Designerbord: idéer i inredningen

En tabell är en möbel som finns i nästan alla rum i huset. Och det kan vändas från en vanlig produkt till en fantastisk exklusiv inredning. Med hjälp av moderna designers idéer kan du skapa bänkskivor av fina former och storlekar och överraska dina vänner och släktingar med deras originalitet. Men innan du vänder dig till designers tjänster för att skapa ett bord, borde du känna till funktionerna i material, former och färger som hjälper till att förverkliga din idé.

Tillverkningsegenskaper

Designprodukter kännetecknas av ett antal funktioner som bör bekräftas i förväg.

 • Kreativa idéer utförs vid produktion av bord av alla slag - från mat till skrivning.Trots den komplexa designen bryts aldrig produktens huvudfunktion, för en bra designer följer alltid denna regel.
 • Det är sällsynt att hitta massproduktionen av designmöbler. Vanligtvis är det maximala antalet modeller bara några få kopior. Annars anses möbler vara exklusiva alls eftersom de är skapade i en enda kopia. Det är möjligt att om du gillar någons ursprungliga bord blir det svårt för dig att hitta exakt samma modell.
 • Designer tabeller är dyra. Ofta när de skapas med hjälp av den senaste tekniken och handgjorda. Ofta är produkten skapad av dyra material. Mängden inkluderar också den tid som befälhavaren tillbringade på jobbet, och varumärket - tillverkarens namn. Det är nästan omöjligt att köpa billiga produkter från kända designers.
 • Vid brott kan exklusiva modeller vara svåra att reparera. Medan det alltid är möjligt att hitta eller skapa reservdelar till bord som köpts i en butik, är det inte alltid möjligt att återskapa sitt ursprungliga utseende i designerprodukter.
 • Det är ofta nödvändigt att förvärva nödvändig utrustning för vård av designprodukter. Vissa material är känsliga för kemiska kompositioner, behöver speciella rengöringsmedel, andra kräver speciella borstar för att rengöra små delar.
 • Ibland gör konstruktörer tabeller för ett färdigt projekt som du kan utveckla dig själv, men några av dem gör bara en order med en ungefärlig beskrivning av kundens önskemål, med utgångspunkt i egna idéer.
 • Ju mer komplicerad driftstekniken är desto dyrare kommer produkten att kosta. Vissa tabeller har transformatorns funktion och kombinerar i sig två olika mönster. Sådana detaljer gör bordet inte bara exklusivt, men också multifunktionellt och kräver mer utförlig design från designern.

material

Vid tillverkning av designerbord används både traditionella och ovanliga material. Du kan hitta sådana råmaterial som:

 • trä. Både enkla i form och handgjorda artiklar med utarbetade carvings är skapade av massivt trä. Fördelarna med materialet innefattar dess styrka och relativt lång livslängd.Bland bristerna är det dyra priset. De mest populära typerna av råmaterial är ek, lönn, bok, alder, aska.
 • glas mycket populär för att göra små soffbord. För att göra produkten riktigt hållbar används det härdade glaset, vilket är tätt. Bordets yta kan vara både ogenomskinlig och genomskinlig, ibland är matt ritningar och mönster skapade på en transparent bordplatta.
 • Rottingbord - perfekt för en terrass. Tillverkad av vävad teknik, så är möbler, även om de inte är resistenta mot hög luftfuktighet och mekanisk stress, mycket eleganta. Ett sådant bord är lätt att bära från rum till rum. Riktbordets yta är inte ens tillräckligt för att placera disken på det, därför är den övre delen av rottingprodukten ofta gjord av härdat glas.
 • metall - Ett utmärkt material för tillverkning av benen på matsal och soffbord samt underramar. Metalldelar har hög hållfasthet och har en tillräckligt lång livslängd. De är ofta täckta med en speciell förening för ett mer framträdande utseende.Trots det faktum att metall är ett ganska komplicerat material för att skapa små delar, lyckas konstruktörer göra eleganta kompositioner från den.
 • plast Det används ofta för att skapa både övergripande och småstora objekt. Plaststrukturerna är lätta nog, de är väl resistenta mot fukt och höga temperaturer. Detta material presenteras i det rikaste utbudet av nyanser.
 • Bordskivor kan tillverkas av träbräda eller ens fin plywood. Sådana material kan likna utseendet på naturligt trä, men kostar mycket billigare.
 • Ofta när skapande av tabeller inträffar kombination av flera texturer. Populär användning av glasplattor på en järn eller träbas. Ibland är metall kombinerad med en träplatta, där träfibrer medvetet understrykas. Du kan titta på färgade glasinsatser i huvudduken, av trä.

Både det solida materialet och kombinationen av den ojämnliga, i skickliga händer, förvandlar råvaror till ett verkligt konstverk, som består av olika former och storlekar.

Former och mönster

Den mest originella i designerborden är utformningen av produkten och formen på bordplattan. Ibland är de en imitation av andra föremål eller ett komplext omvandlingssystem. Ett av de ljusaste alternativen är följande:

 • Plast bänkskivor på en tunn metallram. Benens ben ser ut som graciösa kvistar, och på avstånd kan det tyckas att bordplattan är bokstavligen "hängande i luften". Denna design är mycket luftig och lätt.
 • Ett fantastiskt parti alternativ skulle vara mobilt bord på hjul. Bunkkonstruktionen är en slags minibar och är väldigt bekväm för lagring av rätter och drycker. Formen på bordplattan kan vara både rund och kvadratisk.
 • Särskilt är modellen, vars bas är en rund metallbas och ett stöd av samma material, som ligger i mitten. Bordsskivan är lika stor som basen, men den är gjord av klart glas.
 • Stålfackbord är ett mycket kompakt alternativ för friluftsliv. De är gjorda genom att lägga teknik och är lätta att bära och använda.
 • Om du är uttråkad med det traditionella matbordet kan du välja en träprodukt, bordsskivan i vilken har oregelbunden cirkel eller oval form. En sådan design kommer att vara väldigt relevant för vissa koncept av inredningen, samtidigt, vid ett liknande bord, inte mindre människor kommer att passa än vid standarden.
 • Mycket bekväm design bord med lock, toppen av bordsskivan sträcker sig och du får syn på en liten låda där det är bekvämt att lagra små saker för en måltid. Också med ett lock finns modeller och datordiskar.
 • Modellen är mycket ovanlig. bord av kuber. En del av kuberna avlägsnas från spåren, vilket medför en önskan att få tillbaka dem på plats. Detta är det främsta designtricket. Trots formens enkelhet har ytan en egen färgavlastning som skapar en optisk effekt av konvexitet.
 • Det specifika utseendet är inneboende i formgivaren ett bord som efterliknar ett knäckt träd. Träplattformen har en skärm i turkosglas i mitten. Den särdrag är den ojämna formen på glasdelen, skapad som en stenprik. Träets kanter under glaset trimmas också i enlighet med dettavilket gör skärmens andel av utseendet på produkten.
 • Soffbord med fyrkantiga glasplattor, kommer att vara höjdpunkten i ditt inre. Designermodell passar perfekt in i ett modernt vardagsrum.
 • Locka uppmärksamhet soffbord av ovanliga material med skarpa formerTill exempel, kristall mönster som liknar en bukett blommor. Om du tittar på dess vanliga yta ovanifrån, kan även honungskläder påminna element. Eller ovanliga metallförvandlingsbord.
 • En särskild modell av tabellerna är Produkter som stöds av välvda strukturer. Bänkens ben är en monolitisk struktur med en bordplatta och har en cylindrisk form.
 • Ett annat alternativ för den cylindriska designen är bord med färgad glasbas och trä rund bordsskiva med en ljus struktur.

Färger och stilar

Designers begränsar sig inte till valet av färger för att skapa tabeller. Mycket ofta i kombination med de klassiska tonerna av trä, kan du se excentriska syra nyanser. Många människor gillar att skapa produkter i en matt monofonisk skala.

Produkter som har en snygg form tillverkas vanligtvis inte i häftiga toner, eftersom de redan uppmärksammar sin icke-standardiserade design.

 • För en loftstil är små bitar med en träplatta perfekt, istället för benen har de glasflaskor. Flaskhalsarna passar tätt i speciella hål i bordsskivan och ofta läggs ett lager av rött hett transparent glas på ett lager av trä, men det finns också helt trämodeller.
 • Eco-stilen ser harmoniskt ut bord av en träram på fyra ben och insvept med repskikt, vilket skapar bordplattan. Ett rep som ligger vinkelrätt i två lager skapar en tät bana och är ett ganska hållbart material. Bordskivans yta kommer inte att vara helt slät, men alla obrutna miljöanpassade tillbehör kan placeras på en sådan produkt.
 • Designers skapade även bord i nautisk stil. De har klassiska former, men de är baserade på material som vit konstgjord marmor, trä, glas och natursten. Dessa föremål ser ut som ett rev omgivet av havsvatten gjord av harts.
 • För den högteknologiska stilen är bord med klara kanter perfekta, vars toppar kan vara i form av en rhombus eller en sexkant. Primärfärger - vit, grå, mörk.

Alternativ i inredningen

 • Att utrusta kontoret är inte nödvändigt att köpa skrymmande mönster. Det är möjligt att installera ett hängande bord med justerbar höjd på bordsskivan. Vid fastsättning av konstruktionen finns det speciella spår där du enkelt kan montera arbetsplattan. Speciellt denna teknik är lämplig för barn och tonåringar. På toppen av berget finns en extra hyllan.
 • För dem som inte gillar att stanna länge på ett ställe är kontorsbordet med en vikningsstruktur idealisk. Den ligger på ett vanligt bord och kan ändra höjden. Om den är monterad representerar den den vanliga plywooden, då den demonteras, det tvingar dig att komma upp från sina hem och arbeta medan du står, vilket är mycket användbart för kroppen. Ett sådant bord är enkelt demonterat - bara genom att höja sidotaget.
 • Det perfekta matbordet för dem som gillar att sträcka måltiden länge, är en modell av svenskgjord uppvärmning.Ett elektriskt system för uppvärmning av mat är inbyggt i dess yta, vilket inte tillåter dina rätter att svalna även under en lång konversation.
 • För matbord är vanligtvis valda stolar, vars färg sammanfaller med färgen på produktens bas. Särskilt denna teknik ser vacker ut om bordplattan är gjord av glas.
 • Vardagsrummet kommer att se bra bord med en rund bas och bordplatta. Den har en cylindrisk form och är en kombination av trä och glas. Fästpanelerna är kopplade till hoops, med denna teknik ges produkten charm och elegans. En bordsskiva i färgad glas hjälper till att kombinera denna produkt med olika typer av headset.

När du väljer ett designbord är det viktigt att komma ihåg att du inte bara förvärvar en exklusiv möbel utan också en produkt som utför en viktig funktion i inredningen. Därför, på förhand, se till att ditt bord är både vackert och bekvämt att använda.

Hur man skapar ett designbord av trälådor med egna händer, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum