Vilken bra är en fönsterbrädan?

Designers tänker seriöst på den rationella användningen av lägenhetsutrymme, eftersom antalet saker i sådana bostäder idag har nått sin gräns. Ett bra sätt att spara lite ledigt utrymme är att ställa in en fönsterbrädan.

typer

Bordskytt är en design som löper längs fönstret. Det kan vara:

 • i ett stycke;
 • bestående av två plattor;
 • infällbar.

I det första fallet, istället för vindrutan, finns det starka plattor eller brädor som löper från fönstret. De kommer inte att ändra sin position. Det andra alternativet innebär en fast och andra vikningsdel av bordplattan. Till varandra är dessa delar fästa med gångjärn. Detta är särskilt bekvämt. för att spara utrymme till exempel i ett vardagsrum som kombinerar inte bara ett rekreationsområde utan också en arbetsplats.Så irrelevant kan ett sådant bord vikas upp, släppa ner och frigöra lite ledigt utrymme för vila.

Retractable modell är ett intressant alternativ med extra imponerande storlek. En tabell som rullar ut på rullar eller hjul från vindrutan kan vara en komplett matsal för två.

Designen med en liten bordplatta, som liknar en utrullningshylla för tangentbordet, används ofta i en tonårs rum för att inte röra sig, vilket har blivit trångt, det tidigare "barnens" utrymme.

material

Bordsskivor har en bred klassificering beroende på materialet. Så kan de göras från:

 • LDSP, MDF;
 • massivt trä;
 • metall;
 • natursten;
 • plast.

Låg kostnad kan betraktas som plastbänkskivor. Dess hållbara och tuffa sorter kan tåla tunga belastningar, men plast ser inte mycket fram, och därför är dess popularitet låg. Många vanligare är härdbordsskivan, tillverkad av laminerad spånskiva eller MDF. Deras kostnad är låg, och färger och strukturer är inte begränsade i deras prestanda.Den enda nackdelen här kan övervägas mottaglighet för mekanisk skada. Så, bordsskivan från LDSP som ligger i köket kommer att förlora sitt framträdande utseende efter flera repor med en kniv.

Ek, björk eller tallar är unika för att skapa en elegant inredning tack vare trädets naturliga mönster, som påminner oss om omgivningen. Dessutom är trä ett miljövänligt material som lämnar en mild plume av frisk arom. Tyvärr är trädet väldigt lustigt, och därför måste bordsskivan skyddas mot överdriven fukt och andra yttre faktorer. Vård kommer att tas regelbundet och noggrant.

Många köpare är uppmärksamma på metallmodeller. De blir särskilt relevanta i köket, där de utgör en del av arbetsområdet. Metall är lätt att rengöra, svår att klia på och behöver inte skyddas.

För lyxkännare är bänkskivor av naturliga naturstenar som granit eller marmor. Deras fantastiska färg är bekant och älskad av många. Naturstenar är vackra i allt och har sådana fördelar som:

 • hög attraktivitet
 • immunitet mot yttre aggressorer, till exempel fukt- eller temperaturförändringar;
 • lång livslängd
 • brandsäkerhet.

Nackdelen ligger i den höga kostnaden för material och arbete på tillverkning av möbler. Också värt att notera är den stora vikten av natursten.

dimensioner

Vid valet av bordet är viktiga preliminära mätningar. För att göra detta måste du sitta vid fönsterbrädan fritt och bekvämt, utan att vila knäna på batteriet eller väggen. Avståndet till torso blir den optimala bredden. Med denna metod öppnas komfort inte bara för benen utan också för händerna, för oändlig armbågsläppning förhindras.

Med tanke på följande parametrar kan bordet vara långt eller väldigt litet. Så om du bara behöver utrusta den i fönsteröppningen, kommer längden inte att vara mer än 1,25 m eller 2 m i närvaro av en stor öppning.

Mortise modeller kan springa från vägg till vägg.

färg

Bordsskytten och dess organiska utseende i husets allmänna atmosfär beror direkt på kombinationen av nyanser. Här borde du hålla fast vid liknande toner med tapeter, möbler, klädsel eller soffans grund:

 • I det fall då inredningens huvudfärg är svår att bestämma, väljs bordplattan för att matcha fönstret.Vit, brun eller beige - de ser ut som en. Det är nödvändigt att notera markeringen och mottagligheten för repor på den vita silen, och valet av material bör därför vara mycket avsiktligt.
 • När situationen inte låter som ljusa accenter är det möjligt att skapa dem med hjälp av bordet. Mättade färger av lime, mint eller rosa kan inte bara väcka aptiten, utan också bli den höga höjdpunkten som behövs för varje inredning.

stil

Den stilistiska inriktningen av rummet skiljer sig från valet av form och material på bordet:

 • Klassisk stil kan inte utan naturlig trä i lackbearbetning. Enkla former i form av en rektangel eller platta med rundade kanter kompletterar den valda stilen.
 • Intressanta alternativ för modeller i stil högteknologiska Glansiga ytor kompletteras med fina former i form av vågor eller jämnt rundade kanter. Huvudnyanserna är svartvita toner.
 • Väljer bordplattan i motivet minimalismDen bästa lösningen kan vara så lugna toner som brun, beige, khaki och oliv. De överföres på något material, till exempel natursten.Minimalistisk stil kan kompletteras med ljusa nyanser, som är belägna i en enkel form. Här kan röda och djupblå färger hitta sin plats.
 • Mint, lavendel, vit och ljusgrön nyanser är väl lämpade för romantiska stilar "Provence" och "Chebbi-chic." De kommer att se värda naturligt trä med sitt unika unika mönster.

dekoration

Vissa designers utrusta tältet som ett dekorativt föremål. Denna designidé, jag måste säga, är ganska framgångsrik och framgångsrik. Så, en populär lösning är att placera utsökta ljusstakar och ljus på bordet. Blommor ser också snygg ut, placerad i krukor som matchar interiörets stil.

Bordsskytten är en solid design, och därför kan den användas som ett mysigt hörn för rekreation.

Några kuddar, en mjuk filt och en bra bok kan göra ett vanligt fönsterområde speciellt och varmt.

utformning

Bordsskivan vid fönstret ändrar sin storlek och form beroende på rummet där den ligger. Till exempel är ett fullt väggbord med smala rundade linjer perfekt för en plantskola.Hyllor för bekväm placering av album och pennor kan placeras under möblerna. Bordsskivan bör vara fast, eftersom glid- eller vikningsmekanismen med felaktig hantering kan orsaka skada på barnet.

För en tonåring låt oss säga alternativet med behållare. Höga skåp på båda sidor av fönsterbrädan blir det bästa stället att lagra läroböcker och andra skolmaterial. Bordets design i vardagsrummet kan vara fast eller vikande. En endelad modell kan läggas till med en mysig inredning. Foldningsprodukter väljs i fallet när vardagsrummet måste delas med kontoret. Bänkskiva i köket kan vara ett arbetsutrymme eller ett litet bord för två, samt början på en bar eller en enda enhet med köksenhet.

Samtidigt kompletteras huvudplattan med ben eller fästen för ökad stabilitet.

Hur man väljer?

Välj en bordsborste är enkel, om du känner till exakta dimensioner av utrymmet nära fönstret:

 • Tillverkare erbjuder modeller av typiska parametrar, och därför bör problem inte uppstå med noggranna mätningar.
 • Den andra faktorn är ett bra materialval.Trä och plast är bra för barn på grund av sin miljövänlighet. LDSP är bättre att spara till vardagsrummet.
 • När man letar efter viknings- och glidmodeller är det viktigt att fokusera på detaljer. Gångjärn och rullar ska vara ordentligt fastsatta, gjorda med hög kvalitet och vacker, eftersom det inte blir så lätt att hitta en lämplig del vid fall. Det är värt att uppmärksamma modellerna med skåpet och kvaliteten på alla fästingar och fogar.

Fördelar och nackdelar

Bordsskivan i form av en vindrutesol är mycket populär, eftersom dess fördelar är uppenbara. Det är möjligt att ordna en massa saker på den, för att utrusta ett arbets- eller barnbord, inte dåligt för att komplettera det huvudsakliga arbetsområdet i köket. Samtidigt kommer platsen att bli väldigt mycket, och rubbningen av fönsterbrädan kommer att försvinna. Det är också värt att notera att bordsskytten (trots alla stereotyper) inte är avsedd att avsevärt spara utrymme. 50 cm är taket för det räddade rummet. Kärnan i designen här är att rationalisera området.

En annan viktig fördel är hög grad av belysning. Bordet, som ligger vid fönstret, faller självklart under den höga nivån av solljuset.Detta gör det möjligt att inte tillgripa upprättandet av lokal belysning för att undvika ögonsträckning, speciellt om vi pratar om ett bord för ett barn.

Fördelen är och pproduktionshöjd, och även installation. En modern och snygg bänkskiva kan köpas i färdiga eller anpassade versioner, gjorda av dig själv och till och med konverterad till en gammal skrivbord. På något sätt kommer kostnaderna för detta att vara låga och identiska med inköp av en vanlig produkt.

Men vissa har inte bråttom med installationen av denna design, eftersom det i regel stänger batteriet, som ligger strax under fönstret. Det finns verkligen en del sanning här, men förutsatt att det finns flera speciella hål i bordsskivan, kommer fri luftcirkulation av varm luft att bibehållas. Dessutom kan den här platsen bekvämt studera eller arbeta, eftersom värmen vid fötterna alltid är bra och mysig.

Fel lurar och in omöjligheten av gardinfönster med långa gardiner och gardiner. Detta alternativ kommer inte att tas upp, och det är därför värt att gå i riktning mot rullgardiner, persienner eller korta gardiner.

Idag är dessa korta modeller tillgängliga i alla stilar, vilket betyderkunna betona inte bara moderna, men också en mycket konservativ stil.

Berömda tillverkare och recensioner

Ryska och utländska tillverkare skapar snygga och enkla bänkskivor. Till exempel, det ukrainska företaget "TILLVÄXT" erbjuder produkter av enkla former av laminerad spånskiva och MDF. Enligt användarna ser det acceptabelt ut, men är räddat för hög luftfuktighet, och därför är det bäst att använda det i vardagsrummet eller plantskolan.

Vill du köpa en modell av rysk kvalitet, bör du överväga "Studio Stone". Många alternativ för tillverkning av bord, fönsterbrädor av konstgjorda och naturliga stenar gör interiören verkligen lyxigt. Användare noterar också skönheten i företagets produkter och deras hållbarhet.

Budgetalternativ finns i kataloger Ikea.

Standardstorlekar, enkla former och kvalitet, beprövade genom åren - det är vad moderna bordskivor av detta företag som för konsumenterna.

Framgångsrika exempel och alternativ

Sådana praktiska och vackra möbler ser harmoniska ut i många ensembler och utför många användbara funktioner. Till exempel:

 • En bordsskiva nära sängen i sovrummet hjälper till att ansluta arbets- och viloperioden.
 • Bordet, inbyggt i fönsteröppningen, kompletteras organiskt med skåpfodral.
 • Fönsterbrädan kan vara en fortsättning av baren med olika höjdnivåer.
 • Köksuppsättning, kombinerad med fönsterbrädan, utökar arbetsområdet perfekt.

Du kommer lära dig mer om fördelarna med fönsterbrädan i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum