Välja bord under TV: n

Trots det faktum att samtidiga spenderar mycket ledig tid på datorn och andra nyfångade prylar, är tv-apparaten ett oumbärligt hushållsapparat i sitt liv, ett viktigt element i varje hem. En "flerkanalsvän", som inte bara tjänar som andlig vila utan också som ett vackert tillskott till inredningen, är helt enkelt ett nödvändigt och högkvalitativt stativ, kallat ett bord för en TV. Även om TV: n är platt och monterad på väggen, måste du gömma någonstans en DVD, fjärrkontroll, spelkonsol, tryck. Med denna funktion gör bordet för TV ett utmärkt jobb.

arter

De vanligaste och särskilt populära hos kunderna är rektangulära tabeller av liten storlek. Deras parametrar överstiger bara de mått på den blå skärmen som är installerade på toppen.De har ett annat antal hyllor och gångjärnsdörrar, och på bakpanelen finns öppningar för uttag av sladdar och kabel.

Rektangulära mönster är:

 • öppen med flera hyllor;
 • horisontella modeller med två sidopaneler;
 • En del av möblerna där du kan dölja TV: n från nyfikna ögon bakom stängda dörrar.

En bekväm apparat för TV är ett bord med en rörlig bordsskiva (varv är möjliga på grund av lager). Med den här produkten kan du ändra vinkeln på TV-skärmen medan skåpet själv befinner sig i konstant läge.

Tabeller kan vara massiva, men samtidigt lätta, stationära och mobila (med hjul). Vinkelmodeller är väldigt populära - de är enkelt installerade igen, hjälper till att optimalt applicera rummets fria utrymme.

Ska också skilja mellan golv och väggskåp för en TV-apparat. Den första versionen representeras av en oberoende möbel på ben eller rullhjul, den andra är monterad på väggen strax nedanför skärmen.

Tillverkningsmaterial

Av massivt träbord under TV görs ganska sällan,med undantag för möbler i klassisk stil eller i riktning mot barocken. Moderna lokaler är oftare inredda med möbler från ljus men hållbar MDF och spånskiva. Om en teknologisk inredning skapas kan systemen tillverkas av metall, glas eller slitstark plast.

Glasbord är tonade, transparenta eller frostat, men i alla fall härdade (detta är nödvändigt för att undvika sannolikheten för mekanisk skada på stativet).

Tabeller av MDF köps ganska ofta, eftersom naturliga råmaterial används för deras produktion. Om hyllans kropp är gjord av spånskiva eller MDF, måste sådana produkter innehålla en skyddande kant, melamin eller plast, som skyddar möblerna mot mekanisk skada, ger det ett vackert utseende och tillåter inte fukt att förstöra ytan.

Färgpalett

Det är svårt att köpa ett bord för TV, med enbart inriktning på dess design och tillverkningsmaterial.

Färg spelar också en viktig roll, och du måste fokusera på flera faktorer samtidigt:

 • nyanser som används i inredningen och den övergripande stilen på det inre rummet;
 • Mörkfärg nära skåpet;
 • Färg på TV-panelen och extrautrustning.

Till exempel, om inredningen i rummet är gjord i skandinavisk stil eller minimalismens riktning, bör bordet under TV-apparaten väljas från ljuset av trä. Om inredningen i rummet - etno eller klassisk, då träet ska vara mörka toner.

Tabeller för TV i trendiga interiörer kan vara färgerna i stål, gjorda i vitt, svart (kontrastspel) - i denna utföringsform går de samman med TV-panelen, gör området visuellt större och mer elegant.

Val av det avsedda syftet med rummet

Tabeller för TV kan vara stora och små i storlek, smal och bred i form. Välj en eller annan typ av konstruktion, dess ton och textur bör baseras på rummets funktion och stilen där den är konstruerad.

I ett litet rum är också en rymlig skivspelare lämplig, men att välja ett sådant system måste överge andra möbler, eftersom rummet blir ännu mindre.

I sovrummet är det bättre att installera minimalistiska produkter som inte är provocerande och inte snabba. Vardagsrum i stora utrymmen kommer enkelt att rymma både det klassiska övergripande møbelsystemet, kompletterat med carving eller förgyllning, och ett bord som efterliknar en eldstad eller annan raffinerad möbel.

Ägare av hus på landet är inte begränsade i valet.Att köpa ett bord beror bara på området i rummet där TV: n kommer att installeras.

För barnrummet, ett bord för en TV med ljusa färger och praktiska material som är lätta att rengöra och kan repareras. Stativet kan vara plast, det är bara viktigt att välja modeller utan skarpa hörn och detaljer från spröda material.

Rekommendationer för urval

Varje tabell under TV: n ska vara bekväm och följ därför följande krav:

 • lätt att navigera
 • vara pålitlig och hållbar
 • var bekväm för att titta på tv;
 • har ytterligare hyllor, hål för uttag av ledningar.

Vid köp bör du också ta hänsyn till de viktigaste rekommendationerna från inredningsspecialister:

 • Matchande material, färg och stil med omgivande möbler. Om du inte kunde hitta den optimala produkten kan du installera ett neutralt glas system.
 • Ställdimensioner ska motsvara hushållsapparatens storlek eller vara större. Ett litet bord i en duett med en stor TV-panel kommer att bli löjligt.
 • Funktionalitet. Det blå skärmbordet kan vara ihåligt eller ha ytterligare hyllor.
 • Bordet ska inte överfyllas med inslag av inredning, särskilt i rummet med modern design - minimalism i allt är nu på väg.
 • Alla möbler bör hållas välbevarade, vara mobila och praktiska i drift.
 • För att göra inköpet framgångsrikt bör du vara uppmärksam på produkterna från kända tillverkare. Men lita inte blint på det framstående varumärket. Du bör alltid noggrant studera din favoritmodell, uppmärksamma alla, även de minsta detaljerna.
 • Säkerhet är ett viktigt urvalskriterium. Smoothed kanter, slitstarkt glas, högkvalitativa beslag - och TV-stativet kommer att glädja sina ägare under många år.

Också inte förbises:

 • storleken på TV: n och området i rummet där det kommer att stå;
 • interiörstil;
 • budget.

I grunden är den moderna hushållsapparatmarknaden representerad av platt LCD-TV. Om deras diagonala är liten kan du säkert köpa ett rektangulärt eller kvadratiskt bord, du kan också beställa ett stativ med en annan konfiguration. När TV: n har en stor diagonal är det bättre att välja en lång modell av möbler.

Storleken på rummet gör också egna justeringar i processen att välja ett bord för TV.I ett litet rum ser en stor TV inte mycket attraktiv tillsammans med ett massivt bord.

Eftersom bordet under TV: n är en viktig del av inredningen, borde den helst passa in i den. Därför är ett trästort stativ i högteknologisk stil otestetiskt och helt fuligt visualiserat.

I ett rum i en sådan riktning är det bättre att använda lätta material, till exempel glas. Och för en klassisk, rustik stil eller Provence, kommer en träbollard att vara mycket relevant.

Innan du köper är det nödvändigt att klargöra om det finns ytterligare hyllor i bordet, hål för trådar etc.

Och självklart är den ekonomiska sidan av frågan viktig. Om medel tillåter, kan du köpa bord för TV från massivt trä av dyra raser med utsökta finish. Emellertid kommer underlägg av fiberboard, MDF, spånskiva att se lite sämre ut, och deras pris kommer bara att glädjas.

Fler alternativ för TV-bord för ditt interiör, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum