Plastbord i en modern inredning

 Plastbord i en modern inredning

Med utvecklingen av teknik och den kemiska industrin har plastintyget gått in i hushållet och industriellt bruk i mitten av 20-talet. Olika sammansättningar och egenskaper hos plast har blivit mycket använda vid tillverkning av möbler. Fram till den tiden var möbler gjorda av ganska dyra material, varav huvuddelen för många århundraden var trä. Hittills är plastbord och stolar, liksom alla slags fästelement, tillbehör, beläggningar, kant och foder, gjorda av höghållfast plast.

Fördelar och nackdelar med materialet

Kvaliteten på produkten beror direkt på strukturen och sammansättningen av ämnet som används vid bildandet av plastmaterialet. Bland de många olika materialen i denna kategori kan man skilja mellan två huvudmaterial som används vid tillverkning av möbler, särskilt bord och stolar.

 • Den mest prisvärda plasten - polyvinylklorid (PVC) och polypropen. Den används vid tillverkning av möbler för sommarstugor och sommarkaféer. PVC-produkter är inte hållbara, är mottagliga för deformation, kan falla om de faller och är instabila till låga temperaturer. Materialet har blivit populärt tack vare det låga priset, används det huvudsakligen som avfall, vilket inte är synd.
 • Mer hållbar och tight - polymetylmetakrylat (PMMA, akryl)som används för att skapa snygga möbler av hög kvalitet. Det är utmärkt kombinerat med andra material, det är bra och snabbt limmat, det har ökad styrka och hållbarhet.

Utseendet på bordet, dess praktiska och lätta vård är viktiga egenskaper vid valet av denna möbel. Mottagningsstället och matlagningen borde inte bara vara bekvämt och estetiskt, utan också uppfylla kraven på miljövänlighet, samt vara så enkel som möjligt att bry sig om.

Alla dessa kriterier uppfylls av plastbord från både PVC och akryl:

 • lättviktsmaterial av plast så enkelt flyttas från plats till plats, stå i trädgården eller på verandan;
 • vatten och smutsavvisande beläggning gör att du enkelt kan ta bort livsmedelsföroreningar. Tillräcklig våt rengöring med hushållsrengöringsmedel;
 • motstånd mot höga temperaturer. Du behöver inte oroa dig för de spår av en varm kopp på bordet, vilket är fallet med många andra material;
 • olika färger och alternativ. Möjligheten att välja ett unikt alternativ i enlighet med interiörets stil
 • ekonomiska besparingar. Plastbord är mycket billigare än deras trä- och metallkomponenter. Genomskinlig plast kan framgångsrikt efterlikna glas, medan kostnaden blir flera gånger billigare.

Nackdelarna med denna produkt innefattar egenskaperna hos vissa plaster, såsom toxicitet och brittleness. Men moderna tillverkningstekniker kan minimera dessa oönskade faktorer. För att klargöra produktkvaliteten är det lämpligt att fråga säljaren om intyg om överensstämmelse med konsumentstandarder.

Former och mönster

Börja med att välja en modell av ett plastbord, bör du först bestämma dess storlek. Parametrarna beror på det avsedda placeringsområdet, antalet platser, samt på rummets övergripande utformning.

Formen på plastbord kan vara mycket olika: rund, kvadratisk, oval eller rektangulär.

 • Runda och ovala bord ser bra ut i rymliga rum och i frisk luft.
 • Rektangulär är klassiker och passar alla inredningar.
 • Kvadratisk plastbord kan bekvämt placeras i ett litet kök.

Eftersom plast är ett ganska smidigt material och kan ta någon form under produktionen, kan tabeller av detta material också ha icke-standardkonfigurationer: trianglar, polyeder, trapezier.

Ofta kombineras plastprodukter med andra material. Plastplattformen kan vara på en hopfällbar metallram - Omformade bord är lämpliga för bär och lagring.

Runda och fyrkantiga bord kan utrustas med mekanismer och ytterligare delar, när de vikas ut,Bordet blir en större oval respektive rektangulär.

Vikplastbordet är som regel uppdelat i en avtagbar bords- och vikningsstödben. En sådan struktur är lätt att vika, bära och ta bort, om den bara tjänar för att ta emot gäster.

Foder på bänkskivan

Arbetsytan på köks- och matbord borde kombinera bra prestanda: inte absorbera ämnen och lukt, lätt att rengöra från födaföroreningar, hållbart samverka med heta föremål.

För framställning av bänkskivor används ofta postformning - ett sätt att behandla ett plan med papperslaminatplast. Avslutningsmaterial täcker hela ytan med varm applicering och passerar smidigt till änden av bordsskivan. Det senare gör det möjligt att göra kanterna av bordet avrunda, släta, utan att kräva kantning. Bordskivan erhålls fullständigt "förpackad" i plast med en sömlös metod.

Bänkskivor med användning av postformning produceras både i färdig form och under ordern. Förutom de funktionella egenskaperna används sådana foder som dekorativ dekoration med motsatt plast.De kan imitera trä, sten och annat material. Den används oftast på ytor av laminerad spånskiva och MDF.

Urvalskriterier

Plast är ett lätt och billigt material med ett stort antal former och färger, så det är inte svårt att välja ett bord som passar inredningen. När du väljer, bör du ta hänsyn till modellens, storlekarens och syftet med driftens egenskaper.

För det vardagliga matbordet lämpligt kvadrat alternativ, med möjlighet till omvandling vid ankomst av gäster.

För ett mycket litet kök skulle det bästa alternativet, spara dyrbara mätare, vara en bordplatta, monterad på en fönsterbrädan. Det är bekväm att vika i ett vertikalt läge och frigöra utrymme. Till henne i satsen kan du köpa vikande kompakta avföring.

En fullständig recension av dessa bänkskivor kan ses i nästa video.

För trädgårdar, picknick i landet och sommar terrasser skulle ett plastbord vara det bästa alternativet, inte rädd för den brännande solen och plötsligt regn. Omformningsbordet är lättviktigt, och plaststolar till det har som regel en lämplig form för stapling. Sådana kit monteras enkelt och lagras i tvättstugan.Stationära plastbord med ett volymparaply som skyddar mot sol och regn är också lämpliga för öppna utrymmen. Paraplyet är fäst vid staven installerad i hålet mitt på bordet.

Kombinerade plast- och metallmodeller på hjul är lämpliga för vardagsrum och sovrum. De är bekvämt placerade te uppsättning, frukt och godis. Ett bord på hjul kan ersätta en vanlig bricka: du behöver inte gå till köket flera gånger för bestick och disk.

Om du väljer ett plastbord borde du vara uppmärksam på följande nyanser:

 • Kvaliteten på plast. Styrka och icke-toxicitet är grundläggande krav. Var uppmärksam på lukten av produkten. Matplastik ska inte ha utelämnande lukt och skadliga färgämnen.
 • När du väljer en produkt, ge företräde till inhemska tillverkare, är de mer tillförlitliga än kinesiska motsvarigheter.
 • Innan du köper, kontrollera tillgängligheten av komponenter, beslag, samt möblernas allmänna utseende. Produkten måste vara stabil, fri från defekter. Modelltransformatorer ska demonteras och monteras för att säkerställa att instruktioner följs.

Alternativ i inredningen

Plastmöbler passar bäst i moderna interiörer i stil med minimalism och högteknologi.I kombination med metall kan glas och träplast dekorera inredningen och göra den så praktisk som möjligt.

Färgen på matsalen eller köksbordet behöver inte vara samma färg som köksuppsättningen. Inom gränserna för tillåten kan det kontrastera med huvudmöblerens färg, men samtidigt bära sin egen individualitet och komplettera inredningen.

Ett runt vitt bord på en figurs benkolumn passar perfekt till de mjuka saftiga färgerna på en möbelserie. Det kommer att uppdatera interiören, öka visuellt utrymmet. Bänkskiva och stolar av transparent plast kommer att lägga ljus och luftighet till inredningen. Särskilt om inredningen i rummet är fylld med mörka djupa toner.

Rika färger av plastmöbler kommer att vara huvudfokus i köket med neutrala nyanser. Till exempel kan ljusgröna möbler framgångsrikt understrykas av bordplattan och stolarna i färgen på smaragdgrön. Till beige headsetet passar plastfärgchoklad eller valnöt.

Photograssing används ofta för att dekorera bordsskivor täckta med plastplast. Detta inslag i inredningen är populärt och kan vara en helhetlig konstpanel, såväl som en separat prydnad.

Barnens plastbord för mat och spel tillverkas som regel från de mest giftfria föreningarna. De måste vara avrundade alla skarpa kanter. Barnens bord används ofta för ritning, så de är utrustade med alla typer av lådor och pennafall.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum