Sidobord i inredningen av rummet

Inuti ett modernt hem är alla tillbehör av möblerna funktionella. Om det inte finns tillräckligt med möbler eller det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet, används en speciell typ av möbler. Dessa delar innehåller ett sidobord, som på grund av dess designfunktioner passar perfekt in i rummet, kombinerar funktionalitet och en elegant look.

Egenskaper och typer

Sidobord är en design som är ett tillägg till befintliga möbler. Samtidigt kan det vara ett fristående konsolbord, en likhet med en säng (bifogad) modell eller en slags konsol med stöd. Faktum är att det här är ett extra kompakt bord som fyller bristen på ledigt utrymme på huvudbordet eller används som en fristående möbel där det inte finns någon möjlighet att sätta ett vanligt bord.Ett särskiljande drag hos detta tillbehör är höjd, vilket är mycket mer än kaffe och kaffe motsvarigheter.

Externt kan det vara annorlunda:

 • liknar en halvcirkelformad eller rektangulär förlängning till datorns skrivbord;
 • som liknar ett bord i form av bokstäverna "G", "C", "T", "P";
 • en pall med en rund eller kvadratisk bordplatta;
 • likhet med köksbordet med tillförlitliga stöd.

Alla modeller är kombinerade med platsstödet mot väggen eller användaren, som är bekväm nära soffan, fåtölj, säng, skrivbord, kök, balkong, på loggia, på korridoren.

Sidobordet ser bra ut på fönsterluckorna, så att du kan ordna färska blommor på ytan. Det kan dock vara:

 • klassisk enkel med bänkskiva och stöd;
 • i form av en arrangör - med hyllor eller textilfickor;
 • dekorativt och funktionellt, utformat för att accentuera interiörets stil genom att placera statyer, skal, blommor, vaser etc. på ytan.

Produkterna är stationära och transformerbara. Den första kategorin innehåller modeller som inte inkluderar vikning.De är installerade på rätt ställe, med fästelement eller utan dem (beroende på den specifika produkten). Den andra raden är mer kreativ och innehåller sorter med varierande grad av strukturernas komplexitet. De kan vara en sällskapsdjur med ett hopfällbart eller infällbart system, där det vid en vikning ser ut som en kub med interna fack.

När sådana produkter omvandlas, kommer sidobordet, som är en integrerad del, att stiga upp och flytta till önskat avstånd och öppnar överdelen av byrået.

Andra modeller kan ha ytterligare vikningselement på bordplattan, på grund av vilket bordsområdet ökar. Beroende på designidén är formen annorlunda, vilken är standard (rund, fyrkantig, oval, halvcirkelformad) eller ovanlig (figurerad, i form av en långsträckt oval). Förknippad med design- och installationsmetoden, som kan vara en klassiker (placering på golvet) eller suspenderad (fastsättning av bordet mot väggen).

Alternativ för installation på golvet kan ha hjul. Detta är inneboende i dowry-typmodeller som är konstruerade för permanent rörelse. Roterande hjul ger Noggrann hantering av golv skydda den från repor och scratch. Å andra sidan är hjulen inte alltid bekväma, speciellt om bordet är på mattan.

funktionalitet

Sidobordet är ett funktionellt objekt som, beroende på den specifika modellen och fallet, kan:

 • öka arbetsutrymme för lämplig lokalisering av nödvändig dokumentation, mappar, kontorsutrustning;
 • ändra skrivbordet för att rymma två eller flera användare
 • användas som ett bord för att behandla gäster eller hushåll framför tv-skärmen
 • Se till att du får en bekväm vila genom att placera en bärbar dator, surfplatta eller andra föremål på bordplattan för att titta på filmer eller andra medieresurser medan du sitter i en stol eller på soffan.

Sidobordet kan användas som arrangör om du behöver ordna en symaskin eller andra tillbehör för att öva hantverk. Vissa modeller är speciellt utformade för soffans baksida: bordet är fäst direkt på det, ofta med textilfickor för att rymma små föremål. Dessa tillbehör är de mest kompakta av hela sortimentet, De utmärks av möjligheten att avlägsnas när det inte behövs, omvandlas till en vikad dubbel bänkskiva.

fördelar

Sidobordet har många fördelar:

 • De är gjorda på professionell utrustning, med hänsyn till ny teknisk utveckling som förbättrar kvalitet och praktiska prestandaegenskaper.
 • är gjorda av olika råvaror, vilket ökar designmöjligheterna och förbättrar den harmoniska infusionen av dessa tillbehör i vilken typ av inredning som helst, vare sig det är loft, högteknologi, minimalism, rustik, bionics och andra;
 • betona försiktigt rummets utrymme, på bekostnad av färg och storlek, visuellt slå upp bristen på användbar plats och belysning;
 • tillåter dig att placera på ytan objekt som alltid behövs för hand (smartphone, TV-fjärrkontroll, hus eller bilnycklar);
 • spara rummets användbara utrymme, välj i enlighet med rumsutrymmet;
 • Beroende på modellen utmärks de av ett rikt färgschema, vilket gör att du kan välja en modell för de tillgängliga möblerna eller skapa ett ensemble med stolar, hyllor, datordiskar;
 • baserat på design, pris och kvantitet av komponenter, skiljer sig åt i kostnad så att varje köpare kan hitta ett bekvämt alternativ för sig själv med hänsyn till smaksinställningar och den planerade budgeten för inköpet.

material

Råvarorna för framställning av sidobord är olika. De viktigaste typerna av material är:

 • trä och fibreboard;
 • glas (dubbelhärdad, slagtålig);
 • metall (krom stål och aluminium);
 • plast.

Trädet är en premium corpus. Det ger modeller med maximal styrka, ser dyra ut och passar lämplig miljö. MDF, LDSP är lättare än trä, de ger lackering och klistring av materialet i vilken färg som helst, men de misslyckas snabbare, eftersom tråden i fästorganen i dessa modeller är svagare än den för woody-analoger. Metallfodralet är pålitligt, slitstarkt, har en hållbar struktur, ofta kopplas till glas, därför är den begränsad i stil och passar huvudsakligen till befintliga möbler med liknande material.

Plast som ett självständigt material är bräckligt, sådana möbler är kortlivade, och trots försäkringar av tillverkare av säkerhet är det skadligt (materialet frisätter toxiner i luften).

7 foto

utformning

På grund av den överflöd av dekorativa tekniker varierar designlösningens sidobord. De kan baseras på färg, textur, kombinationen av ytbehandling, användningen av ovanliga former och metoder för dekoration. Med en kombination av färger kan du framgångsrikt ange produkterna i den befintliga miljön. Populära nyanser av färgpaletten är vita, marmor, beige, nyans av ljus wenge ek, kontraster av brunt och svart.

En intressant designteknik är toning., färgglas och trä (skapar en effekt av volym och djup). Möbler, som är gjorda med en smidig övergång från brun till chokladton, ser dyra ut och tipsar sig på ägarens speciella smak. Målat glas låtsas vara en premium, inte belastar utrymmet med en känsla av tyngdkraft, som trämöbler.

De mest kreativa tillvägagångssätten i inredningen inkluderar fotoutskrift. Den appliceras på bänkskivor av olika material, men det mest intressanta råmaterialet för en tredimensionell och dynamisk bild är härdat glas. Olika tekniker gör att du kan applicera ett mönster i form av sandblästring, en speciell film placerad mellan två glasplaster eller under bordsskivan med hjälp av en limkomposition.Ritning kan göras för beställning, inklusive med justering av funktioner i en bordsskiva.

Hur man väljer?

Valet av sidobord är baserat på indikatorer på tekniska egenskaper, bekvämlighet och estetisk uppfattning. Alla har sina egna koncept av bekvämlighet. Om du vill köpa en stationär struktur kan du vara uppmärksam på modellen. Malm från Ikea. Deras längd gör att du kan placera modellen på båda sidor av sängen, medan arbetsytan är tillräcklig för att användare ska äta eller arbeta på en bärbar dator utan att gå ur sängen.

Om du vill kan du hitta ett värdigt köpalternativ från amerikanska företag, tillverkare Italien och Ryska federationen.

Viktig funktionalitet:

 • stöden måste vara tillförlitliga och starka (otillåtna MDF)
 • designkomplexitet är inte alltid ett plus (fler platser med möjlig brytning);
 • Modellen på hjul är irrelevant för den zon som är täckt med en långhög matta (villi drivs i hjul);
 • Det finns ingen anledning att köpa en stativmodell för två extrasängar om användaren är ensam (det är bättre att städa upp utrymmet genom att ta bort alla onödiga saker i hyllorna eller lådorna);
 • lådan i mitten av rummet är olämplig om bordet omvandlas från tid till annan.

Praktiska frågor är: Det vita bordet är vackert, men de minsta fläckarna är synliga på den. Om du gillar en modell med glasyta, är det bättre att köpa en produkt med frostat glas: det är mindre synliga fingeravtryck och repor. Det är viktigt att ta hänsyn till materialets värmeledningsförmåga: Trä är den mest bekväma, och de kalla yttyperna är i glas och metall.

Plastmodeller är värda köp vid frekventa rörelser eller hyra en lägenhet: de är mobila, har en liten vikt, men med betydande mekaniska skador bildar de chips och sprickor.

Så här skapar du ditt eget sidobord, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum