Hur man väljer ett runt skjutbord?

Små bostäder idag är inte något sällsynt och icke-standardiserat. De flesta moderna lägenheter kännetecknas inte av tillräcklig fotografi, enligt vilken det skulle vara möjligt att "röra" och genomföra några konstruktionsidéer. Valet av möbler för sådana bostadsområden bör närmar sig särskilt noggrant och ansvarsfullt, för att inte minska det redan kompakta utrymmet. Idag kommer diskussionen att fokusera på runda glidbord, vilket är ett utmärkt alternativ för placering i en liten bostad.

Fördelar och nackdelar

Runda glidbord har flera fördelar för vilka moderna konsumenter älskar och värderar dem så mycket.

 1. Först och främst bör det noteras den lakoniska formen av sådana inre föremål.Tack vare detta okomplicerade utseende passar sådana möbler lätt i många ensembler.
 2. Runda glidbord har inte vinkelfaktorer, vilket indikerar den ovillkorliga säkerheten i sin design. Särskilt relevanta är liknande produkter i hem där små barn lever.
 3. Många människor kan passa in för ett mysigt runt bord, och i det oveckade tillståndet kan deras antal öka.
 4. Produkter med runda och ovala bordsskivor är mer bekväma och praktiska att använda på grund av brist på skarpa hörn.
 5. Det är omöjligt att inte notera betydelsen av glidmekanismer i sådana möbler. När den är hopfälld kan det tyckas att bordet är mycket litet och passar lätt även i ett mycket litet rum. Men det är nödvändigt att sönderdela det, och innan du öppnar en rymlig bordplatta, bakom vilken kommer att kunna sitta minst 5 personer.

Allvarliga brister i denna möbel är inte. Det är dock värt att notera att övergången ofta misslyckas eller slutar att fungera korrekt. Som regel händer detta med billiga mönster som inte är av högsta kvalitet.

modell

Det finns flera sorter av runda glidbord.Det är värt att lära känna dem bättre.

 • Det finns produkter där den runda bordplattan rör sig ifrån varandra. med två halvor. De måste dras i olika riktningar och installera en extra träplatta, som ligger i underramen. Som ett resultat av dessa enkla åtgärder erhålls ett mycket bekvämt ovalt matbord. Sådana strukturer-transformatorer är oftast gjorda av trä (detta inkluderar även MDF eller spånskiva). Något mindre ofta moderna mönster från glas möts.
 • Inte mindre populär idag bok tabeller. De, som den tidigare versionen, består av två huvudhalvor. En av dem utvecklas enkelt och bildar två speglade, rundade ytor som monteras i en rymlig bänkskiva. Populariteten hos Transformers-böcker på grund av enkel drift och lång livslängd.
 • Kompaktare är speciella konstruktioner. med sänkta glidande delar. Sådana system finns inte bara i runda men också vinklade (kvadratiska och rektangulära) tabeller. Möbelens hängande element kan enkelt läggas ut och fixeras genom att installera dem på extra ben med hjälp av specialinredning.

Det finns runda glidbord och typen av stöd.

 • De vanligaste produkterna finns på fyra ben.
 • Den näst mest populära är stativkonstruktioner.
 • Produkter på ett ben kan verka mindre stabila, men högkvalitativa tillverkare producerar pålitliga och resistenta varianter.
 • Soffbord, som vanligtvis placeras i vardagsrummet bredvid soffan, är oftast utrustade med stöd på hjul.

material

Moderna glidbord med en elegant runda bordsskiva är gjorda av följande typer av material.

 • Tree. Sådana modeller är med rätta erkända som högsta kvalitet, miljövänliga och vackra. I möbelproduktion används sådana arter som ek, lönn, tall, björk, bok, hevea, alder och valnöt. Ekprodukter är de starkaste och mest hållbara, men de är också ganska dyra. Om du vill spara pengar, kolla sedan på möblerna av tall eller björk. Om du väljer ett bord från en matris måste du tänka på att det kommer att kräva regelbunden och ansvarsfull vård. Från tid till annan måste materialet behandlas med skyddande impregnering så att det inte torkar eller spricker.
 • LDSP, MDF. Möbler av liknande material är mycket billigare än träversioner, och är lika slitstarka och slitstarka. Tabeller av MDF eller spånskiva ser emellertid ut enkla och vanliga. Dessutom innehåller LDSP farliga formaldehydhartser som släpper ut ämnen i luften som är hälsofara för hushållen. För att skada kroppen rekommenderas att du väljer produkter från klass "E-1" spånskivor eller fanerade modeller.
 • Glass. Glasprodukter ser särskilt snygga och moderna ut. Det rekommenderas att köpa högkvalitativa och varaktiga mönster från röda heta råvaror. Egenskaperna hos ett sådant material frigör emellertid inte ägarna från noggrann hantering med avseende på ett sådant bord, eftersom absolut någon typ av glas kan brytas.

dimensioner

Diametern på rundbordet 90 cm är lämplig för att placera två personer. Men om du sönderdelar det, kommer fler människor att kunna sitta bakom det. För en plats på 3-4 personer blir en bordplatta på 110 cm ett idealiskt alternativ. En modell med en storlek på 100-120 cm är vanligt. En tabell av denna storlek passar till ett större kök eller vardagsrum. Om du har ett kompakt rum är det bättre att köpa en miniatyr glidstruktur med en bordsskiva med en diameter på 70-80 cm.

färg

Du bör uppmärksamma flera populära färger som används för att göra högkvalitativa och vackra möbler.

 • Klassiska svartvita färger. De ser spektakulära ut i både kontrasterande och liknande skuggade interiörer. Det viktigaste är inte att skapa ett ensemble där sådana möbler kommer att slå samman med den allmänna bakgrunden.
 • Naturliga färger. Naturliga nyanser av naturligt trä kommer aldrig att gå ut ur mode. Möbler av sådan design kan förvandla interiören och göra den mer gästfri. Särskilt värt att lyfta fram bordskärm wenge, valnöt, ek och mahogny.
 • Ljusa färger. Runda bord av mättade färger ser harmoniskt ut på en neutral bakgrund. Överbelasta inte inredningen med ljusa färger, annars blir det irriterande.

form

Eleganta bord, utan kantiga komponenter, kan vara antingen rund eller halvcirkelformad och oval bordsskiva. Var försiktig när du väljer sådana möbler för ett litet rum. Under sådana förhållanden kan en skrymmande modell visuellt snedvrida layouten och göra den ännu närmare.

stil

Runda bordet ser organiskt ut i följande stilar.

 • Classic. För en sådan inredning lämplig lakonisk trämodell, inte vägd av en mängd olika dekorativa element.
 • Minimalism. För ett minimalistiskt ensemble borde du välja de enklaste monokroma exemplen. Laconic bordet, desto bättre kommer det att passa in i situationen.
 • Högteknologiska I dessa moderna interiörer kommer det att finnas ett glasbord eller en tremonokromatisk modell i svart eller vitt.
 • Land. För en landstil är ett enkelt träbord också idealiskt. Det kan vara obehandlat och omaintat.
 • Provence. För provensalsk stil är det också värt att välja lätta träbord.

dekoration

Ett runt skjutbord kan dekoreras med olika element.

 • Snidade insatser;
 • Relief ornaments;
 • Artificiellt åldrade ytor;
 • Metalldelar;
 • Lyxig förgyllning;
 • Tillämpa decoupage;
 • Patina.

utformning

Ett runt skjutbord kommer att se organiskt på en mängd olika områden, vare sig det är ett kök eller vardagsrum. Den här stilens färg och stilistik ska motsvara huvudensemblen så att den är harmonisk och komplett.Om du köpte ett ljusbord och sätter det i samma ljusa rum, måste ensemblet slås med ljusa detaljer om inredningen (vaser, kuddar, klädsel och liknande). Detta är nödvändigt så att inredningen inte verkar för "skina" och skadar inte ögonen med sin vithet. Med mörka kombinationer är situationen densamma. Skapa inte sammanslagna interiörer.

Om du väljer ett bord för vardagsrummet, rekommenderas att du börjar med utförandet av resten av möblerna i rummet. Om till exempel, om det finns en skänk i hallen, bör rundbordet väljas i en liknande färg- och figurdesign.

Hur man väljer?

Rundbordet ska väljas enligt följande kriterier.

 • Material. Det är bättre att köpa trämöbler, men det är dyrt. Ett alternativ kan vara en modell av MDF, laminerat spånskiva eller glas.
 • Kvalitet på byggandet. Alla delar måste vara ordentligt fastsatta. Piggiga eller krispiga ljud ska inte komma från möbler. Var noga med att kontrollera glidmekanismen innan du köper. Det ska fungera perfekt.
 • Design. Den yttre utformningen av rundbordet ska matchas med huvudinredningen i både färg och stil.
 • Tillverkare. Hänvisa bara till populära och välrenommerade tillverkare, för att inte komma i lågkvalitativa varor.

Berömda tillverkare och recensioner

Malaysia producerar utmärkta produkter av hevea, rotting och wenge. Konsumenterna är som regel nöjda med sådana produkter och noterar deras hållbarhet, vilket fortsätter även efter många år.

Vackra rundbord av hög kvalitet tillverkas av italienska märken Bisazza, Accadema och Morelato. Köpare är glada över trä- och glasprodukterna från dessa märken. Grieve konsumenten kan bara den höga kostnaden för vissa modeller.

Vackra och lakoniska möbler av glas och trä erbjuds av den ryska tillverkaren StolLine. Dess sortiment är slående i sin mångfald. Människor noterar överkomliga priser för högkvalitativa rundbord, samt ett stort urval av nyanser.

Moderna exempel och snygga alternativ

Glas glidbord borde placeras i moderna interiörstilar. För att lyfta fram sitt fashionabla utseende kan du använda metallstolar med kontraststolar i vitt eller svart.

I mysiga ensembler som Provence kan bordet kompletteras med en duk av pastellfärger i en blomma.Du kan lägga till en speciell charm på möblerna med hjälp av trästolar i olika färger.

Ett mörkt, stort bord på en metallpiedestal ser elegant ut i inredningen och kombinerar glas och trämaterial. Ordna runt en sådan produkt ljusa stolar med tunna metallramar.

För information om hur man ordnar ett rundbord i olika interiöralternativ, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum