Hur man väljer ett metallbord?

 Hur man väljer ett metallbord?

Tiderna då möblerna var gjorda endast av naturligt trä eller dess billiga motsvarigheter, är långt borta. Idag är marknaden bokstavligen överflödig med olika inredningsdetaljer gjorda av moderna och hållbara material. Dessa produkter inkluderar slitstarka och slitstarka metallbord.

Fördelar och nackdelar

Metallbord idag är väldigt populära. Inte så länge sedan verkade sådana möbler vara något innovativa i inredningen, men idag kan man knappast överraska någon med en sådan produkt. För att förstå huruvida denna möbel passar dig eller inte, måste du bekanta dig med dess fördelar och nackdelar.

De positiva egenskaperna hos metallbord inkluderar:

 • Deras hållbarhet.Med tiden är sådana möbler inte deformerade, bryts inte och förlorar inte sitt attraktiva utseende. En sådan sak kan tjäna i årtionden utan att orsaka några problem för sina ägare.
 • De flesta moderna metallkonstruktioner behandlas med speciella korrosionsföreningar. På grund av detta är metallbord inte mottagliga för bildning av rost och andra liknande defekter.
 • Det bör noteras vacker design av metallbord. Dessa inredningsdetaljer ser väldigt attraktiva ut och stilfulla. Dessutom är nästan alla typer av metaller lätt att bearbeta, så de kan målas i vilken färg som helst;
 • Moderna tillverkare producerar många vackra och pålitliga metallbordsmodeller för varje smak och färg. Sådana möbler är sällan dyra, så det kommer att kunna hämta köparen med någon budget.
 • Metall kombineras ofta med andra material. Det kan vara naturligt trä, MDF eller glas. Resultatet är mycket vackra och tankeväckande mönster som passar bra inte bara i moderna men också några klassiska ensembler.
 • Idag i butikerna kan du möta hopfällbara och vikbara metaller som är bra för små utrymmen. När de är vikta verkar de vara kompakta, och när de är utvecklade är de stora och rymliga;
 • Dessa bord är lätta att hitta en lämplig stol.

Trots antalet förmåner metallbord har ett antal brister, vikten av vilken dom domar på sin egen väg:

 • Möbler av metall har som regel en imponerande vikt. Detta gör henne inte den mest mobila. Under processen med dess rörelse kan du oavsiktligt skada golvfinishen;
 • Många metallkonstruktioner har vinkeldetaljer. Det kan vara grova kanter eller spetsiga ben.

Vid användning och rörelse av sådana möbler ska vara så försiktig som möjligt, annars kommer du inte bara att skada golvbeläggningen utan även kunna skada dig själv

 • I själva verket förblir metallen alltid kall, så rörande det kan vara obehagligt.

modell

Ett stilfullt och pålitligt metallbord idag kan väljas för alla rum och interiörer. Låt oss bekanta oss med listan över de mest populära och eftertraktade mönster av denna möbel.

kök

En tabell av detta pålitliga och slitstarka material kommer att se bra ut i köket. Nyligen har modeller med kromben, rör och runda toppar blivit särskilt populära. Sådana alternativ är stabila och praktiska att använda. Bordsskivan i dem kan vara gjord av både metall och trä, MDF, spånskiva, plast eller glas.

Vissa konsumenter föredrar metallbord med en bänkskiva gjord av samma material. Om du bestämmer dig för att köpa en sådan modell, se till att du inte ser harmonisk ut i alla interiörer. Det är bättre att ha dessa objekt i moderna, industriella och minimalistiska miljöer.

På kontoret

Skriven metallbord har ofta okomplicerade former. Som regel har de tunna och raka eller skärande ben. För sådana inredning passar trä och järn bänkskivor. Dessa intressanta och ursprungliga modeller ser naturligtvis spektakulära och fräscha ut, men är mer lämpliga för kontoret än för hemmakontoret.

Moderna tillverkare erbjuder det bredaste urvalet av metalldatabord.De är på många sätt liknar klassiska skrivdesigner, men de har ytterligare hyllor och fack för kontorsutrustning och komponenter på en dator.

Bärbara datorer finns tillgängliga mer kompakta alternativ med en liten snygg metall bänkskivor. De kan stå på stöd eller fästas på väggen (konsolmodeller).

dekorativa

Du kan dekorera inredningen i vardagsrummet eller sovrummet med ett elegant och raffinerat soffbord med invecklade mönster och vävning av materialet. Metallen är ganska flexibel, så utformningen av dekorativa produkter kan vara absolut någon.

Särskilt dyr och elegant i interiören ser mönster på smidda ben. Sådana produkter är dyra, men de ser fantastiska ut. Bordsskivan i dessa modeller kan vara gjord av glas eller naturligt trä.

trädgård

Metallmöbler är den perfekta lösningen för att arrangera bakgården och trädgården. Svåra väderförhållanden eller plötsliga vindsvampar är inte hemska för sådana strukturer. För sådana situationer rekommenderas dock att man köper modeller behandlade med korrosionsmedel,Annars under det första året kommer tabellen att skaffa fula röda fläckar.

transformers

Idag är glidande, glidande och hopfällbara mönster vansinnigt populära. Sådana alternativ när de monteras tar upp mycket lite utrymme. Men om du utvidgar dem så ser du ett ganska rymligt och bekvämt bord där minst 4-5 personer kan sitta bekvämt.

I sådana modeller finns det en genomtänkt grund som gör det möjligt att byta möbler vid något lämpligt tillfälle.

Det finns flera av de mest populära mekanismerna för att omvandla tabeller:

 • "Book";
 • "Butterfly";
en liten bok
fjäril
 • coupe;
 • modulära alternativ.

Sådana ramar är ofta utrustade inte bara med matbord för köket utan också med soffbord, som oftast ligger i vardagsrummet.

Det bör noteras att metallbordet kan tillverkas för hand. Till exempel gör många ägare till sin verkstad bekväma VVS-tabeller av önskad storlek.

kupé
modulära

utformning

Alla metallbord skiljer sig inte bara i sin design utan också i deras design. Låt oss mer ingående överväga de vanligaste alternativen som moderna köpare oftast väljer.

Med metall topp

Sådana möbler ser attraktiva och snygga ut, men endast under förutsättning att behöriga utföranden är uppfyllda. Sådana strukturer har endast ökad styrka om de har en stark metallram. Om den här delen är tillverkad av andra, mindre tillförlitliga material, kan den slita ut över tiden och till och med kräva byte.

Det finns följande typer av bord med metallplattor:

 • oval;
 • runda;
 • kvadratiska,
 • rektangulär;
 • triangulär;
 • figurerat (i form av blommor, fjärilar eller abstrakta former).

Med metallram

Sådana mönster är de mest tillförlitliga och hållbara. Huvuddragen i sådana skäl är att de när som helst kan byta bordplatta, om det verkade skadad eller defekt. Oftast placeras följande typer av bordsskivor på metallram:

 • Wood. Sådana modeller ser rika ut, men inte snygga. De kan placeras i det inredda loftet. Om bordplattan är gjord av en uppsättning värdefull rasen, kommer ett sådant bord att hitta sin plats i det klassiska ensemblet;
 • Plast. Dessa alternativ är de billigaste.Plast är inte så läskigt att förstöra eller fläcka. Det är också värt att säga att det här materialet enkelt bearbetas, det är därför det presenteras idag i en mängd olika nyanser, från klassisk till motley;
 • Glass. Bänkskivor på metallram gjord av glas ser väldigt snygg och vacker ut. Sådana möbler ser bra ut i en modern högteknologisk stil;
plast
glas
 • Stone. Sådana konstruktioner präglas av imponerande vikt och högt pris. Emellertid kommer den ädla och statliga utseendet hos sådana möbler inte att lämna någon likgiltig;
 • Metal. Sådana mönster kan också se attraktiva ut, men det kan inte vara mycket bekvämt att sitta bakom en kall metallplatta. Sådana modeller är som regel täckta med textildukar.
sten
metall

Med järninsatser

Tabeller med liknande tillägg kan vara vilka som helst. Allt beror på mästarens idéer.

Metallinsatser utför ofta en dekorativ eller funktionell roll (profiler och guider) i en pålitlig bordsdesign.

Hur man väljer?

Metallbord idag representeras av ett stort sortiment.Att välja rätt modell kan vara komplicerad av ett så brett val. I din sökning efter den perfekta produkten borde du förlita dig på följande kriterier:

 • Syftet med tabellen. Till att börja med bör du bestämma vilket rum och för vilket ändamål du vill köpa ett metallbord. Detta kommer att göra det möjligt att begränsa utbudet av önskade modeller till ett minimum och undvika onödiga utgifter.
 • Modifiering. Moderna metallbord finns inte bara i standardversionen. De kompletteras ofta av många användbara delar, såsom hyllor, lådor, överbyggnader och till och med hyllor. Innan du väljer sådana möbler, bestäm själv själv vilka funktionella komponenter i möblerna du behöver. Detta är nödvändigt för att undvika överbetalningar för extrautrustning som du aldrig behöver
 • Dimensioner. Mät området i rummet där du ska ordna möblerna. Försum inte denna punkt, eftersom även det minsta och diskreta bordet visuellt kan snedvrida layouten;
 • Bygg kvalitet. Innan du köper, var noga med att inspektera bordsytan och alla detaljer. De måste fästas säkert och effektivt. Inga extra ljud- eller squeakmöbler borde inte göra.Om designen är transformerbar måste den provas i butiken. I det fall då bordets kvalitet inte gör att du litar på det är det bättre att överge det och leta efter en annan modell.
 • Design. Metalldebords designdekoration ska harmoniskt passa in i huvudinredningen där den kommer att ligga. Som redan nämnts ovan är sådana möbler oftast installerade i mer moderna ensembler. Om du vill ta med ett liknande bord i en klassisk inredning, är det bättre att välja en design med detaljer av naturligt trä;
 • Tillverkare. Köp endast möbler från kända och populära tillverkare. Så du kommer att spara dig från att köpa lågkvalitativa varor.

Hur man gör ett metallbord med egna händer, du kommer att se i nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum