Hur återställer du det gamla bordet med egna händer?

 Hur återställer du det gamla bordet med egna händer?

Det är inte sällsynta fall då en favoritbit saknar sitt ursprungliga utseende, och det finns helt enkelt inga ekonomiska medel för att köpa en ny. I sådana fall kan restaurering av möbler hjälpa till. Vi kommer att titta närmare på hur man återställer bordet hemma, vad som är viktigt att överväga och vilka steg som inte får missa.

medel

Det finns en hel del sätt att återställa möbler, allt från ljus "kosmetisk" inredning till ett omfattande omarbetande av produkten. Det är inte så svårt att återställa det gamla bordet med egna händer, om det inte har någon allvarlig skada.I det här fallet kommer det att vara tillräckligt att bearbeta sandpapper och måla det gamla möblerna så att det kommer att lysa i ett helt nytt ljus.

Reparation av glasbord hemma kan vara mer tidskrävande., liksom en mycket dyr process. Om glasytan går sönder kan det vara nödvändigt att inte bara reparera det utan också att köpa en ny, eftersom inte alla deformationer av glaset kan elimineras genom limning och slipning.

Det största utrymme för kreativitet öppnas med restaurering av ett träbord. Trots allt används olika tekniker för målning och ritmönster, inklusive decoupage-tekniken, perfekt till möbler av massivt trä. Det bör noteras att målningen och olika dekorativa tekniker är mest tillämpliga på borden av små storlekar. Så det kan till exempel vara ett litet skrivbord eller ett kompakt soffbord. Men för restaureringen av ekveckningsmodellen kan det behövas ytterligare resurser. Eftersom bordet har en stor kontinuerlig yta är det ganska acceptabelt att slutföra delar med material som MDF och spånskiva.Relativt fixat och noggrant bearbetat, kommer de att ge bordet inte bara ett nytt liv, men ger också ett helt annat utseende.

Plastbordet kan återställas med hjälp av samma målning, men det kan bara göras om möbeln inte har allvarliga sprickor. Plast är ett ganska lockigt material, och när det utsätts för höga temperaturer, kan den limmade leden inte tåla, vilket kommer att leda till en ny uppdelning.

Datortabeller av spånskiva och laminerad spånskiva är ofta fläckade, varför deras utseende blir slarvigt och slarvigt. För reparation av sådana modeller är speciella klisterband och filmer som efterliknar en träyta lämpliga.

Köksbordet ska rekonstrueras så noggrant som möjligt, endast med miljövänliga och allergivänliga material. Eftersom bordsskivan ganska ofta kommer i kontakt med mat, är det nödvändigt att ta hand om att materialen för att klara ytan inte är giftiga och hälsofarliga. Detsamma gäller för barnbordet.

Restaurering av det polerade matbordet kan göras genom att slipa ytan och applicerapå det är ett nytt lager av dekorativ lack. Så ytan på möbel attributet kommer igen att få en blank glans.

Ibland kan det vara nödvändigt att öka höjden, till exempel av toalettbordet, vid brott på benen. I detta fall är specialavgifter eller nya ben av den erforderliga storleken gjorda av trämaterial. För att uppdatera en modell kan du använda klassiska handmålade. Denna teknik är också lämplig för glidbord som inte har någon kritisk ytskada.

Material och verktyg

Restaureringsprocessen kan kräva olika material och verktyg.

Låt oss ta en närmare titt på deras lista och syfte:

  • För att återställa borden med en träyta behöver du definitivt en slipmaskin eller grov sandpapper. Med dessa verktyg kan du göra ytan jämn och ta bort all grovhet.
  • För att få ytan att se friskare och annorlunda ut, behövs en helt vanlig färg. Det är ganska lätt att ta reda på vilken typ av färg du kan måla på bordet, eftersom omfattningen nästan alltid beskrivs på förpackning av någon tillverkare.
  • Det är bäst att applicera olika mönster och ornament med akrylfärg, eftersom det är mycket motståndskraftigt och kommer att stanna kvar på möblerna under lång tid.

För att reparera enskilda delar av bordet kan du behöva och olika byggverktyg:

  • Med hjälp av en hammare, skruvar och enkla naglar kan du ordentligt fixa bordets ben.
  • För fixering av plast- och MDF-paneler är det nödvändigt att förvärva ett speciellt lim, vilket även kallas flytande naglar och används ofta för reparationer.
  • För att arbeta med trädelar måste du ha en liten såg eller en pussel så att du kan skära den nödvändiga delen från ett träslag.

Vi bör inte förbise de olika små detaljerna, vilket i hög grad förenklar restaureringsprocessen. Så det är bättre att ha en stor linjal eller måttband, en ljus markör eller en penna, byggband, borstar för att ta bort damm och sågspån, skyddsutrustning och en fuktig trasa.

Uppgraderingsprocessen är fasad

Att reparera ett möbel i hemmet som helhet, i den form det är - uppgiften är nästan omöjlig att lösa, eftersom många detaljer behöver en individuell inställning.Till exempel, under efterbehandling av de återstående delarna är det bättre att ta bort bordplattan för att skydda den från att orsaka ännu mer skada.

Oberoende restaurering av även det minsta bordet kan vara en mycket arbetskrävande process, om tillvägagångssättet inte är korrekt, hoppar över viktiga detaljer och steg. Det är för en tidig implementering av varje arbetsfas att det är nödvändigt att utarbeta en handlingsplan.

Skador inspektion

Innan du fortsätter restaureringen måste du noggrant inspektera framsidan av det kommande arbetet. Mycket ofta finns produkter med allvarlig skada, som inte kan hanteras endast genom kosmetisk efterbehandling. Till exempel, om ett ben har fallit av bordet, kommer målningen inte att fixa det.

Det första steget är att demontera bordet, om modellen tillåter det, och noga granska ytan på varje del för allvarlig skada. Om det inte finns någon, kan du fortsätta till ytterligare åtgärder beroende på det planerade restaureringsarbetet.

Om ytan på delarna har ganska djupa skärningar, svår chipping eller allvarlig skada, kommer det att vara nödvändigt att vidta åtgärder för att eliminera dem.Om skador inte helt enkelt kan repareras, kan du behöva tillgripa att ersätta någon del av möbelattributet.

Först efter en noggrann undersökning och identifiering av alla "svaga punkter" på möbeln kan en ytterligare handlingsplan utarbetas och fortsätt direkt till restaureringsprocessen. Överensstämmelse med sekvensen är mycket viktig i denna fråga.

slipning

I varje reparationsprocess, efter definitionen av "arbetsfronten" följer ett steg av rengöring och utjämning av ytan. Restaurering av bord är inget undantag och oavsett deras sorter är slipning av enskilda delar en oumbärlig del av hela processen.

Om det inte finns någon speciell utrustning för slipning av ytan, måste du använda sandpapper. För att ta bort rester av den gamla ytan behöver du en vy med en grov yta.

Om det finns möjlighet att använda en bandmaskin för slipning av ytor, bör du välja ett val för det, eftersom det hjälper till att påskynda processen. Men du borde veta att maskinen bara är lämplig för bearbetning av rymliga plattytor, och små delar måste fortfarande behandlas manuellt.

Om beläggningen är helt avlägsnad och du bara behöver ge ytan jämnhet, ska du använda finkornigt papper. Råheten blir sålunda jämn, utan att skada ytan. Under inga omständigheter kan man sanda ytan över fibrerna, eftersom de är ganska skadade och repor av olika djup bildas. Bearbetning utförs exklusivt längs fibrerna. Du bör också använda andningsskydd eller en speciell mask för att undvika inandning av damm och små träpartiklar i luftvägarna.

Drev

Som tidigare nämnts kommer det att bli av med dem i närvaro av allvarlig skada och djupa repor. Det enklaste och mest prisvärda sättet är kitt. Dessutom kan även de största hålen fyllas med en kitt, så att utbytet av delen kan upphöra att vara en nödvändighet.

Det är nödvändigt att endast använda en speciell kitt för trä, eftersom den vanliga kompositionen för andra reparationer inte fungerar och kommer inte att ligga på en träyta.

Om ytan på produkten endast har grunda sprickor kan du använda fläcken och applicera sedan flera lager av skyddande lack.Således kommer den fibrösa strukturen av träelement att bevaras och vackert inredda.

Efter applicering av kitt och innan du applicerar den slutliga beläggningen, är det nödvändigt att primera ytan noggrant och sanda den igen. Primeren kommer att bidra till att avfetta delar av möbelattributet, och återpolering kommer att släta ut de återstående oegentligheterna.

målning

Det sista och mycket viktiga scenen som kräver särskild uppmärksamhet är processen att måla ytan. Det är viktigt att inte bara välja rätt färg, men också grundligt tillämpa den utan olika konstellationer, klumpar, gupp och skydda nymålade ytan av små partiklar av ull, damm och hår.

Mörka nyanser appliceras bäst i flera tunna lager. Så färgen är bättre att ta och färgen blir mer mättad.

För att skapa effekten av antikviteter och scuffs kommer den målade ytan av bordet att behöva behandlas med smaragdpapper på vissa ställen.

Det är nödvändigt att noggrant välja färger mycket noggrant tillämpa färg, som i fallet av missnöje med sitt arbete att måla tabellen kommer att vara ganska svårt, är det nödvändigt att på nytt göra allt det hårda arbetet från scenen ytslipning.

För att ha en vacker glans på ytan ska ytan behandlas med ett lacklager och efter det att det torkas och med ett skyddande skikt. Oftast, för att skydda ytan av möbler används olika poleringsmedel, liksom vaxblandningar som, när de gnids in i bordplattan, ger det en glansig glans, skyddar den från smuts och stora dammuppsamlingar.

Så här uppdaterar du den gamla tabellen, du kan se i nästa video.

Efterbehandling och dekoration

Efter målning eller i sin process, om så önskas, kan du dessutom dekorera ytan på bordet, vilket ger en ljusare, mer avslappnad och informell look. Tänk på de vanligaste och vackraste sätten att dekorera restaurerade tabeller:

  • Teknik "Decoupage". För utformningen av bordet i denna stil används en vit bakgrund, speciallim, tunna servetter med ornament och mönster eller specialpapper för decoupage, såväl som lack som täcker det slutliga skiktet. Papperet appliceras på ett tunt lager av lim och jämna ut, efter torkning är det nödvändigt att lackera ytan.
  • Glasyta Modeller Mycket ofta dekorerade med fotoutskrifter.Men att göra en sådan inredning hemma är nästan omöjligt, så du måste göra ut bänkskivan för att beställa.
  • Dessutom kan separata delar av det gamla bordet med en slät yta burk lim med speciell möbelfilm. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till en viktig punkt - du måste se till att när du limmade under filmen inte fick luftbubblor.
  • Dessutom kan det gamla bordet vara måla med mönster i lämplig stil, och dess yta behandlas med en speciell skyddande beläggning.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum