Vad ska vara storleken på en dator skrivbord?

 Vad ska vara storleken på en dator skrivbord?

Datorskivor idag är oumbärliga attribut för varje hem. En sådan omfattande och avundsvärd popularitet liknande interiör uppnås genom det faktum att livet för den moderna människan är oupplösligt förbunden med datorer som du vill ha en plats.

Valet av högkvalitativa datortabeller beror emellertid inte bara på deras konfiguration och design utan också på deras storlek.

Särskilda funktioner

I vår tid, utan en dator skrivbord kan inte göra. Dessa möbler är speciella eftersom de kan användas i många olika inställningar.Det kan vara antingen en stadslägenhet eller ett privat hus, eller ett litet eller stort kontor, såväl som en statlig eller underhållningsinstitution. Tack vare multitasking kan sådana möbler kallas universella.

Dessutom är sådana konstruktioner ofta placerade både hos vuxna och i barnens sovrum, för att idag även de yngsta användarna enkelt hanterar lämplig teknik. Korrekt utvald datordisk är perfekt för arbete och för spel och rekreation. Dessa möbler är multifunktionella, eftersom de inte kan användas för att bara arbeta med en bärbar dator eller en stationär dator.

Ofta är modeller med stora och rymliga bänkskivor uppdelade i två halvor. En av dem tilldelas direkt under datorn, och den andra blir en skrivzon. I regel har sådana tabeller imponerande dimensioner, men det är mycket praktiskt att använda dem.

Sådana utbredda och eftertraktade möbler finner sin plats i nästan alla rum i bostaden. Det här kan inte bara vara en seriös studie eller ett skolbarns sovrum, men också ett vardagsrum, ett bibliotek och till och med ett kök (vid studiolägenhet).

Arbeta och studera vid ett sådant bord borde vara så bekvämt som möjligt, så moderna möbelfabriker producerar en mängd olika alternativ som har en helt annan struktur, samt olika indikatorer på längd, höjd och bredd.

Dessa parametrar spelar en av de viktigaste rollerna vid valet av en lämplig modell av en datorskiva.

Faktum är att användaren kommer att vara mycket obekväma och obekväma när man arbetar på en konstruktion av olämpliga storlekar. Vidare kan kontinuerlig drift av sådana tabeller väsentligt skada människors hälsa. Så för att arbeta för lågt en modell måste du ständigt böja över och ge kroppen framåt, vilket med tiden kan leda till en allvarlig krökning av ryggraden och stupet, för att inte tala om den värkande smärtan som kan bli din vanliga följeslagare.

Inte mindre allvarligt är behovet av att närma sig storleken på datorns skrivbord som du planerar att köpa för barnet. Det är väldigt viktigt att inte bara uppmärksamma bredd och längd på bordplattan, men också till höjden på strukturen som helhet. Om du inte vill skada den växande kroppen, måste datorns skrivbord för den väljas korrekt.

Naturligtvis är valet av möbler av en storlek eller annan i många avseenden beroende av hur många objekt du planerar att placera på det. Om det inte finns så många, så är det ganska möjligt att göra med en kompakt modell med en liten bordsskiva.

Om du letar efter en rymligare och rymligare version ska dess dimensioner vara lämpliga.

Hur man beräknar alla storlekar?

Om du vill veta de korrekta parametrarna i datorns skrivbord, då Du bör hänvisa till en enkel matematisk formel som många köpare använder idag för att välja möbler:

 • För självberäkning av datorns höjd måste du utföra följande åtgärder: höjd (i centimeter) x 75 cm (standardhöjd på PC-borden) / 175 cm = bygghöjd
 • Bredden på datorns skrivbord ska inte vara för miniatyr. Det rekommenderas att lägga till ytterligare 30-40 cm till en viss parameter för den här eller den där bänkskivan. Därför ger du extra utrymme för sängborden;
 • Det minsta korrekta djupet på en datormodell utan tillägg är 45 cm. Om det finns andra tilläggskomponenter i designen kan det hända att den här indikatorn kanske är mer, till exempel 60 cm.Det optimala djupet hos sådana möbler beror huvudsakligen på dess struktur och utrustning.

Standarder och populära dimensioner

Standarddimensioner av tabeller för PC och bärbara datorer rekommenderas att överväga, allt från de mest kompakta modellerna. Med undantag för höjd kan de återstående indikatorerna ändras utan några begränsningar.

När det gäller höjd spelar den en av de viktigaste rollerna i utformningen av sådana möbler. Felaktigt vald version kan skada inte bara ryggraden utan även användarens syn, eftersom skärmen på en sådan modell kommer att vara i fel höjd. Huvuddelen är att valet av rätt alternativ beror på vilken position personen ska sitta i.

Experter säger att i arbetet med att arbeta på en dator skrivbord, bör kroppen förbli i denna position:

 • baksidan är rak;
 • underarmar - avslappnad
 • axlar - inte uppvuxna och inte spända
 • musklerna är också avslappnade
 • fötterna ska vara nivå och vara på ett speciellt stativ, en hyllan under bordsskivan eller helt enkelt på golvet.

Klassisk höjd på bordet för datorutrustning är 750 mm (75 cm).Det beräknas på grundval av den genomsnittliga tillväxten för båda könen. Således är den genomsnittliga höjden hos män - 175 cm och kvinnor - 162 cm.

Om användarens tillväxt är mycket liten (150 cm) eller omvänd, för imponerande (190 cm), då är följande lösningar en riktig räddning:

 • höjdjusterbara stolar;
 • Beställa mönster enligt individuella storlekar;
 • bänkskiva med reglerfunktion.

När det gäller standardbredd på datorns skrivbord finns det flera av de mest populära alternativen:

 • hörnalternativ har en traditionell bredd på 160-170 cm;
 • smala bord finns med en bredd på 120-135 cm;
 • Klassiska raka sorter har en standardbredd på 100 cm.

Bredden på strukturen beror dock på flera viktiga faktorer:

 • minimumet är 60-70 cm, och maximalt är 80-95 cm;
 • facket för systemenheten ska vara minst 20-30 cm;
 • preliminärt ta en ledig plats för att placera sängbordet och lägg till ytterligare 30-40, 45 cm till hela strukturen;
 • Vinkelkonstruktionens produkter måste ha ett vändutrymme på bordsskivan, som utgör 50-60 cm.

En annan viktig parameter för en dator skrivbord är dess djup. Huvuddimensionerna för hela strukturen som helhet beror till stor del på det.

Vid beräkning av denna detalj bör du tänka på följande nyanser:

 • Tabeller som inte har tillägg har som regel ett djup på minst 45 cm;
 • strukturer i vilka ytterligare överbyggnader är närvarande har ett djup av 60-70 cm;
 • Vinkelprover som är utrustade med hyllor, har oftast ett djup som överstiger märket 85 eller 90 cm.

Anpassade lösningar

Många konsumenter står inför det faktum att de inte är lämpliga för någon modell av datorns skrivbord från standardserien. I sådana fall, var inte panik och bli upprörd. Lyckligtvis idag erbjuder många tillverkare en skräddarsydd möbelservice. Så, du kan följa med din skiss och mått, för att beställa den perfekta konstruktionen av optimala dimensioner. Naturligtvis kostar sådana produkter ofta mer än populära visningsfall, men i det här fallet motiverar slutet möjligheterna, för att du som ett resultat kommer att få den bekvämaste och bekväma datorns skrivbord.

Dessutom är multifunktionella mönster med justering idag mycket populära.De är i avundsvärd efterfrågan inte bara på grund av att de lätt kan anpassas till en person med vilken höjd och konfiguration som helst, men också för att de kan väljas även för ett kompakt hem och spara ledigt utrymme.

Justerbar är bordsstöden, bordsskivorna själva och ställen för bildskärmen. Om du kombinerar sådana möbler med bekväma, justerbara stolar, kommer du att få en universal tandem, för vilken alla familjemedlemmar kommer att kunna arbeta, varje gång de organiserar funktionella strukturer för sig själva.

Funktionella modeller

Moderna tillverkare producerar ett stort utbud av datordiskar med olika strukturer och funktionella komponenter i en komplett uppsättning. Låt oss i större detalj överväga de mest populära och eftertraktade alternativen som finns i många hem idag:

 • Raklinjer Dessa produkter är bland de mest populära, eftersom de var de första på möbelmarknaden. De flesta av dessa konstruktioner har rymliga rektangulära bänkskivor. De kan placeras längs den fria väggen i rummet och frigöra det lediga rummet i centrala delen.Det rekommenderas att ha raka bord så att de inte blockerar passagen och inte hindrar fri rörlighet i rummet, eftersom närvaron av skarpa hörn av sådana möbler kan leda till smärtsamma slag.
 • Corner. Dessa modeller är den näst mest populära. Deras största fördel är att de låter dig spara utrymme i rummet, eftersom de kan sättas i ett fritt hörn. Dessutom kan systemenheten i dem som regel styras lite längre, utan att därigenom röra upp arbetsytan. Alla objekt på hörnplattformen är alltid tillgängliga.
 • Diagonal. Idag är sådana modeller avundsvärt populära, eftersom de ser originella ut och det är väldigt bekvämt att använda dem, vilket noteras av många köpare som har förkastat sig på sådana mönster. Vid dessa bord kan användaren vara diagonal och hans ansikte riktas mot ett hörn. Ofta har denna struktur miniatyrbord. Deras nackdel är bristen på funktionalitet. Sängborden är som regel närvarande under de huvudsakliga beläggningarna av dessa modeller, och glidelementen är helt frånvarande.

Diagonala mönster har oftast små bordplattor. Sidodelarnas längd i dem kan vara bara 60-70 cm, men det finns mer kompakta alternativ. Överbyggnaderna i dessa tabeller är extremt sällsynta. Ofta i dem är det möjligt att träffa små sängbord med lådor.

 • Diagonalt vinkelräta. Sitter på sådana datorer skrivs användarens ansikte till ett hörn, men han kommer alltid att ha möjlighet att vända sig till väggen eller till sidan av fönstret (vinkelrätt). Dessa alternativ har oftast stora dimensioner, så för småhem rekommenderas de inte att köpa. Det bör dock noteras att de diagonala vinkelräta borden skiljer sig åt i funktionalitet. De har ofta användbara utrymmen med lådor, utrulning eller inbyggda skåp, överbyggnadshylsor och andra praktiska detaljer.
 • Hyllor. Idag är väl genomtänkta design av datordiskar, där det finns en extra rack, mycket populära. Oftast har dessa alternativ stora dimensioner, men de bör inte skrämma och avstå från köparen. Faktum är att ha sådana möbler i ditt rum, du kan spara på inköp av en lådor eller bokhyllor, eftersom du redan har ett rack i kombination med en dator skrivbord.

Exempel på interiören

Idag har varje konsument möjlighet att välja den perfekta datordisken, som organiskt kommer att passa in i sitt hem. Samtidigt spelar det ingen roll i vilken stil möblerna är gjorda. Det kan vara både tidlösa klassiker och en chockerande avantgarde.

Idag är vinkeldesignerna av datortabeller mycket populära. De kombinerar ofta i sig flera olika färger. Till exempel kan huvudkroppen vara snövit och dörrarna på lådorna - mörk choklad. En sådan modell kommer att se intressant ut, även om den har kompakta dimensioner.

Du kan sätta ett sådant bord i ett grovt ljusgråt rum i loftstil med ett mjölkgrå parkettgolv, snygga väggmålningar och en mörk runda matta på golvet.

Om du gillar minimalistiska men eleganta ensembler, ska du leta efter ett enkelt hopfällbart bord med en snövit bordplatta och trästöd. Mittemot det rekommenderas att du lägger en liten pall i en liknande design (med en vit rygg och ett säte, liksom en träram). En sådan enkel men elegant tandem kommer att se bra ut mot bakgrunden av fönstret med ljusa romerska gardiner.När det gäller väggdekorationen bör den också vara ljus. På golvet är att sätta ett mörkt laminat.

Fläktar av moderna och progressiva ensembler ska leta efter ovanliga bord i butikerna för bärbara datorer med raka träplattor och målade metallramar. Sådana mönster kan kompletteras med vinkla höga stolar med lock för hela längden. När det gäller dekoration av väggar och golv kommer sådana möbler att se harmoniskt ut mot bakgrunden av mörka väggar med imitation av trästänger och snövit mattan.

Om du köpte en svart dator skrivbord (någon: vinkel, rak, trapezformad), då borde du veta att du inte kan lägga den i ett mörkt rum. Det är bättre att placera en sådan modell i ett rum med ljusa eller bleka väggar (både monokromatiska och randiga) och fyll den med vit datorutrustning. Lägg karamellparkett på golvet. Om det finns ett fönster vid bordet ska det hängas med ljusa gardiner med trevliga toner, till exempel blekrosa eller orange.

När det gäller stolen rekommenderas att man lägger snövit modeller på metallramarna nära det svarta bordet.

En charmig skrivbord, där det finns ledigt utrymme för att placera en bärbar dator och bekväma add-ons med garderober, är den perfekta lösningen för studentens rum. Till exempel kommer en attraktiv mjuk beige modell med mjuka gröna detaljer att hitta sin plats i ett mysigt hörn med mjuka rosa väggar, ett snyggvitt sömlöst golv och ett ljust tak. Bredvid sådana möbler ser en plaststol på hjul och abstraktionsväggbilder organiskt ut.

Den mjuka rektangulära beige-skuggdesignen med höga tillägg och en något böjd bordsskiva passar perfekt till den mjuka blåbärsväggens finish och ett grovt brunt laminat med mörka fläckar. För att på ett fördelaktigt sätt betona skuggorna på väggarna kan du hämta en metallstol med lila sittplats och rygg och arrangera dekorativa detaljer av liknande toner i detta område.

På fönstren, hänga vita gardiner eller persienner och späd ensemblet med levande växter i krukor.

En datordisk med rack kan användas inte bara som arbetsområde utan också att dela utrymme med den.Oftast adresseras sådana mottagningar av studiolägenhetägare. Till exempel kan en ljusmodell av trä med öppet hylla införa vardagsrummet med en grön gul soffa. Ovanligt och färskt liknande möbler kommer att se på bakgrunden av snövit tapeter under en medelstor tegel eller sten, liksom ett rikt chokladgolv, färdigt med ett halvglanslaminat.

Du kan lära dig hur man gör en dator skrivbord med egna händer från videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum