Sidobord

Inte en enda inre komposition är komplett utan snygga tillbehör. Ta åtminstone de små borden: idag ligger de i centrum för uppbyggnaden av bostaden. Kombinera funktionalitet och utmärkt estetisk uppfattning, står de markant ut mot bakgrund av journal motsvarigheter, har ett antal funktioner och fördelar.

Särskilda funktioner

Det stoppade bordet är ett speciellt tillbehör, ett märkligt tillskott till de stoppade möblerna, en särskiljande egenskap som är dess höga höjd och kompaktitet jämfört med kaffe och kaffe motsvarigheter. Höjden når ofta nivån på armstöden stoppade möbler.

Dessa bord är smala men ganska funktionella och har ett antal fördelar, bland vilka de mest anmärkningsvärda är:

 • Produktion från olika råvaror, inklusive material av naturligt och artificiellt ursprung, vilket ger många möjligheter till design och låter dig framgångsrikt gå in i modellen i vilken stil som helst av interiörsammansättningen.
 • vackert utseende med tonvikt på funktionalitet: Oavsett vilken typ av råvaror, borden är bekväma och låter dig placera olika föremål på bordplattan - från en skrivbordslampa till en bärbar dator;
 • Designmobilitet: Sådana tabeller kan placeras på sidorna av en soffa, fåtöljer, framför stoppade möbler, en öppen spis, i mitten av ett rum eller i ett hörn om du behöver göra rum i rummet;
 • produktens kompakta egenskaper: med ett minimum av ockuperat utrymme bidrar de till att organisera ett rekreationsområde eller stödja arbetssatmosfären;
 • universalitet av produkter: de kan vara oberoende enskilda accenter av situationen eller skapa ett ensemble, som ligger symmetriskt på soffans två sidor, harmoniskt med stöd av möbler av liknande stil med stora storlekar;
 • kompatibilitet med olika former av möbler: beroende på typ av textur, färg, komplexitet i designen och den valda stilen, är de den sista pricken av situationen, som antyder den delikata smaken av husets ägare och skapar en hemtrevlig atmosfär;
 • ett överflöd av färger: de kännetecknas av en rik färgpalett som gör det möjligt att framhäva inredningen i interiören genom ädla eller mättade färger, vilket räddar rummet från ett stort antal mörka fläckar och lägger ljus på det.
 • förmågan att visuellt ändra rummets rum, öka den genom användning av ljus nyanser och medelstora dekorativa element, avleda uppmärksamhet från rummets designfunktioner (ojämna utsikter, nischer, visuellt gömma det användbara området);
 • mångsidighet av plats: dessa möbler är lämpliga i lägenheter, hus, relevanta på kontor, hemmabibliotek, vardagsrum;
 • ett rikt modellutbud som låter dig köpa produkten i samma stil med befintliga möbler, välja samma yta och struktur, skapa ett harmoniskt ensemble av möbler;
 • praktiska och tillförlitliga strukturer: i de flesta fall är de stabila, har starka stöd och är inte benägna att bryta på grund av slumpmässiga mekaniska effekter,
 • ett brett utbud av kostnader, så att köpare har möjlighet att köpa sitt favoritalternativ med hänsyn till deras preferenser och tillgängliga budget.

Dessa bord kan ersätta middagens analog på en eller två platser: de går bekvämt upp till soffan, höjden är lika med de vanliga modellerna, så lunch eller lunch för sådana tillbehör kommer inte att åtföljas av obehag. Dessa tillägg av stil som perfekt zonlägger utrymmet, som definierar området för resten av området, stänger ofta den problematiska delen av väggen (till exempel med rivad tapeter eller en fläck inbäddad i mönstret av väggbeklädnaden).

cons

Trots många positiva egenskaper har bifogade tabeller flera brister:

 • De är långt ifrån alltid funktionella om kreativ tanke råder över syftet.
 • Budgetmodeller präglas av enkel texturstruktur, vilket ofta förstör den övergripande designidén;
 • Ibland har stöd som inte är utrustade med skydd mot golvskador (skrapa ytan).
 • i modeller med roterande hjul kräver noggrant val av matta, annars hindrar högen rörligheten för tillbehör och leder till deras brott;
 • ibland har de skarpa dekorativa element som, om de av misstag berörs mekaniskt, kan skada huden;
 • har ett solidt utseende och är gjord av dyrt material, utmärks de av ett högt pris, vilket inte är överkomligt för en vanlig köpare, vilket tvingar dem att leta efter budgetalternativ.

modell

Modellens sortiment av produkter kan delas in i två grupper:

 • strikt funktionell;
 • blandning av estetik och funktionalitet.

Vissa modeller skiljer inte särskild skönhet och representerar en slags långsträckta pallar av grov bearbetning. Sådan stilvision återspeglas i efterfrågan: Sådana produkter är lustiga i kombination med möbler och har sällan en positiv bedömning av köpare.

Andra företag bryr sig om kombinationens mångsidighet, uppmärksammar designen, ger utsmyckad dekoration, krökta ben, en originalform, bekväm för drift och placering i vilken rum som helst. De flesta modeller är utrustade med stativ, extra lådor.

Idag är det extremt viktigt att produkterna är användbara delar av situationen. Det finns praktiskt taget inga rent dekorativa modeller i linjalerna.

Idag har de förlorat sin relevans, vilket ger plats för viktiga produkter, som inkluderar:

 • högmetallmodeller av rund form med smide, glas topp, rund öppningsställning, fixeringsstöd;
 • modellkista - en slags lång låda, som har en stor kapacitet och koncis form;
 • lakonisk bord med dubbelsidig bordsskiva;
 • trämodell av en halvcirkelformad form med fyra ben, kontrastbordstopp;
 • en produkt i form av en långsträckt rund pall, med en glasbordstopp, inramad av en träkantad kant, utrustad med ett stativ med mindre diameter;
 • Bordskåpet på hjul, med en glidande topplåda eller hyllor nedanför.

Modellen kan vara podkatny, läggas, placerad på soffans armstöd. Original ser transformatormodell. En sådan design kan representera en bordplatta, en stigande topp eller en variant av två tabeller dolda i en. Under transformationen kan arbetsytan öka i storlek (i uttagbar modell).

De bifogade arrangörerna med fästning på soffan är bekväma i rörlighet: medan de sitter fast på armstödet är de ett minitabell som kan rymma en bok för läsning, en tidning, en TV-fjärrkontroll, en bärbar dator, en kopp te eller sömnadstillbehör, om det behövs.

material

Varumärken använder olika material vid tillverkning av fancy tabeller.Det mest populära råmaterialet är trä, dess substitut, metall, rotting, plast, glas.

Varje typ av material har sina egna styrkor och svagheter, vilket gör att möblerna kan se speciella ut, vilket ger ljus eller massivhet till inredningen.

 • Till exempel trädet tillförlitlig, har ingen ihålig struktur, eftersom modellerna är tunga och stabila. Materialet är miljövänligt, under drift av bordet avger inte gifter, men det är svårt att bleka det, så oftare tillverkas produkterna i naturliga färger.
 • MDF lättare än trä, sådana bord skapar inte en känsla av tyngd. Ytan är mottaglig för att måla, klistra, lackera, så modellerna av detta material präglas av en mängd olika nyanser, som ofta slår en intressant konsistens. Ytan klistras över med en film som är resistent mot fukt, det är lättare att ta hand om det.

Produkter med lackad yta är lämpliga genom att om det finns mindre repor eller sprickor kan ytan lackeras utan att materialets struktur skadas.

 • plast är ett modernt material som används ofta i dekoration. Det är värt att notera att det är efterfrågan på varumärken som sparar produktkvaliteten: om exempelvis i plastplastningsom huvudmaterial är den inte lämplig: den är bräcklig, lätt, instabil och kan spricka genom mekanisk chock.

Dess externa data förlorar trä, rotting, spånskiva och MDF. Dessutom kan plast, vid upphettning av en lampa eller till exempel en kopp te, släppa ut giftiga ämnen i luften.

 • glas tjockare än plast, det kan visuellt lägga ljushet på strukturen, som används som yta eller arbetsyta. Glasmodellerna ser attraktiva ut, särskilt i kombination med trä eller metallram.
 • metall - Ett pålitligt material som ser vackert ut, används i form av ihåliga rör, inte viktiga bord. Dessa inkluderar fästen, ramar, ben och dekorativa element.

Färglösningar

Färgpaletten hos modellerna har inga strikta begränsningar, men oftare har det naturliga nyanser av olika trädslag. Tonvikten läggs ofta på textilens adel. Så här ser produkten ut dyrare, mer solid och lättare att passa in i någon inredning. Till neutrala nyanser, den populära moderna stilen, ingår vita och gråtoner. Den svarta nyansen är ofta komplementet eller färgen på metallen.Färgschemat är inneboende i plastmodeller: borden kan ha en finish av blå, röd, orange, grön.

Den överflödande ljusstyrkan förhindrar kombinationer av harmoni, så tillverkarna försöker använda mjuka och dämpade kontraster.

utformning

Designbeslut baseras på form, inredning, lämplig nyans och kombination av olika material. En intressant teknik är tonvikten på bordets konsistens.

Ytan kan vara:

 • matt;
 • glättat;
 • relief;
 • grov.

Ofta är kursen uppdelad i en ovanlig form. Trämodeller betonar förgylld, snidad kantning, ben och handtag med smide. Klassiska alternativ liknar ofta snidade avföring med en glidande topplåda dekorerad med metall för smide.

Transformatorer har inga dekorationer: Designen är blygsam och uttrycks i ytan eller ytans form. Vissa modeller liknar barns bord, andra ser ut som barstolar.

Färgning är anmärkningsvärt: bordet kan ha olika nyanser av samma färg, utförs med effekten av att åldra ytan, ha dekorationer i avkänningsandan eller skiljer sig åt i den avsiktliga ojämnheten i trästrådar.

dimensioner

Parametrar av modeller av bifogade tabeller är olika.

Konventionellt kan de delas in i två grupper:

 • liten;
 • måttlig till medium

De första produkterna är ofta miniatyr och överstiger inte 40x50, 50x50 cm i längd och bredd, 55 cm i höjd. Produkter från den andra gruppen kan ha en bordplatta 20-50 cm mer. Mått möjliggör bekväm placering av tillbehör i rum med små dimensioner av användbart område, vilket är särskilt viktigt för småstora rum.

Översikt över de bästa tillverkarna

Den moderna möbelindustrin utvecklas i en hektisk takt. Frimärken konkurrerar med varandra, vilket möjliggör ett unikt utseende som kan identifieras av köpare. Stor framgång i tillverkningen av dessa möbler uppnåddes av inhemska tillverkare och varumärken i Italien. För att förstå hur de bifogade tabellerna ser ut, kan du referera till exempel på företag som testats med reella inköp, markerade med positiva kundrecensioner.

Dessa märken inkluderar:

 • Ikea - en rad funktionella tillsatser och klassiska modeller utan överskott, tillverkade av trä, metall, glas, plast;
 • Bonaldo - modeller i modern stil med betoning på funktionalitet;
 • FlexForm - kreativa modeller av en rund form på ett massivt stöd och en rund bas, dekorerad med kantning, vilket förhindrar att föremål faller av bordet.
 • Meridiani - design av en rund form i minimalismens stil, med en metallram, en kombination av trä och glasbänkskivor (ofta marmor).

Vackra exempel i inredningen

För att bedöma modellernas relevans och betydelse i inredningen kan du uppmärksamma de vackra exemplen på situationen. Detta hjälper dig att förstå hur produkterna passar in i en viss design.

Trä soffbord i klassisk stil med en massiv bordsskiva, en lådan, en robust hylla och kraftiga runda ben passar perfekt in i interiören om den kompletterar soffan med läderklädsel i samma räckvidd som bordet.

Ett blygsamt träbord med bottenhylla, enkla ben och lameller på sidorna är lämpligt att se bredvid en soffa med kaffe, om du sätter en skrivbordslampa på bänkskivan för att matcha soffan.

Ett bröstbord med smideselement, metalldécor och ett lås kommer att späda det lakoniska ljusinteriöret, vilket belyser designens ljusstyrka, om dess nyans matchar materialet i möbelbenen.

Ett bord av kombinerat material med en bordsskiva av trä i rund form, en rund bottenhylla, snidade ben och smide ser harmoniskt ut bredvid soffan, dekorerad med samma färg och stil.

"Stump" -modellen kommer att vädja till miljövänliga fans: den kan placeras bredvid stolen genom att placera en blomkruka på ytan.

Du kan lära dig hur man gör en bifogad tabell med egna händer från videon.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum