Vilka är fördelarna och nackdelarna med Ikea-skiftbord?

 Vilka är fördelarna och nackdelarna med Ikea-skiftbord?

Förändring av tabeller, som nyligen har aktivt fått sympati för föräldrar till spädbarn, är skyldiga till deras popularitet, främst för sin användarvänlighet och mångsidighet. Det är tack vare dessa egenskaper att dessa enheter har beräknat olika kategorier av föräldrar, från mycket rika människor till unga familjer med genomsnittliga inkomster.

När de väljer barnbyte för sitt barn försöker de moderna konsumenterna att ta hänsyn till alla fördelar och nackdelar med skötbordet. Mycket ofta stannar deras val vid modeller från Ikea.

Vad är det?

Ikea erbjuder många möbler med en växlande yta som varierar i monteringsmetod och storlek. De kan klassificeras som skiftbord:

  • vikbord som är fäst vid väggen. För att installera det är det nödvändigt att göra flera hål i taket med hjälp av tillförlitliga fästdon för att undvika eventuella skador på barnet.
  • vikning, vilken funktion är möjligheten att lagra i hopfällt tillstånd, så att denna tabell inte tar upp extra utrymme;
  • bärbart bord i form av skötbord, som kan installeras på en barnsäng, på ett vanligt bord och även på en tvättmaskin i badrummet;
  • byrå med avtagbart skötbord, vilket är stabilt och rymligt;
  • litet bord med ett bekvämt skötbord och hylla för att lagra saker;
  • transformatorns svängbäddar, oftast en del av ett byte av skåp eller kombinerat med en barnsäng.

modell

Ikea-katalogerna finns idag i följande modeller med mycket bra recensioner.

"Antelope"

Denna modell tillhör de väggmonterade borden för nyfödda. Den är tillverkad av en rörformad stålram, som har ett lock av tjockt tyg (polyester). Den övre delen av designen har flera plastfickor, bekvämt för förvaring av alla slags vårdsdetaljer. direkt blöjan är utrustad med sidorsom är täckta med en mjuk beläggning och utrustad med polyuretanskummadras.

Fördelen med detta hängande bord är kompakt, eftersom det i det upphöjda läget nästan inte sker. Det är också bekvämt att du kan hänga en sådan design i vilken höjd som helst, så för varje kvinna kan du välja den mest bekväma platsen. Nackdelarna inkluderar det korta livet för ett sådant bord, eftersom barnen snabbt blir viktiga, blir därför aktiva Det är inte säkert att hitta dem på en sådan enhet. Som regel använder de denna tabell tills barnet är sex månader gammalt.

Storleken på modellen "Antilop": bredd 74 cm, djup: 78 cm. Kostnad 3 800 rubel.

"Spoling"

Fällningsmodell av skötbordet "Spoling" är tillverkad av en metallram, på vilken en polyestermarkis sträcker sig. Den här bärbara babyswitchen ser ut som en liten hängmatta, monterad på sidorna med fickor-behållare för förvaring av babymaterial. Fördelen med detta vikbord består uteslutande av kompaktitet, enkel transport och låg prislapp,en minus kan kallas den extrema instabiliteten hos en liknande design, sagging av den växlande ytan och den lilla storleken på bytesplatsen.

Spolingmodellens mått: Bredd: 60 cm, djup: 80 cm, höjd: 94 cm. Kosta 2 700 rubel.

"HENSVIK"

Detta är ett bord som samtidigt utövar rollen som en locker. När barnet växer upp omvandlas en sådan struktur till ett ställ, för vilket det är nödvändigt att helt enkelt demontera den växlande ytan. Produkten är tillverkad av spånskiva, målad med akryl emalj, och den direkta ändringsytan är gjord av MDF med en beläggning i form av en melaminfilm. Detta skötbord har en bekväm storlek, och en stark och solid bas bidrar till den korrekta bildningen av bebisens hållning.

Nackdelen med sådana möbler är dess instabilitet vid pressning på omklädningsrummets kanter. Tillverkaren föreslår att kompensera för denna nackdel genom att fästa strukturen på väggen med hjälp av gångjärnen som ingår i satsen.

Mått på bytebordet "Hensvik": bredd 75 cm, djup 76 cm, höjd 161 cm. Kostnaden är 9 799 rubel.

"Leksvik" och "Sundvik"

Modellerna "Leksvik" och "Sundvik" representerar ett bord i kombination med en byrå eller, som tillverkaren ofta skriver, med ett skåp. De är på höga stabila ben och har, förutom skötbordet, två lådor och en hyllplan.

Dessa konstruktioner är hållbara, utrustade med en stor blöja, som är inhägnad med säkra bumpers. Fördelarna med detta alternativ är konstruktionens tillförlitlighet och säkerhet, som tål även en äldre barns vikt och en bekväm höjd vid vilken det är bekvämt för moderen att klä barnet. Viktig fördel är möjlighet till lång användningvilket säkerställs av närvaron i modellen av lådor och hyllor för lagring.

En extra bekvämlighet är att utrusta byråden, omklädningsrum "Leksvik" och "Sundvik" med lådor som har stoppar som skyddar mot full förlängning.

Produkterna är tillverkade av naturligt trä. Detta är en fast tall, behandlad med fläck och färglös lack. Storleken på Lesvik-modellen: bredd 86 cm, djup 78 cm, höjd 94 cm. Kostnaden är 11 9999 rubel.

Garderoben med Swadviks skiftyta är mer variabel i storlek: 79 cm bred,djup 51 cm (även om du kan beställa en mer volymerande version med 87 cm djup), minsta höjden är 99 cm och maximalt 108 cm. Kostnaden för byrået med skötbordet "Sundvik" är 11 998 rubel.

"SNIGLAR"

Denna modell är en bordshylla, som innehåller en byta yta, inhägnad från alla sidor av flänsar och en hyllplan där du kan expandera barnens garderobsprodukter och vårdprodukter. Denna tabell är gjord av massivt bokträ, täckt med färglös lack och bevarar trädets attraktiva naturfärg. Swaddlingytan och den nedre hyllan är ett lackark, målat med akrylfärg.

Bekvämligheten med denna tabell är strukturell stabilitet i kombination med låg vikt och enkel rörelse. Nackdelarna är det faktum att föremål för vård av barnet under lagring på Sniglar står på den öppna ytan, och damm kan ackumuleras på dem. Med tanke på detta erbjuder tillverkaren att köpa plastbehållare för att förvara barnens saker när man köper ett skötbord "Sniglar", som antingen kan placeras på hyllan på bokhyllan eller fixeras på sina sidor.

Också nackdelen med denna modell kan kallas en inte så hög högsta tillåtna last som är 11 kg. Du kan bara bära en baby på ett liknande bord till sex månader. Dimensionerna på skötbordet "Sniglar": längd 72 cm, bredd 53 cm, höjd 87 cm. Kostnaden är 1 999 rubel.

"Gulliver"

Gulliver-modellen är också ett skötbord. Till skillnad från den blygsamma produkten "Sniglar", som bara har en hylla, är "Gulliver" växlingsstation utrustad med tre hyllor och attraktiva gittersidoväggar. Rammens ramar och sidoväggar är gjorda av naturligt trä (fast björk, täckt med vit akryl emalj). Den växlande ytan är tillverkad av fuktresistent MDF, även målad vit.

Nackdelarna med denna modell är nästan samma som Sniglar-modellen: behovet av att placera barnens saker på den öppna ytan och extra kostnader för inköp av behållare för lagring. Fördelen kan kallas ett större antal hyllor, ökande kapacitet och något större stabilitet på grund av närvaron av tvärgående strukturella element.

Dimensionerna på skötbordet "Gulliver": bredd 82 cm, djup 54 cm, höjd 93 cm. Kostnaden är 3 199 rubel.

"Stuva"

Den här modellen är ett komplett byte av omklädningsrum med byrå som är utrustad med en sköttavla i form av ett bord. Den är tillräckligt stor, har tre volymlådor och tre hyllor, höga sidor som skyddar barnet från att falla under kupor och två positioner av höjden på bordsskivan. Den stabila designen och bordets olika höjd tillåter dig att använda denna modell tills barnet når året.

I framtiden, när barnet blir äldre, ändras "Stuva" skåp kan omvandlas till ett skrivbord för studenten, för vilka ägarna helt enkelt följer de bifogade instruktionerna. Bland bristerna kan noteras de skarpa hörnen på sidorna, som måste hängas med något mjukt foder för att undvika skador på barnet.

Dimensionerna på byrået med "Stuva" skötbord: bredd 90 cm, djup 79 cm, höjd 102 cm. Kostnaden är 10 000 rubel.

"Vedra"

Detta är en bärbar skiftyta av plast. Den har sidor av medelhöjd och är konstruerad för att installeras på en stabil yta.Fördelen med denna tabell är dess rörlighet och låg kostnad. Nackdelarna innefattar det faktum att en sådan blöja inte har en styv fixering till basen på vilken den är installerad och en aktiv bebis kan falla till golvet tillsammans med en sådan anordning.

För att uppnå maximal komfort för barnet är det lämpligt att köpa ett speciellt mjukväska som täcker bordets plastyta. Också nackdelarna innefattar liten och inte mycket bekväm storlek.

Dimensionerna på den bärbara aspelenny bordet "Vedra": längd 74 cm, bredd 48 cm. Kostnaden är 1200 rubel.

I nästa video hittar du en översikt över skiftet "Sundvik" från Ikea.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum