Ikea-tabeller: Modemodeller

 Ikea-tabeller: Modemodeller

Möbler från det svenska varumärket Ikea är idag kända för alla. Den här populära butiken erbjuder sina kunder ett brett urval av olika typer av skåp och stoppade möbler, som kännetecknas av enkelhet, kompaktitet, olika färgalternativ och stilar, funktionalitet, säkerhet och ett överkomligt pris. Och tabellerna på denna lista är inget undantag. Ikea erbjuder denna möbel i olika versioner: för vardagsrum, matsal, plantskola, sovrum, som kontor eller trädgårdsmöbler.

Storlekar och former

I Ikea kan du hämta ett bord för alla behov och önskemål. De flesta modeller är anpassade till små utrymmen.

För att ordna ett litet köksom också är ett matsal samtidigt erbjuder den svenska möbelproducenten många modeller:

 • Fällbara bord ("Norden").
 • Med en hopfällbar bordsskiva ("Norberg", "Norbu", "Bjurst") - ett sådant bord är fastsatt på väggen, viks i en hyllplan och låter dig spara utrymme.
 • Med vikningsgolv ("Ingatorp", "Mokkelby") - bordplattan består av två eller tre delar, varav en eller två sänks ner. När antalet personer vid bordet ökar kan du öka bordsområdet genom att höja en eller två våningar.
 • Smala bord (60-70 cm bred).
 • Glidning - Om nödvändigt ökar bordplattans storlek på grund av inmatningskortet.

För rymliga kök och matsalar i Ikea kan du välja stor runda ("Ingatorp", "Leksvik"), kvadrat ("Byurst", "Olmstad") eller långa rektangulära bord ("Ingatorp"). Här kan du också hitta höga barbord ("Bilst").

Ikea tog hand om arrangemanget på arbetsplatsen. Modellerna som presenteras i denna kategori är mycket olika i storlek och konfiguration. Här kan du hitta en kompakt triangulär bordstativ för en bärbar dator och ett traditionellt stort skrivbord med hyllor och lådor.Jobb kan antingen vara direkt ("Mikkke", "Hemnes", "Bekant", "Brusali") eller hörn ("Mikke", "Bekant"). Separata skrivbord är utrustade med ytterligare moduler - en bildskärmsstativ, hyllor och lådor.

Barn är ett särskilt bekymmer för Ikea. För dem är designade bord av specialstorlekar med en höjd av 43 cm. De är vanligtvis rektangulära i form med rundade kanter för att säkerställa barnets säkerhet under spel och aktiviteter. I raden av Ikea också kan hittas och den ursprungliga modellen av barns skrivbord ( "Flisat") med en sluttande topp, som regleras beroende på barnets ålder och picknickbord, i kombination med bänkar.

Den största variationen av former och storlekar vid borden för vardagsrummet.

Här kan du hitta modeller med fyrkantiga, runda, halvcirkelformade, ovala, triangulära och rektangulära bordsskivor. De kan utrustas med en bas av samma form eller inte alls. En intressant modell av soffbordet "Arkelstorp", som är en mindre version av matbordet med vikningsgolv i halvcirkelform.

Trädgårdsbord Ikea presenteras i olika storlekar - från små, designade för 1-2 personer, till modeller för en stor familj (4-6 personer).Samtidigt är deras form ganska enkel, utan krusiduller - rund, oval eller rektangulär.

Material och strukturer

Vid tillverkning av tabeller och tabeller använder företaget följande material:

 • Massivt trä (tall, ek, bok, björk, valnöt, akacia), björkplywood, askfaner, ekfaner. Produkter från ett träd skiljer sig från pålitlighet, lång livslängd. Massiv björk används för att bära bärremmarna, stöttorna, bordsskivorna, bok och ek - för den nedre bandet, furu - för huvuddelarna.

Träet är belagt med klarlack, fläck eller akrylfärg. I vissa modeller lämnas träbänken obehandlad. Det här är ett slags utrymme för ett fancyflyg. Om så önskas kan en sådan yta oshkurit, lacka eller måla i vilken färg som helst. Produkten kan vara helt trä, och kan bara ha vissa element av naturmaterial, vilket också är ganska praktiskt.

Om till exempel bordets ram och bottenskiktet på bordplattan är gjorda av spånskiva och den övre delen av bordplattan är av trä, gör den här kombinationen möblerna billigare, men samtidigt bevarar de funktionella egenskaperna.

 • Spånskiva och hårddisk. Spånskiva och fibreboard. Bänkskivor, underramar, hyllor, ben, botten av lådor är gjorda av dem.
 • Metal. För tillverkning av metallramar av bord och bordsskivor i vissa modeller användes stål med en speciell pulverlackering.
 • ABS plast. Individuella element i tabellerna kan vara plast, till exempel hyllor. Plast används också för att slutföra några bänkskivor.
 • Härdat glas används för tillverkning av bänkskivor och podstol.

Ikea-designers designare arbetar med utformningen av varje bord, eftersom den här typen av möbler inte bara ska vara attraktiv i utseende, utan också vara hållbar, pålitlig och säker för dem som använder den:

 • möbler för att äta från Ikea har en ganska enkel design. Oftast är det en stabil design på fyra ben med en fyrkantig, rektangulär eller rund bordsskiva. Runda bord kan installeras på ett massivt snidat ben.
 • Soffa och soffbord för vardagsrummet har de olika mönster som låter dig placera bredvid dig allt du behöver för en trevlig vistelse på soffan.Enkla modeller - för att placera fjärrkontrollen från TV: n eller lägga en kopp te, kan mer komplexa utrustade med hyllor eller lådor för att lagra tidningar, tidskrifter, servetter.
 • Sidobord från Ikea levereras ganska ofta med hjul så att de blir vända. Ett sådant snurrande möbel på hjul kan enkelt flyttas från plats till plats efter behov.
 • Ser intressant ut soffbord på nickelpläterade ben ca 30 cm höga, levereras med lådor för konsoler och en hyllning för tidningar och tidskrifter.
 • Sidobord kan ha en metallkorg ("Quistbra") eller en rottingkorg med en bordsskiva ("Sandhaug"), den senare är också mycket bekväm att lagra laddare (det finns hål i bordets botten genom vilket sladden kan dras). Du kan hålla tidningar eller en varm filt i korg på ett metallbord, och du kan lämna det tomt för att understryka inredningen i ljuset. Dessa bord är lätta att flytta runt i lägenheten.
 • några sidobord säljs omedelbart buntad vid 2 eller 3.Till exempel "Lakk", "Svalst", "Upperlig", "Niboda", "Rissna", "Vitsche". De rör sig och lägger på varandra. Om det behövs kan de användas som två separata möbler.
 • Skrivbord och datortabeller har olika designlösningar. Det kan bara vara en bordplatta, ligga på fyra eller två ben, eller kanske ett komplex som består av ett bord som är kopplat till ett ställ.
 • Ikea erbjuder sina kunder både raka och vinklade vägg skrivbord, utrustad med specialstöd för brevpapper, lådor och hyllor för papper. Vissa modeller ("Paul") har justerbara bänkskivor (upp till tre nivåer), det vill säga en sådan arbetsplats kommer lika bra för både junior skolbarn och gymnasieelever.
 • I en separat kategori står ut skrivbord serie "Svalno". Det här är en typ av kombination av arbetsplats och förvaring, som är en väggmonterad struktur bestående av bänkskivor med lådor, hängande hyllor, en förvaringsmodul med skjutdörrar och guider för fastsättning av dessa element.Denna hängande kombinationen flyter i luften.
 • Omklädningsbord från Ikea representeras av tre modeller (Hemnes, Brimnes, Malm). Hemnas modell är den mest eleganta. En elegant oval spegel monteras på en träplatta med glasbeläggning, som stöds av krökta ben. I "Brimnes" -modellen finns två lådor för kvinnors bagage med stigande lock, på vilka speglar är monterade på insidan. Malm-modellen har den enklaste U-formade designen med en stor infällbar låda.

Fällbara modeller

Ikeas fällbordsmodeller förtjänar särskild uppmärksamhet:

 • transformator - Fällbord eller som det kallas "bok" ("Norden"). Bordsskivan är uppdelad i tre delar: Mellandelen är den smalaste och de två våningarna går ner från två sidor. Under bänkskivans mittdel finns sex lådor för små köksredskap. Fälld som ett skåp.
 • Med vikningsgolv ("Ingatorp", "Mokkelby", Ikea PS 2012, "Modus", "Gamlebi"). Sådana modeller har också bordsskivor, uppdelade med specialfästen i tre delar, varav två går ner.Skillnaden mellan denna typ av möbel från transformatorn är att när golven sänks kan den användas som ett komplett bord. Golv ökar endast den användbara delen av bänkskivorna.
 • Fällbara väggfästen ("Norbu", "Norberg"). Denna modell är en bordplatta fäst vid väggen, som kan vikas under bortförande mot en speciell hållare. Dessa bord är idealiska för små utrymmen där varje centimeter av området räknas.
 • teleskopisk ("Byurst", "Ingorp", "Sturnes", "Leksvik", "Glivarp", "Vangsta"). Det är en struktur där ytan är ökad på grund av förlängningen av en extra vikta bräda lagrad under bordsskivan.
 • utdragbar ("Vitsche", "Niboda", "Risna", "Luck", "Yupperlig"). Sådana modeller säljs genast i två eller tre. De har en annan storlek och sätts som en "matryoshka" en till en annan, och vid behov kan det mindre bordet enkelt tryckas ut under den större.

Färglösningar

De flesta modellerna från Ikea som bas har en vit eller svart version. Fasta modeller har oftast den naturliga färgen på obehandlat trä (från ljus till mörkare nyanser).Glasbord har genomskinliga bordplattor och metallben.

Det är också möjligt att använda en tvåfärgsmodell av möblerna: en bordplatta i ljusets ljusfärg, benen är wenge ("Skogsta") eller vit ("Gamlebi", Ikea PS 2012, "Lerhamn") eller svart ("Gamlared", "Kullaberg"). Mångfärgade modeller i Ikea är ganska sällsynta, preferensen ges fortfarande till naturliga nyanser av naturen. Ibland i mål kan du möta röda, gröna, rosa färger.

Hur man väljer?

Först måste du bestämma för vilket rum bordet behövs och vilken funktionell belastning den ska bära.

För kök, matsal

Detta är det mest ansvarsfulla valet, eftersom möblerna för ätning ska vara bekväma för alla familjemedlemmar, hållbara och vackra.

Välja möbler till matplatsen, du måste bygga på:

 • Det allmänna stilistiska konceptet för köksutrymmen (färg och textur av köksfronter, förkläde, textildekoration);
 • Täckplåtens hållbarhet, motståndskraft mot mekaniska och termiska effekter;
 • Området som tilldelas för placering av bordet. Bordsskivans bredd är 80-100 cm, eftersom det gör att du kan ställa bordet utan problem.Till detta avstånd måste man lägga till ytterligare 70 cm på varje sida (så mycket utrymme behövs för att rymma en person);
 • Antalet familjemedlemmar som samtidigt kommer vid bordet. Om du behöver ett bord för två, för att inte störa ömsesidig förståelse i familjen borde du inte få för breda och besvärliga modeller.
 • Placera den. Således är en modell med en rund bordplatta inte lämplig för placeringen av fönstret. I det här fallet är det bättre att välja en rektangulär eller fyrkantig modell. Den kan sättas både i fönstret och på väggen.

För vardagsrum

Bordet för huvudrummet i huset väljs utifrån tillgången på ledigt utrymme i soffområdet och stilen på rummet. Om det finns tillräckligt med utrymme, är det bättre att välja alternativet med ett rymligt soffbord, vilket också kan bli en extra plats för att lagra nödvändiga bagage - fjärrkontroll, tidskrifter, laddare, böcker etc.

Med brist på utrymme kan du vara uppmärksam på de bifogade tabellerna, som har mycket mindre dimensioner och är mindre rymliga, men samtidigt gör det möjligt att behålla de nödvändiga sakerna.

I vardagsrummet kan du också placera det så kallade konsolbordet,som kan sättas mot väggen eller mot soffans baksida. Det kan rymma målningar, souvenirer, en skrivbordslampa eller en liten TV. I konsolens underram kan du lagra alla sorters saker och sätta dem i korgar.

För sovrummet

Boudoir bord - en nödvändig sak i det kvinnliga sovrummet. Välja det, du borde fortsätta från tillgången på ledig plats och sovrummets övergripande stil. Sängbordet ska vara så rymligt som möjligt så att det kan rymma många burkar och rör med kosmetika och smycken.

Det är bättre om bordplattan är täckt med en skyddande beläggning så att den lätt kan avlägsnas, till exempel spillt pulver eller spilld grädde.

För arbetsplatsen

Välja ett skrivbord, fortsätt också med ledigt utrymme. Till exempel, för ett litet rum, skulle ett hörnbord vara ett bra alternativ. Du kan också försöka sätta en direkt, men inte bred, skrivbar eller dator skrivbord bredvid fönstret. Det kommer att visa fönsterversionen på arbetsplatsen. Sedan på vindrutan kan du placera de nödvändiga tillbehören för arbete, vilket sparar på inköp av ytterligare moduler för lagring.

Dessutom, när du väljer en arbetsplats, ta hänsyn till möjligheten att placera på datorns arbetsyta, ett extra headset, brevpapper, läroböcker och anteckningsböcker. Lika viktigt är närvaron av olika lådor, hyllor, ställen. Om skrivbordet är valt för barnet är det bättre att välja modeller med justerbar höjd på bordsskivan (från 59 till 72 cm).

Om det är nödvändigt för arbetsplatsen att vara helt dolt att visa, är det bättre att vara uppmärksam på byrået, vilket är ett slags skåp med dörrar, bakom vilka hyllor och arbetsplatsen själv är belägna. Skåpet är gjort så att det är möjligt att placera en bildskärm i den, alla kablar är gömda i ett separat fack, men de är lättillgängliga. Hyllorna är avtagbara. Deras höjd kan anpassas efter dina önskemål.

Alternativ i inredningen

Skrivbordet "Bekant" på två stöd är ett utmärkt alternativ för organisationen av arbetsplatsen på kontoret.

Utdragbar bord "Sturnes", kompletterad med mjuka stolar "Henriksdal", har en central plats i vardagsrummet. Resten av utrymmet kompletterar den.På grund av närvaron av en glidmekanism vid ett sådant bord kan rymma även den största familjen.

Gemlaby-modellen med vikningsgolv ser ljust och viktlöst ut och klämmer inte helt ut i matsalen. Om du viker det blir platsen ännu mer.

Den rosa serveringstabellen blir en livräddare om du behöver servera te eller kaffe för att plötsligt besöka gästerna. På grund av vikningsmekanismen tar det inte mycket utrymme, det kan enkelt döljas i ett skafferi eller bakom en soffa.

Ett stoppat bord i form av en bröstkorg "Hall" med en flätad inredning från åtgärden gör inredningen unik. I den här bröstkorgen kommer det lätt att rymma flera stora filtar, som är så trevliga att linda på kalla vinterkvällar.

Hur man väljer bord och stolar Ikea, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum