Hur man väljer en bordsrock?

 Hur man väljer en bordsrock?

Numera blir sparar utrymme i de flesta lägenheter första platsen. Det är svårt att placera alla nödvändiga föremål och möbler på 40 m2. Och knappast kan någon göra utan bord. I det här fallet skulle ett bra alternativ vara att använda ett byråbord. Den har lagringsutrymme och kommer att fungera som ett bord när det behövs.

fördelar

Bordsskötaren har ett antal positiva egenskaper i detta sammanhang har hög popularitet.

De viktigaste är:

 • Kompakthet. I ett litet område kan du ordna både förvaringsutrymme och ett fullt utrustat receptionområde;
 • Tillgänglighet av olika storlek lådor;
 • Möjligheten för möbeln.Håller ett stort antal saker;
 • Bekvämlighet - lådor låter dig enkelt få något objekt;
 • Estetisk komponent. Passar till alla rum tack vare olika modeller och färger.

dimensioner

Dimensionerna på byråbordet beror på din önskan och möjligheten till placering.

Konventionellt kan de delas in i:

 • liten, som kommer att bestå av ett par lådor. Produktens höjd är ca 80 cm, längd 50 cm och djupet är inte mer än 30 cm. Det är svårt att kalla det bekvämt och rymligt, men det utför sina funktioner så långt som möjligt.
 • genomsnittlig storlek är det bästa alternativet. Det stör inte utrymmet och utför alla funktioner. Följande storlekar betraktas som standard: höjden är 130 cm, längden är 180 cm, djupet är 50 cm.
 • Ett stort är ett bordkista med indikatorer över genomsnittet. Men den här storleken passar inte i ett litet rum. Om du vill betona det moderna interiören i ett stort rum är det här ett bra alternativ.

färg

Tillverkare erbjuder en mängd olika färger och modeller av sidobord. Om en möbel är gjord av massivt trä, så är det vanligen helt enkelt lackerat, så att det ser igenom träets konsistens.

Andra modeller kan vara en mängd nyanser. Här är valet ditt. Det är bättre att välja ett element för stil och färg på resten av möblerna.

För ett vardagsrum i klassisk stil är ljus eller mörka färger lämpliga i en enkel design. Dessutom är det värt att komma ihåg att vita möbler ökar visuellt utrymmet och ger ljus och noggrannhet.

För Provence stil - ljusa färger med effekten av åldrande. För modern inredning - med fotoutskrifter. Även denna inredning kan användas för barnkammare. En trendig trend är färgen "kameleon", som, beroende på belysningen, kommer att ta på sig olika nyanser.

Ursprungliga utseendeelement med inlägg av läder, sten, metall eller rotting. De tjänar som dekoration och dekoration av produkten. Sådana föremål passar väl in i vardagsrummet.

Beroende på syftet med rummet där du vill placera denna möbel kan de delas in i flera grupper.

För vardagsrum

De mest populära transformerbara möblerna i vårt land vann på 60-talet av det tjugonde århundradet, då det fanns en storskalig byggnad av Khrusjtjov. Då kunde inte en enda lägenhet göra utan ett bord.Kärnan i mekanismen var i vikplattor, som demonterades monterade på hemliga ben. Inuti var ett förvaringssystem. I vår tid finns sådana modeller också, men mer moderniserade.

För vardagsrummet finns olika ändringar av tabeller, lådor, beroende på destinationen. I grund och botten behövs det för ett stort bord med en bordsskiva, men funktionaliteten för en liten lägenhet är också viktig.

Istället för kantstenar under TV eller "väggar" kan man köpa en bordsrock, som inte bara fungerar som stativ för apparater, men också som förråd, samt en extra bordsyta. Vissa modeller är utrustade med en TV-plattform. Detta låter dig gömma det när det inte är nödvändigt.

En intressant modell är det vanliga bröstet med sex lådor. De övre lådorna gömmer hela bordsmekanismen med en stor bordplatta. När man analyserar topplådorna flyttas de åt sidan med sidopaneler. Fyra nedre lådor fungerar som en låda för att lagra tvätt.

Den största nackdelen med det är att det inte kommer vara mycket bekvämt för gästerna att sitta, eftersom det inte finns något utrymme under bordet för benen.

Modeller med svängbar bordplattform är mycket populära. För att sprida ut en sådan byrå, är det nödvändigt att vika tillbaka en del av bordsskivan och vrid den.

I moderna modeller används i allt högre utsträckningslister, som är dolda under samma bordsskiva med byrå. Sådana mönster används i borden för köket och för kontoret.

Huvudskillnaden mellan bordet i vardagsrummet kommer att vara utseendet. Det ska vara lämpligt för rummets stil. Du kan använda olika dekorativa insatser, vilket ger motivet ett ovanligt och intressant utseende.

För sovrummet

I princip används klassiska byråer för sovrummet, men det finns också ett behov av ett bord. Välj sedan den övertygade modellen. Sådana föremål kan kombinera förvaringsutrymme och toalettbord. Spegeln är vanligtvis dold i locket, och under det finns flera fack för smycken och andra kvinnors tillbehör.

Numera finns det också bord, byråer, sängar som viks. Det här är en bra idé för både sovrummet och vardagsrummet, när du behöver en extra säng för vänner som ofta stannar över natten.

För skåp

Den äldsta bordsskötaren är ett skrivbord. Trots allt kan ett bord som innehåller ett visst antal glidhylsor redan betraktas som en byrå.

 • Den traditionella modellen på skrivbordet. Bordskivan är monterad på två skåp som bokstaven "P". På varje sida finns lådor för att lagra pappersvaror och i mitten av ledigt utrymme för ben. En mer kompakt modell kan vara med ett skåp på ena sidan.
 • Sekreterare. Detta är en gammal version av skrivandet har blivit. Så sitter bakom byrå obekväm fällbara del skapades, vilket tillsammans med en byrå gjort det möjligt att inte bara hålla rätt saker, men också att använda den som en fullfjädrad arbetsstation. Detta uppnåddes genom boxarnas flernivåarrangemang. De nedre rutorna är djupare och de övre är smalare.
 • En annan typ av skrivbord är transformator. De låter dig placera bordet i hörnet eller längs väggen. Typiskt är en visad del som är belägen direkt ovanför basen själv med hyllor och har hjul för att flytta bänkskivan själv.

För transformatorer kan tillskrivas och vikningstabeller.De är monterade på väggen och, om nödvändigt, läggs ut för att bilda ett arbetsområde.

På kontoret, förutom att skriva, behöver du en dator skrivbord. Det kännetecknas av närvaron av en låda för enheten och en glidande del för tangentbordet. När man arbetar med tangentbordet lämnas elbows ofta utan stöd. För att undvika detta, en böjd bordplatta i en eller annan riktning.

För barnkammaren

För barns skrivbord, byråer är i första hand byta bord, förbundna med lådor för att lagra kläder och barntillbehör.

För närvarande är denna modell mycket populär bland mammor av följande skäl:

 • bekvämt att swaddle baby;
 • ersättning av blöjor underlättas av närvaron av alla nödvändiga tillbehör "till hands";
 • förmågan att göra gymnastik och massage i en bekväm miljö för både barnet och mamman
 • förmågan att klä barnet med ett stort utrymme.

När du väljer ett skötbord bör du vara uppmärksam på designens tillförlitlighet och den korrekta formen.

Ofta levereras uppsättningen med en speciell mjuk madrass av vattentätt tyg, vilket hjälper mödrarna i händelse av "överraskningar" av en bebis.Om det plötsligt inte finns något sådant, är det bättre att köpa det separat.

De mest populära modellerna för att byta bord i den moderna världen är:

 • Med fällbara bordsskiva. Detta är en väldigt bekväm modell. Det väljs av de flesta köpare, eftersom det låter dig vikta ytan, och byråen är ganska smal och tar upp lite utrymme. För vissa manipuleringar behöver du en stor arbetsyta, för vilken du helt enkelt trycker eller rullar ut den växlande delen till önskad storlek.
 • Med ett overheadbord. Kärnan i denna design ligger i det faktum att den övre ytan för svaddling överlagras separat på byrå i vissa fall. Om det inte behövs, är det helt enkelt borttaget. Detta låter dig använda det här objektet i framtiden, som en vanlig byrå för saker. De kommer i olika färger och mönster, så det är inte svårt att välja en modell som passar in i ditt interiör.

Om du har en vanlig byrå, kan du köpa ett sådant överlägg separat eller göra det själv. För att göra detta måste du känna av ytans dimensioner och göra en enkel beräkning.

 • Med integrerat bad. Ett mycket bekvämt alternativ som kombinerar en plats för simning, skötbord och förvaringsutrymme. Nackdelen med denna modell är att badet vanligtvis har en liten storlek, och därför kan du använda produktens fulla funktionalitet under en kort tid.

Byte av kistor tillverkas vanligtvis av naturliga, maximalt säkra material.

Här är de viktigaste:

 • Massivt trä - Det här är det mest miljövänliga och pålitliga alternativet. Träet har bullerreducerande egenskaper. Men det kostar mer än sina motsvarigheter. Det finns olika alternativ för design och färger på produkter, men den mest populära för tillfället är elfenben. Med nackdelar kan hänföras till "loppet" av trä till olika typer av skillnader;
 • Spånplatta eller MDF. Dessa är de vanligaste alternativen, eftersom de är billiga, och intervallet är väldigt brett. Dessutom har spånskivsmöbler en högre fuktmotstånd än massivt trä;
 • Metal. Sådana konstruktioner är pålitliga, slitstarka, fukt och värmebeständiga, men metallen är farlig för barn. Därför är det nödvändigt att noggrant välja en kvalitetsmodell utan skarpa hörn.I framtiden är det bättre att placera föremålet bort från barnets bostadsorter så att han inte slår av misstag. Färgerna kan variera.
 • Plast. Priset på materialet är ganska lågt, modellerna är olika och tillgängliga för konsumenterna. Det enda, glöm inte att du inte kan installera plastprodukter nära värmeanordningar, eftersom plast börjar avge ämnen som är skadliga för människors hälsa.

För köket

I köket används oftast modeller med glid- eller svängmekanism. Om du behöver en liten matplats för två personer, så är det ganska möjligt att göra med en utdragen hylla från golvbollen.

Om du behöver en stor matsyta är det bättre att betrakta bord med en utgångsmekanism. Deras väsen ligger i det faktum att bordet själv ligger under samma bordplatta med skåpet, och när ett bord på hjul är nödvändigt, rör det sig som en sax.

Som ett alternativ kan du använda en hopfällbar bordsrock. Det ser ut som en av de hängande kantstenarna i headsetet. Men i själva verket blir det snabbt till ett fullbordat matbord med ett förvaringssystem.

Designer Tips

Du kan placera ett byråbord i något rum i ditt hem:

 • I sovrummet är det bättre att välja bord med rymliga lådor för kläder.
 • I köket är det nödvändigt att använda modeller med lådor och hyllor för lagring av disk.
 • På badrummet kommer lämpliga möbler av plast.
 • I vardagsrummet kan det finnas en mängd bord, skåp med inredning och några ovanliga element, så att en sådan möbel inte bara är funktionell utan också ger smak åt inredningen.

Vackra exempel

Byte av bord kan vara en mängd olika färger: den har en intressant elfenbenskvalitet till den trendiga svartvita versionen.

Ett toalettbord med en spegel och en rad lådor kan skapa en hel skönhetssalong i ditt hem. Och kommer också att passa in i en elegant inredning, som blivit sin höjdpunkt tack vare en intressant färg.

Ett fantastiskt träkök med utdragbar bordsskiva i ljusa färger är väldigt attraktiv med sin värme och naturlighet. Och stolarna med original täcker kompletterar ensemblet i stil med Provence.

I videon hittar du en recension av byte av byrå.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum