Hur man väljer ett sängbord för en bärbar dator?

Hur man väljer ett sängbord för en bärbar dator?

I en modern persons liv går inte en enda dag utan mobila enheter, varav en är en bärbar dator. Att se serier, favoritplatser och andra resurser är en vanlig fritid. Du kan sitta bekvämt i en stol eller på soffan, men det är inte alltid bekväm att hålla den i dina händer eller på knäet: detta kan skada dina ögon eller ryggrad.

Hjälp i denna situation kan speciellt utformad bord för en bärbar dator, med vilket långt arbete på den bärbara datorn blir mycket enklare.

Särskilda funktioner

Bärbar dator bord - ett speciellt stativ. Det kan vara fast eller mobil. Tack vare ett brett utbud av material och modeller av sängbord kan du välja det bästa alternativet för dig själv.Detta kan vara ett stationärt eller vikbart stöd med en variabel höjd, eller en produkt med en justerbar bordplatta, vippa och rotera runt en axel.

På grund av bordets rotation och rotation är sängbordet erkänt som en universell möbel och används ofta för att äta på en soffa eller stol. Designen i form av bokstaven "C" gör den särskilt kompakt: stödet på hjul kör under soffan och sparar utrymme.

De flesta tillverkare utrusta dessa bord med hyllor för kontorsmateriel, ljuskällor och kustfartyg, vilket gör tidsfördrivet bakom minisrangörerna särskilt bekväma.

Enligt typ av enhet är dessa tabeller av två typer:

 • icke hopfällbara - ofta gjorda av plast eller trä: snyggt, bekvämt, vilket gör arbetet i vila och organiskt passar in i interiören;
 • Transformatorer är universella konstruktioner med modifiering, gjorda av plast eller aluminium, därför är de lätta, kompakta och tillförlitliga (vid köp är det viktigt att ta hänsyn till enkelheten i transformationen, ändra parametrarna på bordplattan när den anpassas till bärarens storlek).

Oavsett vilken tabell du väljer, borde den ha:

 • begränsare på kanten av bordplattan, förhindrar att notebook-datorn glider av;
 • kylsystem för att förhindra överhettning av den bärbara datorn (inbyggd, ansluten via USB till den bärbara datorn, kylning av bärbara systemet och förlängning av dess arbete);
 • tillförlitliga stöd och solid bänkskiva, stabilitet vid vilken placering som helst;
 • motstånd mot mekanisk skada.

fördelar

Vid sängbordet är fördelarnas fördelar, bland annat särskilt relevanta:

 • Ergonomi. Väg sådana strukturer lite, med en belastning på ca 15 kg. Tack vare det här kan du placera en bärbar dator och andra viktiga tillbehör på bordet. Många modeller är utrustade med specialfästen så att utrustningen är ordentligt fast och inte faller i någon position.
 • Snyggt utseende. Många avancerade tillverkare (till exempel Ikea) gör sängbord i olika designriktningar och färger. Detta gör det möjligt för ett bord för en bärbar dator att passa in i vilket interiör som helst, för att bli en fullständig del och inte sticka ut från den allmänna stilen.
 • Enkel drift. Oavsett vilken modell du har valt, garanteras användarvänlighet: tillverkaren tar hänsyn till alla nyanser närdesignutveckling.
 • Hållbarhet. Genom att köpa ett kvalitetsbord glömmer du att byta ut det i många år.
 • Funktionalitet. Ofta används dessa tabeller inte bara för deras avsedda syfte. Bakom honom är det bekvämt att ha en kopp kaffe eller ett mellanmål.

material

Vid produktion av sängbord använder man olika råvaror.

Det mest krävda materialet i tillverkningen är:

 • Tree. Träprodukter har en ledande position, de är resistenta mot skador, tjänar i årtionden, har ett snyggt utseende och passar perfekt i alla situationer.
 • Plast. Produkter från detta material präglas av hållbarhet och låg vikt. Det skiljer sig i olika nyanser, har en matt och blank struktur, ser snygg och modern ut.
 • MDF och spånskiva De är ett utmärkt alternativ när det gäller kostnad jämfört med trämodeller. Utanför är designen inte sämre än träparametrar. Ett rikt sortiment av färger och texturer av MDF och LDSP ger dig möjlighet att välja en modell som passar in i hela miljön.

storlek

Förutom produktens design och material, betyder sängkammarens storlek för en bärbar dator.Du bör inte välja för stor en modell för trånga utrymmen, och vice versa kan ett bord med en för kompakt bordsskiva vara mycket obekvämt: det är så svårt att organisera en fullfjädrad arbetsplats.

Beroende på modell kan produktens höjd vara 70-80 cm (i vissa modeller upp till 1 m), varierar bordsskivans längd från 50 till 70 cm (i transformerande modeller), breddindikatorn överstiger inte 40 cm.

Det är värt att notera att mönstren kännetecknas av kompaktitet.

Hur man gör ett bord för din egen bärbara dator, kan du ta reda på från videon nedan.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum