Funktioner av valet av ett rundbord på ett ben

Stil och elegans i kökets interiör läggs till i trä-, glas- eller plastbord, som har ett ben. Ett brett utbud av storlekar, former och priser gör det självklart möjligt att välja en sofistikerad version på ett stöd för varje kök i vilken form som helst. Förädling, med ett framgångsrikt val av modell, kommer att ge sådana tabeller och andra rum. Från vår artikel kommer du att lära dig om vilka bord på ett ben som är, vilka de är gjorda av och hur man väljer en sådan struktur så att den uppfyller alla dina lustar och blandar sig in i ditt inre.

fördelar

Runda modeller av tabeller har ett antal fördelar jämfört med analoger gjorda i andra geometriska former:

 • Brist på hörn minskar risken för att få blåmärken, blåmärken eller mer komplicerat sår. Detta är särskilt viktigt för familjer med barn. Rymliga runda tabeller kräver stora områden.Av denna anledning kan de inte installeras nära en vägg eller i små rum. Men för en rymlig hall, ett rum där många människor samlas, är detta en oumbärlig möbel. Dessutom kommer det att se bra ut här.
 • Runda bord är bra för att placera rätter som kan tas för hand. Det är lätt att nå dem, utan att vara obekvämd, alla gäster kommer att känna sig bekväma vid bordsfesten.
 • Formen på cirkeln orsakar en känsla av enhet, skapar en positiv laddning och en positiv effekt på förhållandet mellan människor som har samlat för en gemensam måltid.
 • Cirkeln ser estetiskt tilltalande ut. Det är inte svårt att välja en bordsduk, servetter och andra detaljer för servering och inredning.
 • Obehaget av bord med stor diameter är de svårigheter som kan uppstå när man vill förbereda sig på en maträtt i mitten.
 • Träglidande rundbord är fortfarande mycket populära och används fortfarande. De är mycket bekväma, ser långsträckta ut. Rundheten försvinner emellertid inte någonstans.

Hemligheter av valet

För att välja ett kvalitetsbord måste du fokusera på ett antal grundläggande kriterier, som vi anser nedan.

storlek

Cirka sitter vid bordet tar en person 40 cm djup och 60 cm bredd på bordet. Minsta utrymme i mitten av hela strukturen upptas av dessa eller andra betjäningsartiklar. På grundval av detta bör det minsta köksbordet vara minst 80 cm i diameter. Produktens storlek beror på antalet personer du planterar för den här möbeln.

Tabellens höjd är direkt beroende av hushållens tillväxt som planerar att ligga bakom den. En lång person behöver mer utrymme för ett bekvämt läge. Denna punkt måste också beaktas vid köp.

För enkel användning, placera produkten minst 1 meter från väggar och annan inredning.

form

Det finns massor av tabeller. Men här tittar vi på tre av dem:

 • rektangulär: oumbärlig för sin praktiska vardag;
 • kvadrat: väl beprövad på grund av kompaktitet och rymd;
 • Rund och oval: Perfekt för unika mönster och stora utrymmen.

Alla objekt i rummet ska kombineras och i harmoni. Välja ett bord, glöm inte om den övergripande stilen på inredningen.Till exempel kommer en oval trädmodell absolut inte att passa in i den övergripande designen av högteknologisk stil.

färg

Färgmängden av möbler påverkar betydligt den holistiska uppfattningen av inredningen:

 • En ljus bordplatta ska visuellt förstora rummet, och en mörkfärgad produkt kommer att betona rymden.
 • Vit färg ger inredningen visuell ljushet och luftighet, gör rummet mer rymligt. Om du vill skapa en illusion av rymden - köp den vita versionen.

stöd

Tabeller på ett ben visade sig vara bekväma och högkvalitativa i drift. De är stabila på grund av pålitligt stöd och starka kopplingar mellan delar. Det är bara för att bestämma beläggningen, så att den är hållbar och lång tjänst.

material

När vi väljer ett bord fokuserar vi ofta på externa data. Men det viktigaste du behöver uppmärksamma är de material från vilka denna möbel är gjord. Det är viktigt att tänka på att det kommer att vara beroende av din vård vid bordet hur länge det kommer att fungera.

Nu på marknaden kan du välja denna möbel från:

 • trä;
 • glas;
 • faner;
 • Laminerade spånskivor;
 • plast;
 • MDF.

Ett praktiskt och billigt val för köket kommer att vara ett bord som kombinerar billigt spånskiva och laminat. Så bänkskivor obehagliga klimatförändringar i köket (temperaturförändringar och fuktighet). Det är dock bättre att skydda dem mot heta föremål. Försum inte att använda underlägg för heta krukor, pannor och vattenkokare för att bevara beläggningens integritet. Med noggrann behandling kommer ett sådant bord att tjäna dig länge.

För köket är väl lämpat bord, bordplattan som är tillverkad av MDF. Detta material är harmlöst, det finns inga formaldehyder, men det är räddat för vatten. Se till att det faller så lite som möjligt på bordet, annars kommer det att försämras. För att ta hand om denna produkt, använd en lätt fuktig trasa för att torka den. Om i rummet där det finns möbler från MDF, kommer det att finnas rå luft hela tiden, då kommer dessa möbler snabbt att bli värdelösa.

Bord av finer i köket är bättre att inte sätta. De är vackra, men med fel vård blir de oestetiska. Bordben är gjorda av olika råmaterial. Ofta är det järn, men tomt inuti stödet. Glasplattor behöver robusta stöd som håller tyngdpunkten under kontroll.

Glasmodeller

Glasmöbler i köket blir alltmer populära. I det inre skapar det en atmosfär av luftighet. Bord med glasplattor fästs ofta på ett trästöd.

Fördelar med glasbord:

 • enkel vård;
 • absorbera inte lukt, smuts och fukt.
 • rengöras med en luddfri trasa och vinägerlösning.

Tonat glas och konsistens för bänkskivor fyllda med mångfald. Genomskinlighet, som färg, varierar också. Du kommer inte vara svårt att hämta det glasbord som behövs för detta eller den här situationen.

Den största nackdelen med glidbord i glas är materialets bräcklighet. Trots materialhärdningen är de fortfarande riskerade att bryta.

Bland bristerna är också den ständiga ringen när man sätter upp diskar och närvaro av skilsmässor, vilket är svårt att bli av med.

Plastmodeller

Plastmöbler har följande fördelar:

 • lätthet;
 • olika former, färger, storlekar;
 • pris.

Bland minorna kan identifieras en men mycket betydelsefull: möblerna ser väldigt medioker ut, särskilt i kombination med massiva inredningsdetaljer.

arter

Skjutmodeller

Glidbord är mycket populära med gästvänliga värdar.Dessa är kompakta modeller för små kök. Om golvytan tillåter kan du föredra ett hopfällbart bord. De används ofta i modern stil.

I utvecklat tillstånd kan bordet upp till (eller till och med mer) halva utrymmet i små rum. Men för ett rum med ett stort område är bara en idealisk Sökning.

Matbord

Tidigare beräknades redan den mängd utrymme som krävs vid bordet för en person. Vid beräkning av bordsskivans storlek för ett matbord krävs det att totalt antal personer som regelbundet samlas runt bordet, lägger till ytterligare två extra. Till exempel, om du köper ett matbord för tre, bör området vara ca 350 cm.

En viktig roll i att välja möbler är den plats där du planerar att installera den. När du väljer ett bord, kom ihåg att dess storlek bör ökas med en och en halv gång, förutsatt att bordet står mot väggen.

Om det finns ett runt bord kan beräkning av platsen för varje gäst ske enligt nedanstående schema:

 • 2 personer - 70 cm i diameter av bordplattan.
 • 4 personer - diameteren på bordplattan 100 cm.
 • 6 personer - bordsdiameter 130 cm.
 • 8 personer - bordsdiameter 150 cm.
 • upp till 10 personer - bänkskivdiameter 170 cm

Designfunktioner

stöd

Trots bordets elegans på samma sätt finns det risk för att de kan tappas av småbarn eller husdjur. I sådana fall är det bättre att överge estetik och fokusera på användbarhet och säkerhet.

Det är viktigt att veta att tabellerna på ett ben ska vara symmetriska, annars kommer tyngdpunkten att ändras och balansen kommer att brytas. Om ditt kök fortfarande har en sådan möbel, men det finns barn eller djur i ditt hem, var försiktig. Trots strukturens styrka kan barn, samtidigt som de spelar, fortfarande vända om detta starka och samtidigt bräckliga möbel.

bänkskivor

Runda bord är inte lämpliga för små rum på grund av egenskaperna hos deras placering. De ser bra ut i mitten av ett stort rum, men du borde inte ha dem under väggen. Du kan hitta ett sådant bord av sten. Om du bestämmer dig för att köpa en stenstruktur, bestäm du i förväg den plats där den ska installeras. Det här är en tung modell, det kommer att vara problematiskt att omorganisera det.

recensioner

Populariteten och efterfrågan på bord på ett ben berodde på att de i vardagen skapar:

 • komfort;
 • komfort;
 • praktiskhet.

Ett brett utbud av produkter, ett stort utbud av former och färger bidrar till att försäljningen av sådana tabeller ökar. Inte en enda köpare kommer att vara likgiltig, och alla kommer att kunna välja en modell enligt sin egen smak och önskan för att förverkliga sina avsedda mål inom inredningen.

Detta framgår av många recensioner som publiceras på sidorna på de officiella webbplatserna för tillverkare av möbler. Idag erbjuder många företag sina kunder sådana modeller. Särskilt populära bord från Malaysia med ett kromben. Externt är denna tabell mycket lik baren alternativet av möbler. Men det finns mer begränsade, klassiska, traditionella modeller, utformade för varje smak och rikedom.

För att lära dig hur man gör ett runt bord med egna händer, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum