Smidda bord i inredningen

 Smidda bord i inredningen

Lyx smidesjärn möbler i det inre av huset har alltid ansetts vara ett privilegium och en egenskap av rika och inflytelserika medborgare. Och det här är ingen slump, eftersom smidda produkter är särskilt slitstarka och slitstarka, tillsammans med elegans och presentabla. Idag förlorar denna möbler inte sin popularitet, och designers runt om i världen använder allt mer för att ge interiören en speciell chic och sofistikering.

Funktioner och mönster

Smidda tabeller, kanske de vanligaste möblerna, gjorda i tekniken för konstnärlig smide. De kan vara som en självständig detalj i inredningen och bilda ett ensemble med andra möbler.Oftast är sådana möbler gjorda för beställning, det beaktar noggrant alla element och varje detalj i enlighet med interiörets stil där den kommer att placeras.

Trots att köpet av ett smidesbord kommer att kräva en betydande ekonomisk kostnad från dig, finns det många argument för detta val:

 • Praktik och hållbarhet. Med rätt omhändertagning kommer möblerna att se ut som nya under många års användning.
 • Möjligheten att använda smidda möbler både inomhus och utomhus;
 • Specialstyrka produkter. I processen för långsiktig drift lossnar de inte och bryts inte;
 • Produkterna har ett mycket elegant och respektabelt utseende;
 • De flesta produkter med konstnärliga smideelement är skräddarsydda, vilket gör dem unika och otänkbara.
 • Smidda möbler passar organiskt i nästan alla moderna inredningar.

Med tanke på alla funktioner i metallprodukter, erbjuder moderna tillverkare konsumenterna en mängd olika former och modifieringar av bord gjorda inom smidda konsten.

Bland dem är modeller med en träplatta eller inläggning med mångfärgat glas, ett transparent glasbord med eleganta smidda ben med en bekväm underram, bord med hjul med rektangulär eller rund botten samt en presentabel sten eller marmorplatta. Med ett så varierat val kan någon köpare hitta något som är lämpligt för sig själv.

Fördelar och nackdelar

Liksom alla andra möbler har smidda metallbord sina fördelar och nackdelar, och för att förstå alla komplexa att använda dessa produkter måste du noggrant överväga dem grundläggande kvalitetsegenskaper:

 • Bord av metall har en mycket lång livslängd, som har ökad styrka under hela användningsperioden. Restaurering av sådana produkter kan vara extremt sällsynt;
 • För mycket vikt av möblerna gör den så stabil som möjligt. Sådana tabeller är som regel inte bankade och inte föremål för fallande.
 • Metallkonstruktionen klarar en stor belastning, det kommer inte att böja även med ökade belastningar på basen.
 • Möjligheten att använda smidda möbler både inomhus och utomhus, det är inte räddat för dåliga väderförhållanden och deformeras inte beroende på atmosfäriska förhållanden.
 • Smidda bord med en metallplatta är lätta att rengöra och kräver inte särskilt noggrann behandling, till skillnad från bord med trä, glas och marmorplattor.
 • Med ett vackert utseende passar smidda modeller harmoniskt i nästan vilket interiör som helst och ger den en atmosfär av lyx och sofistikering.

De viktigaste nackdelarna med tabeller med konstnärlig smide innefattar:

 • Mycket högt pris på produkter. Även om denna nackdel mer än kompenseras av en lång livslängd, kan sådana möbler passera från generation till generation, medan de fortfarande är vackra och efter många års tjänstgöring.
 • Tungviktsprodukter. Det måste beaktas, eftersom det kan förstöra golvet genom att stansa eller klia på det. Därför bör en lämplig, särskilt hållbar beläggning läggas vid val av sådant bord i rummet, inte mycket utsatt för mekanisk skada. Om du bestämmer dig för att köpa ett sådant tungt föremål i inredningen är det osannolikt att du kommer att börja flytta den under rengöring, så den här frågan måste också tas upp i förväg.

vård

Smidda möbler är mycket opretentiösa i vården. I produktionsprocessen bearbetas metalldelarna av borden med en speciell korrosionsbeständighet, varefter alla metalldelar försiktigt poleras med vanlig krita, mjukas i ammoniak. Detta görs för att fixa färgen på metallen.

Efter denna behandling är smidda möbler praktiskt taget korrosionsbeständiga. För att dina möbler ska vara rena och städa under drift behöver du bara torka alla metallelement med en fuktig trasa från damm och smuts regelbundet.

Om du behöver ge metallytan en speciell glans kan du polera den med speciella pastor. De presenteras i ett brett sortiment på många hushålls stormarknader.

Men även bearbetning av metallelementen i bordet med vanligt vax kan du uppnå en bra glansig glans. En sådan enkel mottagning kommer dessutom att skydda produkten från aggressiva yttre förhållanden, speciellt om den används utomhus.

Genom att följa dessa enkla regler kommer du att öka livet på dina möbler och det kommer att tjäna dig troget i många år, kvar i sitt ursprungliga tillstånd.

Så, de grundläggande reglerna för vård:

 • Rengör smidda möbler från damm och smuts efter behov.
 • Vid användning av möbler utomhus, tvätta föroreningen med varmt vatten med en icke-aggressiv tvållösning;
 • Produkter som kommer att användas utomhus, det är bättre att förbehandla korrosionsämnen.

Hur man väljer?

Valet av smidesjärnsmöbler i inredningen bestäms primärt av vilket rum i huset eller lägenheten det kommer att installeras i, det kommer att vara kök, sovrum eller hall. Kom ihåg att varje modell har sin egen specifika funktion, till exempel är en liten bänk eller mjuka bänkar på eleganta smidda ben perfekta på korridoren. På sådana möbler blir det bekvämt för hushållen att byta sina skor till tofflor när de kommer hem från jobbet eller från en promenad.

Sovrummet passar perfekt väggkonsol bord på öppningsben med en blank eller spegelyta. Tillverkare av metallbord med element av konstnärligt smide erbjuder modeller av olika former och storlekar med bordsskivor av olika material:

 • Litet soffbord. Som regel är dessa modeller med klara glas eller akryl bänkskivor,genom vilken du kan beundra de utsmyckade elementen i det smidda stödet. De kan vara av olika former - rund, rektangulär och oval. De kan användas för att lagra korrespondens, packa varor, arbeta på en bärbar dator, samt att dricka te
 • Stor rund smidesbord med ett glas eller en metallyta - den perfekta lösningen som ett matbord i det rymliga köket eller i matsalen. Denna modell är perfekt för en stor och vänlig familj, och vård om ett sådant bord kommer att minimeras. Det viktigaste är att välja lämpliga smidesjärnstolar för det, då matsalen ser elegant och harmonisk ut;
 • För familjer där barn har vuxit, kan du köpa en matsal bord med naturlig stenbänk. Dessa moderna modeller efterfrågas alltmer bland rika köpare, eftersom de ger inredningen en speciell status och betonar inredningens adel;
 • Kvadratisk eller rektangulär Ett smidesjärnbord med en träbänk kan placeras i vardagsrummet genom att installera en stor TV eller hemmabio;
 • För arbors och terrasser skulle det bästa alternativet vara en uppsättning bord och stolar bara från en metall. Sådana möbler är inte deformerade och försämras inte från fukt.

Modeller i inredningen

Smidda bord ser inte bara ut i interiören, stiliserad antik. De passar perfekt i nästan alla moderna stilar, vare sig det är land, modernt, högteknologiskt eller bra gamla klassiker. Utsökta smidesjärnbord kommer att ge speciell lyx till något av dessa områden, återskapa en atmosfär av ljushet, friskhet och romantik.

Smidda möblerna ser perfekt ut i ljusa och rymliga rum med panoramafönster med stora speglar i ramar med konstnärlig smide och öppna hyllor och hyllor för böcker. Spiraltrappa med smidesjärnspår och en sten spis med kaklade kakel kommer också att kombineras perfekt med sådana möbler.

De vita, smidiga, eleganta linjerna i det vita smidesbordet slår perfekt matplatsen i vardagsrummet eller i köket.

Du kommer att behöva hämta lika känsliga stolar med dekorativa ryggar, och du är garanterad en underbar stämning under en fest med din familj.Ett solid smidd bord med en bordsskiva av trä kommer att skapa en stämningsstil på kontoret och ge vikt och betydelse för husets ägare.

En bordsskiva med mosaik på låga smidda ben kan vara en höjdpunkt i vardagsrummet i östra eller gotiska stilen. För sovrummet skulle den perfekta lösningen vara miniatyr smidesjärn bord med naturliga trä eller bänkskivor. Sådana modeller är ofta utrustade med korgar för lagring av små föremål och kan användas istället för sängbord.

Som du kan se kan smidesjärnbordet bli en viktig accent i något interiör och i varje rum i ditt hus eller lägenhet är det viktigaste att skapa en lämplig atmosfär för den.

Hur man gör ett smidesjärnbord med egna händer, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum