Bordskonsol i inredningen

Bland de många alternativen för bord har konsolen orättvist berövat uppmärksamhet. Men det här är ett mycket bra alternativ, harmoniskt anpassat till en mängd interiörer och stilar. Det är bara nödvändigt att närma valet noggrant och utvärdera allt noggrant för att undvika misstag.

Typer och former

Konsolbord kan kombinera en mängd olika funktioner, om du lägger till dem i glidmekanismen. Vanligtvis är det det smala bordet med den vanliga formen. Konsolbordet kan ersätta toaletten, eller bli ett stativ för lampor, vaser, smyckeskrin och några andra dekorationer. Små lådor förbättrar produktens funktionalitet, ger det praktiska.

Ofta är det uppfattningen att konsolbordet är uteslutande dekorativt.men i verkligheten är det inte.Det är svårt att hitta det bästa sättet för en kompakt ersättning av hyllor, ett ställ för en vas, en klocka, flera handskar, nycklar, telefoner, små väskor. Ja, det här är inte en mycket rymlig produkt - men en stor kapacitet är inte nödvändig.

Konsolbord med ovala speglar visar sig exceptionellt väl i en klassisk inredning. Sådana lösningar ska vara noggrant inredda - lägg ut mosaik, måla eller göra toppen av natursten med utmärkta dekorativa egenskaper. När den första platsen för att spara utrymme är vikningstypen en av de bästa. Det kan vara både kvadratisk och halvcirkelformat - ingenjörer och designers har länge behärskat båda dessa alternativ och vet hur man skickligt skickar dem.

Väggbordet är inte särskilt stabilt - ja, med tanke på den grundläggande platsen, är detta inte nödvändigt. Sådana möbler komplicerar inte att flytta i något rum där den är placerad och har inte en enda spetsig vinkel. Till följd av detta kommer inte ens närvaro av små barn, djur, äldre i huset att vara en "kontraindikation". Du kommer att vara helt lugn för alla hem.OBS: Du bör bara välja de modeller där fästena är maskerade, var noga med att inspektera varorna vid köp.

Väggmonterade konsoler kan inte förväxlas med det vanliga, fixerat till konsolerna, hyllan - en som inte är så elegant bordsskivor. Den är gjord droppformad eller oval, kan dekoreras med carvings eller figurerade element.

Hörnkonsolbordet anses lämpligare av de flesta experter; De noterar möjligheten till mer rationell användning av hörn och upptar den delen av utrymmet som vanligtvis förblir ledig. Om du behöver till varje pris för att behärska varje tum av en liten lägenhet är det här en mycket bra lösning. Corner trä konsoler är lämpliga för klassiska korridorer och vardagsrum; I det moderna interiören är det möjligt att använda metallprodukter och till och med betong. Det är fördelaktigt att avgå temat retrostil på bekostnad av mönster med rik, invecklad carving.

Bredden och höjden samt djupet väljs till stor del beroende på individuell smak, men du måste också se till att storleken är tillräcklig och inte kommer att skapa några problem. Annars finns det inga speciella rekommendationer om detta ämne.Konsoler, per definition, smala, så att överdrivna dimensioner är kontraindicerade.

material

Oftast för produktion av konsoler användes bok, alder, Calvados, päron. Andra sorter är mindre mångsidiga; så, mahogny är bara bra i klassiska interiörer. För dem kommer måttliga och mörka färger på wenge att göra bra, och om du väljer möbler för Provence eller Chebbi-chic, för skandinaviska rum, är det mer korrekt att använda vita och äldre vita versioner. Det är vettigt att införa strukturer av exotiskt trä eller mörk valnöt i atmosfären av rokoko och liknande "gamla" miljöer. Andra stilar är ganska förenliga med mönster av vanlig tall och andra traditionella träslag.

I en "lantlig" bostad föredras enkla produkter av naturligt trä, vilka inte är dekorerade på något sätt.

Den ideala konsolen för industriell stil - tillverkad på metallbenen med en genomskinlig topp; om det skapar intrycket av att bara släppas på fabriken är det ännu bättre.

Shebbi-chic innebär användning av tabeller, kompletterad med speglar i ljus pastellfärger, eventuellt med en svagt åldrad ram.Provence stil är väl betonad av vita konsoler, vars ben är något svängda.

Sovrumssetet innehåller ofta bekväma modifieringar, utrustade med rullar och lika breda i sovplatsen. Du kan rulla dem över sängen och få ett improviserat utrymme till frukost, för lite skrivarbete, och så vidare. Med alla fördelar med spegelytor är det viktigt att överväga om de inte kommer att förorenas för mycket, oavsett om de är relevanta i ett visst fall.

tidsbeställning

Klassiska konsolbord - mer som lyxartiklar, de blir väldigt eleganta och är utformade främst för stora matsalar eller vardagsrum. Men i hallar och hallar är det mycket mer korrekt att använda moderna produkter av praktiska material: MDF belagd med lack, spånskiva med laminerat skikt, slitstarkt glas eller metallkonstruktioner.

Standalone konsolbord ställs oftast in vid sofforna, längs väggarna, även om de kan placeras någon annanstans. Om de är låga kan denna möbel användas för att dricka te för att byta ut soffbord.Bar sortiment har interna flasknischer, hyllor, alltid utrustade med hjul.

Konsolbordet på korridoren har både dekorativt och praktiskt värde; dekorerar inredningen och möblerna och tillbehör som kompletterar den. Vissa designers rekommenderar att du installerar ottomans underifrån och hänger en spegel ovanför bordet. Till korridoren var ännu mer praktisk, det är önskvärt att välja produkter med utdragna lådor. I vardagsrummet ersätts konsolen av bord som placeras på sofforna, eller platt-tv (även hängde på väggen) placeras på dem.

I ett litet kök sidobord fungerar som barräknare eller mini-bufféer när det inte finns tillräckligt med utrymme för att installera headset med storformat. Hjulhylsor med kökshyllor och utdragslådor är användbara för att lagra bestick och andra små föremål.

För sovrum Konsolbord med speglar är ett bra val, eftersom de är mycket praktiska att använda. Det finns inget behov av att komma till garderoben och gå upp till full höjd, du kan omedelbart utvärdera ditt utseende efter att ha vaknat. I korridoren och även under trappan är konsolborden ganska användbara, överallt de låter dig lägga till mysighet och komfort.De platser som vanligtvis förbi, eftersom de inte kan hitta en bra visuell design, det blir väldigt lätt att dekorera. Det rekommenderas att välja design från ett naturligt träd, för att dekorera dem med bordslampor och vaser, figurer, andra egenskaper av lyx och komfort.

Vid leverans på korridoren konsolen från sidorna för att lägga till stolar eller stolar, kommer alla gäster att vara nöjda med detta beslut. Var inte rädd för att visa originalitet: i nästan alla rum kommer extraordinära konsolbord att vara användbara. Låt någon inte tycka om interiören, men det kommer att bli fullständigt bemästrat, bara din i ande! Tänk, det är kanske värt att använda konsolen, inte bara för att bilda önskad bild utan också att servera lätta snacks och drycker.

I det stora vardagsrummet designers rekommenderar att du sätter konsolborden bakom sofforna för att skapa en känsla av beboelig och bekväm plats. Om en bok eller tidskrift inte läses, något är inte skrivet, en kopp te eller kaffe är inte färdig, kan allt detta säkert lämnas ett tag.

Det finns andra alternativ där du kan sätta konsolbordet är ganska rimligt. Vissa sorter av det kommer till och med att vara användbara. i badrummet (om det används fuktbeständiga material som inte är rädda för överhettning). När det redan finns en spegel i korridoren blir konsolbordet ett elegant tillägg till det.

den sovrum och omklädningsrum denna möbler ersätter omklädningsbord, är på deras vanliga plats.

Färglösningar

Wengefärgen bringar en aning av aristokrati och nåd i rummet; repor och oavsiktliga fingeravtryck på en sådan bakgrund är nästan osynliga. Viktigt: Denna färg är endast användbar med tillräckligt starkt ljus, annars kan ingen uppskatta soliditeten i mörka toner. Men om bakgrunden är neutral, till och med bleknad och oförutsägbar, kommer ljusa färger att hjälpa till att rätta till situationen.

Glansen ser vacker ut, ingen kommer att bestrida det här. Problemet är dess höga marcos, så du borde inte sätta sådana möbler i entrérummet. Eller du måste omedelbart göra dig redo för en permanent ordning.

Ett grönt bord, om det är bra gjort, är lika vackert som en vit. Men ändå finns det en viss skugga här av antingen formalitet eller spelar biljard; Tänk noggrant, vilken typ av sammanslutningar kommer en sådan möbel att orsaka. Ofta är det meningsfullt att bryta mönstret och överväga valet av de färger som du inte ursprungligen tänkte på.

Inredning stilar

Loftdesign är harmoniskt sammanvävda i inredningen med samma namn. Om rummet är inrett i "industriella" grenar av denna stil, är det grovt, till synes grova ytor, en överflöd av metalldelar är att föredra. Genom att välja en boho-design kan du experimentera mycket mer fritt, till och med skriva in enskilda element (samma konsoler) som tillhör helt olika stilar. Glamoröst loft skiljer sig i olika färginnehåll - du kan lägga till lite pastellfärger.

Den uttrycker andan i någon av dessa versioner av möbler, som verkar vara sammansatta från olika detaljer. Under alla omständigheter ska alla mönster ser solid och grundlig ut, verkar göras i årtionden.

Att välja ett antik interiör är logiskt att leta efter samma typ av bord. Ett obligatoriskt krav är avsaknaden av en ledtråd av syntetiska material och enkel design. Inga lådor, inga smidda smycken och snidade ben - bara bordsskivorna med ben. Dessa var de allra första konsolerna som uppträdde under artonhundratalet, och man kan inte helt enkelt bryta mot kanonkanalerna.

Behovet och attraktiva av dess närhet till naturen, Provence har sina egna lagar. Den passar inte helt helt syntetiskt och plastiskt, härdat glas och andra egenskaper av tekniska framsteg. Men valet av konfiguration är ganska bred: du har råd och tummar, och klassiska ben, och breda baser och bordplattan i form av en trapezform. Det finns även alternativ med sekreterare och med extra hyllor ovanpå bordsskivan.

I provensalska rummet är bord med "peeling off", "peeling" -ytan lämplig.

Konsolen, där den bärbara datorn är placerad, är utrustad med ett glidblock - det är bekvämare att organisera arbetet, det blir bekvämare. När bordet viks, fungerar det som ett stativ, datorn lagras på en annan plats eller på insidan bordplattan, och möblerna är inte särskilt svåra.

Den klassiska stilen på bordskonsolen innebär att dekorera den med snidade ben. Det är användbart att titta på alternativen med en komplex prydnad, med vackra målningar. Viktigt: konsolen ska inte ha en stilistisk skillnad mellan underramen och toppanelen.

Varianter av art nouveau-stil kännetecknas av svårighetsgraden av rektangulära konturer, ofta i svart och vitt; Om du behöver lägga en accent i inredningen används ljusa inslag.Köpa sådana möbler är inte svårt i någon specialaffär.

Den minimalistiska inredningen passar bäst med transparenta bord av härdat glas; sätta på dem lamporna i det ursprungliga utseendet, kan du betona och förstärka det intryck som skapats.

Moderna modeller

Kommer till affärerna Ikea, hittar du det bredaste valet av modeller som är optimala för dig, men det här är bara i budgetsegmentet. Premiumprodukter tillverkas i Italien, var vänlig notera att det rekommenderas att kombinera dem med speglar, och inte använda dem på egen hand. Trots den relativt lilla storleken kan ett sådant bord bokstavligen förvandla interiören, göra det friskt och mer attraktivt, för att få en lust.

Ett slående exempel på exklusiva produkter från Apennines halvön är versionen Tonin Casa Venere 1512 - Det här är en felfri klassisk möbel med utdragbara lådor.

De rådande fördomarna mot tabeller och andra produkter som tillverkas i Kina har ingen särskild grund nu. För ungefär tio år sedan producerades nästan exklusivt lågkvalitativa varor i landet, men situationen har förändrats dramatiskt under de senaste åren.Du kan vara uppmärksam på modellen Lefard Arti-m "Aged Gold".

Malaysiska fabriker är relativt lilla kända i vårt land, och det är helt för ingenting: de vet hur man arbetar effektivt och levererar pålitliga varor. Även betydligt sämre än den italienska versionen för priset, ligger det inte bakom dem i kvalitet och extern attraktivitet. Här är mahogny konsolmodellen MK-CNSL01; Konsumenten kan välja färger som körsbär, italiensk valnöt eller vit antikviteter. Designen är utrustad med udda kurvor och ser väldigt elegant ut.

Det är omöjligt att till fullo täcka alla de konsolbord som görs i någon av dessa tre stater. Och det är inte nödvändigt, för att du redan vet i detalj exakt hur man väljer dem och vad man ska uppmärksamma.

För att lära dig hur du skapar ett ovanligt konsolbord med egna händer, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum