Bord av epoxiharts i inredningen

Möbler av äkta trä med en original design är alltid en utsökt inredning. Ett intressant exempel på en elegant och ovanlig inredning av rummet är ett bord av epoxiharts.

Särskilda funktioner

Moderna epoxietabeller har stor efterfrågan på grund av deras unika och ovanliga egenskaper. Tidigare användes detta material uteslutande vid framställning av plast, lim och olika isoleringslacker. Idag har detta harts blivit ett populärt material bland designers, eftersom det gör att du kan skapa original och mycket vackra föremål för att dekorera olika stilar.

Epoxistabeller är exklusiva. Om du bekantar med det noggranna med att arbeta med det här materialet, kan du även göra ett unikt bord själv.

Den största fördelen med epoxiharts är att den efter torkning behåller sin ursprungliga volym. Härdningen av hartset sker på grund av genomgången av en kemisk reaktion.

Epoxibord kännetecknas inte bara av deras vackra utseende utan också av deras tillförlitlighet och hållbarhet. Bordskivan är resistent mot mekanisk skada, hög luftfuktighet och extremiteter i temperaturen. Varaktighet av produkter avser de viktigaste fördelarna.

Epoxi används inte bara för att skapa nya produkter, men låter dig också förvandla det gamla bordet.

Prisvärt är ett annat plus. Arbete med pitch är snabbt och enkelt, så dessa produkter är billiga produkter.

typer

Moderna möbelproducenter använder ofta epoxiharts för att tillverka originalmodeller av bord. De erbjuder ett brett spektrum av modeller, med olika former. För tillverkning av en sådan tabell kommer det att krävas användning av kallt eller hett härdande harts.

För egenproduktion av träversionen är att applicera ämnen som är mottagliga för kall härdning.

Snygga bord uppmärksammar den ovanliga designen. Modellerna där bordsskivan är helt gjord av epoxid är i stor efterfrågan. Många varianter är gjorda med en kombination av material, vilket gör att designers kan uttrycka sin fantasi. Tabeller kan vara enfärgade eller innehålla flera färger samtidigt. Ofta används insatser för att dekorera produkter.

Kombinationen av epoxihart och naturligt trä ser imponerande ut. Ljusmönster som kallas "Lightning" som många köpare. Ett sådant bord blir definitivt en original inredning. När man kombinerar en uppsättning av trä och epoxi kan man skapa ovanliga effekter, allt från berg till sjöss.

Materialkrav

Vid val av epoxiharts måste du överväga grundläggande krav för att kunna köpa kvalitetsmaterial:

 • Du borde inte köpa dyrt harts, eftersom det kommer att behöva mycket vid tillverkning av bänkskivor. Köp inte smycken material, samt ämnen för optik.
 • Hartsens viskositet bör vara låg. Detta kommer att undvika bildandet av bubblor efter blandning.
 • Materialet bör förbli i samma volym som före frysning.
 • Epoxiharts bör härda gradvis så att du kan skapa en intressant design. För arbete är det nödvändigt att använda flytande material med bra viskositet. Enligt dess egenskaper borde det se ut som gummi.
 • Att använda ett transparent harts kommer att skapa en mängd olika visuella effekter. Då kan du ändra färg genom att lägga till önskad färg.
 • Vissa modeller av bord har en bakgrundsbelysning under bordsskivan i form av LED-remsa eller fosfor. Detta ger materialets ljusstyrka och originalitet.

Steg av stelning

Det finns flera steg av epoxiharts härdning:

 • Flytande alternativ används vanligtvis för att hälla den valda blanketten. Den är idealisk för fyllning av hålor. I flytande form avtar hartset snabbt från pinnen.
 • Epoxi har samma konsistens som honung. Den används huvudsakligen som ett lim och är inte avsett att fylla önskad form.
 • Praktiskt taget inget separerbart harts är inte i efterfrågan. Det används inte vid tillverkning av tabeller. Ta inte materialet i detta skede, om du planerar att använda det vid tillverkning av bänkskivor. Ett annat alternativ är att vänta på att hartset stannar lite.
 • Pitch i form av gummi har liknande egenskaper med lera. Denna form är perfekt för att skapa ovanliga former.
 • Massivt harts är det sista steget av stelning. I denna form är produkten redan färdigberedd.

dekoration

De flesta epoxihartsbord är gjorda av naturligt trä. Används ofta gammalt trä med olika oegentligheter. När du formar bordplattan passar små delar av plattorna, cirkulära skär eller flis. Genom att applicera harts för att hälla ihåligheter och oregelbundenheter kan du skapa fantastiska designeffekter.

När du skapar ett bord bör du ta hänsyn till stilriktningen för det interiör där produkten ska användas. Ofta används gran, kottar, skal, flodstenar, mynt och fotografier som dekorativa element.

Utsökt och ursprungligen ser modeller med ytans glöd. Du kan använda fluorescerande pulver för att skapa en glödseffekt.

Epoxiharts är idealiskt för att skapa bord i moderna stilar. Det kan kompletteras med halvädelstenar, metalldekoration eller folie. Fantastiska överflöden kan uppnås genom användning av metallfärger.

Tillverkningsegenskaper

Innan du gör ett bord av epoxiharts bör du vara väl förberedd. Slutresultatet beror på detta skede, så du bör inte ignorera det. Först måste du bestämma på disken. Det låter dig enkelt blanda material. Ju mer du planerar att använda epoxi, desto större bör vara rätternas kapacitet. Glöm inte att plocka upp en pinne med vilken du kan störa hartset.

Innan du förbereder materialet, var noga med att läsa igenom instruktionerna noggrant. Varje tillverkare erbjuder sina egna proportioner. Det är nödvändigt att välja rätt rum där processen med att arbeta med harts kommer att äga rum. Det borde vara gratis. Arbeta endast vid rumstemperatur.

Innan arbetet påbörjas, är det nödvändigt att förbereda skiljare som förhindrar harts från att klibba till formen, såväl som grouting och lera. För slipning kan du använda specialverktyg eller slipmaskiner. Om så önskas kan du köpa pigment, fosfor, dekor.

Först måste du mäta hartset, och bara sedan gå till härdaren. Materialet måste omröras aktivt och noggrant.

Bänkskivor Alternativ

När epoxin blir den nödvändiga konsistensen kan du fortsätta till dess tillämpning.

Sprickat trä

För att skapa en träplatta med sprickor kan du använda ett träd skadat av svamp eller barkbaggar. Alla sprickor måste fyllas med epoxi. Detta kommer att skapa fantastiska ritningar. Om så önskas kan sprickor i trädet göras oberoende. För bekvämligheten att arbeta med epoxi är det värt att använda en spatel eller en pensel.

Efter härdning måste det överskjutande hartset rengöras noggrant med slipverktyg. Hartset bör vara beläget endast i hålen.

Därefter borde bordsskivan vara belagd med en speciell lack för att på ett tillförlitligt sätt skydda träet från fukt, samt att ge mönstrets ljusstyrka.

Transparent eller svartvitt yta

Arbeta med trä bör börja med avfettning, eftersom det här materialet har en nackdel - det är benäget att absorbera fukt. Trä bör primeras med ett tunt lager av harts. Detta kommer att undvika möjligheten att bubblor. Då måste du förbereda epoxihartset till önskad konsistens och häll den i formen.

För att skapa en färgad bänkskiva, måste du lägga till ett färgämne.

Det är bättre att använda material från en tillverkare. Om du är intresserad av intressanta kombinationer av toner, ska du använda några färgämnen.

Efter att ha hällt formen måste du vänta 15 minuter och omedelbart eliminera dem vid bildandet av bubblor. Efter härdning av hartset blir det omöjligt att göra detta. Billet bör lämnas i ungefär två dagar. Då kan du fortsätta att slipa och polera ytan. En vecka senare kan bordet tas i bruk.

Fyllda ytor

Epoxihartsbord, kompletterat med fyllmedel, är i stor efterfrågan. De skapar fantastiska mönster och mönster. Designers begränsar inte deras fantasi, genom att använda olika objekt och element. Dessa kan vara antingen vackra stenar eller vanliga flaskhattar.

Innan du arbetar med hartset är det nödvändigt att förbereda ett ämne av trä. Det måste avfettas eller beläggas med färg. Torra fyllmedel bör placeras på botten. Om de kännetecknas av lätthet, så finns det en möjlighet att de flyter upp, så det är bättre att omedelbart limma dem till ett träämne.

Om fyllmedlen representeras av en enkel form och inte är högre än fem millimeter i höjd,Du kan hälla dem med bara ett lager epoxi.

Inredning med utskjutningar, spår kommer att kräva att hälla harts i flera steg. Ett nytt lager kan hällas först efter två dagar, så att det föregående lagret är helt torrt.

Använd i inredningen

Tabeller av epoxiharts ser alltid spektakulära och oförglömliga ut. Sådana exklusiva saker fungerar som inredning, lockar intresserade ögon. Som matbord kan du använda unika alternativ, som består av naturligt trä och transparent harts.

Det rektangulära bordet förlorar sin form och förvärvar intressanta konturer. Man får illusionen att vi har flera träelement som är separata från varandra.

Köksbordet dekorerat med flodstenar ser attraktivt ut. Den ovala formen av produkten ger den användarvänligheten. Havsmotiv ser bra ut i olika stilar. Förfining och lyx skiljer avgrundsbordet från Christopher Duffy. Befälhavaren arbetade med att skapa en sådan produkt i ett år. Varje detalj är tänkt ut till minsta detalj. Stor design gör denna tabell till ett riktigt konstverk.

Hur man gör ett bord med epoxiharts, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum