Matgrupper för köket

Matgrupper för köket - en definition som vanligtvis används i en designmiljö, vilket innebär en uppsättning möbler som är avsedda att äta. Beroende på storleken på köksrummet och stilen, kan inte bara stolar, men också bänkar, pallar och mjuka hörnstolar användas som element i matsalgrupperna.

Bordet kan också ha en annan form - ibland dikteras den av lilla storleken på köket och antalet familjemedlemmar. Det är viktigt att alla, oberoende av antalet föremål i köksgruppen och storleken på rummet, ser harmoniskt ut och skapar en gynnsam atmosfär som uppmuntrar till matintag och andliga samtal vid bordet.

Särskilda funktioner

Köksutrymmet, oavsett område, är alltid uppdelat i två delar: arbetsområdet (plats för matlagning) och området för lunch.Möbler, är också indelade i två grupper, som var och en är belägna separat. Eftersom möbler för småkök alltid kommer att vara de mest populära bland köpare, är det lämpligt att överväga detaljerna i utrustning och bemanning av små utrymmen.

Vanligtvis, till väggen mitt emot fönstret, installeras flera modulära sektioner i form av skåp med hyllor avsedda för ekonomiska ändamål. Nedan finns bänkskivan, spis och handfat. När det gäller matsalen själv bör den placeras så långt från kaminen som möjligt, både för säkerhet och för maximal komfort.

Om köket är stort finns det inget problem med placeringen av matsalgruppen och alla andra föremål av dess inredning. När utrymmet inte har några allvarliga begränsningar är det möjligt att köpa färdiga elitkök i taget. Möbler för små utrymmen görs alltmer på beställning.

struktur

Matmöblerna för små kök, som regel, innehåller ett bord och flera stolar eller stolar av samma storlek och färg.Om köket är rymligare kan det förses med en rak soffa eller lägga ett hörn. I fråga om ett mycket litet rumsalternativ skulle det optimala valet vara ett "enbent" rundbord komplett med flera stolar eller stolar. Det är önskvärt att både bordet och platserna är kompakta och ser lätt ut och inte rubbar utrymmet.

Moderna designlösningar hjälper alltid till att hitta den bästa vägen ut ur situationen, särskilt i ljuset av bildandet av nya och blandade stilar där möblerna nu tillverkas.

En köksgrupp med mjuka stolar är ett mycket frestande erbjudande, men tyvärr är det inte lämpligt för mycket små rum. Även om en sådan uppsättning är liten kan "farlig" närhet till kaminen och andra ställen för matlagning bidra till en frekvent och snabb förorening, vilket ibland är svårt att klara av. Naturligtvis är det alltid bekvämare att sitta på mjuka stolar under lunchen, men det är bäst att överväga detta alternativ med medelstora eller stora köksstorlekar.

I extrema fall är det möjligt att skilja området med kaminen från matstället med hjälp av en liten partition.

Kök med glidbord - En bra lösning vid ankomst av gäster. Det kommer att vara lämpligt och i ett stort kök, och i en liten, är det bara viktigt att korrekt bestämma storleken och platsen för dess installation. Det är bättre att beställa bord med högkvalitativ glidmekanism, vilket inte kommer att misslyckas vid rätt tidpunkt.

Om bordet är utdragbart är det utrustat med stolar, varav några kan användas som tillägg, eller du kan beställa en uppsättning med en bänk.

form

När det gäller formerna för köksuppsättningen gäller det oftast bordet som det viktigaste föremålet.

Mycket beror på om bordet passar i det utrymme där det är planerat att installera det. Beroende på hur han "står upp", och området för måltider kommer att anges.

En köksgrupp med ett runt bord ger alltid rummet extra komfort. Den nuvarande trenden mot blandning av former och stilar möjliggör möjligheten att använda ett rundbord och kvadratiska eller rektangulära stolar.

Ett litet runda bord och ett par ljustoljor hjälper alltid ägare till ett litet kök. Dessutom, om bordet inte har skarpa hörn, då det rör sig i ett litet utrymme, blir det mindre risk att bli skadad när man slår ett skarpt hörn.Beroende på kökets storlek och kundens preferenser kan bordet inte bara vara rund, men också ovalt. Båda formerna är säkraste för barn.

Och naturligtvis är hörnelementen i köksgrupperna ett oumbärligt alternativ om köket är medelstor. De är gjorda i form av välkända hörnklädda soffor, vars säten oftast lyfts med möjlighet att lagra föremål i den nedre lådan av föremål som behövs i hushållet.

dimensioner

Bredden på utrymmet mellan bordet och stolen ska vara 60-80 cm, så att personen som sitter vid bordet inte känner sig begränsad. Parametrarna i det genomsnittliga matbordet är 120 cm långa och bredden och höjden är ungefär desamma - från 75 till 80 cm. Fyra personer kan fritt sitta i ett så kompakt bord. Diametern på matborden runda form enligt allmänt accepterade standarder bör vara 90 cm.

Den optimala storleken på köksenhetens stolar: en stol på 43-45 cm, 60 cm bred och 49-56 cm djup. Det finns en villkorlig uppdelning av stolar beroende på styvheten, vilket bestäms av huruvida de har någon stoppning eller golvmaterial.Tjockleken på klädseln av mjuka stolar är från 30 till 55 mm (med hänsyn till fjädrarna), om de är halvmjuka - 20-40 mm.

material

Köksset av metall präglas av elegans och skönhet, trots den uppenbara enkelheten. Ytan och benen på sådana produkter är gjorda av ämnen i form av järnrör, som fungerar som ett pålitligt stöd för bordsskivan. Sådana tabeller kännetecknas av speciell styrka och hållbarhet, liksom stabiliteten hos smidda ben, vilket inte tillåter att produkten glider på golvet. Vid änden av benen finns det ofta speciella pluggar som gör att bordet inte kliar golvet.

Priset på metallprodukter är mycket billigare än trä, och design och teknik för utförande - den mest mångsidiga. Det finns till exempel produkter av glidplanen, som också kan justeras i höjd. Det finns också alternativ med ett glasbord på metallramen, som ser modern och original ut.

Matgrupper av massivt trä kommer alltid att vara trendiga och relevanta trots höga kostnader. Träprodukter är gjorda av hevea, bok, wenge, ek, ser alltid naturligt ut och imponerande.

Naturligtvis kräver trä av särskild vård och kommer inte att vara det bästa alternativet för ett litet "budget" kök,men om det finns möjlighet att sätta en lunchuppsättning i ett hus eller stuga, kommer ägaren alltid att ha en känsla av speciell komfort på grund av de naturliga egenskaperna hos detta eller det här materialet.

Äta middagsmössor av glas - ett slags slag av modern tid. Glaset som används vid tillverkning och montering utsätts för en speciell bearbetningsteknik och kallas härdad triplex. Därför bidrar bordplattan och stolarna med lite mindre än metallens storlek, och på grund av sin transparens bidrar den visuella ökningen i rymden.

Eftersom de allra flesta glasbord och stolar är färglösa, är det inte svårt att välja andra inredning.

Rottmöbler gjorda av konstgjord rotting i matkökgrupperna representeras av mysiga stolar. Rattan är ett material med hög miljövänlighet och hållbarhet, men produkter från den måste torkas ofta för att undvika att damm och smulor ackumuleras.

Rottingstolar är det perfekta komplementet till bordplattan av metall, glas eller trä, och flätad konsistens kommer alltid påminna dig om landets atmosfär av avslappning och komfort.

Billigare och mer populära alternativ kan göras från en fin fraktion av trä (eller MDF) med olika beläggningar, samt från spånskiva, som till idag är det billigaste materialet.

DSP och MDF är lätta att bearbeta, produkter som tillverkas av dem skiljer sig inte åt i åldersgod styrka, men ibland händer det att sådant material av någon anledning eller annat är det mest föredragna.

färg

I nuvarande skede på marknaden hittar du produkter av vilken färg som helst. Detta gäller även för köksgrupper, eftersom moderna material som framgångsrikt kan kombineras med naturmaterial kan utsättas för behandling och målning.

Naturligtvis, när man väljer färg på köksmöbler, är det viktigt att överväga rummets övergripande stil, färgen på väggarna och golv.

Universella färger är alltid svartvita: om du vill kan du med framgång kombinera en svartvit kombination i matsalen. Till exempel kan bordet vara neutralt vitt, och stolarna vita och svarta, står växelvis. Denna kombination passar väl in i köket med tapeter och golvbeläggningar.

stilar

Matplats i klassisk stil kännetecknar människor som har gjort det sista valet i livet. Naturligt trä anses traditionellt vara det bästa materialet för klassikerna. Fasthållningen av linjer i kombination med naturmaterial och ett minimum av inredning passar perfekt in i atmosfären i ett stort kök / vardagsrum eller separat matsal.

Mörkarnas färger ska inte vara för ljusa och fånga ögat, alla detaljer skiljer sig åt genom rigor och symmetri i design.

En av de mest moderna och populära stilar är modern. Det återspeglar det moderna livets labilitet, accepterar inte strikta linjer och leder till asymmetri. Samtidigt utmärker sig ett modernt kök alltid av sin avundsvärd funktion, och det är möjligt att placera en sådan matsal i ett mycket litet område.

För de moderna produkterna av plast är slagfasta typer av glas och metall karaktäristiska. Färgerna är lätta, mättade och omedelbart lockar uppmärksamhet.

Snygga köksprodukter under "Provence" kan passa in i den urbana atmosfären och bli element av komfort i ett lanthus. Med hjälp av specialteknik genomgår möbleringsprocessen processen med artificiell åldring.Hon får en unik slitage och grovhet, vilket inspirerar tankar om antiken.

Trä ger mycket bra till sådan bearbetning, men om du vill kan du göra det under "Provence" och ett spånskivkök om plattorna är av god kvalitet.

Minimalism och högteknologi - stilar som mycket liknar varandra. De kännetecknas av linjens enkelhet och en nästan fullständig brist på detaljer. I motsats till klassikerna är högteknologi mycket populär bland den yngre generationen. En sådan köksgrupp kan vara gjord av metall- eller slagbeständigt glas och innehåller även en kombination av flera typer av material. Det finns middag grupper som är gjorda av solid plast starka ljusa futuristiska färger.

Ethno stil i sina olika manifestationer, inklusive möbler gjorda i skandinavisk stil, tar också en stark ställning, särskilt i de regioner där klimatförhållandena inte skämmer bort människor med soliga dagar.

Den skandinaviska stilen präglas av ljusa färger av möbler och andra inredning, och den främsta färgen är vit, som kan kombineras med andra färger.

Ett sådant kök kommer alltid att medföra en atmosfär av friskhet, och ljusa färger kommer att bli en källa till bra humör och visuellt expandera ett litet utrymme.

tillverkare

Italienska köksgrupper kännetecknas av att de huvudsakligen är gjorda av naturligt trä, och tillverkare kan arbeta i vilken stil som helst på kundens begäran. företaget Mobilicasa Framgångsrikt representerar på den ryska marknaden massiva produkter från naturmaterial, vilket kommer att vittna om deras höga smak och rikedom.

Kinesiska möbler för kök utmärks av en rad moderna stilar och material, billigt pris och enkel montering, lämplig för alla som vill köpa alternativet snabbare och billigare. Bland de populära tillverkarna representerade och välkända företag. Taobao.

Spanska köket präglas av de mörka färgerna i dyra skogar och tillhör rättvisa möbler i premiumklass. På den ryska marknaden finns de sällan och görs endast genom specialbeställning. Finland präglas av produktion av prisvärda köksgrupper. Dessa är mestadels moderna rotting-, glas- och metallprodukter. På den ryska marknaden har företaget länge varit engagerat i utbudet av finska köksmöbler Tervetuola.

När det gäller köksmöbler som produceras i Ryssland,tillverkningsföretag är tillräckligt för att göra ett val för kvalitet och en optimal lösning på "området" -problemet på grund av de specifika egenskaperna hos många ryska hus och lägenheter. Inhemsk produktion kännetecknas av rimliga priser och ett brett utbud av köksgrupper för varje smak. De mest kända tillverkarna - Soyuzmebel, Masterful Comfort, World of Wood.

Hur man väljer?

Det rekommenderas att välja en köksgrupp när reparationen i rummet slutar: man bör gå från de tillgängliga färgerna på golvet, tapeter och allmän inredning. Det är viktigt att stolarna är i harmoni med bordet och i färg och stil.

För ett litet kök är ett litet runda bord och flera stolar av glas ett bra alternativ: Ljusheten i utformningen av dessa produkter kommer att skapa effekten av att expandera utrymmet och ge det lilla rummet en unik charm och charm. Även för utformning av småstora kök kan du använda flera avföring istället för stolar, vilket alltid kan skjutas under bordet så att de inte tar upp mycket utrymme.

Med tanke på de olika moderna materialen kan även den vanligaste avføringen vara ett verkligt konstverk.

För ett litet område skulle den bästa lösningen vara att installera en vinklad stoppad soffa med en rygg längs med ett bord i standardstorlek eller en vikningsrektangulär form. Vinkelutformningen tillåter dig alltid att placera in de nödvändiga föremålen i hushållet, och det viktigaste "tricket" av det är att du kan lägga flera personer på den.

Kvalitetskökgrupper för vardagsrummet ska väljas om vardagsrummet redan är inrett i en enkel klassisk stil. Massiva möbler från ett naturligt träd blir både en värdig dekoration och en unik attraktion för ett stort hus.

Boende Regler

Frågan om zonering är inte något svårt i det fall då köksmöbler installeras i ett rum med ett tillräckligt område. Om du måste hantera ett kök med liten eller medelstora storlek är uppgiften komplicerad av det faktum att det inte är möjligt att tydligt skilja matsalen och kokplatsen. Men för att optimera utrymmet så mycket som möjligt finns det fortfarande några enkla allmänna regler.

Först och främst bör bord och stolar så långt som möjligt inte störa matlagningsprocessen.Det är bäst att försöka sätta dem så långt som möjligt från spisen och från köksskåp med inventering. Runda och ovala bord tar upp mycket mer utrymme än bord med skarpa hörn - det är också viktigt att överväga när de placeras.

Det är inte nödvändigt att köpa stolar med höga ryggar och massiva ben i ett litet kök. Överskott i form av stoppade möbler i småstora rum är inte helt lämpligt. Det är känt att produkter av spånskiva, metall och glas som inte har klädsel är mer kompakta och praktiska att använda.

Innan du köper en köksgrupp ska du alltid göra preliminära mätningar av platsen där du planerar att ställa in bordet. Det är viktigt att dimensionerna togs rätt och om du planerar att köpa färdiga varor i en möbelaffär, kommer det inte att skadas för att mäta parametrarna igen, på plats, med tanke på att för att bäst placera bordet i köket behöver du en "marginal" av användbart utrymme.

Om det finns en möjlighet är det bättre att använda tillverkningen av ett bord och stolar för individuella beställningar. Då kommer alla storlekar att tas bort tydligt och korrekt, och en professionell designer hjälper till att placera alla möbler på bästa möjliga sätt.

Vackra idéer i inredningen

Även om vi pratar om ett litet kök, bör du alltid komma ihåg att tack vare modern teknik kan du köpa möbler som passar perfekt in i något utrymme. Moderna högteknologiska eller loftbord och stolar är väldigt ljusa, har ljusa färger, rör sig enkelt i rymden och skapar en unik atmosfär.

Om det finns en planka golv i köket, och möjligheten att sätta ett dyrt laminat inte förutses - det spelar ingen roll. Det är möjligt att anpassa "utslitna" bord och stolar under "Provence" och täcka dem med mörk lack eller lämna den upptäckt.

När köket själv är tillverkat i ljusa färger, skulle den perfekta lösningen vara att köpa ett mjukt vitt bord, vilket också kommer att bli en dekoration av rummet och en praktisk lösning på "färg" -problemet, eftersom du under vit färg kan välja stolar av någon nyans. Det djärvaste beslutet är stolarna med ljusa färger - antingen orange eller röd, vilket ser ut moderiktigt, snyggt och modernt.

Du kan utrusta köket på ett landsbygds terrass genom att köpa en uppsättning möbler i form av en bordplatta av slagtålig glas och stolar av konstgjord rotting.I allmänhet ser ensemblen ut mysig och vacker. Dessutom är sådana möbler väldigt resistenta mot påverkan av väderförhållanden och kräver inte noggrann vård om den vattnas med regnvatten eller utsätts för direkt solljus.

Om köket planerar att installera en spishäll och tvätta färgen på silvermetall, passar metallstolar med ett rektangulärt bord perfekt in i en sådan situation. I det här fallet kan färgen på de övre och nedre skåpen vara något: metallgrå är neutral på samma sätt som vit.

Shock-resistent glas är anmärkningsvärt i det att, till skillnad från spånskiva, MDF och naturligt trä, kan produkter som tillverkas av det placeras ganska nära kaminen, utan rädsla för att de kan spricka på grund av temperaturförändringar. Om matlagningen ligger nära ett sådant köksaggregat är det mycket lättare att rengöra än andra material.

Samma sak kan sägas om metall köksmöbler, men för många konsumenter verkar det fortfarande vara något ovanligt och till och med otillgängligt, kanske på grund av dess alltför exotiska utseende.

I de fall där området tillåter dig att placera en färdig matsal, kan du redan prata om produkter av naturligt trä. Om du planerar att installera möbler i klassisk stil, och tapeter, och golv ska utformas i mörka och varma färger, så att färgen på det naturliga träet kontrasterar bra med den övergripande situationen.

Classic är det bästa alternativet när husägaren har råd att tilldela ett separat rum för måltider.

Således är konceptet "köksmatsgrupp" inte begränsat till massiva och dyra möbler. På grund av de många erbjudanden på marknaden är det realistiskt att välja lämpliga möbler för varje rum. Detta kan ske självständigt och använda tjänster av professionella formgivare och hantverkare.

.

Mer information om funktionerna i valet av matsalgruppen finns i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum