Skapa ett träbord med egna händer

Interiören i något hem kommer att dekoreras med handgjorda hantverk. Inte den svåraste varianten av individuell kreativitet - ett hembord av trä. Design är enkelt på egen hand. Här är flyget av fantasi obegränsat, men du måste börja med att välja design, syfte och designfunktioner som du planerar att genomföra. I början är det nödvändigt att skapa ritningar och ritningar, enligt vilka det blir möjligt att montera ett färdigt bord.

Ritningar och diagram

Ursprungligen utarbeta varje element, särskilt de dekorativa tilläggen, om de är planerade. Detta är exakt det fall då dekorationen inte blir överflödig. Det är bäst att rita en ritning i enlighet med den faktiska storleken, välj lämplig skala på papper.

Bordsvy kan vara mycket olika, från det vanliga skrivandet till barnets massage. Det är möjligt att göra ett bord med egna händer också för ett bad. En av de enklaste att tillverka är hörnbordet.

Det är inte så svårt att skapa en liten transformator eller tabellbok. Det tar upp lite utrymme i rummet och är funktionellt i många situationer. Sliding design hjälper till att spara lite utrymme. För hemdesign är det mycket lämpligt bord för träarbete. Och naturligtvis ett bord på verandan, där du kan samla hela din familj för en kvällsteaterfest.

dekoration

Dressing kommer att förbättra utseendet avsevärt. Praktisk utformning av bordet kommer att dekoreras med utskuren ben, speciellt om du väljer att genomföra ett projekt i rustik stil. Tillägget av inredningen i bordsbelysningen från LED-lampor ser elegant ut. Ett ljusbord i hörnet av vardagsrummet kommer att lägga värme till den kalla vinternatten. Det kan finnas ett oändligt antal alternativ, men det viktigaste är att inte överdriva det och inte överdriva det med dekorationer.

Stil och design

För egen kreativitet finns inga begränsningar och strikta ramar. Det enklaste sättet att göra det ursprungliga är att utföra det i stil med "antiken".Detta är det vanligaste och inte alltför komplicerade hantverket. Efterföljande antikviteter kommer att dekorera nästan alla interiörer.

Utformningen av det hemlagade bordet ska helst passa organiskt in i det inre av rummet där det är planerat att använda det. Det finns olika former och konstnärliga lösningar. Träverk kan du experimentera med geometri.

Hur man gör ett ovanligt bord, se nästa video.

form

Även det vanligaste bordet kan ha en ovanlig form. Vi är vana vid rätt geometrisk form, men det är värt att experimentera här. I stället för det traditionella ovala matbordet skulle en asymmetrisk lösning se bra ut.

Ett sådant bord kan ha olika vinklar och förlora inte på något sätt dess funktionalitet. För varje sida av denna design kan fasta permanenta säten för familjemedlemmar. Mindre sidor - för barn. De större partierna är för vuxna.

material

Trä är bekvämt att använda under alla förhållanden. Återvinning av trästrukturer är också lämplig. Mycket bra att använda gamla brädor. Många raser blir bara bättre över tiden.

Det är ingen hemlighet att det värdefulla artgolvet som har tjänat åldern används ibland för att göra musikinstrument. Vid återvinning, var noga med att ta bort toppskiktet, vilket ger slutprodukten ett mer snyggt utseende. Produkter från sådant material, utan överdrift, kommer att vara för evigt.

Kombinationen av olika material

Ursprungliga utseendekombinationer av trä och metall. Bordets massiva plan kommer att dekoreras med järn, och helst - gjutjärn - ben. Kombinationen av ek och gjutjärn kommer att ge ett utmärkt resultat. Tung gjutjärn smälter perfekt med ek eller ask.

Unik är kombinationen av fasta afrikanska stenar och metallstrukturer. Resultatet kommer att förvåna någon, även den mest krävande finsmakaren.

Glas och trä blandar perfekt

Ett elegant träbord är den bästa dekorationen för ett glasbord. Moderna fästelement ger en tillförlitlig kombination av dessa material. Den slutliga produktens runda form med en sådan kombination är den mest optimala lösningen.

Du kan kombinera olika material

Det är möjligt att installera en trä- eller glasskiva på en lätt betongbotten.soffbord. Det är en modern lösning som kommer att ge en ljus industriell ton till inredningen. Kombinationen av glas och betong samt pine kompletteringar kommer att se bra ut.

Hur kan natursten användas?

Det är en elegant kombination, om allt är gjort med mått. Överbelasta inte bordstrukturen med för tunga element. Försök hitta en lämplig bas av natursten. Utformningen av träplattan kommer att berätta själva stenen. Sätt en massiv träyta på den och du får ett bord som ingen annan har.

Vackra exempel och alternativ

Det är ganska möjligt att göra mycket vackra, ursprungliga saker med egna händer som inte ser värre ut än de som är kända hantverkare. Hemlagade objekt kommer alltid att vara din stolthet och diskussionsämnet bland vänner.

Vad kan du göra själv?

Nästan alla bord under varje av oss. Denna enkla hushållspost kräver ingen speciell kunskap och speciella yrkeskunskaper. Produkter från ett träd vi börjar göra i skolan, i lektioner av arbetet. Därför kommer den enkla träutformningen av bordet för en bärbar dator att vara ganska på axeln. Båda stolarna och en butik för ett hus kan också göras självständigt.

Du kan uppfinna ditt eget hantverksdesign. Fällbordet kommer inte hela tiden att uppta bostadsutrymmen. Det kan kombinera flera funktioner. Från platsen för att sväva ett barn, till arbetsytan för hemarbetet.

Ett brett fält för kreativitet kommer att ge en kombination av trä och andra material. Var inte rädd för att experimentera. Anslut olika objekt tillsammans och du kommer att uppnå fantastiska resultat. Även om du bestämmer dig för att kombinera sällan kombinerade element, var inte rädd för att försöka. Du kan genomföra några idéer.

Hur man gör ett bord?

Hemdesign bör börja med ett litet soffbord. Designen kan vara ganska enkel. Arbetsytan kan köpas på hushållsaffären.

Bäst lämpad limmade tall. Limmade massiv är mindre mottagliga för deformation med förändringar i fuktighet och temperaturförändringar. Benen för dina hantverk är mest lämpliga att hämta på samma ställe.

Skrivbord

Det är bättre att montera det från färdiga träpaneler - en ganska bra hemmetålning. Färdiga element eller hela block är det enklaste att beställa med leverans på hemsidan, som säljer komponenter för sådant arbete. Här kan du hämta alla nödvändiga tillbehör.Det är bara att spendera lite tid på församlingen. Ytterligare bearbetning och justering blir inte för komplicerad, viktigast av allt kommer du att få den nödvändiga erfarenheten för ytterligare kreativitet.

Köksbord

Det är inte så svårt att göra köksredskap själv. Du kan börja med ett litet köksbord av tall. Benen är enklaste att köpa färdig, tall - det mest prisvärda alternativet. Det är lättare att välja en arbetsyta under de planerade storlekarna. Det kommer bara bokstavligen att lägga bordet på fötterna.

Köksuppsättning

Även här finns ingenting för komplicerat. Det är nödvändigt att göra exakta beräkningar och köpa delar av färdiga storlekar. Komponenter för köksmöbler tillverkas i enlighet med godkända standarder.

Montera en uppsättning köksmöbler enligt sina egna teckningar våg under kraften av varje. Vi behöver vissa färdigheter för att installera öppningsdörrar, men den enkla vetenskapen kan förstås genom att titta på flera videoklipp på Internet.

Erforderliga verktyg

Du kan börja med en liten uppsättning. En hammare, ett plan, en mejsel, en såg på trä, naglar och skruvar kommer att hittas i varje hem. Du behöver en annan linjal och en penna.Om det är möjligt att köpa ett extra elverktyg, var noga med att göra det.

Ett elplan i huset eller sticksåget är till nytta för följande hantverk. Ett sådant verktyg måste vara av god kvalitet. Det kommer att vara i många år, även om du inte kommer att använda den varje dag.

Specialverktyg

För att uppnå hög kvalitet är det bättre att använda specialutrustning med eldrift. Kostnaden för förvärvet kommer inte att vara betydande, och du får möjlighet att fortsätta att flytta till mer komplexa projekt.

Vad kan köpas utöver den befintliga elektriska borren:

 • elektrisk sticksåg - gör att du kan göra högkvalitativt skärande material.

 • elekrtrubanok - gör träets yta perfekt jämn;

 • cirkelsåg - kommer att ge längdgående eller tvärgående sågning av industriell kvalitet;

 • mekanisk anordning för fräsning - kommer att bearbeta kanterna på ditt hantverk med ett invecklat mönster och hjälpa till att skära dekorativa element på en träyta;

 • maskin för slipning av verk - gör träningens yta enkelt och roligt, vilket inte kräver betydande ansträngningar.

Det är bäst att köpa ett kombinerat kraftverktyg som kombinerar flera olika funktioner i en enhet. Detta kommer att minska kostnaderna och låta dig förverkliga många designidéer. Förresten, kan hem elektrisk borr kompletteras med olika munstycken, vilket kommer att expandera sin kapacitet.

tillbehör

Om du bestämmer dig för att göra en resa till handverktyget, lägg upp med allt du behöver på en gång. För dina hantverk behöver du ytterligare komponenter för att säkert fästa trädelarna. De enklaste stålkronorna gör konstruktionen tillförlitligare vid drift. Skimp inte på extra dekorativa element. De kommer inte vara överflödiga, men bara dekorera utseendet.

Större elegans av trä hantverk kommer att ge färdiga kit som kan köpas i affären. Ett hemlagat skrivbord för ett barn ser väldigt fint ut om du använder metallben från alla färdiga möbler. Det är lätt att göra sig själv ett sängbord från samma standardpaket. Handtag och tillbehör kan hämtas i samma butik.

Fastsättning av träkonstruktioner

Den gamla tekniken av träfogar utan järnspik och lim är nästan förlorad. Men försök att inte vara överflödig. Montera alla träfogar med minsta luckor, borra hål i lederna mellan sex och åtta millimeter i diameter och kör i en torkad träspets.

Om alla trädelar är orättvis torkade före montering, kommer de över tiden att få den nödvändiga mängden fukt och öka deras storlek. Anslutningen kommer att vara stark nog, och den svullna träspiken ger ytterligare styrka.

Traditionella monteringsalternativ

Det enklaste och mest tillförlitliga alternativet är att köra skruven i ett träd. Gör nu speciella skruvar för träfogar, vilka, till skillnad från den vanliga skruven, inte kräver exakta hål för skruvning. Om anslutningens tjocklek är inte så stor kan du utan extra hål. Den självgängande skruven på ett träd kommer att göra allt, speciellt om man använder den elektriska skruvpistolen. En sådan förening kommer att hålla tillräckligt länge utan lim.

Varför behöver du lim?

För att ge en trästruktur ytterligare styrka är det bäst att lima de fogade ytorna.Lim behövs lite, men resultatet blir utmärkt i kombination med skruvar eller naglar, limmade träanslutning i många år kommer att förbli hållbar. Lim är bäst använda vattenbaserade. Det finns många sorter av pålitligt trälim.

Hur man gör det ursprungliga hemmabordet?

Hantverkens egen design är inte så svårt. Material finns i alla skogar.

Från trädet kommer ett unikt hantverk att komma. Men det kommer att behöva fungera lite. Idealisk - basen av ett stort träd, vars diameter är mer än 80 centimeter i omkretsen. Om du lyckas använda en del av rotsystemet kommer en pålitlig bas för bordet att komma ut och inga ytterligare ben behövs.

Det är nödvändigt att förstå att det inte kommer vara lätt att leverera en sådan skörd från skogen, men resultatet kommer att betala för allt arbete, en sådan tabell kan inte jämföras med någonting.

Litet bord för säsongens dacha

Gatbord för förortsområdet behöver verkligen göra själv. Det idealiska materialet är samma logg från skogen. Det är lämpligt att göra basen från björkskogar med liten diameter. De måste grävas i marken med ungefär femtio centimeter.

Därefter nivåer deras övre delar, såga av extra trä. Arbetsytan kan vara gjord av en stock med stor tvärgående diameter, såg den i längdriktningen. Den platta delen kommer att vara ytan på gatubordet.

Alla gatan ytterligare byggnader bästa tinker av trä. Detta naturliga naturmaterial överför perfekt både fukt och värme och frost. En butik för förortsområdet är också bättre att göra sig av samma träkomponenter. Den självtillverkade bänken kommer organiskt att se nära ditt konstgjorda bord.

Varför är det bättre att använda massivt trä?

Strukturen hos ett träd är sådant att dess hållbarhet direkt beror på hur mycket dess integritet inte bryts. Därför, sedan gamla tider för byggandet av hus används solida loggar. Med minimal bearbetning, när hela strukturen är bevarad till det maximala, kan träkonstruktioner vara i hundratals år utan att förstöra eller förändra sin form.

Vad kan göras från ett solidt system?

Först måste du vara tålmodig. Att skära ett träd och leverera det till huset är inte den svåraste uppgiften. Det är viktigt att korrekt förbereda materialet för efterföljande bearbetning.

Förberedelse av träkorg

Var noga med att rensa trädet med överskott av fukt. Om du inte godkänner att göra detta på en träbearbetningsanläggning, där det finns speciell torkutrustning, så är det ganska möjligt att torka hemma.

Loggningen görs vanligen på våren, när bagaget inte började samla fukt från jorden, det vill säga före tinningen. Detta är vanligtvis månaden i mars. Naturligtvis torkar det från flera månader till ett år, beroende på typ av trä.

Varför är det viktigt att endast använda torrt material?

Ett rått träd kommer säkert att spricka så snart barken har tagits bort, såvida inte det här naturligtvis inte planeras av din designidé. Vissa raser förändras form när de inte är torkade.

Torrt trä bör väl rengöras och slipas, en lätt lack av lack eller fläck kommer inte att störa för att ge större textur till produkten. Om cirkelns diameter är tillräckligt stor och en del av rotsystemet har blivit ett tillförlitligt stöd, så är bordet nästan klart. Det bästa av behovet att oshkurit brunn och lack. Här är den perfekta designen för en bärbar dator.

dimensioner

Om du vill göra ett stort matbord från en enda logg måste du arbeta lite och göra en längsgående klippning i mitten av din bagage med en motorsåg. Få två nästan identiska halvor. Om bredden på en del är en meter eller mer, och längden är minst en och en halv meter, är basen för matbordet redan där. Du kan lämna botten av halvcirkeln eller justera genom att klippa av den halvcirkelformiga botten.

Det återstår att bygga tillförlitliga ben och behandla ytan på bordet på något lämpligt sätt. Det är inte nödvändigt att göra bordet helt jämnt, speciellt om värdefulla skogar användes. Måttliga stötar ger båten en extra charm.

Hur använder man den andra halvan av loggen?

Det är lite extra ansträngningar, och - den starka bänken för ett bord är klart. Om loggens bredd är tillräckligt stor, kan två robusta bänkar på båda sidor av bordet visa sig. De kombineras bäst med en gemensam design, eller för att skapa två separata starka platser för flera personer. Bänken måste naturligtvis anpassa och ta bort alla oegentligheter. Helst är det bra att oshkurit och lack eller fläck.

färg

Var inte för ivrig i färgningen av träprodukter. Om du bestämmer dig för att förbättra den naturliga färgen, passar den bästa tonen för alla raser kaffetoner. Optimal användning av vattenbaserade lacker och färger. De är mindre giftiga och samverkar bra med trä.

Det är ganska acceptabelt att använda omärkta material med naturliga färger. Gjutjärn utan extra beläggning och trä av naturlig färg blir en original dekorativ lösning som inte kräver ytterligare färg nyanser.

Mycket bra kombinerade råa aluminium och mörka skogar. Den naturliga silverfärgen och den mörka konsistensen av ek ser väldigt original ut. Element med naturliga färger passar utmärkt för extra dekoration.

Men komponenterna i järn, naturligtvis, om det inte är ett rostfritt stål, behöver du i alla fall måla. Även om ditt bord med järnben alltid kommer att vara i rummet, måste metallen täckas med någon form av färg. Järn korroderar även i torra och varma rum och kräver färgarbete.

Träfärgning

Vid användning av träplanade produkter utomhusFärgning krävs inte bara för dekorativa ändamål. En bra beläggning skyddar träet och förlänger dess livslängd. I detta fall används speciella formuleringar för exteriörarbete. Färgschemat kan vara vilket som helst. De mest acceptabla är alla samma mörka kaffe nyanser.

Användbara saker

 • Det klokaste är inte att rusa. Eventuellt arbete kräver eftertänksamhet och exakthet av prestanda. Ange inga tidsfrister. Gör jobbet när det är humör.
 • Om något inte fungerar ska du lägga till farkosten och återvända till det efter ett tag. Sådant arbete kommer bara att bli roligt, och du kommer att uppnå ett bra resultat.
 • Ta inte omedelbart ett komplext projekt, börja med ett enkelt jobb. Du behöver få lite erfarenhet för efterföljande mer komplexa hantverk. Användningen av elverktyg kommer att underlätta ditt arbete. Var noga med att följa alla säkerhetsåtgärder vid arbete med verktyg som används för bearbetning av trä.
 • Även en liten splinter kan vara ett problem om du inte uppmärksammar det vid den tiden. Följ säkerhetsanvisningarna. Använd alltid glasögon när du arbetar med träprodukter, särskilt om bearbetning används.
 • Om det finns liten erfarenhet, men det finns en önskan att med egna händer göra minst ett träbord i ditt eget hem, börja med en resa till byggmaterialet stormarknad. Där hittar du allt du behöver för individuell kreativitet. Designbeslut kommer att bli föremål för materialet själva.
 • Till att börja med, använd trä arbetsstycken som kräver minimal efterbehandling.
 • Gör allt arbete i ett rymligt rum. En liten workshop på stugan är idealisk. Målning bör utföras på ett väl ventilerat område, även om de innehåller toxiska formuleringar. Observera alla nödvändiga perioder av torkning limmade och målade delar.

Fördelar och nackdelar

Hantverk ser inte alltid perfekt ut. Men var inte upprörd över det. Små brister kommer att kompenseras av det absoluta tillfredsställelsen i sitt eget arbete. Sådana nackdelar kan hänföras mer till fördelarna. En industriprodukt kommer inte att hålla händerna varm.

Berömda tillverkare och recensioner

Du behöver inte försöka kopiera produkter från kända tillverkare som har fått bra recensioner. Hem hantverk kommer att vara den bästa dekorationen för ditt hem.Förfölja inte mode, men försök att uppnå större individualitet. Om du gör handgjorda hantverk på nätet, får du positiv feedback och liknande. Nu mer än någonsin är allt som görs med egna händer hemma uppskattat.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum