Liten dator skrivbord

Idag finns det en datordisk i nästan alla hem. Sådan populärhet hos sådana möbler är ganska förklarlig, eftersom vi lever i en ålder av högteknologi och datorer / bärbara datorer och andra relaterade enheter har stått in i våra liv. Utan dessa föremål är det omöjligt att föreställa sig en modern person. Lyckligtvis producerar möbelfabriker ett stort utbud av möbler för att hyra datorutrustning. Små datordiskar är särskilt bekväma och funktionella.

Typer och modeller

Datorer och annan kontorsutrustning idag är oumbärliga attribut för varje person och hemma. Teknologier utvecklas ständigt och ersätter varandra, men det är oförändrat att de måste fördela lämpliga platser i rummet.För att göra detta finns det speciella datordiskar, vilket ger ledigt utrymme för varje detalj.

Och om ditt hem inte har ett stort område, kommer ett extra bord i det att begränsa det redan kompakta utrymmet. Lösningen på detta vanliga problem är att köpa en liten dator skrivbord. Sådana möbler idag är väldigt populära, eftersom den har kompakta dimensioner och passar lätt in i bostaden av små bilder.

Ofta är dessa inredningsdetaljer utrustade med extra lådor, hyllor och tillägg. Dessa kopior gör det möjligt för dig att placera på dem inte bara en dator eller laptop, utan också viktiga papper, dokument, tidskrifter, mappar och andra nödvändiga varor.

Med alla dess mångsidighet förbli liknande modeller av datortabeller små och sparar avsevärt utrymme i rummet.

Att välja rätt produkt är komplicerat endast av ett stort utbud. I møbelbutiker kan man möta inte bara standard rektangulära modeller, utan också mer intressant hörn eller diagonala mönster med eller utan extra hyllor.

Kompakta databord idag presenteras i en rad olika modifikationer. Varje modell av sådana möbler har sina egna egenskaper, fördelar och nackdelar. Varianter av små datortabeller, som producerar moderna tillverkare, kan klassificeras enligt följande.

Raklinjer

Direktdatabord är de vanligaste och nära klassikerna. I regel utmärks sådana modeller av ett kortfattat utseende och struktur som saknar icke-standardiserade element. Det bör dock noteras att rektangulära tabeller ofta är utrustade med hyllor och lådor, vilket gör dem mer funktionella och praktiska att använda.

Utformningen av sådana möbler presenteras i form av ett stativ under monitorn och ett speciellt glidfält för tangentbordet.

Idag är sådana fall där sidhyllor (infällbara och statiska) är mycket populära. De sätter ofta skrivaren och annan kontorsutrustning.

hörn

Små tabeller av denna modifiering uppträdde relativt nyligen. Oftast har de en g-formad struktur.På grund av sin icke-standardiserade design rekommenderas inte denna tabell att placeras i den centrala delen av rummet. Den bästa och mest optimala platsen för ett hörnbord är ett fritt hörn i rummet. Många konsumenter väljer sådana möbler på grund av att det sparar perfekt ledigt utrymme.

På grund av vinkelstrukturen förlängs bordsskivorna för sådana modeller och flera objekt kan placeras på dem. Det kan till exempel inte bara vara en bildskärm, men också alla medieenheter, en skrivare, en skanner och andra liknande föremål.

Bildskärmar på sådana bord ligger ofta i hörnet, så innan du köper sådana möbler bör du se till att en sådan arbetsorganisation passar dig.

diagonal

Utformningen av små diagonala tabeller förutsätter att användaren kommer att sitta lite diagonalt och hans ansikte kommer att riktas mot hörndelen av möblerna. På samma sätt är arbetsplatsen organiserad i hörnmodellerna.

Om du bestämmer dig för att köpa en diagonal dator skrivbord, då borde du veta att det kommer vara mycket bekvämt att sitta på det, för att sitta i en liknande design, Din rygg och nacke kommer inte att vara överbelastad. Dessutom finns det tillräckligt med ledigt utrymme under bordet (på höger och vänster sida). Ofta placerar de en systemenhet eller särskilda pelare med hyllor och lådor.

vinkelrät

Små datortabeller med vinkelrät design är kanske de mest funktionella. Som regel sitter användare bakom sådana modeller diagonalt (mot väggen, med rygg mot fönstret). Externt verkar dessa alternativ inte vara för kompakta, även om deras naturliga storlek är liten.

vikning

Moderna datortabeller av små storlekar skiljer sig också från varandra i deras konstruktioner och mekanismer (om sådana finns). Till exempel har det populära vikningsalternativet funktionen att justera bordsskivans höjd. I vissa avancerade fall kan du också ändra vinkeln på bordet. På grund av sådana användbara egenskaper, högkvalitativt fällbord kan enkelt använda människor av alla höjder och bygga.

mobil

Mobilkategorin omfattar moderna datordiskar av små storlekar på hjul.Sådana möbler kan enkelt omplaceras till en ny plats som skadar golvfinishen. Mobila tabeller är pålitliga. Under rörelsen kan du inte oroa dig för att datorn kommer att falla från bordet.

fribärande

Praktiska konsolbord är lätta att använda. De kan till och med installeras på väggen. För detta är en liknande konstruktion tillsammans med bänkskivan monterad med speciella hyllor direkt på väggytan. Sådana fall kan ha en överbyggnad och ett stort antal öppna hyllor i sin struktur.

Som regel gör sådana planer det möjligt att placera inte bara datorutrustning utan också olika bagage på dem. Välja ett sådant intressant bord, det bör noteras att Det ser harmoniskt ut i en modern inredning.

För klassikerna kommer en sådan modell inte att fungera. Nackdelen med konsolborden är att de är ganska problematiska att flytta från en plats till en annan, eftersom de är säkert fastsatta på en viss yta.

Med överbyggnad

Datorbord med överbyggnad är praktiskt och multifunktionellt, eftersom de inte bara består av ett standard arbetsplan, men också en uppsättning rymliga öppna hyllor eller konstruktioner med rack.Oftast är dessa ytterligare element fästa direkt på bordets yta.

Tilläggen är gjorda av samma material som bordplattan och stöden. Dessa element kan spela rollen som en hylla för att placera en bildskärm eller vara en smalare och nedre del monterad ovanför bordsskivan.

Som regel kompletteras med sådana rymliga möbler ytterligare hyllor för de ingående delarna av datorutrustning. Sådana produkter är oftast flervärda och har många kompakta lagringssystem.

transformator

Transformabla datortabeller är väldigt populära idag. Sådana möbler kan ändras efter eget gottfinnande och reglera din arbetsplats. Lyckligtvis har moderna tillverkare tillhandahållit ett stort antal möjliga omvandlingsalternativ.

Det kan till exempel vara en invecklad design, som är en arbetsplats installerad i en separat sektion av skåpet. Det ser ut så här: i en av de fria avdelningarna i ett rymligt skåp är en bordplatta fast fastsatt där monitorn är placerad och systemenheten är placerad i nästa cell.

Finns också Transformera bord med glidpaneler. Sådana produkter har ett separat installerat bildskärmsläge och en bordplatta placerad under den. Som regel kan den roteras och fixas i den mest bekväma positionen för dig.

Förbandstransformatabord är efterfrågan idag. Oftast består dessa mönster av flera nivåer av lätta material. Tierna innehåller en bildskärmsställ, bordsskiva, tangentbordshylla och en separat nisch för systemenheten.

Placeringen av "golv" kan anpassas efter eget gottfinnande och utgör den bekvämaste arbetsplatsen.

form

De mest populära är rektangulära datortabeller med vinkliga kanter. Den näst mest populära är vinkliga och vinkelräta modeller.

Originaldatabord med rundade kanter ser mer försiktigt och snyggt ut. Bordsskivan i dem kan också vara rund, oval och till och med något krökt. Sådana modeller är mindre vanliga än traditionella vinkelprover, och de är inte lämpliga för varje litet rum. Innan du köper dem det är nödvändigt att göra alla nödvändiga mätningar, annars kommer interiören att vara rörigt med ett runt bord.

dimensioner

Moderna möbelfabriker producerar möbler av alla storlekar, så du kan välja det bästa alternativet för alla områden och layout. Standardlängden på ett litet datortabell är 90 cm. Vinklade och vinkelräta modeller skiljer sig åt i större indikatorer.

Minibordets höjd bör väljas utifrån ägarens personliga preferenser, liksom höjd och höjd. Så om flera personer arbetar på en dator / laptop, rekommenderas det att välja tabeller med höjdjustering så att varje användare kan justera möblerna för sig själva.

Plocka upp ett miniatyrdatabord, också ta hänsyn till avståndet mellan komponentdelar. Till exempel borde tangentbordshyllan inte vara mer än 10 cm under bänkskivan direkt. När det gäller hyllan, avsedd för montering av bildskärmen, ska den vara placerad högst 15 cm.

Självklart, innan du handlar för ett sådant litet bord, måste du noggrant mäta rummet där det kommer att vara beläget.Detta är nödvändigt för att möblerna passar perfekt i den befintliga layouten, eftersom ofta även de minsta storlekarna "bryter" rummets struktur.

material

Liten dataskrivare är gjorda av olika material:

 • De vackraste, hållbara och miljövänliga är modeller av massivt trä. Sådana möbler kan installeras säkert på både vuxna och barnrum, eftersom det inte består av farliga och skadliga ämnen och skadar inte människors hälsa. Ett naturligt träbord kommer att pågå mycket länge och kommer att glädjas åt sitt dyra utseende, men kommer att kräva särskild vård. Från tid till annan måste träet behandlas med speciella skyddande ämnen, annars kommer det snabbt att bli gammalt: det kommer att spricka och torka.

Trädatabord är dyra, men deras prestanda och design är utan tvekan värda det. Produkter från fast björk eller tall är mer tillgängliga eftersom dessa arter inte är klassificerade som värdefulla.

 • Mycket billigare kostnad mönster från MDF eller LDSP. De har också en lång livslängd och är ganska hållbara, men de kan inte skryta med samma vackra design som massivt trä.Dessutom innehåller träspånskivan (DSP) farliga formaldehydhartser, som frigörs vid höga temperaturer i rummet. För att inte skada hälsan, rekommenderar experter en liten överbetalning och köper produkter av laminerad spånskiva eller material som tillhör klassen "e-1".
 • Attraktiv och snygg design har glasbord. Sådana produkter kan uppdatera inredningen och ge det ett mer progressivt utseende. Experter rekommenderar att man köper bord, som innehåller starkt härdat glas. Men även sådant material kräver noggrann och noggrann attityd.
 • Det billigaste är en liten dator plastbord. Detta material ruttnar inte och förlorar inte sin attraktionskraft även efter många år. Men du bör bara köpa de modeller som är gjorda av högkvalitativ plast.

färg

Miniatyrdatabordet kan målas i följande färger:

 • De klassiska är vita, svarta och bruna. De kan sättas i nästan alla interiörer. Det viktigaste är att få sin färg gemensam med resten av föremålen i inställningen och inte att dra huvudmärket åt sig själva, blir den "vita kråken".
 • Modigt och dyrt är den täta skuggan av wenge. Nyligen är möblerna i denna färg väldigt populära.
 • Om du vill köpa en solid och respektabel modell ska du leta efter ett lyxigt mahognybord. En mängd liknande nyanser kan berika interiören och ta de önskade noterna av lyx in i den.
 • Neutral är datortabeller av grå färg. De kommer att se harmoniska ut i många ensembler, men det rekommenderas inte att placera dem i interiören med "färska" toner för att inte bilda en för tråkig och monotont inställning.

stilar

Datortecknet av liten storlek borde helst passa in i interiören där den ligger. Tänk på de enskilda egenskaperna hos modeller som tillhör olika stilistiska områden:

 • Classic. För en klassisk inredning borde man välja ett bord av trä. Det ska inte ha glas eller metalldelar som är inbyggda i moderna ensembler. En klassisk datordisk bör vara diskret men elegant.
 • Loft. I den populära "loftet" på loftet kommer några tabeller att se ut, eftersom en sådan riktning kombinerar flera olika stilar samtidigt.Ofta i dessa ensembler kan du uppfylla de ursprungliga modellerna av konstgjorda trävaror eller exemplar, kompletterad med dekorativ sten ..
 • Högteknologiska I en sådan progressiv inredning kommer ett glasbord med en metallram att se bäst ut. Om du är en supporter av naturmaterial, då för ett så modernt ensemble borde du välja en solid trämodell i svart eller vitt.
 • Minimalism. Detta är en annan modern stil, vars kännetecken är den minsta uppsättningen interiörartiklar och dekorativa tillbehör. En liten dator skrivbord kommer att se bra ut i denna inställning. Det är lämpligt att välja korta alternativ, utan dekor eller färgglada insatser.
 • Provence. I luftig Provence stil kommer det att se bra ljus eller pastell träbord. För sådana interiörer väljer man oftast möbler som har en uttalad trädstruktur, vilket ger atmosfären värme och komfort.

varumärken

Högkvalitativa och funktionella datortabeller av kompakta storlekar släpper ut följande populära märken:

 • Ikea.Sortimentet av den här kända tillverkaren innehåller billiga och attraktiva bord av olika färger och mönster, från rakt till vinkelrätt.
 • "Makeyenko". Denna tillverkare erbjuder billiga men funktionella möbler av laminerad spånskiva (vissa modeller har metalldelar). Sortimentet av företaget är representerat av produkter med ytterligare hyllor, tillägg och lådor.
 • "Vitra". Vackra bord från MDF producerar detta ryska varumärke. Särskilt värt att nämna är de eleganta mönster av svart färg med lätt PVC-kantning.
 • Tyska världen. Laconiska och högkvalitativa datortabeller tillverkas av tyska varumärket German World. I sortimentet finns en mängd möbler, vars kostnad ofta är mindre än 10 tusen rubel.

Hur man väljer?

Valet av en lämplig datordisk med små dimensioner bör närmar sig mycket allvarligt, för idag spenderar folk mycket tid bakom sådana möbler:

 • Först och främst är det nödvändigt att bestämma om en komplett uppsättning och en design av ett bord. Det beror helt på utformningen av lokalerna och personliga preferenser hos ägarna. Om flera personer kommer att arbeta på datorn, rekommenderas det att köpa produkter med justerbar höjd på bordsskivan.Så, varje användare kommer att kunna anpassa möblerna i enlighet med deras tillväxt.
 • De material som bordet är gjord av ska vara av högsta kvalitet. De mest praktiska och säkra modellerna är tillverkade av trä, men de är dyra. En plast eller MDF / spånskiva bord kostar mindre. Det är bättre att köpa de sista alternativen med efterbehandling från ett interlineintervall eftersom de är mer miljövänliga. Glasbord kommer att se spektakulärt ut i inredningen, men bör hanteras med försiktighet.
 • En viktig roll i att välja en dator skrivbord är dess design. Sådana möbler bör vara lämpliga i färg och stil till det ensemble där det ligger.
 • Det rekommenderas att kontakta de beprövade tillverkarna, producera högkvalitativa och attraktiva möbler. Genom att köpa produkter från sådana företag är det osannolikt att det kommer att falla för lågkvalitativa och kortvariga varor.

Allt om rätt val av datortabellen, se nedan.

Snygga idéer i inredningen

Ett smalt mörkt chokladbord med en överbyggnad kommer att se attraktivt nära ett fönster i ett ljust rum. Lägg på sidan en kräm läder soffa, och nära bordet är en blå kompakt hög stol på en metallram.

Konsolbordet med en mörk nyans kommer att se effektivt ut i rummen trimmade i pastell och varma färger. Till bordsskivan blir inte en "svart fläck" i en sådan miljö, du kan lägga till svarta hyllor och lådor ovanpå den.

I barnrummen är det bättre att använda lättare och mer positiva modeller. Till exempel i sovrummet för en pojke kan du köpa ett litet vitt bord med sidolådor i blått och grönt.

Sådana möbler kommer att vara i harmoni med minta och blåa väggar, liksom golvet, trimmad med randig färgad matta.

Det är bäst att placera mörka mobilbord på hjul med ljusa bänkskivor och tangentbordshyllor i snövitrum och metallstolar med svart klädsel. Så skapar du en elegant och kontrast.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum