Vad borde vara hörn glasdatabordet?

Det första och viktigaste kravet på ett vinkeldatabord - du borde gilla det väldigt mycket och passa perfekt in i interiören. Annars, var uppmärksam på mer praktiska och mindre ursprungliga modeller.

I något urbana stilrum kommer en datorglasbord inte bara att passa - prestigefylld och dyr. Och det spelar ingen roll hur mycket det faktiskt kostar - även enkelt, inte "designer" och relativt billigt glasbord ser status ut.

Snyggt tillbehör

Glasdatabordet är väldigt original. Ytan på den med glitter, kall, slät, kompletterar inredningen i stilen av avantgarde, hi-tech, modern, techno.

Design av glas och metall kan slås i en futuristisk inredning.Den enkla och konkreta egenskapen hos glasmöbler, i harmoni med minimalism.

Steampunk - inte så krävande stil som kräver ett genomtänkt designbeslut, men det här bordet kan passa in i en fantastisk miljö.

Särskilda funktioner

Som regel väljer vi hörnmodellen på grund av sin lilla storlek och funktionalitet. Glasdatabord är kompakta, men funktionalitet är inte deras forte. De är sämre än andra från mer kända material i ergonomi. Inga imponerande hyllor - det är möjligt att lägga till flera hyllor, inga lådor, och bottenfyllningen är också hyllor.

Ett sådant bord är knappast lämpligt för en arbetsplats där du kommer att spendera 8 eller fler timmar om dagen.

Glaset är alltid kallt - den här funktionen kan orsaka obehag vid långvarig användning. Glas släcker inte ljud: i en liten lägenhet vet alla att du bestämde dig för att till exempel pojavnichat dator.

Genom att köpa några glasmöbler, oavsett om det är ett datortabell, ett soffbord eller ett TV-stativ, är du fast besluten att upprätthålla perfekt ordning och renlighet.En slapped bordsskiva med fingeravtryck och en dammig systemenhet under den transparenta ytan kommer inte att tillföra hygien.

arter

Föreställ dig hur du ska arbeta, var du kommer att lagra papper, skivor, kontor. Kapaciteten hos hörnborden i jämförelse med den raka mer, som regel är alla nödvändiga föremål placerade i armlängd.

Men vi måste komma ihåg om de begränsade möjligheterna till glaskonstruktioner. Modellen kan inte vara stor.

Valet är begränsat till kompakta och medelstora alternativ.

  • Compact föreslår att den person som arbetar vid datorn kommer att vända mot hörnet. Dessa är tabeller med diagonalarrangemang. Under bordsskivan har de vanligtvis flera hyllor där du kan ansluta systemenheten. Ofta finns det en liten överbyggnad. Ett hörndatabord av transparent eller frostat glas ser väldigt elegant ut.
  • Med ökningen i storlek och lagringsutrymme blir större. Bland modellerna av medelstorlek finns bord med ett diagonalt vinkelrätt arrangemang - användaren kan helt vända sig till en av väggarna.De är ofta utrustade med ett helt block av nedre hyllor, som ligger under den längre delen av bordsskivan.

Komplett uppsättning

Det är nödvändigt att bestämma platsen för systemenheten, bildskärmen, tangentbordet.

De enklaste modellerna av glasdatorns hörnbord har inte plats för en systemenhet. Tänk där du sätter den. Kanske bör du omedelbart köpa en exithylla. I vissa modeller kommer den i satsen.

Utgångshylla - det är väldigt bekvämt: Systemenheten kan läggas djupare, utan att ta upp utrymme på sidan.

Ett annat vanligt alternativ - systemenheten placeras på bottenplattan.

Kom ihåg att avståndet från ögonen till bildskärmen ska vara ca 50 cm. Om bordplattans bredd är 60 cm eller mer kan bildskärmen ligga direkt på den. Om bordplattan redan, var då säker på att du står under monitorn.

Glidhylla för tangentbordet finns långt ifrån alla modeller, och är ofta tillverkad av plast.

Faktum är att plast är mycket bättre än glas, dämpar ljud, så om du vill minska "buller" i arbetet, leta efter enbart en sådan modell.

Var att sätta?

Konventionella hörndator skrivbord är utformade för att stå i hörnet och spara utrymme. Glasbord - valet för originalitet av design, kan du tänka på den ursprungliga placeringen i inredningen. Bordet kan placeras i någon del av rummet, vilket skapar ett arbetsområde.

Var noga med att omedelbart överväga att ansluta datorn till strömförsörjningen.

Det krävda materialet i ramen för borden av glas är stål. Träet används sällan. Som regel kan du välja ett separat skåp med lådor, gångjärnshyllor för ett träglasbord. Interiören ska kompletteras med en rack eller ett skåp för en TV, gjord i samma stil. Sådana kit kommer att uppdatera eklektiska och fusion interiörer.

Om platsen för bordet är bestämd, och det är osannolikt att du flyttar det, var uppmärksam på stationära modeller. Om platsen är ifråga, eller om du förstår att flyttningen måste bordet ofta behöva - du behöver en mobilmodell. Detta är en lättflyttbar konstruktion på rullar.

En intressant lösning för inredningen i högteknologiska stil kommer att vara ett bord "högt i luften". Konsolmodellen är monterad på väggen, och om den är placerad strax nedanför kan den enkelt hantera hyllans funktioner under TV: n.

utformning

Det beror på dig - om du bygger inredningen på ett sådant sätt att hörnbordet lockar uppmärksamhet eller om du föredrar att "lösa upp". Glasmøblarna klarar aldrig ett rum, och en genomskinlig hörnstruktur är ganska kapabel att skapa illusionen av ledigt utrymme.

Glaset kan vara ogenomskinligt - matt, färgat. Den vanligaste färgen är naturligtvis svart. Svart glasplattform kommer att se positivt ut i moderna, högteknologiska, klassiska interiörer. Men om du är till avantgarde och futurism bör du sträva efter att hitta glasmöbler i en ljus palett.

Dessutom behöver bordsskivan inte vara likformig och enhetlig i konsistens. Rit ritningar med hjälp av fotoutskrifter, gravering, sandblästring är möjlig. Men i alla fall måste glaset vara slagtåligt, minst 10 mm tjockt. Därefter blir din skrivbord ganska tillförlitlig.

Se fler datortabeller i videon nedan.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum