Soffbord: modeideer i inredningen

Snygga möbler kan förvandla alla inredningar, bli dekoration. Även en liten detalj kan du uppdatera designen, göra ny färg. Soffbordet blir ett elegant tillskott till utrymmet i vilken stil som helst. Det kan inte bara reflektera sitt syfte, utan också betona ägarens utmärkta smak.

typer

Moderna designers slutar inte att behaga nya idéer, texturer, material, färger och ovanliga kombinationer när man skapar soffbord. Dessa produkter kan delas in i följande grupper:

 • bord med bordsskiva perfekt för att dekorera vilket rum som helst. Det kännetecknas av elegans och skönhet.
 • alternativ med hyllan, som fungerar som en ställning för placeringen av små föremål.Sådana modeller skiljer sig åt i funktionalitet, så de är alltid efterfrågade.
 • Artikel på ett bensom ligger i mitten av bordplattan, vilket garanterar designens tillförlitlighet. Detta alternativ är vanligtvis dekorerat med en stor vas blommor, en attraktiv lampa eller inramade bilder.
 • tabeller i form av fästa strukturer Låt dig använda produkten utan att komma upp från soffan. Särskildheten hos sådana modeller ligger i det faktum att bordsskivan ligger ovanför soffan för enkel användning, och stödet ligger under soffan.
 • Små bord som imitera köksmodeller. Deras funktion är närvaron av hjul. Mobilitet är den största fördelen.
 • Transformera tabeller - det utmärkta beslutet för små rum. De kan enkelt ändra sin storlek. Detta alternativ kommer att vara en elegant inredning i stil med ett loft.
 • modell med glasplattasom liknar ett affärsfönster. Denna tabell är perfekt för förvaring av drycker.
 • Designerprodukter skiljer sig i raffinerat och ovanligt utseende. Vanligtvis används de som dekoration.
 • modulära Tabellerna innehåller flera produkter av olika former, som tillsammans bildar en vacker konfiguration. Produkterna kan vara ovala eller runda. Varje tabell kan användas separat. Ett särdrag hos varje modul är närvaron av hjul för enkel rörelse.
 • Folding Alternativ kan användas för olika ändamål. De köps ofta för stugor eller små lägenheter. Bekvämligheten med konstruktionen ligger i det faktum att bordet enkelt kan demonteras för förvaring.
 • antik soffbord kännetecknas av ett elegant och lyxigt utseende. De är ett värde som alltid accentuerar inredningen i ett rum.

material

Det mest populära materialet vid tillverkning av soffbord är naturligt trä. Många modeller har trädelar, och bordplattan kan vara gjord av glas, sten eller plast.

Litet bord från trä Ser vackert ut i olika stilar. Ekvarianten kombineras perfekt i ett ensemble med golv i form av laminat eller parkett.

glas Soffbord drar uppmärksamhet med elegans, ljushet och elegans.Lasten på produkterna bör vara minimal, eftersom glaset inte kännetecknas av sådan styrka och tillförlitlighet som trä. Ofta är sådana alternativ dessutom inredda med glashylsor.

Designers använder både transparent och tonat glas, men vissa modeller är tillverkade även av ett mångfärgat material. Den största nackdelen med glasprodukter är att de behöver vård. Det är nödvändigt att torka ytan regelbundet för att undvika fläckar och streck efter användning.

Ökad efterfrågan på modeller från rotting. De kännetecknas av hållbarhet, tillförlitlighet och låg vikt. Sådana modeller skapas genom användning av vävtekniker. De flesta av borden har runda bänkskivor, även om det finns originalversioner, till exempel kvadratiska.

Rottingbord köps ofta till sommarstuga, eftersom de ser vackra ut på en öppen terrass eller blir ett elegant tillskott till ett lusthus. Korgprodukter är billigare än analoger av naturligt trä.

Många designers använder originalmaterial vid tillverkning av soffbord. Det kan vara äkta läder eller ovanliga kombinationer av material. Dessa bord används som inredning, varför kräva noggrant underhåll.

Bland de exklusiva erbjudandenen finns alternativ som är gjorda av sten. Produkten kan presenteras som en separat bit sten eller inkluderar bara en stenbänk. Ett sådant bord kommer att tillåta att diversifiera interiören, för att skapa harmoni med naturen.

Många soffbord är gjorda från byggpallar. En sådan produkt kan innefatta en eller flera pallar. Tabeller representeras huvudsakligen på hjul. För ett attraktivt utseende och hållbarhet på toppen är de lackade eller målade.

Soffbord kan till och med göras. från metall. Vanligtvis är de rektangulära i form. Ett metallbord kan bli ett avgörande element i det inre rummet. Du kan använda spelet med geometriska kontraster, vilket kommer att ytterligare betona det ovanliga bordet.

Smidd version är ett verkligt konstverk. Typiskt inkluderar tabeller smidesbas samt glas eller trä bänkskivor. Raffinerad bas ger produkten elegans och rikedom.

Storlekar och former

Idag är kaffebord representerade inte bara av de vanliga formerna i form av en kvadrat eller en rektangel, men också av intressanta, ovanliga figurer med runda kanter. Ursprungliga former tillåter att diversifiera inredningen, lägga till unikhet. Asymmetriska tabeller står alltid i rampljuset.

Ett litet bord gör det möjligt att använda produkten ens lögnande eller halv sitter på soffan. Bekvämlighet och komfort garanteras till alla. Men förutom miniatyrmodeller skapar designers och höga produkter. Sådana alternativ är lämpliga för rymliga rum.

Vanligtvis köps ett högt bord för plats på en viss plats. Om höjden är liten, kan produkten lätt flyttas runt i rummet. Ett litet bord kan användas som TV-stativ eller för att dricka med vänner.

När du väljer bordsskivans form är det värt att börja med den stilistiska riktningen av inredningen. Dess form kan vara i form av en cirkel, en oval eller en kvadrat.

Ovanliga former kan representeras i form av en zigzag eller en droppe vatten, ett djur eller något musikinstrument. En sådan produkt ska se harmoniskt ut i rummet.

Soffbord är små. De kan variera, men standardhöjden på produkten är 45 centimeter. Det klassiska bordet presenteras på fyra träben, men modellen på ett ben ser vackert och stiligt ut. Den kan placeras nära soffan eller stolen.

Hjulkonstruktioner

Idag är design på hjul i stor efterfrågan. De är gjorda av olika material, presenteras i olika storlekar och former, därför passar de harmoniskt i den valda inredningen. Små tabeller används ofta som betjäningsbord. Modeller på hjul kräver noggrann användning. Mobilitet är den största fördelen med sådana produkter.

Attraktiva och ovanliga ser ursprungliga bord. Exempelvis kan sådana möbler vara i form av ett stort bröst eller en resväska. Versioner med en ovanlig bordsskiva fungerar alltid som en ljus inredning av inredningen. Om höjden på den improviserade bordplattan tillåter, kan du bara lägga till den på hjulen.

Färger och inredning

Många modeller är gjorda av naturligt trä, för det här materialet lockar uppmärksamhet av intressant konsistens, naturliga nyanser,och ger också inredningen komfort och värme. Massiva träprodukter i färgen på mörk ek eller wenge ser vackra ut. Dessa bord ser bra ut i ljusa interiörer, ett idealiskt val för rymliga vardagsrum.

Beige eller vitt bord präglas av förfining och ömhet. Det ska användas för att dekorera mörka rum, till exempel en studie. Vitt soffbord är idealiskt för inredningen av inredningen i minimalistisk stil.

Inredningen av produkten kan vara både liten och ljus och snygg. Varje köpare kommer att kunna välja det bästa alternativet för sina önskemål och preferenser. Vackert och ursprungligen ser naturliga bänkskivor. Trämönster ger produkten charm och överklagande.

Hur man väljer?

Soffbordet präglas av funktionalitet, så designarna skapar ovanliga modeller som ser harmoniska ut i många stilriktningar. Den kan användas som ett centrum för en elegant komposition. Den kan dekoreras med olika dekorativa element. Det kan vara lyxiga klockor, utsökta figurer eller andra bagage.

Idag kan du hitta ett vackert alternativ för inredningen av interiören i Empire-stilen, landsmusiken, Provence eller loftet.

Till exempel, för utföringsformen etnostiley var uppmärksam på modellen i form av kistor. Många produkter presenteras i en klassisk design, så de kan vackert passa in i olika stilar.

Stilbord loft uppmärksammar det ursprungliga utseendet. Ofta presenteras den på en solid metallram och kompletteras med en träplatta med en intressant konsistens. De flesta alternativen är gjorda i strikta färger.

antik Tabeller är drömmen om någon samlare. Sådana produkter är väldigt dyra, men de tillverkas uteslutande av elit, dyra skogar. De har en vacker design, med betoning på ägarnas höga status.

Ett vackert bord kan vara det sista elementet i att dekorera vardagsrummet. Den kan användas för andra ändamål. Bordet kan dekoreras med kataloger och tidskrifter för att öka ljusstyrkan.

När du väljer ett bord bör du vara uppmärksam på dess form.

Traditionella lösningar är rektangulära och kvadratiska bord.Tack vare den här formen av produkten är det lätt att flytta runt i rummet, för att vända åt sidan till gästerna för enkel användning.

Vid val av material bör du vara uppmärksam på värmebeständiga och stötsäkra bord.

Bordets material och storlek ska se vackert ut i ett ensemble med stolar. Den ska bilda en snygg komposition med stoppade möbler, om du väljer ett bord för vardagsrummet.

Om soffbordet är beläget i ett bostadsområde, till exempel i en skönhetssalong eller ett kontor, bör du föredra de ursprungliga modellerna, kompletterad med belysning, ovanliga spår eller eleganta hyllor.

I skönhetssalonger, på soffbordet, finns vanligtvis glansiga tidningar för läsning, så att vänta på köen är snabbare och roligare. Vid ett sådant bord kan du dricka en bit te eller kaffe.

Moderna modeller

Soffbordet är en väldigt viktig del av inredningen, och ibland är det något som än mer än andra möbler i inredningen.

Exempel på soffbord i inredningen, du kan se i nästa video.

Moderna tillverkare skapar fantastiska modeller, med hänsyn till kundernas önskemål och preferenser, liksom modetrender.Dessa inkluderar det svenska företaget. Ikea.

Till exempel en modell på hjul "Tingbi" är ett vackert tillskott till interiören i ljusa färger. Det ser fantastiskt ut mot bakgrund av snövit möbler. modell "Gladio" mörkgrön färg är utrustad med en flyttbar bricka som ger bekvämlighet och komfort i bruk. Elite modeller från Ikea överraskar med en snygg design, så de hjälper till att dekorera inredningen och kompletterar den med en vacker och originalprodukt.

Soffbord från Malaysia är i stor efterfrågan. De är gjorda av naturligt trä, ser elegant och elegant ut. Till exempel modellen "Bombay" gjord av rosenträ. Den kommer att passa vackert inuti vardagsrummet i kolonialstil. Mango soffbord «Boucle» lämplig för ett rymligt rum.

Många köpare föredrar möbler från Italien. Många italienska företag har bevisat sig från den bästa sidan, eftersom de erbjuder produkter av utmärkt kvalitet och elegant design. Till exempel, för utförandet av inredningen i stil med ett loft eller högteknologiskt idealbord från företaget Dialma Browneftersom den har en kvadratisk marmorbänk.Exklusiva alternativ från metall och plast tillverkas av ett italienskt företag. Altacom Italia.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum