Bärbara Tabeller

Livet hos en modern person kan inte föreställas utan internet och en dator. Stora stationära modeller släpar dock in i bakgrunden och ersätts av kompakta bärbara bärbara datorer. Att använda en bärbar dator utanför hemmet innebär att man använder den där det är nödvändigt, men hemma är det bättre att använda bordet, eftersom avsaknaden av en stel bas i form av ett bord eller en specialmatta kan negativt påverka ventilationssystemet. Fördelen med en liten bärbar dator är att det inte kräver mycket utrymme, vilket innebär att även det minsta bordet kan väljas ut för det.

Egenskaper och fördelar

Ett klassiskt bärbordsbord är litet i storlek och dess vikt överstiger normalt inte 2 kg, men det hindrar inte bordplattan från att motstå tillräckligt stora belastningar. Till exempel kan den enklaste modellen lätt motstå vikt upp till 15 kg.Det viktigaste inslaget i den klassiska tabell för en bärbar dator är naturligtvis förmågan omvandla bänkskivor på grund av möjligheten att installera en annan vinkel. Denna förmåga kommer att bidra till att skapa den bärbara datorn vid varje position och för att uppnå den perfekta luta enheten för att säkerställa bekväm att arbeta med honom. Det finns också miniatyrmodeller av klassiska tabeller, de är lätta att ta med dig när du reser eller arbetar, kan dessa modeller lätt passa i en påse och har en mycket låg vikt tack vare det faktum att tillverkas av lätt men stark plast.

Dessutom är varje bordsskiva utrustad med speciella hållelement för att luta anordningen skjuts och snäppas. Sålunda kan en silikonmattor eller banala hållare på undersidan av bordsskivan kan användas som konserveringsmedel.

För hemmabruk kan du välja en modell från trädet. Sådana alternativ är oftast de mest miljövänliga och passar nästan alla interiörer. Dessutom är de flesta trämodeller utrustade med fläktar eller speciella öppningar för att ta bort värmen från enheten.Med den här funktionen kan du arbeta med en dator under lång tid utan rädsla för överhettning.

Vissa modeller är också utrustade med extra USB-kontakter och kortläsare, vilket förenklar användningen av en bärbar dator och eliminerar bristen på kontakter.

Om användaren brukar inte arbeta med den inbyggda musen, men med plug-in-ett, bör du vara uppmärksam på modellerna med ett separat musstativ. Monteringen av denna extra bord kan utföras från vilken sida som helst, vilket är bekvämt för både höger och vänsterhand.

Bordets design gör att du kan använda den inte bara som en stativ för en dator, men också som ett bord för en morgon frukost, en möjlighet att läsa en bok. Dessutom är dessa bord ofta utrustade med extra hållare, till exempel för en telefon eller ett stativ för en lampa. I vissa modeller är lampan ett inbäddat element.

Bordet kan också utrustas med extra hyllor och lådor för att lagra små föremål.

arter

Med tillkomsten av ny teknik och nya designlösningar finns det fler och fler olika typer av bärbara bord.

Den enklaste och äldsta versionen är använder en vanlig stationär dator skrivbord. Datorskärm för en bärbar dator kan vara helt olika konfigurationer. Så, de vanligaste är vinkla och raka modeller. Dessutom kan det vara med lådor där det är bekvämt att lagra dokument eller kontor. En datordisk kan vara med ett tillägg - det här är ett extra element i ett bord med hyllor, det ger också extra lagringsutrymme. Dessutom kan i datortabellerna och glidalternativet, som vid behov ökar. Dessa tabeller är det mest mångsidiga alternativet, men de har en stor nackdel: de är i regel ganska skrymmande och tar upp mycket utrymme.

Ett bra alternativ skulle vara glidande glasbord för en bärbar dator. Detta golvalternativ är ganska mobil eftersom det är på hjul, vilket gör det enkelt att transportera det inomhus. Förutom sin rörlighet har glasportabellen en betydande fördel: det kan visuellt utöka utrymmet.

Trots att den här sortens yttre bräcklighet och lätthet, kan bordet klara ganska höga belastningar.

konsol - En annan typ av bord som kan användas som stativ för enheten. Detta är en ganska smal sidomonterad eller helt enkelt vägghängande bord. Det tar inte mycket utrymme och fungerar främst en estetisk funktion, men som en arbetsplats, där du bekvämt kan sitta med en bärbar dator, är konsolen inte sämre än andra arter. Man bör komma ihåg att den svängbara versionen ska vara så bra som möjligt monterad på väggen.

Praktiskt och praktiskt också möjlighet till ett specialbordsom kan installeras direkt på sängen eller som en sofffunktion. En mjuk soffa eller säng kommer inte att orsaka att enheten överhettas, eftersom bordet är utrustat med ben, det är ganska ergonomiskt och lätt att transportera. Den kan användas som bord för en romantisk frukost eller som stativ när man läser en bok. I vissa modeller finns en speciell mekanism med kylning eller bara hål i bordplattan, som tjänar till att ta bort värmen från utrustningen.

För hemmabruk är det också bekvämt. soffbordet. Tack vare sin design,han kan inte bara röra sig snabbt och vända sig till soffan, eftersom vridmekanismen är inbyggd i den, men han kan också stiga och falla i vilken höjd som helst. Ett sådant bord är som regel en transformator, eftersom den är utrustad med en hopfällbar eller infällbar bordsskiva och, när den är hopfälld, bildar en mycket liten kompakt struktur.

Nattduksbordet för en bärbar dator idag är ett av de mest populära val som finns på marknaden.

Också utbredd bordstativ. Detta är ett litet hopfällbart bord, vanligtvis av plast. På grund av sin lätta och lilla storlek kan borden användas både för hemmabruk och på resor eller andra förhållanden när användningen av det fulla alternativet inte är möjligt.

Popularitetsvinster idag och bordsstol. Med denna modifiering kan du bekvämt sitta i en stol, framför vilken en dator står. Denna typ är mest lämplig för att titta på filmer eller för att användas som spelalternativ.

dimensioner

Beroende på form, material, syfte och funktionalitet i tabellerna för bärbara datorer kan de ha olika dimensioner. De flesta är små och kompakta tabeller behärska sig laptop och musen för att placera fler objekt inte är möjligt, men en tabell kan lätt transporteras utan problem att ta med dig. Sålunda, har ett litet bord vanligen en längd på 40 cm, bredd samtidigt nästan lika med längden, ofta dessa modeller är utrustade med bara en fyrkantig bordsskiva eller flera indikator avsmalnande bredd, som är lämpligt att använda när man installerar denna tabell, till exempel, på sängen eller soffan.

Små tabeller kan också handla om 60 cm i längd och bredd -. 35-40 cm I sådana utföranden, rymmer inte bara datorn, men musen till det, och extra tillbehör, liksom behovet av en mugg eller kopp för brevpapper. Dessutom har tabellerna av dessa dimensioner ofta tilläggslådor. Höjden på bordet i detta fall beror direkt på den extra konfigurationen, men om det inte finns några tillägg regleras höjden oftast från 20 till 50 centimeter.

Kompakta stationära bord för små rum har vanligtvis dimensioner i intervallet 60-65 centimeter för båda mätningarna. Sådana alternativ tar inte upp mycket utrymme, men de är ett utmärkt alternativ till ett fullfjädrad skrivbord, vilket är mest lämpligt för långt arbete på enheten.

En stor och hög datordisk, även om det tar ganska mycket utrymme, är väldigt bekvämt. Vanligtvis görs dessa alternativ med tillägg, där det finns olika hyllor och lådor där du kan lagra olika nödvändiga och inte så mycket föremål. Det finns hörn och direkta datortabeller. Höjden på de vanligaste modellerna är vanligen lika med 70-75 cm, vilket är den bekvämaste höjden för att bekvämt sitta bakom honom med enheten och inte vara obekväma. Längden på en datorskiva kan vara helt annorlunda och variera från 50 cm till 200 cm. Naturligtvis är sådana jättebord sällan efterfrågade, så tillverkare koncentrerar sig ofta på att producera modeller med en genomsnittlig längd på ca 100-160 cm. Modeller med en längd av 130 erbjuds ofta för inköp. cm.

När det gäller bredden på bänkskivan för detta alternativ kan vi säga att tillverkaren oftast stannar med 60 centimeter, men det finns också 70 och till och med 75 cm modeller till salu.

material

Idag på marknaden hittar du bord av helt olika material. Du kan välja rätt alternativ för varje inredningslösning. De mest populära materialen för att skapa bord för en bärbar dator är trä, plast, bambuduk och glas.

 • Det mest traditionella alternativet är träbord. Träet är lämpligt för nästan alla interiörer, som passar bäst i modern, klassisk och land. Trävarianten används oftast som en ersättning för en traditionell datorskiva, därför är det det mest sålda alternativet.
 • Andra populäraste plast. Detta är det enklaste och därför lätt att transportera modell. De passar perfekt in i interiören i high tech, techno, minimalism. Färglösningarna i det här fallet är de mest olika, därför kommer människor som uppskattar enkelhet och ljust utseende säkert att uppskatta modellen gjord av detta material.Samtidigt är det i plast som oftast finns en inbyggd fläkt, vilket ger ett ytterligare kylsystem.
 • glas Bordet passar också perfekt in i high tech, minimalism och techno stilar. Vanligtvis har glasalternativ intressanta ovanliga former och mönster. Det kan vara ogenomskinligt eller transparent, med fotoutskrift och utan det. Alternativ för en stor variation. Dessutom är glasalternativen bra i utrymmen där visuell expansion är nödvändig och saknar ljushet och luftighet. Glas uppfyller fullt ut dessa behov.
 • bambu Bordet är den senaste trenden inom inredning. Bambu antar en okonventionell design, så det här alternativet blir ett bra komplement till rummet i orientalisk stil, passar även in i minimalism eller eklekticism. Förutom att bambu har en lugn färg är den också ganska lätt och hållbar, vilket garanterar ett lång livslängd och bekväm transport om det behövs.

färg

Färglösningar, såväl som material för tillverkning, är också mycket olika. För att navigera väljer valet baserat på designbeslutet i rummet där det stationära bordet kommer att lokaliseras, eller från personliga preferenser med en bärbar version.De mest populära färgerna är vita, grå, svart och träfärg, deras popularitet beror på mångsidigheten hos dessa nyanser. De kan harmoniskt passa in i nästan vilket interiör som helst och komplettera alla rum.

De bästa träfärgen kommer att se ut i vardagsrummet eller kontoret, inredda i modern eller klassisk stil. Dessutom passar trästrukturen bra med olika etniska motiv. Eller att träd skugga kan välja färger baserat på resten av möblerna i situationen, eller att fokusera på färgen på golv eller innerdörr.

Harmoniet i färglösningen på bordet och dessa element i inredningen gör det möjligt för en lång tid att beundra det inre av rummet.

Vit passar perfekt i nästan alla stilar: minimalism - som en neutral del i Provence vit färg är central för planen, loft också harmonisk look med vita accenter. I det fall då svårigheten uppstår med valet är att välja exakt den vita färgen.

Det kan lätt slås med olika tillbehör och ljusa accenter, och om så önskas ommålas alls.

Minimalism och hi-tech favoriserar också svarta och grå färger. Dessa färglösningar binder inte sig själva, de tillåter dig alltid att skapa en ljus accent på dig själv, men de kommer aldrig ut ur inredningen. Barock, modern är inte heller mot svart, det är en av de främsta nyanserna i det inre av denna stil. De är också väl lämpade med burgund, brun, mörkblå och smaragdgrön. Också populära i dessa stilar är färgerna i mörk och mahogny och alternativ med glidelement eller smidning av en gyllene färg.

Ljusa accenter i moderna rum kan skapas med hjälp av röd, gul, blå, ljusblå, ljusgrön, orange, rosa och andra ljusa färger som blir en iögonfallande plats mot bakgrund av ett vanligt monokromatiskt rum i minimalismstil. Provence stil är inte emot modellerna av lila och gröna färger, det används också ganska ofta ljuskrämfärg. Det är en av de mest använda, eftersom, som svartgrå och vit, tillhör kategorin universell.

Toppmärken

En av de ledande positionerna i rankningen av varumärken i Ryssland idag är ockuperad av Shatura-Mebel.Företaget bildades 1961 och etablerade sig omedelbart som en tillverkare av högkvalitativa möbler med en acceptabel kostnad och ett stort val. För det första attraheras köpare av kvaliteten. "Shatura" vid tillverkning av möbler använder en särskild materialbehandling, vilket gör det möjligt att inte vara rädd för mekanisk skada på möbler, vilket ökar produktens livslängd avsevärt. En stor personal av designers av varumärket designar produkter med en snygg design, samt ständigt uppdaterade samlingar gör att du kan utöka sortimentet. Idag kan du inte bara köpa ett bord för en bärbar dator från Shatura, utan också välja ett kök, sovrum eller vardagsrum. I allmänhet hjälper detta företag att välja möbler till lokalerna för något ändamål.

Det största möbelbolaget i Ryssland, Triya, är också redo att tillhandahålla datorskivor av europeisk kvalitet för konsumenten. Företaget uppnår en så hög ränta genom användning av tysk och italiensk utrustning i produktion. Dessutom skapar "TriYa" sina möbler av högkvalitativt naturmaterial, vilket gör möblerna inte bara hållbara och tillförlitliga, men också de mest miljövänliga.Företaget har ett stort utbud av modeller, här hittar du en uppsättning av alla storlekar, olika konfigurationer, för alla rum.

Det är dessa komponenter som, i kombination med högkvalitativa europeiska beslag och noggrann inställning till kunden, gör företaget populärt.

För ett stort sortiment av billiga möbler kan du kontakta företaget "Stolplit". På grund av stora produktionsvolymer och ett stort utbud har bolaget en ledande ställning i bedömningen av möbelfabriker med låg prissegment. Fabrikshistoria började för mer än 20 år sedan, men kunde bara nå stor popularitet bara nu, och trots många negativa recensioner om produktens kvalitet fortsätter Stolplit att ha stor efterfrågan och sälja ett stort utbud av möbelmoduler.

Ledaren i försäljningen av bärbara mobila bord är Ikea. Här hittar du det mest omfattande sortimentet och väljer den modell som är mest lämpad för användning. Valet och inköp kan också göras på Hoff hypermarket. Det finns ett ganska stort utbud av olika alternativ för bärbara bord för en bärbar dator, medan kostnaden här är en av de lägsta på marknaden.

Hur man väljer?

När du väljer, måste du fokusera på storleken på bordsskivan. Hennes val kommer att bero på om personen använder musen medan han arbetar på datorn. Om ja, borde bordsskivan vara av flera stora storlekar. När den optimala storleken är bestämd är det värt att koncentrera sig på att välja lämplig tabellform. De vanligaste formerna är som följer.

 • Transformera bordet. Detta alternativ är vanligtvis utrustat med justerbara ben och svängbara bordsskiva, som kan böja i vinkel. Det omformade bordet är förmodligen det mest bekväma i badrummet, även om användningen av teknik inte innebär kontakt med vatten, så när du använder en bärbar dator i ett badrum måste du noggrant överväga riskerna.
 • Fällbord Dess funktion är mycket lik transformatorn, men den har en särskiljande funktion: det kan enkelt rullas upp och lagras i vilket rum som helst. Denna tabell är lätt att installera på soffan eller ta med dig till sovrummet.
 • Stationära modeller - Det här är en komplett dator skrivbord. Deras användning är endast avsedd hemma eller på kontoret.Att transportera och transportera dem är svårt, de är ganska tunga och brukar ta upp mycket utrymme, men för långa arbeten är sådana bord det bekvämaste alternativet.
 • Bord-står. De mest mobila och opretentiösa alternativen. De upptar minst utrymme och är mest bekväma att arbeta i sittande läge. Sådana modeller är oftast utrustade med extra ventilation och många andra tillbehör.

Efter att ha bestämt sig för bordtypen och kommer till affären är det nödvändigt att kontrollera alla fästelement så noggrant som möjligt, för att bestämma materialets och monteringens kvalitet. Under inga omständigheter ska det finnas chipping och dåligt bearbetade kanter på produkten. Dessa egenskaper har en negativ inverkan på produktens utseende, liksom en väsentlig minskning av modellens livslängd. Vid valet är det också värt att ägna särskild uppmärksamhet åt materialet från vilket produkten tillverkas. De vanligaste bärbara borden är oftast gjorda av trä, plast, glas och bambu. Dessa material är enklaste att möta, till försäljningsstället för den nödvändiga möblerna.

 • Plastbord det enklaste och bekväma när det gäller transport.Dessutom har de det bredaste sortimentet av färglösningar bland alla material, det är i den här kategorin att du kan välja en ljus färg accent för varje rum.
 • trä Alternativen är de mest hållbara, oftast stationära modellerna av datorns skrivbord för användare är gjorda av trä eller dess analoger. Det kan finnas flera extra hyllor, lådor för bagage och andra tillbehör.
 • glas Varianter är också oftare stationära. Deras användning är lämplig i områden där det är nödvändigt att visuellt utöka utrymmet, jag vill lägga till insyn, ljushet och luftighet.
 • Bambu bord de är också ganska lätta, dessutom är de väl andningsbara, därför är klassiska omvandlingsbord ofta gjorda av detta material. Ytterligare fans, USB-portar och andra användbara tillbehör kan byggas in här.

Snygga exempel på interiören

Ett klassiskt vitt skrivbord med extra lådor passar perfekt in i alla interiörer. Perfekt för ett minimalistiskt eller högteknologiskt rum.

Den medföljer bordet för den bärbara datorn perfekt kommer att vara lämplig för det interna beslutet i loftstilen. Trots den ganska grova bearbetningen och ett minimum av inredning kommer denna modell inte att överbelasta rummet på grund av glasplattan.

Foldningsbordstransformator är ett utmärkt alternativ för ett litet rum, när du behöver spara utrymme, och på bekostnad av ytterligare hyllor kommer att lösas frågan om lagring av användbara saker.

Hur man gör ett bord för en bärbar dator med egna händer, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum