Datorbord med hyllor

Vid organisering av en arbetsplats på en dator kan man inte utan extra tillbehör, därför kan man inte helt enkelt använda en eller annan struktur. Det är därför datortabeller med hyllor är mycket bättre än korta alternativ som inte har sådana detaljer. Bekväma egenskaper hos möbler beror på huruvida ditt val är korrekt.

Fördelar och nackdelar

Självklart kan du ta chansen och sätta datorn på ett vanligt skrivbord, men det är osannolikt att detta beslut är motiverat, för snart kommer du att upptäcka att det är obekvämt att använda en dator och att ståndpunkten är opraktisk. Att vara i ett speciellt fack är systemenheten mindre dammig, och vid ett skrivbord är det öppet för alla föroreningar. Det kommer vara extremt svårt att dra kablarna, ansluta enheterna till varandra och sedan följa för att inte skada eller knacka över någonting.

Baserat på allt ovan kan vi med säkerhet säga att en speciell datordisk är den mest bekväma lösningen för kontorsutrustning.

Det finns bara en minus för en modell med hyllor: du måste betala en lite större mängd för det än för ett vanligt bord. Men detta är i grund och botten knappast en nackdel. Vi måste ta reda på nu vilka typer av datortabeller med hyllor.

typer

Skrivbord för företaget kommer att vara användbart för studenter. Ett logiskt krav är att det finns tillräckligt med utrymme för att lagra pappersvaror och undervisningshjälpmedel för att utföra uppgifter. Människor som arbetar aktivt med texter, även på professionell nivå, bör välja lösningar med den längsta bordsskivan, då kommer inga problem att uppstå.

 • Bord med lådor kan vara mycket annorlunda i prestanda, men det bästa är närvaron av två lådor. En av dem är oftast placerad till vänster på arbetsplatsen strax under huvudbänken (så att du kan ha vanligt förekommande föremål till hands) och den andra eller flera extra föremål placeras i piedestalerna, överbyggnader som följer med miniatyrskåp.
 • Kvalitetsarbetare bord med pennahus kan du bekvämt lagra böcker, andra tryckta publikationer, och även med en bordplatta som är smalare jämfört med kontorsalternativ, är det ganska bekvämt att använda den. Stora bord av denna typ har visat sig bra i vardagsrum, kontor och hemmakontor. Tänk på att fallen efterfrågas främst av skolbarn, och kostnaden för möbler där de är närvarande är mycket hög.
 • Bord med byrå - Det här är inte en klassisk modell, utan en byrå. Bakväggen är gjord väldigt hög, och lådorna är installerade, båda nedåt från bordsskivan och uppåt från den (för att behålla brevpapper och andra bagage). En sådan design anses föråldrad av både tekniker och designers, därför borde den endast användas i barockstil eller klassicism. De övre hyllorna och i andra versioner är inte alltför viktiga, där lägre överbyggnader ger stor nytta, vars val bör uppmärksammas.
 • Inbyggd dator skrivbord (utrustad med många infällbara element) är mycket funktionell och gör att du kan lagra många saker som inte stämmer under den vanliga tiden, men är lätt återhämtningsbara när det behövs.

Hylla för tangentbord och mus bör läggas fram, eftersom detta är ett viktigt villkor för ergonomisk och säker för datorarbete.

 • Alternativ med bokhyllor som arbete och studenter. Om bordet är stort kan det även bli en ersättning för ett separat skåp. Men även med en liten mängd är fördelen utan tvekan - du kan behålla referensböcker, fotoalbum, atlaser, encyklopedi, ordböcker och andra böcker på armlängd.
 • Sidobord, installerad från botten, borde ha en bordplatta inte kortare än 1,3 m. Ofta komprimeras utdragbara block med öppna plattformar, vilket gör det möjligt att installera olika kontorsutrustning. Det är på sådana ytor som modem, routrar och annan utrustning installeras, tillträde som inte krävs varje dag.
 • Hyllatillägg för bordet (oftast utrustad med skåp) är också ett mycket bra element. Beroende på personlig smak och miljö kan den göras i en klassisk kontorsdesign och kan vara en frukt med nästan obegränsad fantasi. Ofta "design" med geometriska former och kurvor.Ligger ovanpå designen kan nästan nå taket och hur man använder den här platsen, bestämmer endast användarna själva.
 • Hyllbord Datorer har en karakteristisk egenskap: stativet ligger som regel i rätt vinkel mot bordplattan. Tänk på om han inte kommer att blockera ljusstrålens väg.

På ställen kan du enkelt och enkelt ordna många föremål, ta bort ett litet område.

Lösningar med monterade hyllor har sina styrkor och svagheter. Så de är oberoende av bordets huvuddel och kan förbli på plats om de flyttas. Av samma anledning kommer du definitivt att behöva borra väggen, fixa produkten på den, och senare blir det inte så lätt att flytta den.

Ett bord med slutna hyllor är till exempel ett skåpbord som förvandlar konstruktionen, på hyllorna där en bildskärm, en systemenhet och andra skrymmande anordningar placeras. Detta alternativ är optimalt om rummet har en allvarlig brist på utrymme för en datorskiva. I de slutna facken kan man också få ut pappret och tryckt litteratur, leksaker.

Undersök alltid leveransuppsättningen noga, för att inte betala för onödiga funktioner och inte förlora syn på absolut nödvändiga saker.

Kom ihåg att den grundläggande utrustningen kan utvidgas till stor del, kompletterad med hjälpmedel och detaljer.

dimensioner

Att ha gjort ett misstag vid valet av dimensionerna på datorns skrivbord är lätt att skada visionen och ryggraden. En alltför hög version behövs inte, men det är inte heller meningsfullt att ta modeller med en bordplatta mindre än 0,7-0,8 m från golvet. Det minsta tillåtna djupet på arbetsdelen är 800 mm och längden på konstruktionen kan begränsas endast efter dina behov. Tänk på det troliga skrivarbetet och platsen för högtalare, skannrar, joysticks och liknande utrustning.

För tangentbordshyllor är den idealiska bredden 70 cm, det här är inte för mycket, och armbågarna kommer inte att hänga i luften och blir extremt trött under normalt arbete.

Material och färger

Gör datortabeller från:

 • DSP, MDF (båda dessa material kan vara färdiga med finer eller dekorativ plast);
 • naturligt trä;
 • höghållfast glas.

Det slutliga rådet om att välja det optimala materialet är omöjligt att ge, men du bör uppmärksamma fördelar och nackdelar med vissa typer. Chipboards och MDF är överkomliga och relativt billiga, de låter dig skapa ett vackert utseende, men tål inte fukt eller värme.

Knappast kan någon fråga frågan om trädets ekologiska renhet och dess attraktivitet, men du måste betala mycket för trämöbler.

Glas är också helt säkert i miljö och sanitära termer. Det ser vackert ut, men är dyrt, lätt deformerat och brutet, blir snabbt smutsigt. Allmän slutsats: Om du inte strävar efter att visa sin ovanliga och lyxiga, men bara vill ha ett pålitligt och funktionellt bord, måste du fokusera på spånskiva. Det rekommenderas att föredra detta billigt finerade material. Rekommenderas också att köpa mer miljövänliga alternativ från chipboard-klassen "E-1".

Möjligheterna för modern industri i målning av möbler är nästan obegränsade. Och ändå anser alla specialister, vare sig designers eller psykologer, att neutrale toner föredras för datordiskar.

Ljusa och uttrycksfulla nyanser av plastkonstruktioner är lämpliga för barn, men kan snabbt ogillar.

Hur man väljer?

Med praktiska egenskaper är material och den nödvändiga storleken mer eller mindre klar. Men den här informationen räcker inte för att välja en högkvalitativ datordisk som tjänar dig länge.

 • Om du gillar att organisera husets utrymme under en personlig smak och ofta ändra den, bör du stoppa valet på modulsystemet. Om du tar bort och lägger till enskilda delar är det väldigt lätt att omvandla det utan igenkännande. Av uppenbara skäl rekommenderas samma lösning för ofta byta datorer, demontering och ommontering av människor.
 • Tänk på att anpassade mönster inte kan kosta mindre än 10 tusen rubel. Du måste först förstå huruvida du kan betala det önskade beloppet och först då kontakta mästaren.
 • För ett litet rum är modulära eller hörnslösningar idealiska. Det spelar ingen roll om arbetsplatsen är skapad för en elev eller för en vuxen, det är nödvändigt att ta hänsyn till naturlig och konstgjord belysning. I detta fall borde bordet bli så att solljuset faller på sin yta bakom sittande.

Vackra interiörer

För all betydelse av funktionella överväganden bör också estetiska egenskaper inte förbises. Monokroma mönster anses vara universella. Nästan alla interiörer kommer att vara i harmoni med dem. Det är vettigt för unga användare att donera en datordisk som liknar barräknare eller är inredd i enlighet med en annan fräsch och djärv plan.I modernistiska interiörer kommer ett bord i ett stegladderformat att visa sin yttre överklagande.

En dator skrivesekreterare med en hopfällbar konsol (som i det vikta tillståndet fungerar som en skåpdörr) logiskt passar in i ett minimalistiskt rum. Varning: sätta en stationär dator är osannolikt att lyckas. I vilket fall som helst bör färgen motsvara rummets allmänna tonen, så att bordet inte verkar onaturligt och absurt.

Du kommer att lära dig mer om hur man väljer en dator skrivbord med hyllor i följande video.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum