Tabeller-konsoltransformatorer: funktioner och funktionalitet

Konsolbordet är en praktisk och praktisk möbel som blir till ett stort matbord i rätt ögonblick. För första gången såg en sådan möbel som en konsol, under Louis XIVs regeringstid i Frankrike. Därför är för många konsoler associerade med sekulära salonger och raffinerade dekorationer av renässanspalatserna. Men moderna konsolbord har en snygg design och en förbättrad design. Och de relaterar mer till det grundläggande designelementet än till museets utställning.

Egenskaper och fördelar

Ofta måste ägarna av små lägenheter möta ekonomin i ledigt utrymme. Och små bostäder kräver en balanserad inställning när man väljer möbler.Och i sådana situationer kommer vikbordet till nytta. En mer funktionell och kompakt möbel än konsolen är det svårt att föreställa sig.

Idag erbjuder designers ett brett utbud av enkla och praktiska konsolmodeller. Den transformerande konsolen är ett smalt bord som kan ändra storlek vid rätt tidpunkt. Bordsskivan kan nå en längd på två meter. Konsolen ligger vanligen nära en tom vägg eller nära möbler.

Fördelarna med vikningstabeller:

 • vackert och elegant utseende
 • kompakt storlek;
 • mångsidighet;
 • funktionalitet och praktiska egenskaper;
 • optimerar användningen av varje kvadratmeter;
 • användarvänlighet;
 • strukturell tillförlitlighet;
 • korrekt användning av utrymme i en liten lägenhet;
 • En mängd olika former och stilar gör att du kan komma in i konsolbordet i vilken inredning som helst.
 • möjlighet att använda för olika ändamål.

Konsolen är inte riktigt bekant för oss möbler. När den är monterad är den här ett litet skåp som kan användas istället för skrivbordet, ett miniatyrbord i sovrummet, som en brygga i korridoren, eller det kan bli ett stativ för en vacker lampa. Och den infällbara konsolen ersätter perfekt bokbordet som är känt för många familjer.

Konsolen i monterad form har samma kompakta dimensioner och tar upp minimalt utrymme, men samtidigt är det bekvämt att sitta bakom det och det finns var att lägga benen, till skillnad från bordet.

I en liten lägenhet måste du använda ljusa och lugna färger i inredningen. Men miniatyrdimensionerna på transformerbordet gör att du kan välja djärva och mättade färger och använda konsolen som en ljus färgkontrast. Vit eller svart glatt bord ser inte mindre lönsamt och original ut i ett väldesignat interiör.

På ett smalt konsolbord kan du lagra vackra familjebilder, blommor, en bordslampa, ljus, ovanliga dekorativa föremål, eller till och med en bärbar dator och en stereo nära TV-området, liksom annan modern utrustning.

Designfunktioner

Benens höjd väljs utifrån konsolens syfte.

Till exempel, om du behöver ett omvandlingsbord för familjen middagar, är standardmodellen 60 centimeter hög. Och om du letar efter en konsol för dekorativa ändamål, kan du välja en större modell - ca 100 cm. När du monterar är bordsskivans dimensioner ungefär 60 cm breda och 90 cm långa beroende på vilken modell du har valt - det här är den viktigaste funktionen som gör konsolen till ett oumbärligt möbel .Och samtidigt har möbler en stor säkerhetsmarginal.

Fällbara konsolbordet består av flera element och en speciell glidmekanism. Stödet är två eller fyra ben, som är uppdelade och kan ökas till 10 stycken.

Den mest populära modellen Goliath (tillverkad i Italien) blir en stor vit matbord.

Bordbenen rör sig bort från varandra och ligger på sidan av bordet. Inkluderat är ytterligare insatser för bordsskivan, vars antal kan variera från 4 till 8 stycken. Ytterligare bänkskivor sätts in i den centrala delen, medan du kan justera längden på bordet vid behov. Varje insats ökar bordsskivan med 45-50 cm och sträcker sig till tre meter.

Således blir en liten konsol med en kompakt storlek med minimal ansträngning till ett stort bord för 14 personer.

material

Moderna glidbord är gjorda av olika material.

De dyraste modellerna är gjorda av naturligt massivt trä och sten - sådana lyxkonsoler ser oerhört vackert och ädelt ut.Modeller av tall, björk, aska, alder, bok, ek och andra trädslag har den mest pålitliga och hållbara konstruktionen.

En sådan konsol kommer att vara mer än ett decennium. Men samtidigt är dessa modeller väldigt dyra.

Den mest tillgängliga konsolen med flis. Sådana modeller har låg vikt och attraktivt utseende, kan måla i olika färger och komplettera alla stilar. Men att föredra på möbler av spånskiva eller MDF, är det viktigt att komma ihåg att det kräver särskild vård, tål inte tunga belastningar och är rädd för fukt. Och det är bättre om bordstjockleken är minst 2,5 cm.

Moderna tillverkare producerar transformerande bord, som kombinerar olika material, till exempel metall + trä, MDF / spånplåt + metall, massivt trä + spånskiva, metall + glas. Som en inredning kan benen och bordplattan på konsolen dekoreras med snidade insatser, metallelement, spetsdetaljer eller mosaik. I så fall blir konsolen inte bara en vanlig möbel, men ett verkligt konstverk eller ett djärvt konstobjekt.

På grund av olika material och de senaste produktionsprocesserna kunde möbeldesigners experimentera och skapa konsoler unika i design.Till exempel har den raffinerade och sofistikerade modellen Garda Decor (tillverkare Kina) fått stor popularitet bland köpare.

Varianter av konsolbordstransformatorer

Console, omvandlas till ett bord, är särskilt populär bland ägare av små lägenheter. Och på grund av sin mångsidighet kan konsolen användas i någon del av huset.

 • På korridoren - konsolen upptar minsta utrymme och kan användas som dekorativt eller funktionellt element. Vissa modeller har ytterligare nischer som döljs under bordsskivan för små tillbehör, vilket dessutom utökar funktionaliteten hos det transformerade bordet. Den stora spegeln bredvid den kommer bara att vara.
 • I vardagsrummet - En ovanlig och elegant konsol kompletterar perfekt inredningen och kan vara en riktig höjdpunkt. En glasmodell ger den inre ljusheten. Den transformerande konsolen som finns i vardagsrummet kan med fördel ersätta ett litet bord eller ett TV-stativ. Och när gästerna anländer kommer de snabbt att bli ett stort bord för en familjen middag.
 • I sovrummet - som ett toalettbord eller nattduksbordMiniatyr, med vackra dekorativa element i konsolen passar perfekt in i ett ljust och delikat sovrum. Kombinationen med en elegant väggsconce skapar en mysig atmosfär.

Tips för att välja en konsol för en lägenhet

Viktiga punkter att tänka på innan du köper:

 • Bordens dimensioner i monterad och demonterad form - konsolen ska passa harmoniskt in i rummet och matcha den valda stilen på inredningen.
 • Färg och inredning - beror på dina önskemål och stilen på rummet.
 • Typ av transformationsmekanism - föredra en enkel och bekväm design.
 • Material och pris - båda kriterierna är oskiljaktigt kopplade.

Vid första anblicken kan det tyckas att konsolen är en enkel, diskret och extra möbel i inredningen, men kombinationen av funktionalitet, estetik och bekvämlighet gör omvandlingsbordet till ett utmärkt tillägg även i en liten lägenhet.

Granska glidkonsoltabellen i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum