Välja en dator skrivbord för studenten

Ett skrivbord för en student är inte bara en möbel för ett barns rum. En student spenderar mycket tid bakom honom, gör läxan, läser, så han borde vara bekväm och ergonomisk. Nu är ingen förvånad över närvaro av en persondator i grundskolans barn. Det bästa alternativet i detta fall skulle vara förvärvet av en dator skrivbord, för efter honom kan du arbeta med en dator och göra dina läxor.

Moderna modeller av tabeller är väldigt olika både i utseende och material av tillverkning, och i form av funktionalitet, så att varje förälder kommer att kunna välja det lämpligaste alternativet för studenten.

typer

Idag är följande typer av datordiskar populära.

Rak (linjär)

Dessa är de vanligaste modellerna på grund av deras mångsidighet.De kan placeras var som helst i rummet, och om nödvändigt, lätt att flytta. Den stora raka bänkskivan är idealisk för läxor och kreativitet.

Många modeller i denna klass är utrustade med ett glidstativ för tangentbordet, vilket gör det möjligt att inte överbelasta arbetsytan. Det finns också en ställning för systemenheten och annan kontorsutrustning, vilket gör det möjligt att maximera användningen av bordet.

hörn

Mycket kompakta modeller som ligger i hörnet och som regel har ett stort antal hyllor och lådor, vilket gör att du kan placera alla nödvändiga föremål och tillbehör till eleven.

I storlek är dessa modeller större och mer rymliga än linjära, men de har en signifikant minus - de kan placeras endast i hörnet.

Rackbord

Dessa modeller har ett kortfattat utseende och design, dock inte lämplig för alla studenter. Faktum är att vanligtvis är deras bordsskiva liten, vilket innebär att det kan finnas vissa svårigheter med ledigt utrymme på ytan. Men vissa tillverkare löser problemet och kompletterar även stället med lådor och hyllor.

Som ett bordhörn, och något av dessa alternativ kompletteras vanligtvis av en lådor eller lådor för att lagra läroböcker, bärbara datorer och kontor.

Böcker är vanligtvis lämpliga att placera på de öppna hyllorna, så deras tillgänglighet blir för studenten förresten.

Tillverkningsmaterial

Moderna tillverkare av datortabeller erbjuder många alternativ för deras utförande. Följande material är populära.

Metall och plast

Bord med aluminiumsram och plastbord kommer passa perfekt in i plantskolan i stil med minimalism eller popkonst. Kan tillverkas i olika färger. Mycket ljusa, billiga bord.

spånskiva

Ett av de mest kostnadseffektiva materialen för möbelproduktion. Det är en komprimerad träspån, täckt med ett laminerat lager. Materialet kan ha en sund effekt på hälsan, eftersom spånplattan är impregnerad med en speciell limkomposition, som ofta innehåller formaldehyd (ett farligt cancerframkallande).

Dessutom är det översta lagret av sådana möbler lätt skadat och det tål inte kontakt med vatten.

MDF

Utmärkt alternativ till spånskiva. Det är lite dyrare, men resultatet av en sådan dator skrivbord kommer att vara flera gånger högre.

Det är inte rädda för fukt, det ser vackert och snyggt ut, och den slagtåliga moderna PVC-beläggningen bleknar inte eller splinter.

array

Trädatabord ser dyr ut, de är säkra för människor. Men priset är långt ifrån budgeten, förutom att produkterna från matrisen är mycket tunga och det kommer vara problematiskt att flytta ett sådant bord på egen hand.

glas

Visuellt expansion av utrymmet rekommenderas dock inte för barnrum.

Vad som helst materialet är valt för bordet är det viktigaste att det passar in i rummets övergripande inre, upprätthåller det grundläggande färgschemat och är också lämpligt för studenten.

Lämpliga subtiliteter

Med tanke på att en skolpojke spenderar mer än en timme för att förbereda läxor, Datortecknet måste uppfylla vissa krav som bevarar barnets hälsa och hållning.

 1. Det rekommenderas att du väl väljer bredden på bordplattan. Den optimala siffran är 100 cm. Faktum är att experter rekommenderar att man installerar en dataskärm så att avståndet till ögonen är minst 50 centimeter. Dessutom måste studenten placera läroböcker och anteckningsböcker samt ta en korrekt och bekväm position där armbågarna ligger på bordet.
 2. Justerbar lutning. Vissa tabeller har det här alternativet, det är mycket praktiskt för studenten, eftersom det gör att du kan skapa den optimala lutningen för läxor och ritningar.
 3. Den rätta höjden. Inte alla datordiskar har möjlighet att justera denna parameter. Detta problem kan lösas genom att välja en bekväm stol med flera positioner på ryggen och sätet, samt en stativ under dina fötter.

Du bör också överväga när du väljer en modell hur bordet kommer att placeras i förhållande till fönstret. Enligt föreskrifterna bör naturligt ljus falla direkt eller till vänster på arbetsytan. Detta gäller särskilt för hörnmodeller.

  Det rekommenderas inte att välja mycket ljusa, prickiga färger, eftersom de kommer att trösta barnet och distrahera från läxorna. Det är bättre att lägga till, om så önskas, ett bord med klassiska färger med ljusa tillbehör - pennväskor, bokstativ, mini fotoramar.

  En dator skrivbord, under förutsättning av rätt och rimligt urval, kan ersätta ett klassiskt skrivbord för ett barn.. Detta är ett bra alternativ för både lärande och för roligt och avkoppling.

  På hur du väljer rätt bord för barnet, se följande video.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum