Runda bord - den perfekta lösningen för alla rum.

 Runda bord - den perfekta lösningen för alla rum.

Ett viktigt element i varje rum är ett bord. Denna del av inredningen kännetecknas av funktionalitet och praktiska egenskaper. Det är en oumbärlig del av vardagsrummet, sovrummet, köket och barnrummet. Många former och modeller är helt enkelt fascinerande, men många föredrar rundbord som ser elegant ut och stilfullt.

typer

Moderna möbelproducenter erbjuder ett brett utbud av snygga och attraktiva rundbord. Alla kommer att kunna välja det bästa alternativet, beroende på personliga preferenser och ekonomiska situation. Multifunktionsmodeller utrustade med olika mekanismer är i stor efterfrågan.

Huvudtyper:

 • För små rum är ett bra val vikning modeller, eftersom de inte tar upp mycket utrymme och ser snyggt när de är vikta. Vid utveckling av rundbordet blir det en rymlig version som samtidigt kan rymma fem personer.
 • Ett annat alternativ för små sovrum är halvcirkelformat bord till väggen. Den ska vara belägen endast nära väggen, vilket säkerställer kompaktiteten hos modellen. Denna modell kan användas som bord för placering av kvinnors tillbehör. Alternativen ser vacker ut, kompletterad med en stor spegel.
 • Glidande alternativ presenteras av det brett utbudet, olika mönster. Många lockas av det alternativ där en av bänkskivorna blinkar.
 • Bord på hjul kännetecknas av rörlighet och komfort under användning. De är perfekta i vardagsrummet. Det här alternativet kan enkelt flyttas till rätt ställe i rummet, medan golvet förblir intakt.
 • känd tabell-bok avser hopfällbara alternativ. Sådan modell kan användas för arrangemang av en plantskola eller sovrum.Små storlek och kompakt utseende är fördelar med denna modell. Moderna tillverkare erbjuder snygga minibord i form av en bok kompletterad med hjul.
 • roterande Runda modeller har blivit mycket kända under de senaste åren. Designfunktionen är att bordplattan kan rotera i rätt vinkel medan övre delen lyftes.
 • Varianter skapade av med hjälp av fjärilmekanismen, kan användas för att dekorera små rum. För att öka bordsskivans yta, dra bara över en kant, vilket resulterar i två separata delar. Mellan dem måste du lägga till ett extra element.
 • Lika populära är modellerna. höjdjusterbar. Dessa bord är inte bara som matsal, men kan till och med vara dator. De ger tröst vid arbetet, eftersom det är lätt att justera den önskade höjden för en viss person.

Moderna modeller presenteras på olika stöd. Tabellerna på fyra ben är typiska. Rundbordet på tre pelare ser originellt ut, och är inte heller sämre i stabiliteten för alternativen med fyra ben.

Alternativ på metallben ser rik och elegant ut.De kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet.

material

Varje köpare kan välja det bästa alternativet, beroende på personliga preferenser, eftersom möbelproducenter använder material för varje smak:

 • I stor efterfrågan är modeller. från naturligt trä. De kännetecknas av hållbarhet och vacker konsistens. Trä tillhör miljövänliga material. Ett träbord ger dig möjlighet att ge värme och komfort till interiören. Moderna tillverkare erbjuder modeller av ek, tall, valnöt, björk, hevea, rotting.
 • Ursprungliga och ovanliga utseende korgstabeller naturlig rotting. De kompletterar idealiskt inredningen av hus eller stugor. Detta alternativ kan användas inte bara vid inredning av rum, utan även på verandan eller runt poolen.

Den enda nackdelen med träbordet är en speciell vård. Trä kräver regelbundet underhåll, liksom behandling med särskild impregnering, vilket skyddar vedet från sprickbildning eller uttorkning.

 • Mer tillgängliga alternativ är rundabord plywood, MDF eller spånskiva. Dessa material är billigare än naturligt trä, men präglas av utmärkt slitstyrka.De överför perfekt texturen av naturligt trä, och lockar därför uppmärksamheten hos utsökt utseende. Plywood alternativ kan till och med göras självständigt.
 • plast Produkterna skiljer sig till överkomliga kostnader. Detta material lockar uppmärksamhet inte bara rimligt pris, men också praktiskt i drift. Plast förlorar inte sitt ursprungliga utseende under en lång tidsperiod. För att bevara färgmättnad rekommenderas inte bord av plast att placeras i direkt solljus.

mått

Moderna modeller presenteras i olika storlekar, så att välja rätt alternativ gör inte mycket besvär. Ett litet runda bord är vanligtvis utformat för två personer, så bredden på bordsskivan bör vara från 60 till 80 cm.

För ett bekvämt läge för ett bord med tre eller fyra personer måste diametern av modellen vara minst 90 cm. Den maximala diametern är 120 cm. Ett stort bord är utformat för ett företag med 5 eller fler personer. Bänkskivans dimensioner kan vara från 120 till 180 cm.

Produktens höjd påverkar inte dess dimensioner, så även en liten version kan vara ganska hög.

färg

Runda bord presenteras i ett brett utbud av färger för att tillfredsställa alla kunders önskemål.

Tillverkare erbjuder både ljusa och mörka färger:

 • För ett rum med lätta väggar är ett bord av wengefärg perfekt, vilket blir en ljus accent. Ett utmärkt tillägg till inredningen kommer att vara ett golv av mörk choklad, mörkgrå eller ljus nyans.
 • Rött bord ser snyggt ut och stilfullt mot bakgrund av kontraster. Den blandar vackert med beige eller vita väggar. För att det röda bordet passar perfekt in i rummet, är det värt att använda extra dekorativa element för att matcha möblerna. Till exempel kan det vara en vas i plast eller glas. Idealiskt betona skönheten i ett rött bord med en vas av skarpa naturliga blommor.
 • Beige färg kännetecknas av mångsidighet, eftersom den kan användas i olika interiörer. Den kan kombineras med olika ljus eller mörka nyanser. Det kommer att lägga till inre ömhet och komfort.

form

Bordet kan inte bara vara i form av en cirkel, men också oval. Varje alternativ är bekvämt och praktiskt att använda.Stora modeller är lämpliga för rymliga rum.

För mindre vardagsrum eller sovrum, kan du också hitta ett anständigt alternativ. Små bord, som kännetecknas av närvaron av speciella mekanismer för transformation, kan ha formen av halvcirklar. Men även sådana modeller relaterar mer till runda modeller än till rektangulära. De har avrundade sidor på framsidan, kanten med skarpa hörn passar vanligtvis snyggt mot väggen.

tillbehör

Bordets utseende beror på två huvuddelar: bordsskivan och benen.

Moderna tillverkare erbjuder stort utbud av tillbehör för runda bänkskivorsom kan betona deras sofistikerade och mjukhet:

 • Benen kan ha olika former och vara gjorda av olika material. Stålplattformar kännetecknas av lätthet och attraktiv design. Metalldelar är ofta nickel eller förkromad.
 • Underramar fungerar som ett stöd som bordplattan är monterad på. De garanterar produktens styrka, tillförlitlighet och stabilitet. Underramar är gjorda av rostfritt stål, gjutjärn, krom, målat metall eller naturligt trä.När du väljer det ska du vara uppmärksam på produktens stabilitet, kombinationen av stöd och bordplatta, design och vikt.

stil

Runda bordet passar harmoniskt i många stilriktningar av inredningen.

Moderna designers använder ofta detta element för att skapa en ljus och snygg accent:

 • För utföringsformen loft stil idealisk lösning är snyggt och polerat bord. Grova alternativ ser inte mindre attraktiva ut, eftersom denna stil välkomnar kombinationer av olika element.
 • klassisk Inredningen präglas av närvaron av högkvalitativa möbler gjorda av naturmaterial. Ett utmärkt val är ett rundbord av trä, komplett med krökta ben. Snidade detaljer ger produkten högtidlighet. Den lyxiga konsistensen av naturligt trä kommer att ge komfort och värme till inredningen.
 • Ett runt bord av naturligt trä kommer att dekorera inredningen Provence stil. Det är nödvändigt att föredra ljus, pastellfärger. Utsökt och fashionabelt utseende modeller dekorerad med blommiga decoupage.
 • För utförandet av stil modern rundbord med stöd som representeras av vanliga linjer och former är idealiska.Ursprungliga geometriska kompositioner ser bra ut i denna stilistiska riktning.

dekoration

Ett utsökt rundformat bord med fotoutskrifter kan vara en magnifik dekoration för alla inredningar.

Färgglada möbler ser vackra ut i ett ensemble med mjuka och lugna toner, så det här bordet är bättre att välja i interiörer i ljus nyanser.

Vackra, originella och spektakulära utseende modeller, vars bordplatta är dekorerad med decoupage teknik. Det låter dig dekorera produkter, lägga till nya färger, ovanliga mönster och mönster. Ett sådant bord kommer definitivt att vara den främsta dekorationen av en lyxig inredning.

utformning

Idag kan du hitta originella och ovanliga rundade bord för varje smak. Många köpare lockas till antika modeller. Artificiellt åldrade bord är ett bra alternativ. Ofta kompletteras sådana produkter med smidesjärnsinredning.

För utsmyckning av interiören i mjuka och varma färger, skulle det perfekta valet vara ett ljust brunt bord och stolar, kompletterat med en mjuk stoppning för att matcha bordet. Ett sådant ensemble ser vackert, mysigt och oförglömligt.

Ett bord med en roterande mitten har varit i trenden för flera årstider i rad.Det kommer att göra det möjligt att dekorera interiören och bli den ljusa accenten.

En sådan bekväm design gör att varje gäst enkelt kan få någon maträtt på bordet. Den ursprungliga och ovanliga designen kommer inte att lämna någon likgiltig.

Hur man väljer ett vackert bord?

För att välja ett högkvalitativt, pålitligt och snyggt bord med rund form, bör du följa rekommendationerna från experter:

 • Valet av storlek beror på storleken på rummet där bordet kommer att ligga. Till exempel, för en hall är det värt att plocka upp kompakta modeller av medelstorlekarna. Det är värt att uppmärksamma transformatorerna. För ett litet sovrum är hörnbordet den perfekta lösningen. Elegant och modernt i vardagsrummet kommer att se två rundbord på vardera sidan av soffan.
 • Det är värt att köpa produkter från kända tillverkare som har etablerat sig som högkvalitativa tillverkare av möbler.
 • Kostnaden för produkten spelar en stor roll. En kvalitetsprodukt är inte billig, men skiljer sig från lång livslängd. Kvalitetstabeller av naturligt trä kommer att hålla i många år.

Fördelar och nackdelar

Rundformade bord lockar uppmärksamhet med elegans och lyx.De ger elegans till alla interiörer, eftersom de är kompakta. Modellen med vikningsmekanismen ser harmonisk ut även i små rum. Alternativ hopfällbar modell tillåter, om det behövs, att samla ett stort och rymligt bord

I ett rymligt vardagsrum eller matsal passar ett stort bord, vilket kommer att bli en vacker inredning av inredning. I studiorna är köket vanligen kombinerat med rummet, så ett rundbord hjälper till att släta övergångsögonblicket. Rundformat bord ser bra ut i en rad interiörer. En modell av naturligt trä passar harmoniskt in i barocken, den klassiska, Provence och även högteknologiska.

Den enda nackdelen med ett runt bord är att för ett litet rum är det inte alltid bekvämt att få ett rymligt alternativ. Det är bättre att föredra ett kompakt hörnbord.

Berömda tillverkare och recensioner

En mängd olika rundbordsmodeller gör det möjligt för varje köpare att hitta det bästa alternativet, inte bara med hänsyn till personliga preferenser utan även inredningen, rummets dimensioner och produktens syfte.

Modeller från italienska tillverkare är i stor efterfrågan.Italien har blivit en utföringsform av utmärkt kvalitet och lyxig design. Många tillverkare av rundbord är kända i många länder runt om i världen. Bland dem är Longhi, Matteograssi, Grilli, Naos, Calligaris och andra.

Runda bord från Malaysia har stor efterfrågan på grund av den utmärkta kvaliteten, snygg design och användning av naturmaterial. Ett sådant bord kommer alltid att vara i rampljuset. Många köpare var nöjda med köpet, eftersom produkterna präglas av en lång livslängd.

Moderna exempel och alternativ för möbler

Snygga rundbord är idealiska för sovrummet. En utsökt modell av naturligt trä med en tråd och en glasinsats i mitten av bordsskivan passar perfekt in i sovrummets inredning. Hon kan vara belägen nära sängen.

För catering är lätta och mobila rundbord en utmärkt lösning. Snygga modeller har ofta metallben, eftersom de måste vara fjädrande.

Moderna designermodeller är lämpliga för att dekorera vardagsrum, matsalar och till och med hallar. Alla kan välja det mest bekväma och eleganta alternativet.

Vackra rundbord - i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum