Bastu Bord: Urvalskriterier

Bath är en plats där begreppen god och trevlig vila kombineras perfekt. I denna institution slappna av kroppen och själen, stärka immunsystemet, slappna av, bli av med obehagliga minnen, tankar och känslor och spendera tid med god känsla.

För en full och högkvalitativ vila i badet behöver du en solid och pålitlig möbel som ger komfort och dekorera rummet. Träbord för badet - Ett bra alternativ för inredning, urvalskriterierna som är viktigt att veta innan du köper.

Särskilda funktioner

Inte ett enda bad, speciellt en rysk, kan existera utan ett bord. Detta är ett viktigt element i kommunikation, genom vilket du kan mätta kroppen inte bara med mat, men också trevliga konversationer i nära familjes närhet. Träbord installeras ofta i väntrummet, med stolar, pallar eller bänkar av samma material.

Råvaror som används för tillverkning av möbler för bad ska uppfylla följande krav:

 • Ändra inte deras egenskaper under påverkan av höga luftfuktigheter och temperaturer.
 • vara naturlig och miljövänlig;
 • hållbar och hård
 • tilltalande;
 • lätt att hantera.

Alla dessa kriterier uppfylls av träbord av naturmaterial - massivt trä. Vid tillverkningsprocessen bearbetas produkterna noggrant med speciell utrustning och innebär skydd av virke från effekterna av olika yttre faktorer.

Med tanke på alla förhållanden i bastuummet är de viktigaste förutsättningarna för urval av träbord säkerhet, funktionalitet och hållbarhet.

arter

Valet av en modell av ett trädbord för ett ångbad är inte begränsat till fantasin hos ägaren av anläggningen. Rummets storlek är också viktigt. Om du köper en färdig produkt eller utvecklar ett eget projekt måste du först bestämma storlek på benen och bordsskivan, liksom deras form.

Benen är:

 • Gjord i form av bokstaven X. Det här är det bekvämaste alternativet för att lägga bord och små saker.
 • Med jumper skena. En populär och pålitlig modell av bord med fyra ben. Bordsskivans storlek och form kan vara olika;
 • I enstaka kvantiteter. Dessa bord liknar en svamp. Detta är en kombination av ett ben med en rund topp. På små bord kan rymma 2-3 personer, inte mer.

Tabellens storlek bestäms av antalet ben och antalet personer som kan samla för en sådan produkt.

Konfigurationen kan vara annorlunda:

 • rund - perfekt för små bord;
 • ovalt fällbara bord av denna form ser ganska intressant ut;
 • rektangulär - en standardmodell av bordet för ett bad, ett bra alternativ som kommer att vara i många år.

Tillverkningsmaterial

Tabeller för ett bad hör till denna typ av möbler som inte kan installeras någonstans. Oftast blir deras livsmiljö ett vilarum, det vill säga ett relativt "coolt" rum med en måttlig fuktighetsgrad.

Med tanke på dessa nyanser bör material för tillverkning av möbler för badet uppfylla följande egenskaper:

 • säkerhet (under påverkan av höga temperaturer bör materialet inte frisläppa giftiga ämnen till människor);
 • attraktivitet (inga defekter från insidan och utsidan av produkten bör visualiseras);
 • låg värmeledningsförmåga (materialmotstånd mot höga temperaturer);
 • inget harts i kompositionen;
 • anspråkslöshet i drift
 • motståndskraft mot hög luftfuktighet.

Alla dessa parametrar motsvarar naturligt trä, så endast detta råmaterial kan användas för att skapa möbler för badet.

När du väljer träbord, måste du komma ihåg att träet är av olika slag, därför reagerar det annorlunda på temperatur och fuktighet hopp. Tillverkare utformar ofta bord av lime, asp, poppel.

 • Linden träd Huvudkvaliteten är enkelhet och en slags mjukhet vid bearbetning. Den färdiga duken under lång tid behåller sitt ursprungliga utseende, har en attraktiv rosa nyans, en trevlig lukt av eteriska oljor, vilket uppenbaras när träet värms upp.
 • Pine. Den har en hartsstruktur som ger slutproduktens styrka och hållbarhet, uthållighet till de svåra inre förhållandena i badrummen. Massiv furu är lätt att bearbeta, skäret avges i en likformig nyans, rotnar inte länge, särskilt om det behandlas med ett specialmedel.Den enda nackdelen är den stora mängden harts som frigörs vid upphettning. På grund av den här egenskapen är det omöjligt att installera tallmöbler i ångrummet - det finns stor sannolikhet för brännskador.
 • Cedar. Till skillnad från tall har den inte hög hartsinnehåll. Trä har en tät struktur. Materialet svarar väl på bearbetningen.
 • Mahogny. Denna ras är extremt sällsynt, hör till träeliten, och därför är kostnaden för mahognyprodukter hög. Enligt egenskaperna hos rasen mahogny överträffar många sorter. Den enda varningen, inställning av bord nära ett ångbad är inte värt det, utgående ånga kan förstöra produktens utseende.
 • Poplar och Aspen. De kännetecknas av hög fuktmotstånd, trevliga naturliga nyanser, är lätta att bearbeta, inte spricka med tiden. Det finns dock en stor nackdel: Möblerna hos dessa raser är inte så länge vi vill. Därför bord av poplar och asp - inte det bästa alternativet för ett bad. Av dessa kan du göra hjälpmedel: krukor, badkar och andra delar, oumbärliga i ångrummet.

Alla ovannämnda stenar, förutom tall, avger inte tjära, vilket innebär att de inte kan lämna brännskada på människans hud, de är lätta att rengöra och torka mycket snabbt.Knutarna är nästan frånvarande, god täthet, i bearbetningen är ganska enkel. Den främsta fördelen med naturligt trä är dess terapeutiska effekt på människokroppen. den

Lagresistenta träarter passar inte bara för att skapa möbler för ett väntrum, där en viss mängd ånga kan få, men också för olika små saker - om de behövs där.

Hur man gör ett ekbord för ett bad, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum