Välja ett sminkbord med spegel och ljus

 Välja ett sminkbord med spegel och ljus

Det är ingen hemlighet att det första som människor uppmärksammar när de träffas är utseendet på en person. För att få ett bra intryck måste en kvinna applicera superkomplex smink varje dag. Ibland räcker det bara att se snyggt ut, och inte bara kvinnor ska se ut så här, utan också män. För att göra detta behöver du en speciell plats där du kan sätta dig själv i ordning - ett speciellt bord med spegel.

Du kan kalla det ett sminkrum, ett omklädningsrum, en pierglass eller en trellis, men dess huvudsakliga funktion kommer inte att förändras - hjälp med att omvandla en person.

Särskilda funktioner

Varje sminkbord har följande funktioner.

 • Praktiskhet. Det består i att skapa förutsättningar för visage, frisör och andra tjänster;
 • Lagring. Om det inte finns mycket utrymme, men du drömmer om den här möblerna, utrusta den med ytterligare sektioner för att lagra saker. Ofta serverar bordsskivan som ett sängbord eller en liten byrå.
 • Dekorativa. En tabell kan vara en höjdpunkt i inredningen, beroende på versionen av designen.
 • Som en extra ljuskälla. En del av de inbyggda lamporna fungerar som ett nattljus.
 • Systematiseringsfunktionen. Sådana möbler är ett ordentligt organiserat lagringssystem som hjälper till att spara tid på att leta efter rätt burk eller rör.
 • Estetik. Vilken kvinna som helst kommer att ha det bra, genomföra de nödvändiga kosmetiska åtgärderna inte vid köksbordet eller stå på korridoren, men på ett vackert sminkbord.
 • Psykologi. Sådana möbler är utformade för att hjälpa till att uppnå ett visst resultat. I detta fall kommer en kvinna med oklanderlig manikyr, styling och frisyr att känna sig mer självsäker.

Paketet innehåller följande komponenter:

 • Glidande element i olika storlekar eller en stor (för kosmetika, smycken, hårborstar, hårnålar, parfym och liknande);
 • Sektioner för stora föremål;
 • Spegel som huvudattribut;
 • Inbyggda uttag, fotstöd och alla typer av hållare;
 • En stol eller stol borde vara bekväm och stå tillbaka och armstöd, och rotationssystemet kommer att ge designen ytterligare funktionalitet.

typer

Genom konfiguration kan sminkbordet representeras av någon av följande typer:

 • möbelmodul;
 • fristående.

I utseende finns olika tabeller:

 • Med ben. Det mest kända alternativet. Skillnader i stabilitet, gör det möjligt att innehålla många tillbehör.
 • Av typ av konsol. Stöd till bänkskivan är lådanheter eller fasta paneler.
 • Avstängd. I form av en hyllplan har du en viktgräns.

Klassificera modeller av följande former:

 • Rätlinjiga. Det finns kvadratiska, rektangulära och godtyckliga formmodeller. Den strömlinjeformade formen mindre utsätter bäraren för skada, men "rektangel" eller "rutor" har en mängd olika fyllningsalternativ och rymmer fler saker.
 • Corner. Har ett större djup av förvaringslåda och bordsskiva. Tillåt att ta hörn och distribuera en plats på rummet korrekt.

Enligt typen av bordsskivor är indelade i två typer: med en stationär och med en flipyta. En sådan modell vid vikning kan utföra funktionen hos ett skrivbord eller ett skrivbord.

Spegeln kan dekoreras med trä, metall eller plastram. Den är fäst vid möbler eller väggar. Stora modeller används huvudsakligen som väggmodeller.

Tilldela speglar av följande former:

 • kvadratisk eller rektangulär;
 • runda;
 • oval.

Av antalet delar av spegeln klassificeras i följande:

 • Består av en webb;
 • Består av ett centralt blad och sidosvängande delar. Sådana alternativ låter dig se bilden från alla håll.

Separata spegeldukar kan ha speciella mekanismer för att närma sig eller flytta bort, ändra lutningsvinkeln eller vridningen. Speglarna på mobilstativet är bilaterala, där en sida har en förstoringseffekt (tvåfaldig, trefaldig och så vidare). Professionella speglar köpas separat.

Utvärdering av de reflekterande egenskaperna bör vara föredragen silverplätering. Sprutning av aluminium är mindre tillförlitlig, oacceptabel att använda i badrummet och mindre klar. Om produkten är markerad med märkningsklassen ovanför tionde, förvrängs bilden. Professionella använder speglar med noll eller förstklassig förvrängning.

belysning

Samma bild med olika belysning kommer att se annorlunda ut. Även på dagtid är det inte tillräckligt med naturlig belysning, i så fall kan du använda extra vanliga eller professionella lampor. En utmärkt ljuskälla kommer att vara en spegel med inbyggda glödlampor, som kan placeras runt omkretsen eller på sidorna. För enkelhets skyld kan de konventionellt delas i halv vertikal eller horisontellt, och om ett förfarande eller annat inte behöver särskild precision, slå på markeringen i delar.

Det är bättre att använda LED-lampor, de har en längre livslängd, högkvalitativ belysning och ingen ögonbelastning, estetiskt utseende. Glödlampor värmer upp - detta leder till försämring av kosmetika, och sminken kan läcka. Fluorescerande belysning förvränger färgerna.

Om du har problemhår med oegentligheter eller brister bör du välja ett kallt ljus, så alla problem kommer att bli mer märkbara och du kan dölja dem effektivt. Varmt ljus är trevligare och lämpar sig för regelbunden användning. Om spegeln är borttagbar är bakgrundsbelysningen batteridriven. Fasta modeller drivs av elnätet.Belysningselementen bör placeras i nivån på ditt ansikte. Det är viktigt att ljuset inte bara faller från ovan, då sminken överstiger alla dina förväntningar.

Färglösningar

Det enklaste sättet att visa originaliteten är att lägga till färgaccenter i inredningen. I ett fall är det bättre att göra möblerna mer opraktiska och därigenom expanderar utrymmet, i de andra färgade möblerna blir en märklig höjdpunkt. Det viktigaste är att din idé kan realiseras. Välj först om materialvalet.

Professionella använder ofta vikningsmodeller - i det här fallet blir det bättre att använda plast eller lättmetall.

Modeller för hem- eller skönhetssalong kan tillverkas av spånskiva, MDF, fast eller plast. Plast kan målas i bulk, så hela produkten inom och utanför kommer att vara av samma färg, andra material kan lamineras eller målas. Fördelarna med målade MDF är att det är möjligt att återställa chipping eller repning som har uppstått, laminerade modeller är inte föremål för restaurering, men de är mycket slitstarka.

Filmen som används för laminering kan vara av olika slag:

 • Glansig eller matt;
 • Med efterföljande textur av sten, trä, läder, metall;
 • Har nästan vilken skugga som helst (i färgpalett på mer än hundra alternativ).

Tips för att välja

Att välja en modell som kommer att glädja dig i många år och mycket underlätta din tid för arbete eller semesteravgifter, följ dessa rekommendationer.

 • Utseende, form och material ska vara i harmoni med det omgivande interiören. För minimalistisk stil är vanliga varianter utan dekorationer lämpliga. Klassisk dekoration kompletterar modellen med patina, carving, dekorativa handtag.
 • Bestäm på platsen. Du kan inte ställa in ett bord framför fönstret. Det är mycket bättre om naturljuskällan är till vänster, det borde finnas ett uttag i närheten. Se till att kosmetika ligger längre bort från radiatorer och direkt solljus.
 • Belysning (naturligt eller artificiellt) bör vara tillräckligt.
 • Beroende på dina behov, bestämma exakt vilka föremål ditt sminkbord kommer att hålla. Om konstruktionen inte är tillräckligt stark, använd lätta bordsbehållare, korgar och hållare.
 • Var uppmärksam på vilken spegel du behöver.Om rummet redan har stora speglar kan du använda en liten. I detta omklädningsrum för att skapa en ljus och trovärdig bild behöver du speciella speglar med professionell belysning.
 • Bordet kan återspegla din individualitet, därför borde det väljas utifrån personliga behov.
 • Du borde välja ett ergonomiskt alternativ att sitta bekvämt framför honom. Det finns höga modeller, men det är långvarigt att stå i en stående position och det är följaktligen inte möjligt att uppfylla förväntningarna.
 • Välja ett sådant möbel, du måste fokusera på ägarens ålder. Från en mycket ung ålder är det nödvändigt att lära en tjej att följa hennes hårs tillstånd och renhet i ansiktet.

Vackra idéer i inredningen

Sminkbord är nödvändiga för alla platser där en person förvandlas - i omklädningsrummen i en teater eller en filmstudio, en skönhetssalong och till och med en vanlig bostadsbyggnad eller lägenhet. Beroende på målorientering kan de vara avsedda för visage, manikyr, hår styling, ögonbryn eller ögonfransar, eller vara universella.

Baserat på likheten mellan de utförda funktionerna är de mest acceptabla platserna i huset omklädningsrum, sovrum och badrum.

Det huvudsakliga villkoret för sovrummet - enhet för stil för alla inredningsdetaljer. Först då kommer du att få komfort och lugn.

Sittbord kommer att vara lämpligt i barnens rum. Här kan bordets design vara det enklaste, större design måste ges större betydelse.

För badrummet kan ett extra förvaringsutrymme vara en spegel i kombination med en liten garderob och en hylla. Det skyddar också produkterna med hög luftfuktighet.

I omklädningsbordet med ljus och en spegel blir en extra ljuskälla och expanderar visuellt utrymmet.

Nuvarande formgivare i den vikta positionen blir en plats för visning av dokument eller hantverk.

Den moderna designriktningen föredrar glänsande monokromatiska färglösningar med glänsande metallhandtag och andra tillbehör.

Klassiska riktningar innebär naturliga texturer av ljus eller mörkt trä, släta linjer, dekorativa ornament, invecklade mönster på spegeln och ramen.

Flickor brukar välja ljusa färger: vita, beige, pastellfärger, men om alla andra möbler, dörrar, fönster och golv är gjorda under ett mörkt träd, överväga möjligheten till ett mörkt sminkbord. På en mörk ram ser bakgrundsljuset särskilt imponerande ut, och möblerna blir mer raffinerade.

Du kan ta reda på hur man gör en bakgrundsbelyst spegel med egna händer i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum