Runda glasbord - moderna möbler i inredningen av rummet

De senaste trenderna när det gäller inredningen innebär att du använder funktionella, högkvalitativa och snygga möbler som gör att du kan sprida utrymmet i rummet på ett intelligent sätt och skapa en unik stil. Ett runt glasbord kommer att kunna tillfredsställa dekorera en mängd interiörstilar.

Särskilda funktioner

Estetik och ekologi upptar inte den sista platsen i bostadsdesignen, därför är naturliga material, särskilt trä och glas, mest relevanta idag. Naturligtvis är kostnaden för plast eller laminerade ytor mycket lägre, men du kan inte heller räkna med en chic kvalitet.

Trä är en klassiker som används för att designa en design i vilken stil som helst, men priset kan förstöra även den mest rika klienten.

Hög konkurrens är glas, vars kostnad är ganska godtagbar, användningsperioden är ganska hög, och utseendet kommer att dekorera alla inredningar.

Designers ägnar särskild uppmärksamhet åt bord av glas, huvudsakligen rundformad, eftersom de utgör ljus, ergonomi och till och med en del viktlöshet.

De är tillverkade huvudsakligen av härdat glas, som har hög hållfasthet och gör det möjligt att placera mycket dekorativa element och ritningar på ytan, men det finns också konstgjort material, särskilt akryl, polykarbonat och polystyren. Den senare har utseende av glas, men dess egenskaper är mycket ljusare. Strukturen på bordsskivan varierar från matte till spegel, så det här föremålet är lämpligt i alla interiörer.

Fördelar och nackdelar

Hitta och köp ett lämpligt glas idag, du kan utan problem. Det har blivit ganska populärt material från vilket de började göra glasmöbler. Nu är inte bara hyllor till kylskåp eller något liknande gjorda av det, men producerar också vackra bord.

Först framträdde mode för glasmöbler i väst.Där, med tillkomsten av högteknologisk stil, började designers och tillverkare göra föremål från material som tidigare spelat en mindre roll i inredningen.

I form av möbler och interiörglas, som tillhör miljövänliga material, ser originalen och lätt, det ger lätthet till rummet och uppfyller alla våra tids krav.

Utvecklingen av modern teknik har tillåtit att avlägsna det största hindret i användningen av glas - dess bräcklighet. Vid framställning av möbler används nu glas med en tjocklek på mer än 8 mm.

Ett intressant fakta om dess egenskaper är att det med en glasstorlek på en kvadratmeter och en tjocklek på 15 mm kan tåla en vuxnas vikt.

För tillverkning av glasmöbler med speciell typ av material: triplex, tempererad eller pansarerad.

Moderna arbetsmetoder med glas kan du skapa ganska komplexa och intressanta saker. Det kan smältas eller limas ihop, medan denna design är ganska tillförlitlig.

Ett intressant utseende av sådana produkter erhålls genom olika behandlingsmetoder:

  1. Sandblästringsbehandling (sprutning).
  2. Vacker figurerad bearbetning av glas kanter (fasning).
  3. Skapa färgat glas från glasmålning.
  4. Tillhandahåller glas med speciella effekter av matthet eller efterliknande av sprickat glas (krasch).

Idag blir glasmöbler alltmer populär och blir mer överkomliga.

Bland huvudtyperna av glasbord kan identifieras:

  • vit säng
  • ovala modeller;
  • halvcirkelformad variant, etc.

typer

De huvudsakliga sorterna av runda modeller:

Transformera tabeller

Bekvämligheten med skjutbara och vikbara glasbord är ett obestridligt faktum och en stor fördel gentemot andra modeller. Särskilt relevant är användningen av omvandlingsbord (upp till 80 cm) i små rum, där varje meter är värt sin vikt i guld och massiva möbler kan överbelasta interiören.

Glaset ser självlust ut, och tydliga linjer och praktisk funktionalitet gör att du kan när som helst expandera bordet till önskad storlek. Det här är bekvämt i närvaro av en stor familj eller på semester, när ett stort företag med släkt och vänner samlas hemma. Samtidigt, om så är nödvändigt, kan sådana möbler lätt flyttas från en plats till en annan.

Glasbord på ett ben

Ofta har runda glasbord bara ett ben, men det här lilla elementet blir det främsta och lockar stor uppmärksamhet. Benet kan vara gjord av glas, liksom andra material, såsom smidesjärn eller trä. I närvaro av stolar i denna stil mönstrar möblerna och skapar ett unikt ensemble, vilket framträder positivt mot bakgrunden av andra texturer.

Runt glasbord med extra bordsskiva

Bland de klassiska modellerna kan du ofta möta designerbord med en extra bordsskiva som kombinerar skönhet och praktiska egenskaper. Tack vare den här lilla men viktiga detaljerna ligger underrummet under bordet gömt under måltiden, vilket är estetiskt litteratiskt och en extra hylla framträder i köket, vilket sparar utrymme och expanderar funktionaliteten hos möblerna.

dekoration

Designers använder ofta bordben som ett extra dekorativt element, som stöds av olika insatser av samma material, men i andra möbler, golv och jämn teknisk utrustning i rummet.

Ibland används rotting för att producera ben.

En ljus och märkbar accent kan dock inte bara vara det ursprungligen utformade bordsbenet utan även färgschemat, som ekar setet och utsidan av väggarna och golv. Samtidigt används det ljusa bordet också som en separat färgaccent, som upptar en grundläggande plats i köket mot bakgrund av inte mindre intressanta möbler.

Moderna sätt att skapa möbler ger gott om möjligheter till bordläggnings konstnärlig dekoration, inte bara som ett separat element, men också som ett verkligt mästerverk av konst.

Det finns många tekniker som kan dekorera ett glasbord och göra det till ett centralt föremål i köket med fantastiskt vackra former, färger, mönster och mönster. Med hjälp kan absolut mönster placeras på bordet, till exempel på ett runt bord, ser yin-yang-symbolen fint ut, vilket ger lugn och komfort.

Använd i olika stilar

Modern inredning är ett stort antal stilar som har sina egna nackdelar, fördelar och funktioner som gör att du kan använda ett runt glasbord i vilken design som helst:

Bauhaus

Denna stilriktning började i Tyskland, där form och funktionalitet värderas över allt annat. Bauhaus-fans föredrar koncis design, bekvämlighet, tydliga linjer och former, såväl som praktiska material av både artificiellt och naturligt ursprung.

Bauhaus är för det mesta ren geometri med en fasthållen färgpalett, klassiska texturer och tydliga linjer, så ett runt glasbord är väldigt populärt i dessa mönster.

Det ger ljushet och viss ljushet, såväl som visuellt expanderar rymden, men tar inte upp mycket utrymme.

modern

I modern konst är ljusa och tydliga former, kanter, linjer och texturer viktiga, tack vare vilket ett runt glasbord passar perfekt in i interiören och blir både huvudelementet i rummet och en obekväm möbel som utför sina funktioner och upprätthåller övergripande harmoni. Benet kan vara tillverkat av material som sten, trä eller järn, och färgen går i princip inte utöver pastellfärgspalett.

Rum som är designade i modern stil kan verka lite kalla och obekväma på grund av det stora antalet enkla och korta material, i synnerhet glas, järn, sten,såväl som onödigt regelbundna geometriska linjer och närvaron av ovanliga dekorativa element. Även om ordet moderna och har något modernt, har det ingenting att göra med den verkliga situationen, eftersom denna stil utvecklas i en annan riktning.

klassisk

Mjuka släta linjer, färger som påminner om naturliga färger, fantastisk symmetri och nåd - det är vad som skiljer klassiken, som länge har vunnit hjärtan hos tusentals designers runt om i världen. Ett runt glasbord av glas kan vara ett utmärkt element i klassisk stil och återskapa en ljus och trevlig bild.

Specialister använder symmetri för att skugga skönheten i ett glasbord, till exempel två identiska stolar, soffbord, vackra stolar eller små dekorativa resväskor istället för de vanliga möblerna.

Vanligtvis är ett runda bord dekorerat med originalben av smides eller snidat trä, vilket är särskilt viktigt när man inredar ett rum i klassisk stil. Samtidigt förblir ytan på rundbordet elegant och okomplicerat när det gäller nyanser och mönster.

Glas är ett ganska ädelt material, vilket gör det dyrt och indikerar god smak.

Vintage

Vintage stil interiör innebär användning av möbler och material som har en rik historia, eller, åtminstone ser ut som om de används i många årtionden.

Att hitta sådana möbler är oerhört svårt, och priset är inte tillgängligt för alla, men designers utesluter inte möjligheten att använda moderna produkter, i synnerhet ett runt glasbord. Ytan kan vara både slät och spegelaktig, på vilken en gammal vas, dekorationslåda eller till och med en samovar lätt kan placeras.

Interiören kommer att kompletteras med intressanta speglar med slitna ramar, krackade färgkistor, slitna stolar, kistor av olika repor och bleka färger och trä- eller metallfotoramar.

Provence

Relevant användning av det runda glasbordet i provensalsk stil, vilket gav världen en romantisk frankrike. Denna landsbygdsdesign bygger på ljusa färger (gul, lila, blå och terrakotta), naturmaterial och klassiska former. Bord med en rund bordplatta placeras ofta på träben, vilket ger interiören fullständighet och massivitet.

Japanska etniken

Asiatiska stilar skiljer sig mycket från europeiska.Japan kännetecknas av enkelhet och korthet, så de fria rummen har några möbler och inredning. Porslinskivor, små och snygga element, lugna färger och ett överflöd av texturer är väl betonade av härdat glas, mestadels mörkt i färg, och den rundade formen på bordet lägger till exotism och originalitet.

gotik

Huvudelementet i den gotiska stilen är glasmålningar, vars nyanser varierar från blåaktig svart till ljus orange med guld- och silverfärger. Smidesjärn, som ofta blir materialet för tillverkning av bordsben, är också relevant. Särskilt vackra är bänkskivor av glasmålat glas inramat i järn smidesjärnelement. Ett sådant bord fångar ögonblicket, eftersom det överskuggar någon möbel och till och med den yttre trimmen på väggarna och taket.

minimalism

Varje år blir populariteten för minimalism som en inredningsstil allt viktigare. Det kännetecknas av tydliga linjer och former, enkla och förståliga färger, praktiska möbler och, viktigast av allt, frånvaron av onödiga element. Runda bord med en glasplatta passar minimalistiska mönster så gott som möjligt, eftersom de överensstämmer med huvudprinciperna, nämligen enkelhet, praktiska och visuell ljushet.

Ett runda glasbord passar alla inredningar, oavsett storlek på rummet, det viktigaste är att välja den lämpliga storleken på bordplattan, för att välja rätt färg och form på benen.

Utseendet på ett sådant bord är enkelt och otrevligt men attraktivt på egen väg och ger en massa idéer för att dekorera rummet för både amatörer och professionella designers.

Se nästa video för fler glasbord i interiören.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum