Dressers med skötbord

Med barnets födelse i familjen blir barnkammaren den mest signifikanta av alla rum i huset. När det ordnas bekvämt och bekvämt minskas antalet bekymmer och bekymmer för barnet. Bland de nödvändiga möblerna för barnkammaren är en speciell plats upptagen av en sådan sak som en byrå med ett skötbord.

Fördelar och nackdelar

När det gäller behovet av att köpa ett bytande bröst försöker barnets föräldrar att ta hänsyn till alla dess fördelar och nackdelar.

Fördelarna inkluderar följande punkter:

 • En bytande kista gör att du kan placera ditt barn på en fast plan yta, vilket är användbart för en svag ryggrad och har en positiv effekt på bildandet av hållning.
 • Det är bekvämt för barn att tvätta ögonen på byrået, skära naglar, byta blöjor, hålla luftbad och massage.En byrå är också användbar när du besöker läkaren när du behöver placera barnet bekvämt för inspektion.
 • En sådan byrå har stötdämpare som skyddar barnet från att falla.
 • Ett skötbord i bordsskivan är säkert fastsatt, det kommer inte att "gå" just nu när rastlösa barn börjar snurra, rulla över eller krypa.
 • Designfunktionerna i vissa lådor gör att du kan använda dem för badande barn. Det här är byråerna med ett inbyggt bad, prissättningen för vilken endast är något högre än kostnaden för enkla modeller.
 • Hyttens höjd är särskilt användbar för kvinnor i arbetskraft som har genomgått en kejsarsnitt eller svår leverans, och som inte rekommenderas att sitta ner eller böja sig över.
 • Ett byte av skåp kan vara till nytta för familjen, inte bara för barnets livstid, men också för mycket längre, eftersom efter avmontering av byten blir det en vanlig, bekväm byrå.

Nackdelarna hos en sådan möbel beror främst på den inte mycket höga kvaliteten hos vissa modeller.

I kundrecensioner kan du uppfylla följande punkter:

 • Vissa byråer, speciellt modeller av spånskiva, är inte särskilt stabila och kan sticka framåt när moderen lutade sig på den växlande ytan.
 • Vissa modeller har obehandlade kanter på skötbordet, vilket kan skada barnet.
 • När byten är öppen är det inte möjligt att använda topplåten;
 • Ett byte av skåp som är inbyggt i den transformerande sängen är inte särskilt stort och har en liten svängare storlek, som endast är lämplig för mycket små barn.

Vissa köpare hänvisar till nackdelarna med behovet av att hitta ytterligare ledigt utrymme för att installera en sådan byrå, liksom kostnaden för förvärvet.

typer

Med tanke på önskemålen från olika kategorier av köpare erbjuder inhemska och utländska tillverkare flera typer av byråer med ett byte.

För de som föredrar den klassiska variationen, görs en byrå med avtagbart skötbord och inbyggda lådor, vars antal varierar mellan tre och fem, beroende på storlek. Denna design kan ha en vikbord, omskärmade sidor på sidorna och ge plats för barnet mot moderen.

Eller bordsskivan har sidor, placerade parallellt med baggargen och dess fasad.På ett sådant skötbord placeras barnet i sidled mot moderen, vilket kan vara speciellt bekvämt när man utför hygieniska förfaranden.

Den här typen av byrå tar inte upp så mycket utrymme som en modell med en vikbord, eftersom själva konstruktionen är ganska smal.

I vissa modeller kan byråens övre lådan bytas ut med två mindre fristående lådor, vilket är bekvämt för att lagra olika små föremål. Ibland kan de övre lådorna vara helt frånvarande och deras plats är upptagen av hyllor. En sådan byrå med hyllor på toppen kommer att vara bekvämt för att lagra baby kosmetika och olika matställen.

En intressant hitta är arrangemanget i utformningen av byte av det inbyggda badet, som är utformat för att bada de yngsta barnen. Den mest föredragna utrustningen är ett anatomiskt glidliknande bad, där barnet ligger på säkraste sätt. För att underlätta avlägsnandet av vatten från badet är vanligtvis ett avloppssystem tillhandahållet och materialen från vilket konstruktionen av en sådan byrå tillverkas har nödvändigtvis en förstärkt beläggning med skyddande lacker och emaljer för att förhindra att träet sväller.

Ovanligt för den inhemska köparen kan tyckas vara en oval byte som är kompakt installerad i hörnet av rummet, och tar inte upp för mycket utrymme. På grund av sin form ger denna byrå en mycket behaglig yta för att byta, men eliminerar risken att luta bordsskivan.

Hörnskorgen kan vara en komplex design som liknar två sängbord, täckt med en enda bordplatta och utrustad med stötdämpare. Fördelen med en sådan byrå är att det tack vare det också klarar av att spara användbart utrymme i rummet på grund av användningen av den så kallade "blind" hörnzonen.

Byte av kistor inbyggda i transformationsbädden är också populär. I de fall då en sådan transformator köps ger föräldrarna en sovplats som barnet kan använda i flera år. Lådan har en avtagbar bordsskiva, en blöja, flera lådor och kommer att fungera som plats för att lagra barnkläder under hela användningsperioden av sängen.

Särskilt omnämnande förtjänar närvaron i utformningen av den växlande hjulkroppen.Det bästa alternativet är att ha en självcentrerande hjulbas, utrustad med stoppar och ger maximal stabilitet.

Men även ett par hjul, som till exempel byter ut bakbenen, underlättar rörelsen av bröstet och rengöringsprocessen under den.

dimensioner

En byrå med skötbord borde köpas med en marginal, eller som de säger "för tillväxt", eftersom barnet måste passa helt på svängarens yta.

Skötbordets standardlängd för barn under sex månader är 70 cm. För barn under ett år är den rekommenderade längd 100 cm. Ändringsområdet ska vara minst 44 cm.

De flesta av de skiftande skåpen är utrustade med en vikande byta yta som är av lämplig storlek. Bredden på en sådan ändringsstation börjar från 66 cm och kan nå 77 cm, längden varierar från 70 cm till 96 cm. På sidorna är byten avskärmad med sidor, med en höjd från 15 cm till 17 cm.

Vissa modeller har inte ett sådant bräda, men arrangemanget av sidorna längs bakväggen och fasaden innebär att barnet sätts sidledes till moderen.Denna metod är vanligast i europeiska länder och för det mesta finns sådana skiftbyxor närvarande i modellerna av lådor gjorda i Italien och Slovenien.

Byta ytor på byråerna, som ingår i omvandlingsbädden, har en maximal storlek på 61 cm - 66 cm, vilket är förknippat med de små dimensionerna hos de inbyggda byråerna själva.

När det gäller höjden på denna möbel, är det en rekommenderad storlek, som sträcker sig från 95 cm till 100 cm. Inom denna höjd kan varje kvinna välja exakt sin bakposition, vilket inte tillåter klämmor och spänningar.

Vid valet är det värt att komma ihåg att höjden eller höjden på bröstet påverkas av axelns närvaro eller frånvaro.

Vissa tillverkare, till exempel Ikea, har utvecklat en hel rad byte av skåp, olika i höjd inom några centimeter, andra märken följer sina egna höjdstandarder:

 • Bland byråerna Ikea Du kan hitta en modell med en höjd av 102 cm eller, med hänsyn till enskilda egenskaper, välja en byrå som sträcker sig från 99 till 108 cm.
 • Varumärken som "Fairy", "Lel", "Antel", "Almaz-Mebel", "Island of Coziness", Micuna erbjuder byxor med byxor från 88 cm till 92 cm höga, bekväma för kvinnor som inte är väldigt långa.
 • "Gandylyan" och "Aton Furniture" producera byrå med en höjd inom intervallet 94-98 cm.
 • Berömda italienska varumärket Feretti erbjuder en höjd av 102 cm.
 • En liten högre byrå fabrik "Mozhga (Red Dawn)" och tyska märket Leander, deras höjd varierar mellan 104cm-106cm.
 • Den mest "tillväxt" finns på hemmamarknaden dressers varumärken Sweet Baby, Ikea, liksom "SLE-Company"vars höjd är 108 cm.

När det gäller djupet på olika modeller av byråer med bytebord, erbjuder de flesta inhemska och utländska tillverkare ganska smala rektangulära mönster. Maximal djup kan nå 52 cm och minst 44 cm, även om det finns undantag. Lådan i Fiorellino Slovenien är 74 cm djup. Hörnkastet har också ett stort djup, till exempel den ovala låda av märket Leander, vars djup är 72 cm.

material

På grund av det faktum att kunderna behöver både budgetmodeller av lådor och lyxprodukter är de gjorda av olika material:

 • spånskiva, vilket är ett pressat trämaterial (chips och sågspån), behandlat med olika lim. Beroende på närvaron av formaldehyd, flyktiga hartser och fenol i limet kan vi prata om skadan eller ofarligheten hos detta material. Enligt ryska GOST är halten formaldehydhalt 10 mg per 100 g, vilket motsvarar klass E-1 i hygienintyget.
 • MDF gjord av trä damm och små sågspån genom att trycka. Som limet användes lignin, som är framställt av trä. Därför är MDF ett miljövänligt material.
 • Massivt träsom representeras av sådana sorter som:
 1. Tall: En billig, ganska mjuk och lös trädart med högt innehåll av antibakteriella ämnen (phytoncider);
 2. Björk: mycket slitstarkt och hårt material, vilket ger en känslig och behaglig lukt.
 3. Bok: En typ av trä som tillhör klassen "lux" på grund av hållfasthet, hållbarhet och vackert ytmönster.

färger

För ett barns rum kan du köpa både praktiska mörka modeller av byråer med ett skötbord, samt ljusa och färgstarka föremål som glädjer ögat.Ljusvarianter ser särskilt ädel ut: vita, vitrosa, gråvita och vitblåa färger.

Primärfärger:

 • Wenge, som också kan kallas choklad;
 • Elfenben eller beige;
 • Mahogny, med en mörk rödbrun nyans;
 • Körsbär som har en ljusbrun färg;
 • Valnöt eller milanisk mutter;
 • Vitnatt, som har en ljusgrå färg;
 • Trädets naturliga färg är ljusbrun;
 • Bianko (vit);
 • Avorio (beige);
 • Noce (mörkbrun)

Många byråar är dekorerade med applikationer, ritningar och fotoutskrifter, som visar olika djur eller fjärilar.

Du kan köpa ett barnbyte med en nalle på framsidan, eller med en delikat blommig prydnad som prydnad.

Toppmärken

Den mest märkbara på hemmamarknaden är de byta kistorna hos följande tillverkare:

"Fe"

Bröstkorgar av detta märke är gjorda av spånskiva och utrustade med en omklädningsskiva. De vet inte hur ben och hjul, utrustade med lådor, vars antal varierar från fyra till fem. Designen är klassisk, utan några minnesvärda detaljer. Det är möjligt att köpa en Fairy Dresser för ett belopp i intervallet 3.000-4.000 rubel.

"Aton Furniture"

Materialet för produkterna från denna tillverkare är antingen spånskiva eller spånskiva i kombination med MDF på fasaden, vilket i detta fall har ett attraktivt panelmönster. Fällbara omkopplingsbräda, fyra eller fem lådor, beroende på modell. I de flesta modeller saknas hjulen, men Orion-modifieringen har dem. Vissa lådor har en tyst stängningsmekanism. Kostnaden varierar från 3 000 rubel upp till 5 000 rubel.

"Lel" (Kubanlesstroy)

Det tillverkar byråer, vars botten är tillverkad av MDF, och fasaden och skötbordet är gjord av massiv bok. Det finns också helt trämodeller. Produkterna har vanligtvis 4 lådor, en omklädningsplatta av vikningstyp, vissa är utrustade med hjul, men det finns klädskåp på både ben och på en solid grund. Sådana byråer kostar från 12 000 rubel till 18 000 rubel.

"Mozhga" ("Red Star")

Du kan köpa från den här tillverkaren:

 • Budgetmodeller av spånskiva, som kostar omkring 5000 rubel;
 • Produkter från MDF inom 10 000 rubel;
 • Från en kombination av MDF och björk, med en prislapp på 13.000 rubel;
 • Från massivet av ett naturligt träd, vilken kostnad kan variera från 10 000 rubel till 20 000 rubel.

"Gandylyan"

Denna tillverkare kombinerar spånskiva med massivt bok- och MDF-bräda.Produkterna kan variera betydligt i kostnad, från 10 300 rubel till 20 000 rubel. Det är värt att notera förekomsten av många ytterligare alternativ, till exempel det ökade djupet på lådorna, närvaron av ben eller hjul, tyst stängning av lådor utrustade med stopp mot fullständig förlust samt en spektakulär design.

Feretti

Dessa byråer har en fullständig produktionscykel i Italien. Materialet är antingen en uppsättning av bok, eller dess kombination med MDF. Alla produkter i detta varumärke har ett inbyggt anatomiskt bad, en hyllan för hygieniska tillbehör, hjul med silikonbeläggning, ett system av tysta, före stängande lådor och skydd mot förlusten.

Hur man väljer?

När man väljer möbler för nyfödda, tänker föräldrar först och främst på funktionalitet och kvalitet på produkterna, försöker hitta en kvalitetsbalans och en acceptabel prislapp.

Prissättningen på en viss modell påverkas, förutom materialet, av närvaron av ytterligare alternativ, till exempel, tyst stängning av lådorna. Designfunktioner, till exempel närvaron av hjul eller ben, ökar också prislappen, liksom fasadens spektakulära design.

Den mest praktiska processen i drift, bedömer genom recensioner av kunder, modeller från matrisen och MDF visar sig själva. Speciellt hållbar bok och björk. Det finns spår av slag på tallbyrån. Spånplattan är stratifierad om spåren inte är täckta med kanter av laminat eller film. Dessutom kan en obehaglig, mättad lukt härstamma från produkter från spånskiva av låg kvalitet, vilket indikerar närvaron av formaldehyder i kompositionen.

Vid inspektion av varor i en butik är det lämpligt att fråga om förekomsten av ett säkerhetscertifikat från Ryska federationen eller EU.

Eftersom många fabriker producerar modeller av liknande material, vars kostnad också visar sig vara likartad, är det önskvärt att undersöka så många prov som möjligt, kontrollera stabiliteten, dra ut och fixa lådorna, uppskatta höjden och dimensionerna.

Många modeller är utrustade med extra trevliga alternativ, till exempel closers, som också är värda att kolla in i praktiken. Därför kan man utan att besöka möbelaffären fortfarande inte göra det. Men, efter att ha bekantat med den modell du gillar i detalj, kan du också köpa den i onlinebutiken, speciellt om du antar att du säljer eller faller under rabattkänslan.

Ursprungliga interiörer

En plantskola kan utformas i olika stilar, men i de flesta fall föredrar de flesta föräldrar klassisk pastellinredning, vilket ger en känsla av luftighet, komfort och påminner om ett mirakel. Mycket bra, ett barns byrå med ett ljusblått, försiktigt krämigt eller rosa skötbord passar in i en sådan magisk inredning.

Du kan installera en vit omformande säng, utrustad med en inbyggd tvättbox och skötbord, i plantskolan med vitblå väggar. Samtidigt är det önskvärt att resten av möblerna också görs i vit färg, vilket kommer att skapa en harmonisk komposition och bidra till att ge en lugnande atmosfär. De trevliga nyanser av naturligt trä, som trägolv målade med ljusbrun genomskinlig emalj kommer att ge, kommer att ge en touch av mångfald och charm, med betoning på den traditionella rustika stilen i designen.

För dem som är en supporter av praktiska, kan vi erbjuda att utrusta barnens rum i en klassisk stil med användning av mörka toner av möbler. En spjälsäng, skötbord och traditionell byrå kan göras av valnöt eller körsbärsträ.Denna färgpresentation är motiverad med avseende på funktionalitet, eftersom mörka möbler inte kräver extra uppmärksamhet och rengöring. Dessutom, beroende på golvens nyanser, utformningen av väggarna med hjälp av ritningar eller applikationer med sött får, kan ett sådant färgschema se ganska snyggt och lekfullt ut.

Du lär dig mer om hur du väljer en byrå med ett skötbord i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum