Hur man väljer ett ovalt bord?

Förklara värdet av bordet i huset ger ingen mening. Men många människor har bara en vag idé om vad det egentligen borde vara. Valet av bra möbler bör överensstämma med tydliga regler.

typer

Det ovala bordet för vardagsrummet på ett ben kan vara ännu bekvämare än den fyrbenta. Denna lösning låter fler människor sitta ner samtidigt. Det är ganska förutsägbart att ett stöd ska vara så starkt och stabilt som möjligt, för om det inte klarar av sin uppgift kommer en besvärlig situation att uppstå. Därför bör varianten med metallben ges en tydlig preferens.

Om bordplattan är gjord av glas, bör du också ta hand om starka och stabila stöd med stabilt tyngdpunkt. Men att använda sten bordsskivor är inte så passande, eftersom de ovala tabellerna är utformade för att ge maximal enkelhet och enkelhet till inredningen.

material

Valet av material från vilket bordet ska göras direkt beror på platsen där den kommer att placeras. I köket är fuktmotstånd ett obligatoriskt krav - det här är också viktigt eftersom du måste tvätta möblerna regelbundet.

Användningen av finerade strukturer är oönskade, de blåses under vattenverkan; Det är lämpligare att välja laminerade produkter.

En matris av naturligt trä bär väl och vatten, och temperaturen sjunker, men du måste noga tänka om det inte blir alltför fantasifullt i köket självt. Men i matsalen kommer ett sådant bord att stiga perfekt.

Glasytor är optimala för små rum, eftersom de ger en känsla av ljushet och inte rör sig upp i rummet visuellt. Men glöm inte om behovet av konstant vård, och med användning av speciella rengöringsmedel eller våtservetter. Och det är också tillrådligt att köpa mattor, underlägg av tyg så att disken inte gör obehagliga ljud vid förflyttning.

Plastbord är inte på plats i ceremoniella matsalar, det är bättre att sätta produkter gjorda av naturligt trä eller täckt av faner. Om det är önskvärt är det möjligt att lägga till natursten, läder eller bronsinsatser, snidade element i basen av borden och toppar.

Beslutar att använda en duk, du kan inte ägna särskild uppmärksamhet åt utseendet på bordplattan, och ibland benen.

dimensioner

Storleken på det ovala köksbordet bör väljas av två anledningar: hur mycket utrymme är tillgängligt för det och hur många som kommer att använda det samtidigt. Enligt designarna bör du i alla fall inte ta smala modeller (vars bredd är mindre än 91 centimeter). Detta kommer att sätta det önskade antalet rätter och apparater.

För att bättre bedöma hur stor bordet du behöver, ta ett lakan, duk eller något annat så och sätt det där möblerna kommer att stå. Då blir det omedelbart klart om det finns tillräckligt med utrymme vid bordet eller inte.

Varje person borde ha minst 0,6 meter bredd och 0,4 djupgående och i mitten lämnar de alltid en plattform som är minst 20 centimeter bred. Sedan kommer det att finnas salladsskålar och andra serveringsartiklar i mitten. Produktens minsta bredd är 80 centimeter.

färg

Bordets färg beror på hur rummet kommer att uppfattas i allmänhet. Ljusa bänkskivor (beige och andra attraktiva nyanser) hjälper till att expandera utrymmet.När det finns en önskan att begränsa ett alltför rymligt rum, ska man välja svart eller någon annan mörk färg. Man bör inte, utan extremt nödvändighet, experimentera med ljusa sura färger - om man får bära med sig kan man få en känsla av förvirring och förvirring.

Men vita toner blir ett vinn-vinn-sätt för att betona luftigheten och ljusheten i inredningen.

Men var noga med att tänka på om det snövita bordet inte blir så lätt att bli smutsigt, oavsett om det kommer att vara bekvämt att ta hand om det.

stil

Rekommendationer för val av ovala bord för olika inredningar är desamma som för andra möbler.

Man tror att de är idealiskt kombinerade med land och provence, men under förutsättning att huvuddelen tillverkas strikt från naturmaterial, är det helt enkelt och utan onödiga krusiduller. Att underlätta överensstämmelsen med stilen hjälper till att välja rätt färgval. Bra utseende kommer att vara oker och gråtoner, kräm nyanser.

Nästan alla provencalska bord är gjorda av massivt trä, och om det bearbetas på ett speciellt sätt (åldern) blir det bara ett plus.

klassisk kan dekoreras med träsnideri, men du måste noga titta på dekorationen som var elegant och passar in i miljön.Återigen, om bordet ska täckas med en duk på golvet, devalverar detta alla designelement.

bord Skandinavisk stil bör skapa intryck av god kvalitet, oförstörbarhet, men samtidigt får inget råmaterial eller formgivare som är dåligt bearbetad av formgivaren tillåta. Produktens svårighetsgrad understryks av dess hackade konturer. Vit färg är att föredra. Lätta pastellfärger, för att inte tala om ljusa färger, ska användas med försiktighet.

dekoration

När du väljer en inredning för ett ovalt bord, behöver du inte bara tänka på om det kommer att vara kompatibelt med keramiska plattor eller med andra delar av rumsdesignen. Det är nödvändigt att förstå vad stämningen kommer att föras in, oavsett om det motsvarar din plan eller ej. Det är enligt detta kriterium att dukar ska utvärderas. Det är lika viktigt att se till att de är praktiska - alternativ med ett robust, lätt tvättbart tyg är att föredra.

Spetstextilier och känsliga designelement bidrar till att utspäda överdriven svårighet och torrhet i enskilda interiörer. Kontrollera alla vävda smycken och servetter för att inte köpa dem som kommer att bli bortskämda när de är i kontakt med något varmt, snabbt skjul eller blekna.

Det är önskvärt för dekorativa ändamål att välja textilier med en volymapplikation eller broderi.

utformning

Ett vanligt misstag är inköp av headset som kombinerar bord och stolar av samma typ. Detta är inte bara en tråkig lösning utan också i strid med de senaste trenderna i design. Var inte rädd för att försöka leta efter de bästa kombinationerna och alternativen, även i kontrast kan det vara bra att spela. Det är ibland lättare att välja det perfekta utseendet elementvis.

Hur man väljer?

Du måste vara uppmärksam på längden på bordsskivans sidor (med utgångspunkt från antalet personer som måste sitta vid bordet). De flesta modeller gör att du kan sitta från tre till nio personer.

Om du behöver en stor kapacitet är det bättre att inte beställa en produkt med ökade dimensioner, men att lägga en andra extra tabell.

Även de som inte regelbundet tar stora företag bör reservera en rymdreservat. I ett hus där två personer bor, är det lämpligt att köpa bord där tre eller fyra personer sitter tyst.

Beräkna storleken på platserna, var uppmärksam på var tabellen kommer att falla. Ibland kan det räcka för ett visst antal personer som sitter, men strukturens vägglayout, som utvecklats, tillåter inte permutering.Nästa måste du ta reda på vilken bredd på bordsskivan du behöver i de flesta fall varierar det från 0,8 till 1,05 meter.

Smalare strukturer är svåra att betjäna, du kan inte omedelbart lägga allt du behöver, ju vackrare och eleganta. Och för breda alternativ skapar besvär för människor.

Tänk på att mellan mitten av matborden och väggarna, dörrarna, möblerna borde det finnas en lucka på minst en meter (om de går dit). För användning av en stol, pall, bänk, är 70 centimeter tillräckligt. Det rekommenderas att alltid hämta flera alternativ och bara ha bestämt dem för att jämföra vilken som är bäst för dig. Även om det ser ut som bordet, verkar det uppfylla alla krav, inte rusa för att ta det, var noga med att sitta, uppskatta dina känslor och bekvämlighet.

På grund av de höga underborden eller royaltiesna som nästan alla klassiska modeller är utrustade med, är långa människor ganska obekväma vid sådana bord.

Fördelar och nackdelar

Oval konfiguration - en fräsch och obruten dekorationsrörelse. Alla designer kommer att bekräfta att ett sådant bord verkar mer luftigt än en fyrkantig.Det finns inget behov av att kringgå hörnen, och det finns ingen risk att slå dem.

Det här är viktigt inte bara där det finns barn: ibland kan även vuxna tänka, distrahera, vara upptagen med andra saker på språng, och som ett resultat - ett trauma.

Det är bekvämare att prata vid det ovala bordet än på en rektangulär eller en kvadratisk, eftersom alla samtalare kan se varandra utan att vända huvudet ständigt.

Berömda tillverkare och recensioner

Produkter från ryska tillverkare är nu inte sämre än i samma Ikea. De som köpt produkter från fabrikerna "Normis", "Northern Dvina" noterar deras långa livslängd, extern attraktionskraft, användarvänlighet och miljösäkerhet. Om du väljer varorna i den vitryska frågan "Pandrev", kan du spara pengar och få en bra produkt.

Dessutom rekommenderar många designers att uppmärksamma möblerna i Malaysia.

Moderna alternativ i inredningen

Diverse design av ovala glasplattor. Glas är gjord för dem som vanligt (transparent), och mycket mörkt, nästan svart. När du närmar dig färgvalet är det enkelt att välja en lösning som passar perfekt inredningen.

8 foto

Ovala tabeller ser bra ut i miljön av spetsteknologi och själva betonar idén om teknisk utveckling, sofistikering, önskan om innovation. Med stolar måste de bilda ett holistiskt ensemble, och om du inte är redo att hämta allt du behöver, kontakta bara en kvalificerad designer.

De grundläggande principerna för att välja ett ovalt bord är ganska enkla. Med hänsyn till dem kommer du att kunna undvika många problem och svårigheter, för att få ett kvalitetsbord som kommer att bli en funktionell inredning av ditt hem i flera år framåt.

Om vilka modeller som är ovala tabeller, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum