Hur väljer man en tabell?

 Hur väljer man en tabell?

Bordboken är en favorit egenskap för möbler i vårt land, som fann sin popularitet i sovjetiska tider. Nu har denna produkt inte förlorat sin relevans och är ganska efterfrågad. Vad är fördelarna med en sådan möbel, och hur man väljer rätt tabellbok, låt oss se.

typer

På möbelmarknaden finns ett stort utbud av bord, böcker. De är en vikning design. När det är monterat tar sådant attribut inte upp mycket utrymme, och dess utseende liknar ett skåp. Men sprida det, du får ett bord för att ta emot gäster, där du enkelt kan ta emot upp till 10 personer.

Tabellböcker kan delas upp i flera typer.I grund och botten delas de av destinationen.

 • För vardagsrum Vanligtvis är sådana produkter en rektangulär design, där två dörrar öppnas uppåt och bildar ett stort matbord. Dessa dörrar är baserade på ben.
 • För köket utformningen av ett sådant glidbord är nästan detsamma. Endast den stationära delen kan dessutom utrustas med en byrå där du kan lagra köksredskap. Ofta görs köksbord på en metallram, och sidoflikarna är beroende av tunna metallben när de öppnas. Deras storlekar är något mindre än de som används i vardagsrummet, medan deras design kan utrustas med hjul. Ofta, genom att använda ett sådant bord i köket, dras det nära väggen, och endast en klaff lyfts upp.

Detta sparar utrymme, samtidigt som man får ett matbord, bakom vilket en liten familj kan passa.

material

Tabellböcker är gjorda av flera typer av material.

 • Massivt trä. Ganska slitstarkt material, varav produkterna har en lång livslängd. Möbler från det ser rika ut. I de flesta fall är det ganska vackert, har dekorationer i form av konstnärlig snidning.Träet är inte räddat för fukt, produkten av detta material deformeras inte och sväller inte, och om ett sådant bord och förlorar sitt utseende är det ganska lätt att återställa.

Men det finns fel i massivt trä. Produkter från det är ganska tunga, och deras kostnader är höga.

 • Spånskiva. Det här är ett billigt alternativ till trä, vilket är tillverkat av sågspån pressat med formaldehydhartser. Skrupelfria tillverkare vid tillverkningen av detta material kan använda giftigt lim, så var inte för lat för att fråga om kvalitetscertifikat för produkter från spånskiva. Genom sitt utseende är detta material idealiskt släta plattor som inte utsätts för någon behandling. Samtidigt är de täckta med en film på toppen som imiterar ytan av olika typer av trä, till exempel wenge eller sonoma ek. Dessutom tolererar detta material inte ökad fuktighet. Under inverkan av vatten på spånskivan deformeras plattytan och bubblor uppträder.

Återgå sådana produkter till sin ursprungliga form fungerar inte. Men alla har råd att köpa en tabellbok av detta material.

 • Metal. Av detta material görs vanligen ram eller ben i bordet.Den är hållbar, hållbar, miljövänlig. Du bör inte vara rädd för att en sådan produkt kommer att bryta sig under diskens vikt.
 • plast. De är vanligtvis täckta med bordsskivor. Detta material är ganska hållbart, motståndskraftigt mot skador, är inte rädd för fukt och vatten. Plastbord kan användas utomhus, till exempel på verandan. Sådana produkter är billiga, och deras livslängd är ganska lång.
 • glas. Detta material används sällan för tillverkningen av detta attribut av möbler. Glasbordsböcker tillverkas huvudsakligen enligt individuella projekt av designers att beställa. Detta beror på det faktum att glas är ett ganska bräckligt material, och genom att höja och sänka flikarna blir de lätt skadade.

dimensioner

Nu kan tabellböcker hittas helt olika storlekar. Och de varierar i alla parametrar: höjd, bredd och längd.

Under sovjettiden producerades bordsboken för vardagsrummet i en dimension. I princip har storleken på modeller i de flesta fall inte förändrats mycket nu. Vid utfällning har en sådan möbel följande parametrar: längd - 1682 mm, bredd - 850 cm, höjd - 751 mm, längd på den fasta delen - 280 mm.

Men det är nu möjligt att möta den ökade storleken på matbordsböckerna. Deras parametrar motsvarar 1740x900x750 mm.

Det största attributet kan ha dimensioner på 2350 × 800 x 750 mm. Ett sådant bord tillåter ett ganska stort företag att passa in, medan ingen kommer att störa någon.

Standard för köksbord är följande dimensioner: längd 1300 mm, bredd 600 mm, höjd 70 mm.

För småstora kök kan du köpa denna möbel med minsta storlekar på 750x650x750 mm. Trots sådana små dimensioner kan det väl vara utrustat med ytterligare lagringsplatser.

Moderna formgivare erbjuder bordsböcker, som vid vikning är ganska smala och praktiskt taget inte tar upp utrymme, medan de i utfälld form har dimensionerna för standardbord.

färg

Välja en tabell-bok, du kommer att stöta på ett brett spektrum av färger på denna produkt.

Här kan du hitta ett stort urval av produkter till vardagsrummet med naturlig träfärgning, bord som italiensk valnöt, ask, blekt ek är ganska populära. I detta fall kan beläggningen vara både matt och blank.

Det finns också monokroma produkter av olika nyanser. Vita, svarta bord, samt ljusa färger, till exempel röda eller turkos, är relevanta här.

Egenskapen för köksbordsskivan har ofta en prydnad. Det kan finnas en imitation av marmor- eller fotoutskrift som visar still lifes eller städer i världen.

form

Formen på bordsböckerna är av två slag:

 • oval;
 • rektangulära.

Både det och andra slag kan utföras både för ett vardagsrum och för kök. Men klassikerna i denna möbel för hallens utrustning är en rektangulär form, även om de ovala borden är ganska bekväma, kan du ta emot fler gäster bakom dem.

För små kök var det ovala bokbordet något minskat i längd vilket gjorde det runt. Detta gjorde det möjligt för oss att ytterligare vinna några centimeter ledigt utrymme i detta rum, samtidigt som antalet platser för attributet bibehölls.

tillbehör

Vid tillverkning av tabeller använde böcker olika typer av tillbehör. Och här är grunden för högkvalitativ funktionalitet i denna möbel, att gångjärnens tillförlitlighet är hög.

Under sovjetiska tider, för tillverkning av denna design används piano gångjärn. Men de var ganska opålitliga, och på det mest avgörande ögonblicket kunde bordsskivan med diskar täckta med det helt enkelt falla av.Moderna tillverkare har gått från användningen av denna maskinvara, går till mer moderna och tillförlitliga komponenter.

De flesta modeller använder fjärilslingor som är tillförlitliga, och eftersom varje del är fastsatt med flera sådana element, faller en av dem på den andra.

Mekanismarrangemang

Mekanismen i tabellboken kan bestå av tre typer, även om grundidén inte förändras. Det finns en stationär del och två stigande dörrar. Bordsskivans sidodelar, som stiger upp på gångjärnen, är monterade på ett stöd. I det här fallet kan du bara expandera ett blad, eller båda samtidigt. Benen är här som ett stöd. Det kan finnas en eller två. I det andra fallet är konstruktionen stabilare och därför pålitlig.

Om sålunda den rörliga delen av bordsskivan är installerad på två stöd, kan benen rullas ut och gömma sig inuti den stationära delen eller skruvas på vissa ställen. Och om benet på detta attribut av möbler är ett, så är det vanligtvis utdragbart och skruvas till gångjärnen till sin fasta del.

stil

I de flesta fall, bord, böcker, särskilt när det gäller produkter för vardagsrum,ha en enkel look, strikta former. Detta låter dig installera dem i både klassisk och modern inredning. Men det finns också designmodeller som passar vissa stilistiska beslut i lokalerna.

 • Till exempel, för vardagsrummet i Provence stil värt att köpa det här attributet i vitt.
 • För högteknologiskt kök perfekt glasbord.
 • I lantlig stil kök Det skulle vara lämpligt att titta på bordsboken av naturligt trä av ljusa färger, kanske inte ens lackerade.

dekoration

Under sovjetiska tider skiljer sig bords, böcker, inte mycket mångfald. De var gjorda av trä och hade antingen en matt yta eller glans med glans. Nu är detta attribut av möbler dekorerade på ett annat sätt.

Så, för matbordet i vardagsrummet användes ofta decoupage teknik. Ursprungliga mönster hjälper till att göra detta attribut av möbler en höjdpunkt i hela rummet.

För köksbord används fototryck i allt större utsträckning. Det spelar ingen roll om dessa egenskaper av möbler eller plast är gjorda av glas, den här typen av inredning ser ganska modern och snygg ut så länge den är i harmoni med resten av rummet.

Även om moderna bord, kräver böcker inte alltid extra dekorationer. Till exempel är ett svart polerat bord av naturligt massivt trä i sig en ganska estetisk föremål som inte kräver någon extra inredning.

utformning

Bordsböckerna är ganska enkla. Och oftare ganska lika.

För rektangulära modeller kan bordsskivans hörn vara raka eller rundade.

I den stationära delen kan lådor byggas in, och åtkomst till dem kan vara antingen på sidan av produkten eller under sänkta vindrutan. Bordskivan på den stationära delen kan också höjas, där förvaringsplatser för diskar kommer att döljas.

Hur man väljer?

Valet av tabellboken är ganska enkelt och beror endast på flera faktorer.

 • specificerar för vilka ändamål behöver du detta attribut av möbler. Vid installation i köket är det värt att välja mer kompakta alternativ. Om dock för mottagning av gäster i vardagsrummet, bör du vara uppmärksam på tabellerna större.
 • Vi definierar typ av stöd. Kom ihåg att det mest tillförlitliga alternativet skulle vara att installera varje del av bordsskivan på två sneda ben. Även om designen på ett ben är ganska lämplig för ett litet köksbord, speciellt eftersom det kommer att störa minimalt med att sitta vid bordet.
 • Vi definierar budget. Beroende på storlek kan du välja material och design där denna möbelattribut ska göras. Så, en vikprodukt utan extra förvaringsplatser, gjord av spånskiva, har råd med nästan alla. Men på produkterna av dyrt trä eller glas måste spendera betydligt.

Fördelar och nackdelar

Det finns många fördelar i böckerna. Dessa produkter när de läggs upp tar lite plats. De kan kombinera flera funktioner på en gång: ett skrivbord, ett matbord, en byrå.

Nackdelen med denna möbel är att det i vissa modeller inte finns en tillräckligt stabil struktur som lätt kan lutas.

Berömda tillverkare och recensioner

På vår marknad finns bord, böcker, från olika tillverkare. De produceras både i Ryssland och i andra länder i världen, till exempel Italien och Tyskland. Polska modeller av denna möbel från företaget är ganska populära. Goliat. Enligt köpare är detta en ganska högkvalitativ produkt till ett attraktivt pris.

Moderna exempel och alternativ för möbler

I möbelaffärer hittar du ett brett utbud av bord, böcker.Här är några intressanta modeller som kommer att bli en höjdpunkt i ditt hem.

En klar glasprodukt är ett utmärkt alternativ för ett kök i modern stil.

För ett litet kök är perfekt för bords bok, komplett med fällbara stolar, som dras in i den stationära delen av produkten.

Soffbord av massivt trä kommer att pryda någon klassisk inredning, och dess utformning i form av boken gör det möjligt att placera i mitten av rummet, vilket ger en rundad form och fäst på väggen, släppa en eller båda flikar bänkskivor.

För mer information om sorterna av tabeller, böcker, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum