vilket inte bara hjälper till att organisera studentens process utan också bevara sin hälsa.Ortopediska möbler vid denna ålder är särskilt viktiga på grund av den ökande belastningen på kroppen. Det kan växa modeller och med konstant höjd.

Arbetsytan ska båda vara lutande i en vinkel och fast i ett läge. Avståndet mellan boken eller anteckningsboken och studentens ögon ska vara minst trettio centimeter. Korrekt plantering skyddar mot skolios och lindrar ryggraden.

Det är obligatoriskt att ha plats för en dator med en systemenhet eller en bärbar dator.

En sådan tabell måste vara utrustad med ett lagringssystem för skrivning av tillbehör och hyllor för böcker och bärbara datorer. Stolen kan köpas separat, och på benen på de mer stabila modellerna på benen finns alternativ på hjul och med svängmekanism. Vid denna ålder är barnets åsikt mycket viktigt - det är ett nödvändigt villkor för att skapa en bekväm atmosfär för lärande.

 • För tonåringar När det gäller funktionalitet är möblerna inte mycket olika från vuxen. Vid denna ålder är utseendet nästan det första stället i urvalet, så att föräldrar ska ta hand omatt bordet och stolen uppfyller de nödvändiga kraven och inte orsakar besvär. Kits köps sällan, de är i regel två separata föremål som passar stilen.

Former och storlekar

För barn fram till året väljs stolar beroende på barnets vikt, höjden ska motsvara höjden på ditt matbord. Barn äldre än ett år styrs av parametrarna i möbelbordet som matchar barnets höjd. Alla värden är i centimeter.

tillväxt bord stol
70-79 34 16
80-89 38 20
90-99 44 24
100-109 48 28
110-119 52 32
120-129 56 35
130-139 60 38
140-149 64 42

Naturligtvis är det nödvändigt att ta hänsyn till barnens individuella egenskaper, eftersom lemmer och torso kan vara oproportionerliga. I sittande läge ska foten ligga på golvet, vinkeln på knäna ska vara rak. Om benen inte når golvet och vinkeln mellan låret och underbenet är trubbigt eller skarpt måste du välja en annan höjd. Om sätet är högt kan du använda en speciell fotstöd.

Avståndet mellan knäna och bordsskivan ska vara ungefär eller lite mer än 10 cm. Sätet ska inte vara för djupt, ryggen ska vara ordentligt pressad.

Tabellens parametrar och form beror på barnets ålder:

 • För spädbarn använd små runda toppar.
 • För förskolor: kvadratiska tabeller har parametrar 60x60 cm, rektangulär 40x60 eller 60x80 cm, rund i diameter 90 cm, modeller av godtycklig form har olika parametrar. Det viktigaste - respekt för proportionerna för stabiliteten hos modellen.
 • För skolbarn och tonåringar. Växande skrivbord har vanligtvis dimensioner på 80x55 cm med ett arbetsområde och 120-140x80 cm för en yta med två eller tre zoner (till exempel för skrivning, för en dator och en skrivare). Arbetsbord för äldre elever och studenter kan göras och individuella storlekar, allt beror på vad de ska användas till. Förutom datorn, bör det också finnas en skrivare, en skanner och andra enheter på bordet, samt en plats för skriftligt arbete.

Bland de olika formerna kan vi skilja de viktigaste:

 • Runda.
 • Rektangulära.
 • Med avrundning.

Bordets form är valda, beroende på rummet. För mindre rum är hörnmodeller mer lämpliga, eftersom de använder utrymmet i hörnet.

material

Stolen av barnstolar är gjord av:

 • trä;
 • plywood;
 • particleboard,
 • plast;
 • metall.

trä - Det lämpligaste materialet för alla barnmöbler på grund av dess naturlighet.Det är bättre om det är tall, björk, aska, ek eller lark. Körsbär och äppelträd är lätta att bearbeta, men inte tillräckligt starka, vilket är det första kravet på denna möbel. Wenge eller mahogny är också lämpliga, men de kommer kraftigt öka kostnaden för produkten.

plywood mycket lättare än trä, men mindre hållbar, dessutom är det känsligt för fukt. Så om ett barn dricker vatten eller drycker, måste du snabbt ta bort allt.

Chipboard - det mest prisvärda materialet, har många färger och texturer, tack vare detta passar alla rumsdesign.

plast - utmärkt slitstarkt och lättviktigt material Det är bekvämt att tvätta det, det är stabilt mot fuktighet. Var uppmärksam på plastens tjocklek, det borde inte vara för tunt eftersom det kan böja och bryta.

metall - dess lätta sorter används vanligtvis, vilket gör att flyttbara möbler överkomliga även för ett barn. Den är hållbar, motståndskraftig mot yttre påverkan, hållbar. Stolen i stolen kan vara tillverkad av samma material som ramen eller skiljer sig från den. Till exempel, ofta en metallram för att minska den totala vikten kompletteras med ett plastsäte.För komfort kan sätet vara mjukt, täckt med textilier eller läder.

Bordets ram kan också vara plast, metall, trä eller spånskiva. Förutom rammaterialet används glas, magnetiska dukar och ritbrädor som bordsskiva.

Bordskivan ska väl rengöras och inte absorbera färg, ler och annat material för kreativitet.

färger

Välja möbelfärg för ett barn, du kan flytta dig från stereotypa blå och rosa. Om du har flera barn, och du vill ha ett stort bord med flera stolar, välj neutrala färger som kommer att vädja till alla. Om du väljer din arbetsplats för varje barn, är det ett annat sätt att zonera ett rum.

Lyssna på barnets individuella preferenser, hans intressen. Favorithjältar av böcker, serier, teckningar kan omge barnet överallt, och om barnet förbereder sig för skolan är det vettigt att välja ett bord med bilden av bokstäver, siffror eller en geografisk karta.

Lugna färger (blå, grön, grön) hjälper din baby lugn, medan ljusa färger stimulerar mental och fysisk aktivitet.

Om barnet ofta distraheras och inte kan koncentrera sig, välj lugna pastellnyanser eller bara en vit färg utan bild.

Ibland beror färgbeslutet på det material som barnens bord eller stol är gjord av. Plast är målat i produktion och har ett brett utbud av färger. Spånplattan är laminerad, kanterna är kantade. Produkter gjorda av detta material har ett brett utbud av inte bara färger, men även texturer. Metallen är vanligtvis målad med emalj, i barnrummet används sällan omättade metallytor.

Träet kan målas eller naturlig nyans, lackerad. Träfärger och texturer används i plantskolorna, i klassisk riktning eller i modern miljö.

varumärken

Tillverkare av moderna barnmöbler erbjuder ett brett utbud av modeller med vacker design och pålitlig kvalitet. Faktum är att varumärket inte ger en fullständig garanti för att det under operationen inte kommer några problem. En beprövad organisation som har varit på marknaden i flera år och har positiva recensioner inspirerar förtroendet mer än nybörjare.

När du väljer en viss tillverkare, var uppmärksam på följande nyanser:

 • Garantitjänstperiod.
 • Tillgänglighet av certifikat för produktöverensstämmelse med hygienkrav.
 • Om möjligt, gå till affären i förväg och inspektera de tillgängliga proverna, detta ger dig en grov uppfattning om materialen och metoden för montering.
 • Tillverkningsperiod och leverans.
 • Kostnaden måste vara motiverad. Om kostnaden är något högre än marknadsgenomsnittet, så kanske säljaren erbjuder dig fri frakt eller andra tilläggstjänster.
7 foto

Bland de tillverkare av barnstolar för matning är de mest populära företagen Peg-Perego, Chicco, CAM, Happy Baby, Jetem, Selby. Tillverkarna av skrivborden och borden fick bra recensioner: Demi, Bureaucrat, Astek, Kolibri, Kettler, TCT Nanotec, Shkolyarik, Inställning, Master, Ikea.

8 foto

Hur man väljer?

När du väljer möbler för ett barn, uppmärksamma först och främst på:

 • Ergonomi.
 • Säkerhet.
 • Praktiskhet.
 • Estetik.

Möblerna ska vara bekväma, lämpliga för barnets vikt och höjd. Ljuset ska falla på vänster sida, om det inte finns tillräckligt med naturligt ljus, tänk på ytterligare bord eller vägglampor. Möbelens storlek ska säkerställa en lämplig passform som inte skadar barnets hälsa.

Alla fästanordningar på vikningssystemet måste vara säkra.För små barn i barnstolar användes fempunktsbälten. Alla möbler ska vara med rundade hörn. Designen ska vara stabil, inte stagger och inte vända.

Alla skruvar måste vara stängda med dekorativa plattor så att barnet inte kan skruva loss dem själv. Material måste passera ett toxicitetstest och vara certifierad.

I praktiken:

 • Välj växande modeller eller modeller av transformatorer, det hjälper till att spara betydligt.
 • Välj hållbart och hållbart material från en pålitlig tillverkare, så att du kan undvika problem under drift.
 • Var uppmärksam på garantiperioden: ju längre det är desto bättre.

Från estetikens synvinkel bör bordet och stolen inte falla ut ur de vanliga färgerna och stilen. Ett barn från en tidig ålder behöver införa en känsla av smak. Undvik kontrasterande färger, eftersom de kan påverka nervsystemet och synen.

Ovanliga modeller i inredningen

Du kan köpa ett bord och en pall från samma samling, så kommer de att likna i material och utseende. Eller produkter kan vara helt olika texturer och färger.Det viktigaste är att de närmar sig rummets allmänna utseende, vara säkra och bekväma för barnet.

Om du har flera barn, kan du köpa ett avlångt gemensamt bord, detta kommer avsevärt att spara utrymme och sänka priset. För förskolebarn skulle det perfekta alternativet vara ett runt bord - det kommer att finnas tillräckligt med utrymme för alla. Glöm inte att köpa stolar till vänner.

Om barnet börjar lära sig motvilligt - stiliserade möbler i form av djur eller fordon hjälper till att locka uppmärksamheten. Det är viktigt att notera att sådana möbler inte bara ska vara trevliga men också bekväma.

Tabeller kan inte bara vara ett självständigt föremål, utan också en del av en möbelsats. Dessutom kan du med hjälp av olika färger dela upp rummet i zoner som är avsedda för varje barn.

För barn i förskola och grundskola kan du köpa en modell i idén om spelplanen. Det kan vara vägar för bilar, en byggarbetsplats, bordfotboll eller hockey.

För tjejer blir skötbordet ett viktigt inslag, där flickan i form av ett spel kommer att lära sig följa sitt utseende.

Vuxna barn behöver också en arbetsplats.I det här fallet borde bordet vara mer funktionellt, eftersom arbetsbelastningen växer med ålder, nya, mer medvetna hobbies visas.

I den här videon hittar du en översyn av barnens bord och stolar Tega.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum