Bord av fast tall i inredningen

Tallskog är en av de vackraste strukturerna på grund av sin fibrösa struktur. Lätthet och plasticitet, vacker färg, miljövänligt material, överkomliga priser - alla dessa egenskaper skiljer soliga tallmöbler. Bord och matsalar av tall är populära. De köps för stadslägenheter, och för lanthus och för friluftsliv.

Särskilda funktioner

Tallskog har en fibrös, lös struktur. Tall har ingen hårdhet av ek eller valnöt. Därför är bordsskivorna och ramen tjockare än från andra träslag. Det är svårt att göra ett elegant bord med vridna ben av tall. Möblerna från barriga raser är mer massiva och grundliga.

Soliditeten hos former av tallbord kompenseras av materialets lätthet. Möblerna är lätta att omorganisera på grund av sin låga vikt, vilket är mycket viktigt för borden.De måste ofta flyttas för att rymma fler gäster.

Den heterogena strukturen av fast tall har ett rikt mönster som inte kräver ytterligare dekoration. Dessutom är mjukhetens och mjukheten hos fibrerna inte särskilt lämpliga för komplex träsnivning.

Möbler av äkta trä mer mottagliga för skador, till skillnad från plast. Matborden utsätts särskilt ofta för höga temperaturer och fukt. Det är nödvändigt att ta hänsyn till denna faktor och försök att undvika mekanisk skada från skarpa föremål eller varma rätter. Då kommer matsalmöblerna att bevara skönhet och hålla i många år.

form

Karaktäristiska egenskaper hos materialet bestämmer preferensen för en viss form av tabeller gjorda av fast tall. Tabellerna har en enkel bordsskiva:

  • rektangulär;
  • runda;
  • oval.

Mycket sällan, formad avfasning används i dekorationen av bordsskivans ändar, som regel är det en direkt behandling av bordsskivans kant.

Strukturella element och ben är gjorda raka, utan böjningar, inte bara för rektangulära bord, men också för runda och ovala bordsskivor. De senaste formerna av bordplattor kan stödjas på en eller två massiva bildstöd.

Bänkskivorna är både fasta och vikta.Transformationsmekanismer används standard, liksom för andra raser av ett träd.

Formen på bordet väljs beroende på rummets syfte och storlek. Ett stort bord i en liten matsal eller ett kök kommer vara obekväma, eftersom du behöver en plats för stolar och en passage.

Även utformningen av inredningen av rummet bestämmer själv en eller annan form av bordet. Ett rundbord är mer lämpligt i ett klassiskt vardagsrum, täckt med tapeter, och en massiv torg kan omges av stentrim.

Kombinationer i inredningen

Ett intressant mönster av trä med egen karaktär dikterar dess krav på miljön.

Med väggar och golv

Bordskivans traditionella gula färg är ett aktivt element i inredningen. För en harmonisk utformning av rummet måste du slutföra golvet i samma stråfärglaminat eller välja ett vitt golv. Bra med pine möbler ser ljusa golv, achromatic intervall: en kombination av parkett dör i ett mönster av röda, blåa, gröna, gula, blåa färger.

Väggarna ska vara vita, blåa, rosa, ljusa oliv och andra mjuka akvarelltoner.

Bakgrund och konsistens av ytbehandlingar är bäst att använda de enklaste, Det är nödvändigt att överge inredningen i form av stuckatur eller tapeter med metallmönster. Eventuella etniska mönster eller blommig inredning på tapeten kommer att vara lämpliga i rum med tallmöbler.

Med andra möbler

Den rika färgen och mönstret på talltabellen tolererar inte grannskapet i ett annat träd. Massiviteten av bordets strukturella element bör stödjas av liknande stolar eller fåtöljer. Tja, om hela matsalgruppen är gjord i samma stil. Den grova formen på bordet går bra med de hårda stolarna i samma design och bänk på metall stilfulla ben. Och några nyanser:

  • Om du lägger mjuka kuddar i etnisk stil på stolarna, kommer detta att ge värme och komfort.
  • matsalen eller vardagsrummet kan vara fullt möblerat med möbler gjorda av denna typ av trä;
  • som tallmöbler är massiva och ljusa, rummet ska vara rymligt;
  • i ett litet rum ser många tallmöbler ut för tunga. Det är bättre att begränsa dig till nödvändiga möbler och komplettera inredningen med gröna växter.

Tall kommer till liv i de gröna inomhusplantorna.

Traditionellt använda bord av massiv tall i etniska interiörer, där det finns mycket dekoration från barrträd av naturliga trävaror.I ett enhetligt färgschema ser inte sådana interiörer överbelastade, men tvärtom, även i små rum, ser ett stort rektangulärt rustikt bord med kraftfulla stolar med armstöd mot bakgrunden av pinjebord eller kantade väggar organiskt.

Tall kombineras effektivt med olika material. Glasbordet ser mycket ovanligt och modernt ut på strukturerna av massivt träpelare i form av en obearbetad matris i en minimalistisk miljö.

Bord från fast tall är bra i alla interiörer, du behöver bara välja lämplig inställning. Eventuella smakpreferenser kan tillgodose olika modeller, som är mycket variabla, liksom bordsskivans yta.

Efterbehandlingsalternativ

Massiv furu ser organiskt ut i raka designlinjer, skönheten hos fibrerna och twistarna på kvistarna är den vackra designen som pryder inredningen. Lackerade eller vaxade modeller behåller träets struktur och mönster.

Tallskivor är väl lämpade för skapandet av lokaler under det gamla. Bordskivan är mörkad med fläckar och rostning ojämnt för att skapa effekten av naturlig åldring av trädet.Över ytan belagd med klar eller färgad lack. Efter att ha lagt ett bord med samma dekoration med stolar, en sittande bröstkorg, kan du reproducera det brutala interiøret i medeltiden.

För fans av den klassiska stilen finns det modeller med trådelement. Tabletter på en eller två massiva snidade centrala stöd är i ständig efterfrågan. Dessa bord passar bra med traditionella mjuka möbler.

Bord från fast tall kan målas i vilken färg som helst, som möbler från andra träslag. Detta kan vara en lokal målning av alla element i en färg. En teknik kan användas för att kombinera finish. Strukturella delar av kroppen och benen är målade vita, och själva bordplattan är polerad med lack för att bevara skönheten i mönstret av naturligt trä.

stilar

Möbler från massiv tall på grund av skönhetens skönhet och hållbarhet, miljövänlighet och relativ billighet - en av de mest populära. Tabellerna väljer polerat eller målade, beroende på rummets stil.

för rustika interiörer Naturträ i de massiva strukturerna i matsalgruppen är bäst lämpad.Denna stil är tillämplig i rymliga rum med högt i tak. Stora matsalensembler, dekorerad med antikviteter, dekorerar matsalen i framsidan. Eftersom möblerna är ganska skrymmande krävs det mycket utrymme. I allmänhet påminner den här stilen om Boyar Terems och King Arthurs domstol.

Ljust gul knottig trä bordsskiva oumbärlig i inredning landstil. Den etniska utformningen av matsalgrupperna ser harmoniskt ut i sommarstugan, kompletterad med homespun mattor, mattor, ljusa kuddar.

Traditionellt ger sådana möbler badrum. Log väggar och barrträd möbler skapa en atmosfär av läkning. Vid bordet är det trevligt att dricka varmt te efter badprocedurer.

Husets öppna veranda, möblerad med tallmöbler, kommer att radera linjen mellan det naturliga landskapet och det inre av huset. På en varm dag kan hela familjen äta utomhus.

Skandinavisk stil Med sin strävan efter nytta och naturlighet föredrar han strikta och eleganta mönster.

Ultramoderna stilstolar popkonst effektivt kombinerat med ett antikt bord och trä inredning.Laconic bord och bänkar av naturliga träningar ser vackert ut i stil. modern minimalism.

I nästa video kommer du att se produktionsprocessen av matbordstabeller.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum